Aniden RAW’a dönüşen bir diskim var. NTFS'ye çevirmenin yolunu öğrenmek 1 günümü aldı. Yerli sitelerde pek bir şey yok. Çare arayanlara sunulan kesin bir reçeteye rastlayamadım. Birçok şey denedim, Dos'ta çalışan program bile (TestDisk) denedim olmadı. Çözümü yabancı siteler yardımıyla buldum. Sorunu çok kolay şekilde hallettim; forumda anlatırsam benim durumuma düşenlere bir hayrım dokunur diye düşündüm.
Bu iş için gerekli olan program: EASEUS Partition Master Professional Edition Ben bunun 6.1.1 versiyonunun Portable olanını 4sha**d.kom’dan buldum. Portable olunca kuruluma gerek yok malum. Tıkladım ve açıldı. Gelen pencere Norton Partition Magic’e çok benziyordu. RAW’a dönüşen disk soluk gri renkte idi ve “unallocated” yazıyordu. Disk’i temsil eden pencereye sağ tıkladım ve gelen menüden “create”e tıkladım. Ardından sol alttaki "Apply"a tıklayarak onayladım. İşlem bu kadar. 1 dakika içinde tanımsız diski NTFS’ye çevirdi. (Başına 7-8 mb.’lık minik bir kullanılmaz alan koydu ki onu Partition Magic’te Merge özelliği ile biraz uğraşarak halledersiniz).
Aynı şirketin bir de Partition Table Doctor adlı yazılımı var. Reklamını kendi sitelerinde gördüm ama onu indirmedim. Yazdığına göre, programı açınca diskin üzerine sağ tıklayıp “Fixboot”u seçiyormuşsunuz ve problem halloluyormuş. Boot sektör arızası varsa onu gideriyormuş. Aşağıdaki linkte anlatılıyor: http://www.ptdd.com/partition-table-doctor/help/fixboot.htm
Yine aynı şirketin bir de Easeus Data Recovery Wizard adlı bir programı var. O program yardımıyla RAW’a dönüşen içi dolu bir diskteki bütün dosyalarınızı kolaylıkla kurtarabiliyorsunuz. Ben daha önce kullanmıştım. Resimli anlatımı şu linkte: http://www.easeus.com/resource/convert-raw-ntfs.htm
Diskiniz boşsa "Partition Master"ı, disk doluysa ve dosyalar uçtuysa önce "Data Recovery Wizard"ı sonra "Partition Master"ı kullanırsınız...
Umarım siz de probleminizi yazdıklarımı uygulayarak kolayca çözersiniz. Bana bir "Allah razı olsun" deyin yeter.
Hocam eyvallah flash çöp oldu diye üzülürken sayende hayata geri döndürdük
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
quote:
Orijinalden alıntı: franko
Aniden RAW’a dönüşen bir diskim var. NTFS'ye çevirmenin yolunu öğrenmek 1 günümü aldı. Yerli sitelerde pek bir şey yok. Çare arayanlara sunulan kesin bir reçeteye rastlayamadım. Birçok şey denedim, Dos'ta çalışan program bile (TestDisk) denedim olmadı. Çözümü yabancı siteler yardımıyla buldum. Sorunu çok kolay şekilde hallettim; forumda anlatırsam benim durumuma düşenlere bir hayrım dokunur diye düşündüm.
Bu iş için gerekli olan program: EASEUS Partition Master Professional Edition Ben bunun 6.1.1 versiyonunun Portable olanını 4sha**d.kom’dan buldum. Portable olunca kuruluma gerek yok malum. Tıkladım ve açıldı. Gelen pencere Norton Partition Magic’e çok benziyordu. RAW’a dönüşen disk soluk gri renkte idi ve “unallocated” yazıyordu. Disk’i temsil eden pencereye sağ tıkladım ve gelen menüden “create”e tıkladım. Ardından sol alttaki "Apply"a tıklayarak onayladım. İşlem bu kadar. 1 dakika içinde tanımsız diski NTFS’ye çevirdi. (Başına 7-8 mb.’lık minik bir kullanılmaz alan koydu ki onu Partition Magic’te Merge özelliği ile biraz uğraşarak halledersiniz).
Aynı şirketin bir de Partition Table Doctor adlı yazılımı var. Reklamını kendi sitelerinde gördüm ama onu indirmedim. Yazdığına göre, programı açınca diskin üzerine sağ tıklayıp “Fixboot”u seçiyormuşsunuz ve problem halloluyormuş. Boot sektör arızası varsa onu gideriyormuş. Aşağıdaki linkte anlatılıyor: http://www.ptdd.com/partition-table-doctor/help/fixboot.htm
Yine aynı şirketin bir de Easeus Data Recovery Wizard adlı bir programı var. O program yardımıyla RAW’a dönüşen içi dolu bir diskteki bütün dosyalarınızı kolaylıkla kurtarabiliyorsunuz. Ben daha önce kullanmıştım. Resimli anlatımı şu linkte: http://www.easeus.com/resource/convert-raw-ntfs.htm
Diskiniz boşsa "Partition Master"ı, disk doluysa ve dosyalar uçtuysa önce "Data Recovery Wizard"ı sonra "Partition Master"ı kullanırsınız...
Umarım siz de probleminizi yazdıklarımı uygulayarak kolayca çözersiniz. Bana bir "Allah razı olsun" deyin yeter.
Hocam eyvallah flash çöp oldu diye üzülürken sayende hayata geri döndürdük
Konuyu hortlatmışsın ama bilgi yararlı olabilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
O kadar zaman geçmiş ki üzerinden hatırlayamadım bile ilk anda konuyu. Ancak çok üzülmüştüm kaybettiğim verilere. Anlattığınız yöntemler ile derdine çare bulanlar adına bende bir kez teşekkür edeyim.
Ben de sizlere tekrar teşekkür ederim. Bir çözüm üretebildiysek ne mutlu...
Başıma bir daha gelmesin inşallah ama, gelirse, ben de bu sayfaya dönüp ne yazmışım, nasıl kurtarmışım diye bakacağım emin olun.
Iyi gunler bendeki 1TB Seagate ile ayni sorunu yasiyorum. (NTFS-RAW olayi) Biraz farkli olarak (redundancy check) yazisi ile basliyor.Piyasadaki birkac programi denedim .Sizin bahsetmis oldugunuz easeus programini indirdim Programdaki "create" maalesef bende negatif gorundugunden tik'lamak mumkun olmadi.Bilgisayar diski goruyor 931GB : J olarak tanimliyor. Unallocated olarak degil Unformatted olarak gorunuyor. Diskdiger programi 20saat sonunda HDD deki tum dosyalari recover yapiyor ancak isimler yok. kendisi sector xxxxxxxxxxx (no) olarak aciga cikariyor. Binlerce dosyada bunu dusunebiliyormusunuz.Tek tek acip ne olduguna bakacaksiniz. Ucretli olan Programlari denemedim.Ucan Dosya yok.Dedigim gibi hepsine sector....adi altinda bilgilendiriyor.Dos olarak cmd komutuyla acayim dedim RAW oldugu icin okunamaz ibaresi geliyor ki bu formda bir arkadas tarafindan dogrulanmis.(Bycompworld) bildiginiz baska bir program varsa yanitlarinizi bekliyorum.Simdiden tesekurler..
laluferL
kullanıcısına yanıt
Sonuç nedir hocam var mı gelişme?
Meraba arkadaşlar benim sorunumda sizinki ile aynı 1 haftadır denemediğim program kalmadı. 1 TB Toshiba Taşınabilir harddiskim bir anda RAW oldu. Son olarak DİSKINTERNALS partition recovery 4.2 ve EaseUS data recovery wizard 9.5 trial denedim bu iki program verilerimi buldu ancak kaydetmek için serial key istiyor. Bana bu programların key leri veya KEY istemeyen bir program lazım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme