Şimdi Ara

harici harddiskte format sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende hp mini 110c isimli net book var.bu geldiğinde bunun üstünde xp kuruluydu.güzel çalışıyordu ama ben bunun üstünde windows 7 yüklemeye karar verdim.Gayet güzel çalıştı bilgisayar yalnız wwan driver ı windows 7 de çalışmıyor.o yuzden xp ye geri dönmek istiyorum.harici harddiskten windows 7 kurduğum gibi xp kurmak istiyorum ama olmuyor.bootmgr eksik diyor.bendeki bütün xplerde de aynısını yapıyor sizce neden olabilir. ve bunların recovery cd gibi birşeyi yokmu.içinden çıkmadı cd rom u olmadığı için....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• önce hdd nin içini temizlemek lazım. bunun için usb belleklerden çalışan bir linux kullanabilirsin. slax gibi. aşağıda detaylar var
    http://shiftdelete.net/linux-slax-kuruluma-baslamadan-once_9026-s2.html

bunu çalıştırıp hdd nin bölümlerinin hepsini sil. sonra yeniden xp kurmaya çalış, olacaktır
  • zaten harici bir hard diskten kuracağın için çok kolay aslında. illa bootable olması şart değil. windows xp yi ilk önce taşınabilir hddye bir klasör içine kopyala. sonra pc yi yeniden başlat açılışta f8 tuşuna bas komut istemiyle güvenli modda aç çıkan komut satırına. cd (winxp kalsörünün ismi) yani örnek olarak= cd windowsxp yazıp enter yaz sonra orada exe dosyasının ismi neyse onu yaz . mesela setup ise setup yaz. enter e bas. kurulum açılcak orada kurulum yaparken format atabilirsin.ok
  • Bir deniyim bakalım inşallah olur
  • ne hikmetse güvenli kip açılmıyor tam başına deldiğinde yeniden başlıyor.normal boot edincede nedense pas geçiyor içindeki dosyayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.