Şimdi Ara

Harvard'a Girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
3
Favori
3.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aranızda Harvard, MIT, Stanford gibi üniversitelere direk TYT-AYT sonrası girmenin nasıl mümkün olduğunu, neler yapılması gerektiğini, vs. bilenler aydınlatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rehawild -- 4 Eylül 2018; 0:12:43 >

• böyle bi şey yoktur ya varsa da çok nadir
  • TYT-AYT ile giremezsin; SAT sınavında çok iyi bir puan, lisede bolca ve kaliteli sosyal aktivite, ve essay adı verilen 500 kelimelik bir yazı gerekiyor.Ayrıca kabul aldığın anda zaten Harvard need-blind denilen bir sisteme sahip olduğu için ailenin yıllık geliri 60.000 doların altındaysa %100 burs veriyor.
  • uluslararası olimpiyatlarda derece yap oralardan direkt kabul alırsın
  • Güzel bir proje üretip uluslararası kaynaklardan paylaşirsan özgün projeni dilinde iyiyse iyi üniler zaten seni arar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Areyouradyo -- 4 Eylül 2018; 0:35:44 >
  • Üsküdar Amerikan, Robert Koleji, İzmir Amerikan veya Tarsus Amerikan gibi bir okuldan mezun değilsen şansın direk aşırı nadire düşüyor. Bu liseler dünyaca tanınmış Amerika nebzinde kaliteli sayılan okullar. Git sitesini aç kayıt adına tonlarca belge sosyal aktivite, SAT sınavı, AP sınavları, IB, Onaylı AP courseları gibi şeyler alman lazım. Pratik anlamda bu dersleri Türkiye'de bulabileceğin tek liseler yazdıklarım belki Galatasaray olabilir ama ben bildiğim diyeyim.
  • Sat sınavında 1600'e yakın bir puan, essay, sosyal bir kişilik (misal yardım kuruluşlarında çalışmak, yaz kamplarına kurslarına vb gitmek, kulüplere girmek) profesyonel derecede sportif olmak (mesela uluslararsı olimpiyatlarda madalya almak) uluslararası bilimsel yarışmalarda ödül almak, iyi referanslara sahip olmak ve yıllık 60000$+ ücreti ödeyebilecek seviyede olmak. Eğer yukarıdaki tüm özellikleri barındıracak über bir öğrenciysen burs kazanabilirsin tabii. Ama bunlardan sadece 1 2 tanesine sahipsen pek burs bekleme bence çünkü aynı seviyede başarılı olan 2 öğrenciden 1'i parayı verebilecek durumdaysa diğeri değilse elbette parası olanı alırlar. Zor yani. Eğer kapasiten olduğunu düşünüyorsan kolay gelsin.
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    Hocam 1600 değildir yenide max 1600. O eski SATdir. 1500+ kurtarır duruma göre ve essaye göre. Ben 2200 olduğu zaman girmiştim 1870 civarı bir şey almıştım o zamanlar 2000 e yakın alanlar Stanford girdi ama biraz çalkantılı oldu. Sportiflik falan geçti hocam MIT daha çok böyle TÜBİTAK tarzı yerlerde bilgisayar ve matematikte kendini kanıtlamış adam arıyor.
  • Amerikan ekolündeki sınavlardan yüksek notlar,
    Yabancı dili belgelemek için IELTS ya da TOEFL
    Lisede çok dikkat çekmiş uluslararası bilimsel proje ya da projeler
    Spor & Sanatsal faaliyetlerde uluslararası önemli başarılar
    Yüksek bir lise ortalaması
    Ne çalışmak istediğini kafanda oturtmuş olarak ileride yapacağın şeyler ve motivasyonunu anlattığın motivasyon mektubu
    Bilim olimpiyatlarında derece.

Tüm dünyadan kabul almak isteyenler olduğundan Türkiye'den bir liseden kabul almak çok çok zordur. Mükemmel olmak gerekir. Türkiye'de lise öğrencileri liseye başka bir sistemle başlıyor, bitirirken başka bir sistemde sınava giriyor. Hele ekonomik şartlar gözönüne alındığında Türkiye'de bir öğrencinin hayatı kavrayıp geleceğe dönük uzun planlar yapmaya başlaması zaten ya liseden sonra oluyor ya üniversitede hatta bazen hiçibir dönemde olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C663EC351

Hocam 1600 değildir yenide max 1600. O eski SATdir. 1500+ kurtarır duruma göre ve essaye göre. Ben 2200 olduğu zaman girmiştim 1870 civarı bir şey almıştım o zamanlar 2000 e yakın alanlar Stanford girdi ama biraz çalkantılı oldu. Sportiflik falan geçti hocam MIT daha çok böyle TÜBİTAK tarzı yerlerde bilgisayar ve matematikte kendini kanıtlamış adam arıyor.
    Hocam puanları incelediğimde harvard'a girenler genelde 1600 üzerinden en az 1580 1590 civarı puanlar almıştı. Tabii seneden seneye değişebilir bilmiyorum. Sportiflik konusunda da haklısınız projelere sportiflikten daha çok önem veriyorlar artık ama bilgi olsun diye söylemek istedim. İyi forumlar
  • Bu sene İzmir fen lisesinden bir kız MIT den kimya bölümüne tam burslu kabul aldı uluslararası madalyaları olduğunu biliyorum.
  • umarım trolldür asfwasekgwaksfkö
  • xthehelpx X kullanıcısına yanıt
    Bu sene mi?
  • baband kullanıcısına yanıt
    Evet adı ceylan ceylan sanırım
  • Şöyle boş hayaller kurmayın araştırma yapmadan.

Eğer üstün zekali degilseniz, uluslararası bir yarismada basariniz falan da yoksa ve babanizin yillik geliri 1 milyon liranin uzerinde degilse bu okullarsa okuyamazsiniz. (saydigin okullarin masraflari yillik yasam giderleri dahil en az 60.000 dolar ve bu parayı verseniz bile kolayca kabul edilmiyorsunuz adamlar farklı kişileri alıyorlar)
  • Doğru hocam hatta geçmiste bu tarz okullarda okuyan Türklere baktığımızda Abdullah gülün oğlu Şenol güneşin kızı yani sadece çalışarak oraya girmeniz imkansız eğer ki çok başarılı değilseniz izmir fen lisesinde okuyan kızında uluslararası sadece bir başarısı değil 6-7 tane başarısı var ve bunlar ya altın ya da gümüş madalya o kız bunları akıl ederken ben öğle arası çay sigara yapsam diye düsünüyodum.
  • TYT deki felsefeleri de çözersen girersin bir de ortalaman 105 olacak
  • Sen kabul komitesindensin heralde?
  • Tyt ayt ile MIT ye onay ha
  • İstisnai durumlar hariç işin sonuna para giriyor.Kendimden örnek vereyim,Kanada'da bir üniversiteden %70 burs kazanmıştım ama o %30luk kısım ve yaşam masraflarını ailem karşılayamayacağı için gidemedim.Yani bu tür üniversiteler için ciddi paralar gerekiyor.Çok nadir %100 burs verirler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.