Şimdi Ara

Harici harddiskten flac dinlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fat32 formatındaki harici harddiskten amfi (roksan k2)ile flac dinlemek için hangi cihazlar gerekiyor acaba? (Pc olmadıgını varsayarak). Bazı cd playerların usb girişleri var. Sanırım buradan dinlenebiliyor. Pc olmayınca usb girişli dac'ın da bir anlamı kalmıyor sanırım?
    Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-n-50-dac%2Cnetwork-radio%2Ckumandali-400692999/detay

Bu ve diğer Markaların Playerları işinizi rahatlıkla görür.

Marantz,Denon ve Onkyo vb.markalarının hepsininde Network Playerları var ama genelde N-50 tercih ediliyor ..kullanmadığım için nedenini bilmiyorum ama N-50 ne gibi artı eksisi var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçerisinde dac olan, USB bellek veya Hard disk girişine sahip bir network player işinizi görür. Pioneer, denon, yamaha markalarına bakılabilir.

• Raspberry Pi 3 ve Volumio vb ile derim. Harddisk nas vb bağlayabilirsiniz. Hele jitterbug misali jitter önleyici bir çözüm de kullanılırsa ses resmen şahlanır! (Öyle oluyor)

Görüntüsü ve nasıl konusu için başlık açmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mair

Raspberry Pi 3 ve Volumio vb ile derim. Harddisk nas vb bağlayabilirsiniz. Hele jitterbug misali jitter önleyici bir çözüm de kullanılırsa ses resmen şahlanır! (Öyle oluyor)

Görüntüsü ve nasıl konusu için başlık açmıştım.

Bu öneriyi daha önce de duymuştum.
    Konuyu anlamaya çalışıyorum...
    Raspberry Pi 3 olarak aratınca anakart olarak bazı ürünler geliyor.
    Farklı işlemcili (ARMV7-ARMV8) Pi 3 board'lar görüyorum.
    Anladığım kadarı ile bir kutu, 5V/2A adaptör ve belki işlemci soğutucusu almamız gerekecek.
    Opsiyonel olarak ekran kutusu + LCD ekran alma seçeneği de var. Ne önerirsiniz?

Bir de, bunun HDMI'ı da olduğuna göre uygun yazılım ile video dosyaları oynatmak mümkün mü?

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Görebileceğiniz kredi kartı boyundaki kart o bilgisayarın kendisi. Arkadasında 4 tane usb giriş / çıkışı, kenarında kulaklık / hoparlör çıkışı ile hdmi vb başka çıkışlar var.

5V/2A adaptör alsanız yeter. Kutu estetik göründürür ve tozdn korur o kadar. Soğutucu eğer aşağıda anlatacağım amaçla kullanacaksanız abartı olur.
    Ekrana eğer Volumio - max2play - roon vb bir müzik çalma odaklı işletim sistemi kullanmayacaksanız gerek yok. Telefon tablet bilgisayar vb ile ona bağladığınız harddiskin içeriğine erişip müziğinizi çalabiliyorsunuz.

Özetle ne öneririm?: Raspberry pi3 ve 5v-2a adaptör alın ve 4gb bir microsd kart alın yeter. Rca optik coax vb bağlantılar içinse HAT adı verilen onun ebatlarında dizayn edilmiş çeşitli dacların birinden alırsınız.

Son olarak: Evet mümkün. Sadece multimedya merkezi olması konusunda özelleşmiş microsd karta kurulabilen işletim sistemlerinden edinirseniz olur. Bir de harici harddisk bağlarsınız, oh mis :)

• Mair kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Bu arada wiki'den de bazı araştırmalar yaptım.
    Volumio'yu işletim sistemi üzerine kurulan bir yazılım sanmıştım, demek bizzat kendisi audio temelli bir işletim sistemi...
    Eğer video izlemek istersek Volumio kurulu microsd'yi çıkarıp içinde video temelli OS olan bir microsd takacağız anlaşılan... :)

Şunu merak ettim...
    Volumio yazılımı PC platformu için de olduğuna göre Raspberry ile yaptığımızı bir laptop ile de yapabiliriz görünüyor.
    Raspberry'nin faydası bu iş için bir laptop tahsis etmek zorunda kalmamak sanıyorum.

Diğer merak ettiğim konu... Piyasada Raspberry için ekran kutusu, 7" 800/480 tft dokunmatik ekran satılıyor. Gerçi bunlarla birlikte alınca maliyet 500+ TL civarında oluyor... Acaba Volumio'da dokunmatik ekran desteği var mı... Menü seçimleri için harika olurdu...
    Sonuçta telefondan tabletten bağlanınca dokunmatik oluyor. Ekstra maliyetl çıkarmasın :)

• Benim bu konuda en çok dikkatimi çeken ürün QAT markası oldu. QAT Audio RS 3 modeli hatta. Ancak fiyatında cebinize uyar mı bilemedim.

Gerek kumanda olarak İos veya android cihazlarının oluşu. Okuma hızı. Tidal, Sportify, diğer music serverları ile uyumu. Bunların yanında balance çıkışları sayesinde çok pratik ve ses kalitesi bakımından üst düzey olarak çoğu dac a tozunu arttıran fiyatından fazlasını hak eden bir ürün. :)

Eğer fiyat çok pahallı ise, Pioneer N50 göz atın, oda pratik ve güzel bir cihaz.
    Kurşun hocam,

Dokunmatik ekran konusunu ben de düşünmüştüm ama bu sefer de her şekilde pi'nin başına gitmeniz gerekecek. O yüzden en mantıklı çözüm volumio yada runeaudio gibi müzik çalmak için özelleştirilmiş işletim sistemi kurup telefon, tablet yada pc gibi bir cihaz ile web browser (Türkçesi aklıma gelmedi) üzerinden kontrol etmek. Bu sayede oturduğunuz yerden istediğiniz parçayı ayarlayabiliyorsunuz.

Bu arada ben volumio'yu denedim ama modeme bağlı hdd'yi bir türlü görmedi. Ben de runeaudio'ya geçtim. Ki bu sorunu yaşayan çok kişi olmuş. Runeaodio'dan gayet memnun kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Kurşun hocam,

Dokunmatik ekran konusunu ben de düşünmüştüm ama bu sefer de her şekilde pi'nin başına gitmeniz gerekecek. O yüzden en mantıklı çözüm volumio yada runeaudio gibi müzik çalmak için özelleştirilmiş işletim sistemi kurup telefon, tablet yada pc gibi bir cihaz ile web browser (Türkçesi aklıma gelmedi) üzerinden kontrol etmek. Bu sayede oturduğunuz yerden istediğiniz parçayı ayarlayabiliyorsunuz.

Bu arada ben volumio'yu denedim ama modeme bağlı hdd'yi bir türlü görmedi. Ben de runeaudio'ya geçtim. Ki bu sorunu yaşayan çok kişi olmuş. Runeaodio'dan gayet memnun kaldım.

Volumio'nun dokunmatik ekran desteği varmış.
    Ama ekrandan vazgeçtim. Zira anladığım kadarı ile hem kendi ekranından, aynı zamanda HDMI'dan görüntü veremiyor.

Bugün bir Raspberry Pi 3 siparişi verdim. Hayırlısı... :)
    Runeaudio aklımda olsun.
    İleride iyi bir video yazılımına da (1080p remux mkv'ler için) ihtiyacım olacak...
    Teşekkürler.

Hayırlı olsun diyelim o zaman

Kodi'nin pi için özel işletim sistemleri var diye biliyorum. Ben de henüz denemedim ama yabancılar memnundu. Ona bir bakın isterseniz

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Doğru. Kodi de standartlaşmış yazılımlardan biridir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.