Merhaba, İçinde verilerimin olduğu harici harddiski USB den bilgisayara bağladığımda bilgisayar harici harddiski görmüyordu, youtube videonun birinde sürücü harfi atayınca sorunun düzeleceği söyleniyordu, söyleneleri yaptım, sürücü bilgisayarımda görünüyor ama boyutu görünmüyor, çift tıkladığımda biçimlendirme seçeneği çıkıyor, yalnızca sürücü harfini değiştirdiğim için dosyalarım silinmiş olabilir mi? Nasıl geri getirebilirim daha önce başına böyle bir şey gelmiş olan var mı acaba? Yaptığım işlem adımlarına ait görüntüleri de ekliyorum. |
Harici harddiskin sürücü harfini değiştirdim, içindeki dosyalar kayboldu, göremiyorum
-
-
Harddisk öncesinde raw formatına döndüğü için harf değiştirseniz de içeriğini görmeniz mümkün değil, harddisk bozulmuş veya bozulmaya yakın olabilir veya bazen aygıtı durdurmadan aniden çıkarmadan da bu sorun oluşabilir. Öncelikle aşağıya eklediğim adresteki programın full sürümünü bulup Reader ile taratın bu şekilde dosyalarınızı görmeniz muhtemel olabilir ancak göremiyorsanız Full recovery ile taratıp en azından dosyalarınızı kurtarabilir daha sonra hdd.nizi biçimlendirip sağlığını ve arızalı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
-
Sonucu da yazayım R-Studio isimli program ile verilerimin tümünü kurtardım. Bu arada hard diski aldığım tarihten önce kaydedilmiş dosyalara da rastladım. Belli ki hard diski satan sahtekar şahıs sıfır ürün diye bana daha önce kullanılmış ürünü yenileyip satmış. Şimdi gönder değiştireyim diyor ama bu sefer kendi verilerimi ellerimle teslim etmiş olacağım sahtekara.
Kendi kaydettiğim verilerimi kurtarılamayacak şekilde silip, hard diski satın almadan önce kaydedilmiş verileri bırakacak şekilde bi işlem yapabilsem keşke, satın aldığımda kullanılmış ürün olduğunu ispatlamam lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X