2,5" 320GB Harici toshiba usb hdd kullanıyorum. hdd'i bilgisayara taktığımda Toshiba olarak görüyordu. ancak internet cafede bir pc'ye taktıktan sonra "Sunplus USB2SATA bridge USB Device" olarak görüyor ve hiçbir şekilde içine giremiyorum. Önceden, Bilgisayarım penceresinde hdd'e verdiğim isim ile görünürken şu anda kart okuyucu gibi "Çıkarılabilir Disk" olarak görünüyor. çift tıkladığımda ise lütfen G: sürücüsüne bir disk yerleştirin uyarısı alıyorum. biçimlendirme yapmaya çalıştığımda da G: sürücüsünde disket yok bir disket yerleştin ve sonra yeniden deneyin uyarısı alıyorum.
virüs programları ile taratmaya çalıştığımda tarayamıyorlar. ayrıca pc açılışında virüs taratma programladığımda da hdd taranmıyor.
ek bilgi olarak usb safely remove ve usb disk security programlarını kullanıyorum. her zaman güvenli kaldır seçeneği ile hdd i pcden ayırıyorum.
daha önceden usb safely remove programı yüklü farklı bir pc de kullandıktan sonra kendi bilgisayarıma taktığımda aynı problem olmuştu. bu problemi halletmek için kendi bilgisayarımda uzun süre uğraşıp sonuç alamadıktan sonra, hdd i son kullandığım pcye tekrar takarak usb safely remove programı ile virüs bulup temizletmiştim. daha sonra kendi bilgisayarımda da sorunsuz bir şekilde çalıştı.
hdd'in bozulmuş olma ihtimali varmıdır? yardımlarınızı bekliyorum.
Benim konunun 1. sayfasında verdiğim format programlarıyla biçimlendirmeyi denediniz mi
biçimlendirme son çare olacağı için acele edip denemedim, herhalde başka çare kalmadı. deneyip sonucu bildiririm :(
maalesef bu programda format için harddiski görmüyor. bu da işe yaramadı :(
sanırım bu sorunu çözebilecek kimse yok..
servise vermek zorundayım heralde :(
sorunu Toshiba servisi halletti sağolsun.. 43 iş günü sonunda değişim yapıldı, o da 20 defa telefonla arayıp sonuç alamayınca e-posta yolu ile zorla hallettiler!! rezalet bir teknik servisi var bir daha toshiba mı? asla...