Şimdi Ara

Harici 'Optic In' Girişi Olan CD/SACD Player Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hem "optic in" girişi olup harici DAC olarak kullanabileceğimiz hem de CD player kabiliyeti iyi bir player düşünüyorum. Fakat çok fazla bütçe ayırma şansım yok. Bu nedenle ikinci el düşünüyorum. Tavsiyeler neler olurdu?

Hali hazırda zaten tüm cd playerlarda DAC bulunuyor iyi ya da kötü. Ama giriş seviyesi modellerde nedense optic in gibi bir giriş olmuyor. Aslında ha cd den aldığı datayı işlemiş ha dışarıdan aldığı veriyi. Maliyet olarak çok fark etmese gerek diye düşünüyorum, yanılıyor muyum?

• datanın iyi bir dac tarafından işlenip gönderilmesi gerekiyor değilmi optic in girişine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfatih85 M kullanıcısına yanıt
    Şöyleki; CD playerlarda zaten dahili DAC var. CD playerın kalitesini büyük oranda bu DAC belirliyor denebilir. Ben de istiyorum ki harici bir dijital kaynağı, CD player üzerindeki optic in girişi sayesinde gene bu DAC üzerinden analoğa çevirip stereo amfime göndermek istiyorum. malum receiver amfilerde olduğu gibi stereo amfilerde(denon pma720) dahili DAC yok. Zaten kaliteli olmayacaksa boştan yere maliyet arttırmamak adına konmuyor sanırsam. Bu nedenle zaten optic in girişine dijital veri geleceğinden ön işlem gerekmiyor. Başka bir DAC olsa bu dediğim sisteme gerek kalmıyor.

Örneğin üst düzey sayılacak bu CD playerda optic in var:https://www.hifiengine.com/manual_library/denon/dcd-1520ae.shtml
    Ama amfim ile eş sayılan modelinde ise yok:https://www.hifiengine.com/manual_library/denon/dcd-720ae.shtml

İşte bende tam olarak o pahalı olan modeldeki dijital in girişi olan orta bütçe ikinci el birin tavsiyesi istiyorum. Çok kaliteli bir şeye ihtiyacım yok neticede tv bağlayacağım. Harici DAC almak istemedim. Ama orta bütçe cd playerlarda bu tarz bir özellik yoksa belki hiç almaya kalkışmayacağım.

• Marantz SA 8005

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cd veya sacd oynatıcıların dac kısımları ve transport kısımları ayrı olur. İkisi birbirinden ayrı düşünülemez. Dac kısmı iyi bir CD oynatıcının okuyucu kısmı da bir o kadar iyi olmalıdır. Yani bu iş sizin düşündüğünüz kadar basit değil. Genelde cd player ın cd okuyucu kısmı kullanılır ve harici daha iyi bir dac ile çıkış alınır. Sizin yaptığınız ise tam tersi ve pek de bir mantığı yok. Günümüzde harici olarak çok daha iyi dac lar daha uygun fiyata satılıyor. Referans bir cd player dan bahsettiğinizi sanmıyorum nihayetinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spitzer S kullanıcısına yanıt
    HI-DEF-MAN arkadaşın önerdiği gibi 5K lık bir cd player tabiki bakmıyorum. Ayrıca basit te düşünmedim sanırım konu yanlış anlaşıldı. CD okuyucu + DAC şeklinde kullanım tercih edilebilir ama dediğim gibi harici bir DAC düşünmüyorum şimdilik. Belki bu konuya eğilirim daha sonra. Ama ben basitçe giriş seviyesi bir CD playerda optic in olan model var mı diye sordum. Amacım da çok basit, hem eldeki CD leri dinleyebilmek hem de lanet samsung'un analog olarak sadece kulaklık çıkışından kurtulmak. kulaklık çıkışını kullandığımda TV den başka şekilde ses çıkışı seçilemiyor. Normal kullanım için arkadaki kabloyu çıkarmak şart. Şimdi bunun için de sadece DAC almak istemedim zira harici DAC'lar hakkında hiç araştırmam yok, orta halli bir DAC kaça çıkar onu da bilmem. TV'nin bluetooth bağlantısını da yapamadığımdan bu arayışa girmiş bulunuyorum.

Üst düzey dijital kaynak kullanımım zaten yok. spotify ve Tidali de ipadden açıyorum kalitesi yeterli. bilg bağlamıyorum. Pro bir DAC ve NW player ile eminim kalite artışı olur ama şuan için bu yönde bir beklentim yok. Piyasada giriş seviyede (denon dcd 520-720 dengi) bu tarz bir ürün yoksa zaten vazgeçicem.

• metulen kullanıcısına yanıt
    Talep edilen SACD + CD + DAC Digital Input bulabileceğim en uygun cihazı önerdim.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-marantz-sa-8005-super-audio-cd-player-with-usb-dac-365492773/detay

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Marantz dışında Creek CD sürücülerinde ve NAD'ın orta seviye (545 sanırım) bu özellik var. Maalesef 2nci elde bu özellikte cihaz bulmanız çok zor. Onun yerine CD oynatıcı ayrı, DAC ayrı bir sistemi önerebilirim.
  • Giriş seviye kendim de bulamamıştım ama belki vardır bilmediğim bir marka-model diye bu konuyu açmıştım. bu durumda en azından giriş seviyesi için vazgeçmek durumundayım. DAC için ileriki günlerde biraz forumu araştırırım. yardımlarınız için teşekkürler
  • Pioneer pd 50 var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.