Şimdi Ara

Harici HDD İçin NTFS mi exFAT mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
19.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler aynı konuyu teknik yardıma actım 1 saat oldu cevap gelmedi.Burda daha fazla arkadaş olduğu icin buraya da yazayım dedim.

Arkadaşlar harici HDD den film izlemek için (LCD TV de) bu iki format arasında fark olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Filmler mkv yani orjinal bluray e yakın kalitedeler.Öğrenmek istediğim, NTFS veya exFAT formatlarından herhangibirinde LCD den film izlerken takılma,donma vs. problemler olur mu?Yoksa iki format arasında fark yok mudur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

NTFS mi exFAT mı: Harici HDD'ler İçin En İyi Dosya Sistemi Hangisi?

Harici bir HDD satın almayı düşündüğünüzde, tercihiniz {exFAT mı ntfs mi} konusunda kararsız kalabilirsiniz. Her iki dosya sistemi de kendine özgü avantaj ve dezavantajlara sahiptir, bu nedenle doğru seçimi yapmak önemlidir.

NTFS (Yeni Teknoloji Dosya Sistemi)

• Avantajlar:
      • Büyük dosyaları (4 GB'tan büyük) destekler.
      • Dosya izinleri ve şifreleme gibi gelişmiş güvenlik özellikleri sunar.
      • Windows işletim sistemleri ile uyumludur.
    • Dezavantajlar:
      • Bazı Mac ve Linux sistemleriyle tam uyumlu değildir.
      • exFAT'a göre daha yavaş yazma hızlarına sahip olabilir.

exFAT (Genişletilebilir Dosya Aktarım Tablosu)

• Avantajlar:
      • Hem Windows hem de Mac sistemleriyle tam uyumludur.
      • Büyük dosyaları (4 GB'tan büyük) destekler.
      • NTFS'ten daha hızlı yazma hızlarına sahiptir.
    • Dezavantajlar:
      • Dosya izinleri ve şifreleme gibi gelişmiş güvenlik özellikleri sunmaz.

Hangisi Senin İçin Uygun?

Doğru dosya sistemi, kullanım ihtiyaçlarına bağlıdır:

• Windows işletim sistemi kullanıyorsan ve büyük dosyaları depolama ve gelişmiş güvenlik özelliklerine ihtiyaç duyuyorsan: NTFS daha iyi bir seçim olabilir.
    • Hem Windows hem de Mac sistemleri kullanıyorsan ve yazma hızının önemli olduğu hızlı dosya aktarımları istiyorsan: exFAT tercih edilebilir.

Genel Olarak:

• NTFS, Windows sistemlerinde büyük dosyaların depolanması ve güvenliğinin sağlanması için genellikle daha iyi bir seçenektir.
    • exFAT, yazma hızlarının önemli olduğu ve hem Windows hem de Mac sistemleriyle uyumluluğun gerektiği durumlarda tercih edilmelidir.

Karar verirken, belirli kullanım durumlarını ve uyumluluk gereksinimlerini dikkate aldığından emin ol. Böylece harici HDD'n için en iyi dosya sistemini seçerek sorunsuz bir kullanım deneyimi sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Beyler bi bakın ...
  • lcd de oynatacağım derken, filmi oynatma işlevini gören usb girişli bir dvd oynatıcı filan mı yoksa bilgisayar mı?
  • Daha önce bakmıştım exFAT formatındaki sürücüleri her işletim sistemi göremiyor diye biliyorum. Sanırım Vista ve sonrası işletim sistemleri okuyabiliyor. Diğer FAT, FAT32 formatlarında da 4 GB'dan fazla dosya aynı anda atılmıyordu galiba tahminen bunda da böyledir. Ben NTFS tercih ederdim.

Bilen birileri açıklasında soru işaretleri kalksın kafamdan
  • LCD TV ye harici HDD direk bağlayarak.
  • O zaman sanırım fat formatı olmalı. ve tek dosyada en büyük 4 gb boyutunda olmalı. Yoksa görmez diye biliyorum.
    Bir dene bakalım sonuç ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Yazılım

O zaman sanırım fat formatı olmalı. ve tek dosyada en büyük 4 gb boyutunda olmalı. Yoksa görmez diye biliyorum.

Dostum benimle sanırım kafa buluosun.FAT zaten 4 tan buyuk olamıyo.Ben zaten NTFS formatlı 2 harici diske sahibim ve ikisi de dolu.LCD den izledigim filmlerde su ana kadar sorun yaşamadım.Sadece bundan sonra problem olur mu, takılma-donma gibi, NTFS mi yoksa exFAT mı daha iyidir diye sormak istedim.Sen sanırım konuyu ya fazla anlamadın ya da bilmiyosun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheChosenOne_

quote:

O zaman sanırım fat formatı olmalı. ve tek dosyada en büyük 4 gb boyutunda olmalı. Yoksa görmez diye biliyorum.

Dostum benimle sanırım kafa buluosun.FAT zaten 4 tan buyuk olamıyo.Ben zaten NTFS formatlı 2 harici diske sahibim ve ikisi de dolu.LCD den izledigim filmlerde su ana kadar sorun yaşamadım.Sadece bundan sonra problem olur mu, takılma-donma gibi, NTFS mi yoksa exFAT mı daha iyidir diye sormak istedim.Sen sanırım konuyu ya fazla anlamadın ya da bilmiyosun.

hayır kafa bulmadım, yanlış anlamışım kusura bakma. dikkatsizce okumuşum.

• quote:

quote:

quote:

hayır kafa bulmadım, yanlış anlamışım kusura bakma. dikkatsizce okumuşum.

Ok. :D

• evet beyler bi cevap verin? Kimse mi bilmiyor ?
  • NTFS derim ben, güvenliği yeter..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

NTFS derim ben, güvenliği yeter..

Saol dostum.Ama takılma,donma vs problem olur mu mkv (bluray) filmleri izlerken?(Harciyi direk LCD TV ye bağlayarak)
  • Sanmıyorum
  • hariciyi tvye veya dvdye ayrıyetten bağlaman için tek yol fat32 olması başka türleri desteklemiyor diye biliyorum...
  • Ok. Başka bilgisi olan var mı arkadaslar?

Özet:Harici HDD i LCD TV ye direk olarak bağlayınca donma,takılma gibi problemlerin olmaması için NTFS mi exFAT mı?Yoksa fark etmez mi?Bilen arkadaşlar tercihimdir :)
  • quote:

Ok. Başka bilgisi olan var mı arkadaslar?

Özet:Harici HDD i LCD TV ye direk olarak bağlayınca donma,takılma gibi problemlerin olmaması için NTFS mi exFAT mı?Yoksa fark etmez mi?Bilen arkadaşlar tercihimdir :)

özetle dediğim gibi çok fark var ne NTFS ne exFAT ile biçimlendirilmiş hardiski senin bahsettiğin gibi kullanamazsın. Sadece Fat32 yaparak harici diski televizyonda kullanabilirsin. Denedikten sonra haber verirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.apture

quote:

Ok. Başka bilgisi olan var mı arkadaslar?

özetle dediğim gibi çok fark var ne NTFS ne exFAT ile biçimlendirilmiş hardiski senin bahsettiğin gibi kullanamazsın. Sadece Fat32 yaparak harici diski televizyonda kullanabilirsin. Denedikten sonra haber verirsin

Yok hacı senden önceki yorum için yazdım onları.mkv destekli TV ler NTFS desteklemez mi diyosun?Eğer öyleyse ne anlamı var mkv desteğinin.Sonucta ortalama bir bluray mkv dosyası en az 4.5-5 gb oluo 1080p lik dosyaları sen düsün.Ve aynı şekilde FAT en fazla 4 gb lık dosyaları destekliyor.Burda bir terslik var ama çözemedim.

• benim bildiğim fat 32 den başka tv de yada medya oynatıcıda hd çalişmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac-73

benim bildiğim fat 32 den başka tv de yada medya oynatıcıda hd çalişmaz.

Saol dostum ama C650, NTFS formatını destekler.Bir türlü öğrenmek istediğim şeyi öğrenemedim arkadaş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.apture

hariciyi tvye veya dvdye ayrıyetten bağlaman için tek yol fat32 olması başka türleri desteklemiyor diye biliyorum...

benim 16 ve 4 gb lık flashlarım NTFS hepsini tv ye bağlayıp film seyrediyorum çatır çatır okuyor hiçbir problem yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.