Şimdi Ara

HARMANKARDON SİNEMA VE MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.553
Cevap
49
Favori
337.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mertiks öncelikler belirtmeliyim ki ses olayı biraz maliyetli ve bir o kadar da insana kulağına hitap eden bir olaydır.Kalite arttıkça maliyetler de yükselecektir.Şimdi sizin AVR 260 tercih meselesi hakkında kısa bir bilgi vermek isterim.AVR 260 DTS-HD/ DTS-HD MA / Dolby True HD / Dolby Digital Plus ses formatlarını destekler ve HDMI 1.3a dır.
    Fakat benim size tavsiyem AVR360 ve üzeri olan seridir.Neden mi çünkü ileride Bluray 3d kullanmaya ya da HD media player ile 3d görüntü izlemek ister iseniz sizin bu taleplerinizi karşılayacak olan ürünlerdir.
    AVR 360 özelliklerinde HDMI 1.4a 3D desteğinin yanında DTS-HD / DTS-HD MA /Dolby Digital Plus / Dolby True HD ses formatlarınıda desteklemektedir.diğer modellerinde ise sadece ses çıkış güçleri ve internet radio usb den mp3 çalabilme desteği gibi özellikler mevcuttur.

Bu ürünü tercih ettiyseniz yanında ise popcorn hour c-200 / a200 / a210 veya egreat r6a / r6b kullanmanızı tavsiye ederim tabii internet üzerinden film indirip izlemeyi tercih ediyor iseniz

Bilginize...

• quote:

Orijinalden alıntı: Harman/Kardon-JBL

Mertiks öncelikler belirtmeliyim ki ses olayı biraz maliyetli ve bir o kadar da insana kulağına hitap eden bir olaydır.Kalite arttıkça maliyetler de yükselecektir.Şimdi sizin AVR 260 tercih meselesi hakkında kısa bir bilgi vermek isterim.AVR 260 DTS-HD/ DTS-HD MA / Dolby True HD / Dolby Digital Plus ses formatlarını destekler ve HDMI 1.3a dır.
    Fakat benim size tavsiyem AVR360 ve üzeri olan seridir.Neden mi çünkü ileride Bluray 3d kullanmaya ya da HD media player ile 3d görüntü izlemek ister iseniz sizin bu taleplerinizi karşılayacak olan ürünlerdir.
    AVR 360 özelliklerinde HDMI 1.4a 3D desteğinin yanında DTS-HD / DTS-HD MA /Dolby Digital Plus / Dolby True HD ses formatlarınıda desteklemektedir.diğer modellerinde ise sadece ses çıkış güçleri ve internet radio usb den mp3 çalabilme desteği gibi özellikler mevcuttur.

Bu ürünü tercih ettiyseniz yanında ise popcorn hour c-200 / a200 / a210 veya egreat r6a / r6b kullanmanızı tavsiye ederim tabii internet üzerinden film indirip izlemeyi tercih ediyor iseniz

Bilginize...

aslında tam olması gereken cihazı yazmamışsınız o da dune base veya prime modeli:) nitekim belirttiğiniz iki cihazdanda üstün ve stabil bir cihaz ben base modelini kullanıyorum ve gercekten muhteşem sonuclar alıyorum biraz pahalı diğerlerine göre ama kesinlikle her kuruşuna değer

• sakgoz ben bu aletlerin tam olarak + sını anlamadım konu hakkında tecrüben ve bilgin oldugunu biliyorum tam olarak neler yapabildigini yahut senin ne maksadla kullandıgını bana ne + katacagını anlatırmısın ben daha öncede söyledim pc kullanıyorum bu işler için niye pc degilde bu alet ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 17 Ocak 2011; 22:14:45 >
  • üstad ham blu ray dosyasını pc de oynatmak mesele ve bırtakım sorunlarıda beraberınde getırıyo bu aletler sadece bunun ıcın üretilmiş aletler bu nedenle ozellıkle dune base 3.0 veya prime 3.0 yuksek kalıte rip film oynatmakta mükemmel cihazlar ve true hd den dts hd ye kadar tüm yenı nesıl seslerıde destekleme gıbı ozellıklerı var prime modelınde blu ray player var ayrıca tam bır medya canavarı oluyo bu sıstemlerı kullandıgınızda yanı bunu pc ıle kıyaslamak esasında pekte mantıklı olmaz bu cihazlar hakıkaten cok kompakt ve her tur medya oynatımında mükemmel sonuclar doguran cihazlar ama tabi biraz arastırmak bilgilenmek lazım bu konuda.

Edit: Üstad sokgoz yazmıssın onu bi editle istersen yanlıs anlasılmalara mahal vermeyelım:):):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakgoz79 -- 17 Ocak 2011; 15:28:02 >
  • konuyla alakasız ama avr de son kalan boş hdmi giriş içinde ne yalan söyliyim xbox360 elite slim düşünüyorum:) hem ps3 hem xbox360 nasıl olucak bakalım:)
  • açıklamalar için samsungx ve sertaçS teşekkür ederim. aleti aldım. performansından çok memnun kaldım. sesteki temizlik eski sistemle kıyaslanamaz bile. tekrar sağolun.
    quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

quote:

Orijinalden alıntı: chapulcu

üstad müstad gırla gidiyor ortalıkta. herkes birbirinin sorusuna cevap veriyor fakat ben uzun zamandır şu soruma olumlu yada olumsuz cevap alamadım. hayır bilgisi olan mı yok yoksa erim diye mi bu çaylak muamelesi onu anlayamadım.herkese hayırlı cumalar dilerim.
    quote:

arkadaşlar bende eski model sony dhc-fl7d hi-fi sistem var. spesifikasyonları 60*5 watt (8ohm at 1kHz,10%THD) olarak verilmiş. şimdi ise harman kardon avr142 model almaya karar verdim.ancak tereddütlerim var. hk 142 spesifikasyonları 35watt*5 (8ohm 20Hz-20kHz, %0,07 THD) şeklinde. bu konuda çok bilgim yok fakat anladığım hk 142 den daha temiz ses alabileceğim ama sony de sesi daha yüksek dinleyebileceğim yönünde zira thd nin anlamı sanırım bu. bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

ben üstad degilim ama cevap vereyim hk larda ses kaç wat sa odur ve güçlü ve tok sesi vardır emin ol sony nin 60 watından daha güçlüdür . 142 hdmi den ses aktarmaz optik ten aktarır fiat performans ve 1.4 ve 3d ile işim olmaz diyorsan alabilirsin stereo performansıda gayet iyi.

de sonrada ben üstad değilim de samsungx:):)

• Merhaba, evde kullanım dışı kalan bir odayı sinema odası yapmaya niyetliyim, oda biraz küçük 9-10 m.kare civarında fakat en güzel tarafı tamamen benim kullanımıma ait olacak istediğim gibi düzenleyebileceğim, şuan denon 1911 ve wharfedale 8 serisinden oluşan sistemimi salonda kullanıyorum, Denon 1911'i değiştirmeyi düşünmüyorum fakat mevcut hoparlörlerimi ebat olarak küçültmeyi düşünüyorum, bu amaçla Harman Kardon hkts 30'la ilgileniyorum, kullanım tamamen sinema ve ps3 için olacak, şimdi asıl merak ettiğim denon 1911 ile hkts30'un uyumu nasıl olur acaba hiç tecrübe eden arkadaş var mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furai -- 17 Ocak 2011; 16:14:29 >
  • yaygın kanı hk avr lerin hk speakerlarla çok stabil çalıştığı yönünde
  • quote:

yaygın kanı hk avr lerin hk speakerlarla çok stabil çalıştığı yönünde

Mutlaka öyledir aynı firmanın ürünleri uyum açısından daha isabetli olur fakat avr'yi değiştirmeyi düşünmüyorum mevcut avr ile hkts30'un uyumu nasıl olur acaba, tabi farklı tavsiyelerede açığım. Hkts30'u estetik açıdan beğendim özellikle sub. çok güzel aslında hemen almaya niyetliyim fakat sizlerin yorumunu merak ediyorum sonra hayal kırıklığı olmasın.
  • mutlaka deneyen vardır dediğiniz gibi deneyen birilerinin yorumu önemli bu konuda
  • evet inceledim gerçektende durum belirttiğiniz gibiymiş. 70w*5, 6ohm, 1kHz içine <%0,07 olarak THD. sesin sonyden daha temiz ve yüksek olduğu kesin.teşekkürler
    quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

quote:

üstad müstad gırla gidiyor ortalıkta. herkes birbirinin sorusuna cevap veriyor fakat ben uzun zamandır şu soruma olumlu yada olumsuz cevap alamadım. hayır bilgisi olan mı yok yoksa erim diye mi bu çaylak muamelesi onu anlayamadım.herkese hayırlı cumalar dilerim.
    quote:

arkadaşlar bende eski model sony dhc-fl7d hi-fi sistem var. spesifikasyonları 60*5 watt (8ohm at 1kHz,10%THD) olarak verilmiş. şimdi ise harman kardon avr142 model almaya karar verdim.ancak tereddütlerim var. hk 142 spesifikasyonları 35watt*5 (8ohm 20Hz-20kHz, %0,07 THD) şeklinde. bu konuda çok bilgim yok fakat anladığım hk 142 den daha temiz ses alabileceğim ama sony de sesi daha yüksek dinleyebileceğim yönünde zira thd nin anlamı sanırım bu. bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

chapulcu, thd yani ''Total harmonic distortion '' kısaca sesdeki bozulma demek güncel hop. ler güç değerleri verilirken %0.05 yada 0.07 gibi oranlardan bahsedilir, yani %10 çok yüksek bir değer bu da o w ı verirken sesin çok bozulacağı anlamına geliyor. Sonuç olarak sizin sony sesi bozmadan çok daha az ses verebilir. Birde 1kHz olayı var 1 khz deki w değeri herzaman daha yüksek çıkıyor 20-20 ye göre. 142 nin özeliklerine bakın netde 1 khz de daha fazla w veriyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harman/Kardon-JBL

Mertiks öncelikler belirtmeliyim ki ses olayı biraz maliyetli ve bir o kadar da insana kulağına hitap eden bir olaydır.Kalite arttıkça maliyetler de yükselecektir.Şimdi sizin AVR 260 tercih meselesi hakkında kısa bir bilgi vermek isterim.AVR 260 DTS-HD/ DTS-HD MA / Dolby True HD / Dolby Digital Plus ses formatlarını destekler ve HDMI 1.3a dır.

Bilginize...

teşekkür ederim yorum için
    harman/k dediğin doğru, ben zaten 142 den, 260'a çıktım bütçe meselesi sonuçta. başabaş bir analiz yapmaya çalşıyorum maliyet, performans ve ihtiyaçlarım doğrultusunda, ayrıca Bluray 3d kullanımı ya da HD media player ile 3d görüntüler için de zaten yeterli media kaynağım yok. yani 360 alsam bile kullanamıyacağım ileride belki öyle bir kombinasyon düşünebilirim, ama belirttiğin ( h/k avr360) cihazın diğer özellikleri güzel ve işime de yarar tabi ki.
    bu arada wd live media player kullanıyorum popcorn almak isterim ama maalesef...

• quote:

açıklamalar için samsungx ve sertaçS teşekkür ederim. aleti aldım. performansından çok memnun kaldım. sesteki temizlik eski sistemle kıyaslanamaz bile. tekrar sağolun.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

quote:

quote:

ben üstad degilim ama cevap vereyim hk larda ses kaç wat sa odur ve güçlü ve tok sesi vardır emin ol sony nin 60 watından daha güçlüdür . 142 hdmi den ses aktarmaz optik ten aktarır fiat performans ve 1.4 ve 3d ile işim olmaz diyorsan alabilirsin stereo performansıda gayet iyi.

de sonrada ben üstad değilim de samsungx:):)

chapulcu, hayırlı olsun cihazın, nereden aldın. ne kadara maloldu söyler misin?

• keyman 2 emanetı yolladım bugun:)
  • quote:

konuyla alakasız ama avr de son kalan boş hdmi giriş içinde ne yalan söyliyim xbox360 elite slim düşünüyorum:) hem ps3 hem xbox360 nasıl olucak bakalım:)

Varya bu kadarmı olur ya ögle vakti aynı şeyi düşündüm o kadarki aklıma senin bizim ps3 ler için söyledigin geldi bende yaw zaten bizde ps3 var onu sat onu al felan en iyisi biz birer xbox bakalım zaten bizim üstad yakında lafı ortaya atar zehirleniriz diyordum al işte dak 1 göl bir yanına bide medya oynatıcı girdi işe bide 360 alaçaz off of tamam oldu alalım ama adil degil bende 3 parça oldu sen tek alacan adil degil sana 2 parça daha bi şey bulalım

bu arada Paket için şimdiden teşekkurler yarın elimde olur sanırım denemek için sabırsızlanıyorum

• valla üstad zehırlemeye devam edıcem sen kafanı yorma ama bunlar yararlı zehırler sonradan cok faydasını görücegın zehırler:) saka bır yana forumda bır problem mı var bana sıfremı falan sıfırlattı ve kendı profılıme girdirmiyo forum sacmladı sanırım anlamadım bısey
  • sistem görüntüleri
  • Bu arada aslında ben daha önce bi xbox360 almıştım tr de yoktu abd den istemiştim ama o dönem bu kadar bolluk yoktu sıkıntı olmuştu ama kalitesi tartışılmazdı daha ps2 ler rövanşta idi felan neyse baya geri gittim sanırım yaş itibarı ile bill gates in şortlu zamanlarını anımsarım

Ben asıl su wii modunu merak ediyorum xbox o konuda baya aştı diye biliyorum güzel bir deneyim olabilir biraz arge yapalım bildigim kadarı ile 2 yahut 3 modeli vardı sanırım
  • ilk görüntü

• quote:

konuyla alakasız ama avr de son kalan boş hdmi giriş içinde ne yalan söyliyim xbox360 elite slim düşünüyorum:) hem ps3 hem xbox360 nasıl olucak bakalım:)

Muhabbettinizi zevkle okuyorum ara sira baglandikca, siz ve bir kac diger arkadas olmasa bu baslikda kimse yazmayacak. Ben de harman kardon kullaniyorum. Avr 260 + Jbl balboa 5.1. Evimde verdigim parayi son kurusuna kadar hakeden, her kullandigimda ayni ilk gunku gibi keyiflendiren yegane elektronik alettir harman kardon.

Yanliz yukarida yazdiginizla ilgili hevesinizi kirmak istemesemde kendimi sorumlu hissediyorum bunu yazmaya. Bence cok gereksiz olur ps3 varken xbox360 almak. Egerki xbox360 in yeni aleti kinecti dusunuyorsaniz bir nebze ama aksi takdirde bence hic geregi yok. Sadece evde ekstra yer kaplayacak sonunda ve ps3 un yaninda verebilecek neredeyse hic bir artisi yok. Illa bir sey alacaksaniz Wii bakin. Her ne kadar bana hep cocuk oyuncagi gibi gelmissede her zaman, sonucta onun kulvari farkli. Degisiklik olur en azindan. Kendimden ornek verim size, ps3 u aldiktan sonra sirasiyla ilk olarak xbox360 oynamaz oldum, sonra niye salonda duruyor bosuna tv standinde yer kapliyor demeye basladim ve bayagi bir suredir de ust kattaki oturma odasina koydum ve cok genis bir oyun arsivim olmasina ragmen bir defa bile acmadim. Simdi dusunuyorum keske bastan ps3 alip o paralari baska seylere harcasaydim diye. Ne bilim mesela yatak odasina bir muzik sistemi...

Iyi aksamlar

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.