Şimdi Ara

Harman Kardon Hk 630 ya da Hk 980 Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki model arasında kaldım, bütçe 1000 tl civarı olduğu için malum tercihlerde sıkıntı yaşıyorum.

İki cihazıda daha önce dinlemedim kullanmadım. O yüzden ses karakteristikleri hakkında bilgim yok.

Hk 630 ikinci el fiyatı 650 tl
    Hk 980 ikinci el fiyatı 1000 tl

Elimde sony ss-6000 kuleler var, midler biraz eksik olsa da verdiği ses idare ediyor. Ses kaynağı olarak laptop kullanıyorum.

Bütçemi biraz daha zorlarsam marantz pm 5005 sıfır fiyat 1300 tl civarı aklımda bu da var tabi ama fiyat zorluyor beni.

Sizce hangi amfi doğru tercih olur? Şimdiden teşekkür ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. Eğer dinleyeceğiniz oda 15-20 metrekare ise kaliteli bir bookshelf hoparlör ve lepai 2020 alın derim. Bende 5 takım bookshelf hoparlör var. İçlerinde en büyük olanı sony ve bas ağırlıklı ayrıntıdan yoksun çalıyor... Diğerleri heco 302, tannoy mx1, energy xl 15 ve Quadral Quintas 500f... Lepai amfi heco, tannoy ve Energy ile harika uyumlu oldu...
    Hem amfi hem hoparlör ikiside uyumlu olmayınca uğultudan başka birşey duymuyorsunuz. Yeni aldığım Cambridge Audio azur 740A ile de denedim sony hoparlörü... Sonuç yine hüsran...
    Yada imkanınınız var ise mutlaka dinleyerek alın derim...

• alpanaslan A kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.
    Oda 15 metrekare civarı, kule hoparlör için küçük bir alan maalesef, fakat hem amfi hem bookshelf alacak bütçe yok, şu an kullandığım amfi 85 model pioneer sa550 gibi vasat bir cihaz, amacım amfiyi değiştirip ses kalitesini biraz daha iyileştirmek, sony ss 6000 kulelerin standardı belli tabi ama daha iyi bir amfi ile biraz daha iyi ses vereceklerini düşünüyorum. Detaydan uzak olsa da yumuşak tizlerinden memnun sayılırım, metalik tiz tonlarından fazla hoşlanmıyorum. Dediğin gibi sony kolonlar genelde bas ağırlıklı ses veriyor fakat amfiden bası birkaç kademe eksiye düşürerek bunu dengeleyebiliyorum...
  • Benim size tavsiye ettiğim amfi 90-100 Tl hoparlörlerin zaten ikinci eli var 300 Tl civarı...
    Site içinde lepai 2020 nin incelemesi mevcut... O konuyu okursanız çok yararlı olur kanaatindeyim...
    Fiyatının çok üzerinde verim alırsınız + yine inceleme de aynı amfi ile bookshelf hoparlör testleride var...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.