elimde bir 250 gb harici hdd var. 2,5" .ben bunu bilgisayarımın içine takabilirmiyim. eski hdd 40 gb olduğu için onu söküp bunu onun yerine takabilirmiyim. bir sorun çıkartırmı acaba. yada herhangi bir driver vs gerekirmi. bu konuda nasıl bir yol izleyebeilirim. yardımcı olursanız sevinirim.
bu arada bilgisayarımda belleğimde eski. bilgi. masaüstü.
bunu yapabilmen için bilmen gereken özellikler var:
1-bilgisayarındaki disk bağlantısı için kullanılan arabirim PATA mı yoksa SATA mı? 2-harici disk kutusunun içindeki diskin bağlantısı SATA mı yoksa başka bir bağlantı mı?
bu soruların cevaplarına göre belki bunu yapma imkanın olabilir. hatta şu anki diskini sadece Windows yüklemesi için, diğer diskini de diğer dosyalar için kullanabilirsin.
bilgisayarım ide yani pata oluyor değilmi. belleğimin üzerinde ise serial ata yazıyor. belleğimin tam aynısı burda :http://mikrobox.com.tr/MikroBox_25_inc_HDD_Urunu.aspx?250GB_Id=16 ürünü söktüm ama anlayamadım ide mi satamı . birde benim bellek 2,5" bilgisayara takmak için 2,5 u 3,5 a dönüştüren küçük bir parça var. bundan almayı düşünüyorum. acaba perfonmasına etki edermi . isterseniz belleğin açık halde resmini ekleyebilirim .
sanırım serial ata - sata mı oluyor. bu durumda benim döünüşüm olmaz sanırım :( ayrıca dönüştürme parçası kargosu vs . en iyisi ben ikinci el bi 80-100 gb 3,5 bellek alayım. becerebilirsem ikisini beraber kullanayım.
Senin de dediğin gibi sadece elindeki mevcut donanımla bu kurulumu yapman imkansız. Öncelikle dediğin gibi 2,5 diski 3,5 disk yerine monte etmeye yarayan çerçeve alman lazım. Sonra diskin için SATAyı IDEye çeviren adaptör alman lazım. bazı BIOS, Jmuper ayarları yapman lazım. Yani çetrefilli iş. Kendin sıfır IDE disk alırsan bu zahmete gerek kalmaz. Seçim sana kalmış.