Şimdi Ara

Harici Hdd win98 de tanınmıyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldıgım Seagate marka 80 GB harici Hdd xp bilgisayarlarda çalışıyor ama win98 de tanınmıyor. Cihazla beraber gelen CD den hazır programı kurdum ( C:\seagate ) ama cihazı taktıgımda yine tanınmıyor. Aygıt yöneticisinde evrensel seriyol denetleyicisi diye birsey var burada Usb Mass Storage Device diye birsey varama bu benim cihazımmı bilmiyorum. Cihazı win98 de tanıtmak için ne yapmalıyım dilerim bir bilen vardır.

Yardımlarınız ve desteğiniz için simdiden sonsuz tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serheldan -- 24 Haziran 2015; 12:27:06 >

• Hazır program büyük ihtimalle disk yönetimi için kullanılıyodur,
    xp usb depolama aygıtlarını çoğunlukla sürücüsüz tanırken win98 tanımaz,
    bu sebeple sürücüsünü bulup win98 de tanıtmanız gerekiyo.

Bu disk dışında pc ye bağladığın harici depolama aygıtı yoksa aygıt yöneticisinde gördüğün bu diske aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 25 Eylül 2007; 15:36:58 >
  • Bilgisayarın donanımı da eski ise usb port büyük ihtimalle 1.1 dir. Yeni donanım 2.0 uyumludur. Gereken enerjinin kabloyla aktarımı yetersiz kalıyordur. Harddiskle gelen kablonun usb ucu 2'li gibi olnalı. Her 2 ucu da aynı anda 2 usb porta takıp harddiski takmayı deneyin. Benim eski pc de de benzer sorunum var. Ama önce sürücüsü yüklenmiş olmalı mutlaka.
  • 3 ayrı bölüme, konu açmanız yanlış.. Bir yere açmanız yeterli idi..

http://forum.donanimhaber.com/m_17898064/mpage_1/key_//tm.htm#17898064
  • E-mail verdiğin düşünülürse siteye daha uğramazsın ama ben cvplıyayım.
    elindeki cd içerisinde driver mevcut olmalı. yoksa ürünün sitesinden temin edbilirsin.

usb de güç problemi çıkmaz. usb elektirikleri 1.1, 2.0 ve yeni çıkacak 3.0 da 5v olarak sabitdir.
  • 1. xXx_xXx siteye devamlı ugrarım belki sendende eski ama baska uyeligim vardı, elestirini bosbogazlıgına veriyorum.
    2. dejaay uyardıgın icin tesekkur ederim.
    3. jass win98 512mb kingston flash bellegi goruyor oda 2.00. ama seagate external hdd gormuyor.
    4. m_runo sürücüsünü vs daha buraya konu acmadan yukledim bu tip basit yontemleri denedim.

5. Butun Sorun win98 ikinci surum oldugundan kaynaklanıyormus. win98 SE lerde genel anlamda bir usb hatası oldugunu microsoftta kabul etmis zaten. 32gb ustunu gormuyormus yani.

herkese yardım etme gayretleri icin tesekkurler.

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serheldan
    1. xXx_xXx siteye devamlı ugrarım belki sendende eski ama baska uyeligim vardı, elestirini bosbogazlıgına veriyorum.

Eski üyelik ismini öğrenmek isterim.Eski dostum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.