Şimdi Ara

harici HDD RAW dosya sistemine dönüştü içini açamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
60.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

everest adlı firmanın ürettiği harici sata harddisk kutusunu kullanıyorum. üründe iki adet harddiski değiştirerek kullanıyorum. bunlardan biri 80gb diğer 250gb. 250gb lık olanı dün içine küçük bir dosya attıktan sonra format attığım arkadaşımın laptopuna bağladım. ilk takmam da sisteme kurulmasından sonra çıkan dosyaları göster butonuna tıklayınca attığım dosyanın orada olmadığını gördüm sanki hiç atmamışım gibi eski dosyalar vardı sadece. çıkarıp diğer bilgisayarda yeniden attım ve laptopa bağlayınca donanım bulunuyor ancak disk bilgisayarımda gösterilmiyordu.
    o bilgisayarda sorun olduğunu zannediyordum ancak bugün kendi bilgisayarımda da deneyince aynı sorunla karşılaştım. harddisk sistem tepsisinde donanım olarak gözüküyor kutudaki ışıklar yanıyor harddiskin motoru dönüyor ancak diske bilgisayarımda ulaşılmıyordu. ayrıca bilgisayar inanılmaz yavaşlıyor darboğaza düşüyordu. ne zamanki usbden ayırsam makineyi bilgisayar kendine geliyordu. bazı forumlarda beklemek gerektiğini okudum gerçekten bekleyince yarım saat içinde harddisk bilgisayarımda gözüküyor ancak simge üzerine tıklayınca bilgisayar takılıp kalıyordu. virüs taramasında istenilen dizin bulunamadı diyor.
    yönetimsel araçlardan disk yönetimine baktığımda orada gözüküyor ama %100 boş diyor. içinde neredeyse 210gb veri vardı dosya sistemi raw şekline dönüştü. hiçbir türlü müdehale edemiyorum ve içindeki veriler çok kıymetli. bunları kurtarmamın yada diski eski haline getirmemin yolu varmı. bu olay neden olur? forumda birçok defa geçmiş ama her defasında farklı şeyler tavsiye edilmiş. bunu tamamen açıklamanın bir yolu varsa benden sonrakilerede yol olur diye düşünüyorum.

son olarak harddisk kutusunda bozukluk yok çünkü 80gb olan sorunsuz çalışıyor...

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. hepinize kolay gelsin

• USB, Sorun ve Çözümleri konusunu inceleyin.
    Harici HDD kullanımı (ANLATIM) konusunu inceleyin.
    @dejaay 'e teşekkürler.

Dosya sistemi RAW'a dönüşünce verileri kurtarmak zorlaşacak tabiki. Bilinen yöntemlerle RAW olan dosya sistemini düzeltmeyi denersin. Örnek; Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. Tabii bu ve buna benzer yöntemler sorununu çözmezse bir hızlı format deneyip, sonrasında verilerini kurtarmayı deniyebilirsin.

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...
    Easy Recovery ile Silinen Verilerinizi Kolayca Kurtarın(Resimli)
    Dosya Kurtarma Yazılımları
    Tiramisu for win (data recovery deki dos gücü)
    Konularını inceleyin.

• arkadaşım ben okuduğumu da yazdım cevap verenlere teşekkürümüde yazdım kimse kocaman bir yazıdan ve cevaplardan sonra yeni bir soruya dönüp cevap vermez. ben bu konunun üzerinden o kadar yazı yazsaydım başındaki uzun yazıyı gören zaten olayın halledildğini anlar. ayrıca buradaki denilenleride yapıp sonucun başarılı olmadığını yinede çok teşekkür ettiğimi söylememe rağmen konuyu kilitlediniz ya helal olsun.
    son olarak ben olayın bu sefer çaresini değil nedenlerini sormuştum konular bile aynı değil ayıp yaptığınız
  • ben biliyorum ya böyle olacağını. forumda yukardaki derdime derman aradım sağolsun bazı arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştılar. aynı olay tekrar başıma geldi bende yeni bir konu açıp orada bu olayın neden olabileceğini muhetmel sebepleri anlattım sordum. bir kaç kişi yanıtladı. çok geçmeden forum polislerinden biri yazıyı bile okumadan konuyu kilitleyip eski konudan devam et diye akıl verdi. yukarıda yazdığım gibi kendi bile bu kadar eski ve uzun bir sorunun altına yazdıklarımı okumadı. gerçekten bu forum eskisi gibi değil artis dolu heryer
  •  harici HDD RAW dosya sistemine dönüştü içini açamıyorum
    Muhtemel sebepleri anlatayım; HDD'nin böyle görünmesi HDD'nin formatsız olduğu anlamına gelebilir. Yani fabrika çıkışlı hiçbir işlem yapılmamış bir HDD'nin durumuna bakarsanız yukardaki resim gibi Dosya sistemi : RAW olarak gözülecektir veya HDD'yi sildiniz (biçimlendir ama format atmadan) baktığınızda tekrar RAW formatını görürüz. HDD bölümlerini (Partition) kurcaladığınızda yani bölümleri oluşturmada veya birleştirmede yapılan hatalar (olumsuzluklar) sonucunda da RAW formatını görürüz.
    HDD'yi bir yazılıp-silinebilir defter olarak düşünürsek; format olayı bu defterin sayfalara ayrılması, sayfa sayısının ve büyüklüklerinin belirlenmesi, önbilgi, defterin yapısı ve fihrist için ön bölümler ayrılması gibi işlemleri olarak düşünülebilir. RAW duruma gelmesini ise; bu yapıyı kaybetmesi (tanıyamaması veya bulamaması) HDD'den okuyamaması olarak düşünebilirsiniz.
    Bu konuda sorunlu ünite HDD'dir, bu RAW durumuna düşme soruna mekanik veya elektronik veya işletim sistemi (programlar) neden olabilir. Sorunun kaynağı: çözüme gitmemizin yolu olsada (düşüncemiz bu olmalı) bunu test etmek (test programları, ölçü aletleri) sıklıkla karşılaşılan bir olay olmadığı için kolayca bulunacak bir olgu olarak gözükmüyor. Sonuçta bazı varsayımlarda bulunulacak ve çözüm ihtimalleri üzerinde yorum yapılcak.
    Bir yorum yapayım; HDD'nin USB'den aldığı besleme zayıfladığında bazı saçmalama ve disk hızında yavaşlama görülür ve HDD'nin yapısı nedeniyle (korumama durumu) bu esnada yapılan yazım işlemi HDD'nin format (sayfa-önbilgi) yapısını bozabilir. Bunun nedeni PSU, USB uzatma kablosu veya anakart kaynaklı olabilir. Bu durumda bile birçok etken ve neden mevcuttur. Sistem kontrolü yapısı bu durumları kontrol etmiyorsa herhangibir ikaz (hata) alamayadabilirsiniz. Birdahaki sefer böyle bir hata olmamasını veya sorunun nedeni (kaynağı) hakkında bir hata mesajı vs.. almanızı dilerim.

• kardeşim çok teşekkür ederim bilgiler için
  • filimler için kullandığımız hd mizde buna benzer bir olay oldu ve hd ki raw formatlı görüp açmadı sistem
    şöyle bir çözüm uyguladık
    sistemde pardus linux ta kurulu olduğundan açtığımızda harddiski ve içindeki dosyaları görebildik
    pardus ile açtığımız pcde harddiskteki dosyaları yedekledik
    ve gparted ile ntfs format attık
    sonra tekrar windowsa geçip bi daha format attık (hızlı format değil)
    şimdi win de yine eskisi gibi hd yi görebiliyor ve kullanıyoruz

sisteminde linux yüklü olmayan arkadaşlarda yine live cd li linuxlarla bunu yapabilirler:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı problem benım 500 gb philips multımedia dıskımdede mevcut chkdsk yaparak dıskı actım fakat daha sonra yıne aynı sorunla karsılastım 1 gun kadar sonrasında tekrar chkdsk yaptım bu sefer dıskı yedeklıyorum daha sonra format atıcam fakat dıskın ıcerısınden cızır cızır sesler gelıyor dıskı bır kere dusurmustum acaba garantıye gondersem bu sorun cozulurmu yanı degıstırırlermı kutunun uzerısınde dusme sonrası bıraz cızık olustu sansımı denemelımıyım yoksa dıskın ıyıce bozulmasınımı beklemelıyım? yada baska bı sekılde mevcut bu durumdan kurtulabılırmıyım?

Teşekkürler
  • Merhaba dostum.. Aynı sorunu bende yaşadım Active file recovery ile verilerimin hepsini sorunsuz bi şekilde kurtardım.. Disk biçimlendirmede de hata veriyordu onuda komut sisteminden format:c yaparak hallettim..
  • Herkese Selamlar. Benim de 500gb diskim raw olmuştu. 300 gb gibi bir veri kaybı vardı ortada. Araştırdığım birçok forumda kurtarma programlarından bahsediliyordu; uzun,zahmetli ve %100 kurtarma garantisi olmayan. Yukarıda bir arkadaşın da belirttiği gibi, live cd en sorunsuz,en güvenli çözüm. Live cd derken, Linux tabii bu arada. Ben olayı Ubuntu live cd ile hallettim. Ubuntu live cd'yi taktığım gibi, hardiski hiçbirşey yokmuş gibi açtım... Verilerimi diğer bir harddiskime kulağından tuttuğum gibi, çekip attım ve mutlu son... Teşekkürler ubuntu, teşkkürler LİNUX... Ve tabii ki bu bilgiyi bir başka forumda paylaşan arkadaşa da teşekkürler. Allah razı olsun.
  • Mrb arkadaşlar,bende 500 gb lg harici hard disk vardı.birdenbire ntfs formatındayken raw formatına dönüştü. windows harddiski açamadı.yerel disk f şeklinde görünüyordu.forumlarda bir çok araştırma yaptım formatlayıp veri kurtarma programlarıyla bilgileri geri kurtarma yönteminden bahsedilmiş.Bu da yüzde yüz garantili değil sanırm.ben farklı bir çözüm buldum.onu anlatayım en azından bende işe yaradı belki sizde de işe yarar. linux un slax isimli bir versiyonu var usb flash bellekte çalışan. 'bootable usb slax' yazarsanız google dan ilgili siteden ücretsiz indirebilirsiniz. 200 mb lık bu sistem rardan çıktıktan sonra boot ve slax isimli iki klasör mevcut. bunları flash bellege kaydettikten sonra boot klasörüne girip 'bootinst' isimli dosyaya tıklayıp flash belleği bootable hale getiriyoruz.sonra bilgisayarın boot ayarlarından flash bellek seçeneğiyle sistemi başlatıyoruz.sistem window ile değil slax işletim sistemiyle başlıyor.ben bunları yaptıktan sonra raw formatına dönüşen harici sabit diski bilgisayara taktım ve windows un görmediği raw türü olan hard diski slax sisteminin gördüğünü farkettim.ilk önce dosyaları hard diske kopyalamak istedim.birazını kopyaladım cok uzun sürdüğü için vazgeçtim.şansımı tekrar deneyip hard diiski windows ta tekrar denedim. raw formatındaki hard disk in tekrar ntfs ye dönüşmüş olduğunu gördüm. 300 gb dan fazla verim hiç hasar görmeden kurtuldu.aslında işlem basit ama ben biraz karmaşık ve uzun anlattım sanırım. ama denemeye değer tavsiye ediyorum.işe yararsa formatlamak zorunda kalmazsınız.kolay gelsin;) bu arada yukarda 'amedeusjr' arkadaşın anlattığıda benim söylediğimle benzer nitelikte bir yöntem.= )

• quote:

Orijinalden alıntı: sophnanos100

Mrb arkadaşlar,bende 500 gb lg harici hard disk vardı.birdenbire ntfs formatındayken raw formatına dönüştü. windows harddiski açamadı.yerel disk f şeklinde görünüyordu.forumlarda bir çok araştırma yaptım formatlayıp veri kurtarma programlarıyla bilgileri geri kurtarma yönteminden bahsedilmiş.Bu da yüzde yüz garantili değil sanırm.ben farklı bir çözüm buldum.onu anlatayım en azından bende işe yaradı belki sizde de işe yarar. linux un slax isimli bir versiyonu var usb flash bellekte çalışan. 'bootable usb slax' yazarsanız google dan ilgili siteden ücretsiz indirebilirsiniz. 200 mb lık bu sistem rardan çıktıktan sonra boot ve slax isimli iki klasör mevcut. bunları flash bellege kaydettikten sonra boot klasörüne girip 'bootinst' isimli dosyaya tıklayıp flash belleği bootable hale getiriyoruz.sonra bilgisayarın boot ayarlarından flash bellek seçeneğiyle sistemi başlatıyoruz.sistem window ile değil slax işletim sistemiyle başlıyor.ben bunları yaptıktan sonra raw formatına dönüşen harici sabit diski bilgisayara taktım ve windows un görmediği raw türü olan hard diski slax sisteminin gördüğünü farkettim.ilk önce dosyaları hard diske kopyalamak istedim.birazını kopyaladım cok uzun sürdüğü için vazgeçtim.şansımı tekrar deneyip hard diiski windows ta tekrar denedim. raw formatındaki hard disk in tekrar ntfs ye dönüşmüş olduğunu gördüm. 300 gb dan fazla verim hiç hasar görmeden kurtuldu.aslında işlem basit ama ben biraz karmaşık ve uzun anlattım sanırım. ama denemeye değer tavsiye ediyorum.işe yararsa formatlamak zorunda kalmazsınız.kolay gelsin;) bu arada yukarda 'amedeusjr' arkadaşın anlattığıda benim söylediğimle benzer nitelikte bir yöntem.= )

Önemli bir bilgi arşive attım hemen... Teşekkürler.

• raw haline gelmiş sürücünüzü erd commander isimli programla rahatlıkla kurtarabilirsiniz. hdd'nin partisyonlarıyla oynayınca dosya sistemi falan bozulunca raw oluyor. ben ntfs harddiskime partition magic ile bozuk partisyonları düzelteyim mi diye sorduğunda evet dedim ve harddiski uçurdu. sonra dosyaları taşıyıp düzelttim düzelttim. hiren's boot'u kurcaladım biraz ama kurtaramadım. mbr fixtool aracı derken hepten uçurdu harddiski en azından öncekinde (partition magicten sonra) bölümleri görebiliyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

USB, Sorun ve Çözümleri konusunu inceleyin.
    Harici HDD kullanımı (ANLATIM) konusunu inceleyin.
    @dejaay 'e teşekkürler.

Dosya sistemi RAW'a dönüşünce verileri kurtarmak zorlaşacak tabiki. Bilinen yöntemlerle RAW olan dosya sistemini düzeltmeyi denersin. Örnek; Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. Tabii bu ve buna benzer yöntemler sorununu çözmezse bir hızlı format deneyip, sonrasında verilerini kurtarmayı deniyebilirsin.

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...
    Easy Recovery ile Silinen Verilerinizi Kolayca Kurtarın(Resimli)
    Dosya Kurtarma Yazılımları
    Tiramisu for win (data recovery deki dos gücü)
    Konularını inceleyin.

nihat35nihat çok sağol kardeşim sayende problemimi çözdüm. (" chkdsk/r #:") bunu yaptıktan sonra hdd kendine geldi. kurtarma programı arayıp denemeler yapıyodum senin önerinle HDD açıp içindekileri yedekliyebildim. teşekkür ederim paylaşımlarının devamını dilerim.

• NİHAT 35 NİHAT kardesim
    chkdsk komutu ile hdd ye inceleme yaptıgımda 5 asamanın 4 sunde %55 te kalmadır.
    benımle aynı sorunu yasayanlara ornek olması ıcın yazıyorum
    80 gb WD 2.5" HDD ıkı bolum olup wın kurulu olan ıkıncı bolum raw formatına donusmus ve acılmak ıstedıgımde format atınız mesajı almaktayım.
    chkdsk yaparak cozum alamadıgımdan forumdakı arkadaslarında bahsettıgı gıbı ubuntu lıve cd sı olusturularak sıstemı actım burada hdd nın ıkı partıda gozukmekteydı.
    sonuc olarak dosyaları baska bır hdd ye kopyalayarak sorunu aştım. burada sunu farkettım hdd de bad sector olusmus.
    diyecegım su kı chkdsk ıle sorunu halledemeyen arkadslar ubuntu tarzı ısletım sıstemlerını deneyebılır.
    yardımları ıcın bırcok arkadasıma tesekkuru borc bılırım
    saygılar ıyı forumlar...
  • selamlar
    yukarıdaki harddiskin raw sistemine geçme problemini bende yaşadım. ubuntu 10.10 sürümünü yükledim sorunu çözmek için. ama harddiskimi görmüyor hala. neden olabilir acaba. içine ubuntuyu yüklediğim d: sürücüm de görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardess -- 15 Ocak 2011; 23:07:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardess

selamlar
    yukarıdaki harddiskin raw sistemine geçme problemini bende yaşadım. ubuntu 10.10 sürümünü yükledim sorunu çözmek için. ama harddiskimi görmüyor hala. neden olabilir acaba. içine ubuntuyu yüklediğim d: sürücüm de görünmüyor.

HDD coz fazla bad sector olusmus olabılır bu benım tahmınım neden dersen alımde suan bır tane 80 gb hdd var raw olmus ubuntu bunu gormedı.
    bende ntfs olarak hızlı format attım
    sımdı wın goruyor ıcındekı dosyalarıda recovery programlarıyla alacagım tarama devam edıyor.
  • benim için verilerim oldukça önemli. harddiski arşiv olarak kullanıyordum. verilerimi kaybetmeyeceğim bir yöntem önerebilrmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardess

benim için verilerim oldukça önemli. harddiski arşiv olarak kullanıyordum. verilerimi kaybetmeyeceğim bir yöntem önerebilrmisiniz?

Başka bir HDD'ye aynı verilerinizin kopyasini almak olacaktir.
  • Arkadaşlar hic uğraşmayın çok kolay bir yolu var...

500 gb samsung marka 3.5" harddiskim var tıkabasa dolu 1mb boş yer dahil yok.
    Uzun süredir problemsiz olarak uzatma usb ile pc ye bağlı olarak kullanıyordum.
    uzatma kablo sayısını arttırdım (dişi - erkek birbirine geçmeli) buda besleme problemi yaptı ki birdaha harddiskimi görmedi.
    Dosya bozuk veya kullanılamaz durumda gibi mesaj veriyordu.

Diğer bilgisayarıma usb'den bağlayıp Combofix çektim pc yi yeniden başlattım harddiski bi tıkladım pat diye icine girdi bütün dosyalarım sağlam bir şekilde duruyor.

Size tavsiyem elinizden geldiğince uzatma usb kullanmamanız.

İyi forumlar...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.