Şimdi Ara

harici HDD RAW dosya sistemine dönüştü içini açamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
60.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu sayfada ücretsiz download linki verilen Easeus Data Recovery Wizard Free Edition'ı indirin.
    Şu linke yönlediriyor: http://download.cnet.com/Easeus-Data-Recovery-Wizard-Free-Edition/3000-2248_4-75184619.html
    Aynı sayfada RAW'a dönüşen hdd'deki dosyaların nasıl kurtarılacağı resimlerle anlatılmış.

Not: İndirdiğiniz bedava sürüm sadece kurtarılacak dosyaları listeliyor, kurtarmıyor! Kurtarmak için ücretli sürümü almanız veya para vermeden çalıştırmanın yolu neyse onu yapmanız gerekiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 21 Şubat 2012; 20:45:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: siber86

quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

USB, Sorun ve Çözümleri konusunu inceleyin.
    Harici HDD kullanımı (ANLATIM) konusunu inceleyin.
    @dejaay 'e teşekkürler.

Dosya sistemi RAW'a dönüşünce verileri kurtarmak zorlaşacak tabiki. Bilinen yöntemlerle RAW olan dosya sistemini düzeltmeyi denersin. Örnek; Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. Tabii bu ve buna benzer yöntemler sorununu çözmezse bir hızlı format deneyip, sonrasında verilerini kurtarmayı deniyebilirsin.

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...
    Easy Recovery ile Silinen Verilerinizi Kolayca Kurtarın(Resimli)
    Dosya Kurtarma Yazılımları
    Tiramisu for win (data recovery deki dos gücü)
    Konularını inceleyin.

nihat35nihat çok sağol kardeşim sayende problemimi çözdüm. (" chkdsk/r #:") bunu yaptıktan sonra hdd kendine geldi. kurtarma programı arayıp denemeler yapıyodum senin önerinle HDD açıp içindekileri yedekliyebildim. teşekkür ederim paylaşımlarının devamını dilerim.

arkadaslar NTFS yokken CHKDSK işe yaramaz. bir an kendi bildiğimden şüphe ettim sayenizde ya. denedim sonuç resimde........ LÜTFEN SADECE DOĞRU BİLGİ VERİNİZ

harici HDD RAW dosya sistemine dönüştü içini açamıyorum

• Aniden RAW’a dönüşen bir diskim var. NTFS'ye çevirmenin yolunu öğrenmek 1 günümü aldı. Yerli sitelerde pek bir şey yok. Çare arayanlara sunulan kesin bir reçeteye rastlayamadım. Birçok şey denedim, Dos'ta çalışan program bile (TestDisk) denedim olmadı. Çözümü yabancı siteler yardımıyla buldum. Sorunu çok kolay şekilde hallettim; forumda anlatırsam benim durumuma düşenlere bir hayrım dokunur diye düşündüm.

Bu iş için gerekli olan program: EASEUS Partition Master Professional Edition
    Ben bunun 6.1.1 versiyonunun Portable olanını 4sha**d.kom’dan buldum. Portable olunca kuruluma gerek yok malum. Tıkladım ve açıldı. Gelen pencere Norton Partition Magic’e çok benziyordu. RAW’a dönüşen disk soluk gri renkte idi ve “unallocated” yazıyordu. Disk’i temsil eden pencereye sağ tıkladım ve gelen menüden “create”e tıkladım. Ardından sol alttaki "Apply"a tıklayarak onayladım. İşlem bu kadar. 1 dakika içinde tanımsız diski NTFS’ye çevirdi. (Başına 7-8 mb.’lık minik bir kullanılmaz alan koydu ki onu Partition Magic’te Merge özelliği ile biraz uğraşarak halledersiniz).

Aynı şirketin bir de Partition Table Doctor adlı yazılımı var. Reklamını kendi sitelerinde gördüm ama onu indirmedim. Yazdığına göre, programı açınca diskin üzerine sağ tıklayıp “Fixboot”u seçiyormuşsunuz ve problem halloluyormuş. Boot sektör arızası varsa onu gideriyormuş. Aşağıdaki linkte anlatılıyor:
    http://www.ptdd.com/partition-table-doctor/help/fixboot.htm

Yine aynı şirketin bir de Easeus Data Recovery Wizard adlı bir programı var. O program yardımıyla RAW’a dönüşen içi dolu bir diskteki bütün dosyalarınızı kolaylıkla kurtarabiliyorsunuz. Ben daha önce kullanmıştım. Resimli anlatımı şu linkte:
    http://www.easeus.com/resource/convert-raw-ntfs.htm

Diskiniz boşsa "Partition Master"ı, disk doluysa ve dosyalar uçtuysa önce "Data Recovery Wizard"ı sonra "Partition Master"ı kullanırsınız...

Umarım siz de probleminizi yazdıklarımı uygulayarak kolayca çözersiniz. Bana bir "Allah razı olsun" deyin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 26 Şubat 2012; 3:23:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: franko

Yeni aldığım ve hiç kullanmadığım 500 gb.'lık 2.5" Western Digital marka bir usb harddiskim var. Hem sürücü adı/etiketinde karşıma çıkan mavi renk WD logosunu yok etmek için, hem de formatlamak için Biçimlendir’e girdim. Hızlı formatı biteremedi ve aniden RAW’a dönüştü. Bu sebeple ben de foruma düşmüş oldum...

Sabahtan akşama kadar bunun çözümünü araştırdım. Yerli sitelerde pek bir şey yok. Birçok şey denedim, olmadı. Çözümü gece 23.00 sularında (yabancı siteler yardımıyla) buldum. Sorunu çok kolay şekilde hallettim; size de anlatayım.

Ben bunun 6.1.1 versiyonunun Portable olanını 4shared.com’dan buldum. Kurmaya gerek yok malum. Tıkladım ve açıldı. Gelen pencere Partition Magic’e çok benziyordu. RAW’a dönüşen disk soluk gri renkte idi ve “unallocated” yazıyordu. Disk’i temsil eden uzun pencereye sağ tıkladım ve gelen menüden “create”e tıkladım. İşlem bu kadar. 1-2 dakika içinde tanımsız diski NTFS’ye çevirdi. (Başına 7-8 mb.’lık minik bir kullanılmaz alan koydu ki onu Partition Magic’te Merge özelliği ile biraz uğraşarak halledersiniz).

Aynı şirketin bir de Partition Table Doctor adlı yazılımı var. Reklamını kendi sitelerinde gördüm ama onu indirmedim. Programı açınca diskin üzerine sağ tıklayıp “Fixboot”u seçiyormuşsunuz ve olay o şekilde de halloluyormuş. Boot sektör arızası varsa onu gideriyormuş. Aşağıdaki linkte anlatılıyor:

Yine aynı şirketin bir de Easeus Data Recovery Wizard adlı bir programı var. O program yardımıyla RAW’a dönüşen bir diskteki bütün dosyalarınızı kolaylıkla kurtarabiliyorsunuz. Ben daha önce kullanmıştım. Resimli anlatımı şu linkte:

Umarım siz de probleminizi yazdıklarımı uygulayarak kolayca çözersiniz. Bana bir "Allah razı olsun" deyin, dua edin yeter. Selamlar.

Abi aynı sorunu bende yaşıyorum. Önce açamadım HDD yi. Sadece yerel disk J olarak görünüyordu. En sonunda chkdsk yaptım oda MFK yansıması yapılıyor tarzı bişeylerde takıldı durdu 3 saat onu bekledim, dedim bu olmayacak. Sonra biçimlendirmeye çalıştım önce biçimlendirme yapılamadı.

Sonra aniden RAW oldu. Şimdi söylediğiniz programı indiriyorum. Kesin çalışır değil mi ?

• arkadaşım çözüm istiyorsan teknik yardımın bir üstünde usb bellek harici depolama bölümündeki 9 ocaktaki yazımı oku ve sorunu çöz
  • Hünerli, ben sorunu böyle hallettim. Ayrıca yukarıdaki yazıma 1-2 cümle daha ekleyip düzelttim. Deneyip sonucu buraya yazarsan sevinirim....

tecrübeli nickli arkadaşım yazdığı konunun linkini vermemiş; ben vereyim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_56239877/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56434868

Ben o sayfayı görmemiştim. RAW olmuş bir diskten nasıl veri kurtarıldığını anlatıyor orada. Sağolsun o da 1 hafta uğraşıp kendince bir çözüm yolu bulmuş. Ama önerisi hiç pratik gelmedi bana. 5 saniyede 1 dosya kurtarmak... Çok yorucu.

Yukarıda anlattığım yöntemle kaybettiğiniz dosya sayısına göre 1-2 saat içinde bütün dosyalarınızı kurtarır, 1-2 dakika içinde de diske format atabilirsiniz.

• quote:

Hünerli, ben sorunu böyle hallettim. Ayrıca yukarıdaki yazıma 1-2 cümle daha ekleyip düzelttim. Deneyip sonucu buraya yazarsan sevinirim....

tecrübeli nickli arkadaşım yazdığı konunun linkini vermemiş; ben vereyim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_56239877/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56434868

Ben o sayfayı görmemiştim. RAW olmuş bir diskten nasıl veri kurtarıldığını anlatıyor orada. Sağolsun o da 1 hafta uğraşıp kendince bir çözüm yolu bulmuş. Ama önerisi hiç pratik gelmedi bana. 5 saniyede 1 dosya kurtarmak... Çok yorucu.

Yukarıda anlattığım yöntemle kaybettiğiniz dosya sayısına göre 1-2 saat içinde bütün dosyalarınızı kurtarır, 1-2 dakika içinde de diske format atabilirsiniz.

Partiton master i bende bulup indirdim. Söylediğiniz şeyleri yaptım lakin Apply dedikten sonra gelen İşlem bittikten sonra hata alıyorum. Ulaşılamadı tarzı birşeyler söylüyor. Unallocated

• Sayın Hünerli,
    Bana program bir başka hdd'yi ntfs yapmak için yeniden lazım oldu. Yine başarılıydı. Sorun çıkmadı. Yalnız şu farkla; hdd'de iki partition vardı. Önce bunları "delete" komutu ile silmem ve "unallocated" şekline çevirmem gerekti. Sonra "create" deyince oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siber86

quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

USB, Sorun ve Çözümleri konusunu inceleyin.
    Harici HDD kullanımı (ANLATIM) konusunu inceleyin.
    @dejaay 'e teşekkürler.

Dosya sistemi RAW'a dönüşünce verileri kurtarmak zorlaşacak tabiki. Bilinen yöntemlerle RAW olan dosya sistemini düzeltmeyi denersin. Örnek; Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. Tabii bu ve buna benzer yöntemler sorununu çözmezse bir hızlı format deneyip, sonrasında verilerini kurtarmayı deniyebilirsin.

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...
    Easy Recovery ile Silinen Verilerinizi Kolayca Kurtarın(Resimli)
    Dosya Kurtarma Yazılımları
    Tiramisu for win (data recovery deki dos gücü)
    Konularını inceleyin.

nihat35nihat çok sağol kardeşim sayende problemimi çözdüm. (" chkdsk/r #:") bunu yaptıktan sonra hdd kendine geldi. kurtarma programı arayıp denemeler yapıyodum senin önerinle HDD açıp içindekileri yedekliyebildim. teşekkür ederim paylaşımlarının devamını dilerim.

Çok teşekkür ediyorum Sevinçten gözlerim doldu yemin ediyorum. uzun süredir araştırıyordum. en son formatlayıp veri kurtarma yazılımlarını deneyecektim. "chkdsk /r f:" işe yaradı.

• sayın hünerli, ( benim hdd unallocated olarak gözüküyordu bazı proğ. dededim, dosyalarımı görebiliyordum.) sizin söylediğiniz yöntemi uygaladım, ancak bir hata yaparak , easeus partition wizard yerine easeus partition master 9.1 uyguladım. Tabi var olan bilgilerim şuan yok. bunun çözümü varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Orijinalden alıntı: sophnanos100

Mrb arkadaşlar,bende 500 gb lg harici hard disk vardı.birdenbire ntfs formatındayken raw formatına dönüştü. windows harddiski açamadı.yerel disk f şeklinde görünüyordu.forumlarda bir çok araştırma yaptım formatlayıp veri kurtarma programlarıyla bilgileri geri kurtarma yönteminden bahsedilmiş.Bu da yüzde yüz garantili değil sanırm.ben farklı bir çözüm buldum.onu anlatayım en azından bende işe yaradı belki sizde de işe yarar. linux un slax isimli bir versiyonu var usb flash bellekte çalışan. 'bootable usb slax' yazarsanız google dan ilgili siteden ücretsiz indirebilirsiniz. 200 mb lık bu sistem rardan çıktıktan sonra boot ve slax isimli iki klasör mevcut. bunları flash bellege kaydettikten sonra boot klasörüne girip 'bootinst' isimli dosyaya tıklayıp flash belleği bootable hale getiriyoruz.sonra bilgisayarın boot ayarlarından flash bellek seçeneğiyle sistemi başlatıyoruz.sistem window ile değil slax işletim sistemiyle başlıyor.ben bunları yaptıktan sonra raw formatına dönüşen harici sabit diski bilgisayara taktım ve windows un görmediği raw türü olan hard diski slax sisteminin gördüğünü farkettim.ilk önce dosyaları hard diske kopyalamak istedim.birazını kopyaladım cok uzun sürdüğü için vazgeçtim.şansımı tekrar deneyip hard diiski windows ta tekrar denedim. raw formatındaki hard disk in tekrar ntfs ye dönüşmüş olduğunu gördüm. 300 gb dan fazla verim hiç hasar görmeden kurtuldu.aslında işlem basit ama ben biraz karmaşık ve uzun anlattım sanırım. ama denemeye değer tavsiye ediyorum.işe yararsa formatlamak zorunda kalmazsınız.kolay gelsin;) bu arada yukarda 'amedeusjr' arkadaşın anlattığıda benim söylediğimle benzer nitelikte bir yöntem.= )

Önemli bir bilgi arşive attım hemen... Teşekkürler.

mükemmel bir bilgi teşekkürler

• Bugün itibari ile ben de raw ile tanıştım. chkdsk/r x: ile tarattım harddiski %12 de kapadım taramayı canım sıkıldı. 2 saat sürdü %12yi bitiremedi. Ama bişeyler düzeltmiş ki takınca harddiski bütün dosyalar yerli yerinde duruyordu. Eski virüslü bir bilgisayara takmıştım. Ya voltajla ilgili bir sorun oldu ya da anakart usbden tam besleyemedi harici diski ve boot dosyaları bozuldu
  • nihat35nihat kullanıcısına yanıt
    Arkadaşim Benim Hardisk Raw'a Dönmüş Bunu Sizin Yazdiginiz Gibi İşlemi Uyguladim Dün Yaptim Bu Islemi Hala Dewam Ediyor Bugun Kalktigimda Bitmemişti Sonrasinda Avtive@ File Rocovery For Programini Inidrdim Ondada Tarama Yapiyor Dun Sabahtan Berli Normalmidir Bu Sorunlar Birincisi Programdaki Taramasi Olan Resmini Cektim Dogrumu Ilerliyorum Bilmiyorum Acaba Ikincisi Olanda Cmd Den Yaptim Hala Dewam Ediyorlar Bunlar Resminide Cektim Ikincisinin Dogru Yoldamı Ilerliyorum Acaba 4 Gunden Berli Ugrasiyorum Dosyalarimi Kurtarmam Gerekiyor Anilari Hatiralari Cok :(
     harici HDD RAW dosya sistemine dönüştü içini açamıyorum harici HDD RAW dosya sistemine dönüştü içini açamıyorum

• vatan dan aldıgmda bicimlendirmemiştim 1 haftada bir yapıyordu RAW Dönüşüyordu şimdi cek disk yapacam kullanımda sistem yeniden başladınfda tyapılsınmı diyor yoksa bilgisayarım yönetten biicnledrecgim 1tv WS HDD USB 3.0 ARKADAŞLAR
  • ne yapıyım arkadalşlar?
  • quote:

Aniden RAW’a dönüşen bir diskim var. NTFS'ye çevirmenin yolunu öğrenmek 1 günümü aldı. Yerli sitelerde pek bir şey yok. Çare arayanlara sunulan kesin bir reçeteye rastlayamadım. Birçok şey denedim, Dos'ta çalışan program bile (TestDisk) denedim olmadı. Çözümü yabancı siteler yardımıyla buldum. Sorunu çok kolay şekilde hallettim; forumda anlatırsam benim durumuma düşenlere bir hayrım dokunur diye düşündüm.

Ben bunun 6.1.1 versiyonunun Portable olanını 4sha**d.kom’dan buldum. Portable olunca kuruluma gerek yok malum. Tıkladım ve açıldı. Gelen pencere Norton Partition Magic’e çok benziyordu. RAW’a dönüşen disk soluk gri renkte idi ve “unallocated” yazıyordu. Disk’i temsil eden pencereye sağ tıkladım ve gelen menüden “create”e tıkladım. Ardından sol alttaki "Apply"a tıklayarak onayladım. İşlem bu kadar. 1 dakika içinde tanımsız diski NTFS’ye çevirdi. (Başına 7-8 mb.’lık minik bir kullanılmaz alan koydu ki onu Partition Magic’te Merge özelliği ile biraz uğraşarak halledersiniz).

Aynı şirketin bir de Partition Table Doctor adlı yazılımı var. Reklamını kendi sitelerinde gördüm ama onu indirmedim. Yazdığına göre, programı açınca diskin üzerine sağ tıklayıp “Fixboot”u seçiyormuşsunuz ve problem halloluyormuş. Boot sektör arızası varsa onu gideriyormuş. Aşağıdaki linkte anlatılıyor:

Yine aynı şirketin bir de Easeus Data Recovery Wizard adlı bir programı var. O program yardımıyla RAW’a dönüşen içi dolu bir diskteki bütün dosyalarınızı kolaylıkla kurtarabiliyorsunuz. Ben daha önce kullanmıştım. Resimli anlatımı şu linkte:

Diskiniz boşsa "Partition Master"ı, disk doluysa ve dosyalar uçtuysa önce "Data Recovery Wizard"ı sonra "Partition Master"ı kullanırsınız...

Umarım siz de probleminizi yazdıklarımı uygulayarak kolayca çözersiniz. Bana bir "Allah razı olsun" deyin yeter.

EaseUS Data Recovery Wizard 6.1 seri numarasını yani cra.k k.yini istoyor 24 saate 380 cgb veriyi buldu ama seri no olmayınca boşşşş Arkadaş varmı sendeEaseUS Data Recovery Wizard 6.1 seri numarasını yani cra.k k.yini istoyor 24 saate 380 cgb veriyi buldu ama seri no olmayınca boşşşş Arkadaş varmı sende

• Ms-Dos 'ta convert komutunu denediniz mi? eğer denemediyseniz.
    Komut aşağıda

Başlat-çalıştır-CMD convert Buraya sürücü adı: /fs:ntfs
  • thanks wd usb 3.0 hdd extornel kurtardım crack keyini buldum EaseUS Data Recovery Wizard profosyonel 6.1
  • quote:

Aniden RAW’a dönüşen bir diskim var. NTFS'ye çevirmenin yolunu öğrenmek 1 günümü aldı. Yerli sitelerde pek bir şey yok. Çare arayanlara sunulan kesin bir reçeteye rastlayamadım. Birçok şey denedim, Dos'ta çalışan program bile (TestDisk) denedim olmadı. Çözümü yabancı siteler yardımıyla buldum. Sorunu çok kolay şekilde hallettim; forumda anlatırsam benim durumuma düşenlere bir hayrım dokunur diye düşündüm.

birde ben hortlatayım bari
    üstadım bahsettiğin programın son versiyonunu indirdim. dediklerini yaptığımda please convert an existed primary partition diye başlayan bir uyarı alıyorum. sıkıntı hakkında bir dikrin var mı? saygılar
     harici HDD RAW dosya sistemine dönüştü içini açamıyorum

• Aynı durum dün benimde başıma geldi.Harddisk bir anda RAW formatına dönüştü. Ne yaptıysam olmadı. Bana sağlam denenmiş bir çözüm yolu önerir misiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.