Şimdi Ara

Harvard'a Girme Koşulları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Ben bu sene Lise 1'e geçicem. Üniversite olarak Harvard düşünüyorum. Sonrasında Amerika'da politika ile uğraşmak istiyorum. Öncelikle klasik soruyu sorucam. Harvard'a nasıl girilir? Ama ciddi cevaplar istiyorum. Ben baya araştırdım ve bir kaç bilgi edindim. Model United Nations adlı Birleşmiş Milletler'in simülasyonunu oluşturdukları bir kulüp varmış ve Harvard tarafından başlatılmış. Dünya çapında en iyi referans veren kulüplerden. Harvard'a giren çoğu öğrenciler bu kulübe üyeymiş ve hala üyeler. Ben bu kulübü okulum da açtım sayılır ve konferanslarına katılmayı düşünüyorum. Ayrıca ders ortalamalarının kaç olması gerektiği hakkında bilgim var. Harvard 5 üzerinden 4.7'yi şart koşuyor bu da 100 üzerinden 94-96 gibi bir şey yapıyor sanırsam. Onun haricinde SAT sınavları hakkında bilgim var ve yaklaşık olarak 2300 almam yeterli. Bölüme göre de değişebilir şu an karar vermedim Hukuk da olabilir. Bu yüzden LSAT'ye de girme şansım var. Her neyse. Bu tür prestijli okulların spor faaliyetlerine çok önem verdiğini de biliyorum ve yaklaşık 1.5 senedir tenis oynuyorum. İnşallah seneye turnuvalarına katılıcam. Ardından MUN kulübü haricinde daha çok sosyal aktivitemin olması gerekiyor ve bunun farkındayım. Bu yüzden yurtdışında yaz mevsimlerinde gönüllü çalışabileceğim kamplar buldum. Genel olarak Afrika'da. Ondan sonra Rotary'nin Interact kulübüne üyeyim. Ayrıca ingilizcemin iyi olduğunu varsayıyorum çünkü 3 senedir her yazın Amerika ve İngiltere'de dil okullarına gittim ve İngilizce kursunu bitirdim. Yani İngilizcem baya iyi seviyesini sorarsanız Upper Intermedıate-Advanced yani geçen yaz böyleydi. Ki önümde 4 sene var ve daha çok gelişeceğini umuyorum. Bir de aklımda bir fikir var ve hayata geçirmek için çabalıyorum. Lise 3 ve Lise 4'ü United World College adlı , Amerika New Mexico'da bulunan bir Lise de tamamlamak istiyorum. Ama programın ücreti 130.000 türk lirası. Yani zaten Harvard'ı kazanırsam yıllık sadece okula $70.000 verecek olan ailemi bu kadar sıkmak istemiyorum. Şu an burs olanaklarını araştırıyorum seneye başvurucam. Veya sadece Lise sonu High School Exchange Porgramme ile Amerika'da uluslararası bir okul da bitirebilirim. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yurtdışında liseye yani. Negatif yorumlarınızı kendinize saklayın. Arkadaşlar ben size girebilir miyim diye sormuyorum. Çünkü girebileceğimi biliyorum. Kendisi girememiş veya o kapasiteyi bulunduramamış insanların gelip de benim canımı sıkmasını istemem. Harvard'a 10 aylıkları almıyorlar. Sadece özenle öğrenci seçiyorlar. Bende özenli çalışırım? Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederiyorum zaten danışmanlık hizmeti alıcam ama ön bilgi olsun diye sizden yardım istedim... Bu arada belirtmedim sanırsam 2 seçeneğim var ya dediğim gibi Politika okucam ya da Hukuk.

• Bakın ben bu cevaptan dolayı hayallerinden vazgeçmiş insanlar gördüm. Oraya ne mi katabilirim? Onca öğrenci oraya ne kattı beni ilgilendirmez ama ben oraya benliğimi katabilirim. Hayallerim ve hedeflerim büyük diye asla yargılanmam. Aklınızdan neler geçti onu da bilemicem ama elimde olan fırsatlarla oraya girebilirim. Yapabilirim çünkü yapmamam veya yapamamam için bir neden yok. Ben bu soruyu kendime milyon kez sordum. Oraya ne katabilirim diye. Siz bana kalıplaşmış bir soru sordunuz ama benden kişisel bir cevap bekliyorsunuz. Ayrıca adamlar onca Amerikalı varken seni niye alsın demişsiniz. O üniversite yeni nesil ve yeni insanlar yetiştiriyor. Yeni Amerikalılar değil. Amerikalı ve Türk'ü birbirinden ayıran bir özellik söyler misiniz? ALLAH Amerikalı olanlara fazla IQ mu verdi? Hiç sanmıyorum. Sadece Türkiye'de ben yapamadım sende yapamazsın düşünce sistemi olduğu için , onca çocuk ve insan , hayaline ulaşamadan yarı yolda bıraktı. Siz bana umut vericeğinize , yarının Türkiye'sine yeni bir deha/genç kazandıracağınıza , onun umudunu kırmayı tercih ediyorsunuz. Lütfen sizin gibiler cevap yazmasın. Dediğim gibi ben umudumun kırılmasını istemiyorum. Bana mantıklı öneriler verebilecek insanların yorumlarını bekliyorum...

• Yolun açık olsun. yaparsan türkiyedeki yaşıtlarının olmaz diye hayalini bile kurmadığı şeyi yapıcaksın
  • harvard'a giden türk öğrencilere ulaş bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım mit'e gitmişti ancak çok fazla proje felan yapıyordu eğer sen de bilimsel projelerle uğraşırsan gidersin elbette.
  • Olmayacağı bellidir demişsiniz. Ayrıca Milliyetçilikten haberim var. Her neyse. Burada olmayacağı belli olan bir şey yok. Siz küçük iken fazla hayal kurmuşsunuz ve bunun için çabalamamışsınız. Sonuç olarak hayalleriniz gerçekleşmemiş ve buna gerçekçi olmak demişsiniz. Sanki Türkiye'den Harvard'a giden hiç yokmuş gibi konuştunuz. Yanılmıyorsam Harvard Hukuk Fakültesinin birincisi bir zamanlar Türk idi. Ne yani o insan değil miydi? O Türk değil miydi? Her neyse benden yaşca büyüksünüz ve saygısızlık yapmam istemem ama cidden daha fazla yorum yapmazsanız sevinirim. Size göre bunlar gerçekleşmicek hayaller ise , bırakın devam ediğim. Sonuç olarak yıkılan siz değil ben olucam. Ayrıca ulaşmaya çalışıyorum ama isimlerini bulmak bile zor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: heppi börtdey

quote:

Orijinalden alıntı: Barkın_123

Olmayacağı bellidir demişsiniz. Ayrıca Milliyetçilikten haberim var. Her neyse. Burada olmayacağı belli olan bir şey yok. Siz küçük iken fazla hayal kurmuşsunuz ve bunun için çabalamamışsınız. Sonuç olarak hayalleriniz gerçekleşmemiş ve buna gerçekçi olmak demişsiniz. Sanki Türkiye'den Harvard'a giden hiç yokmuş gibi konuştunuz. Yanılmıyorsam Harvard Hukuk Fakültesinin birincisi bir zamanlar Türk idi. Ne yani o insan değil miydi? O Türk değil miydi? Her neyse benden yaşca büyüksünüz ve saygısızlık yapmam istemem ama cidden daha fazla yorum yapmazsanız sevinirim. Size göre bunlar gerçekleşmicek hayaller ise , bırakın devam ediğim. Sonuç olarak yıkılan siz değil ben olucam. Ayrıca ulaşmaya çalışıyorum ama isimlerini bulmak bile zor...

Ben şuan hayal ettiğim yerdeyim, sana başarılar.

Dediğiniz kişi Vedat Can Yeğinsu
    İsterseniz videosu:http://www.youtube.com/watch?v=_dmgYxvTGXc

Ayıp olmazsa nerede oldugunu sorabilir miyim? Merak ettim gerçekten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Olmayacağı bellidir demişsiniz. Ayrıca Milliyetçilikten haberim var. Her neyse. Burada olmayacağı belli olan bir şey yok. Siz küçük iken fazla hayal kurmuşsunuz ve bunun için çabalamamışsınız. Sonuç olarak hayalleriniz gerçekleşmemiş ve buna gerçekçi olmak demişsiniz. Sanki Türkiye'den Harvard'a giden hiç yokmuş gibi konuştunuz. Yanılmıyorsam Harvard Hukuk Fakültesinin birincisi bir zamanlar Türk idi. Ne yani o insan değil miydi? O Türk değil miydi? Her neyse benden yaşca büyüksünüz ve saygısızlık yapmam istemem ama cidden daha fazla yorum yapmazsanız sevinirim. Size göre bunlar gerçekleşmicek hayaller ise , bırakın devam ediğim. Sonuç olarak yıkılan siz değil ben olucam. Ayrıca ulaşmaya çalışıyorum ama isimlerini bulmak bile zor...

Nereye gerçekleşmeyecek hayalmiş, bal gibi de gerçekleştirirsin kardeşim zeki birisine benziyorsun zaten. İnşaAllah hayırlısıyla gidersin Oxford'a. Allah yolunu açık etsin. Pes etme, çalış, diren, sabret, pes etme...hepsinin ötesinde namaz kılmanı isterim ama ne kadar sözümü dinlersin bilemem...

• Kesinlikle katılıyorum her dediğinize. Ve teşekkür ediyorum. Önerilerinizi kesinlikle uygulamaya koyucam...
  • quote:

Merhaba. Ben bu sene Lise 1'e geçicem. Üniversite olarak Harvard düşünüyorum. Sonrasında Amerika'da politika ile uğraşmak istiyorum. Öncelikle klasik soruyu sorucam. Harvard'a nasıl girilir? Ama ciddi cevaplar istiyorum. Ben baya araştırdım ve bir kaç bilgi edindim. Model United Nations adlı Birleşmiş Milletler'in simülasyonunu oluşturdukları bir kulüp varmış ve Harvard tarafından başlatılmış. Dünya çapında en iyi referans veren kulüplerden. Harvard'a giren çoğu öğrenciler bu kulübe üyeymiş ve hala üyeler. Ben bu kulübü okulum da açtım sayılır ve konferanslarına katılmayı düşünüyorum. Ayrıca ders ortalamalarının kaç olması gerektiği hakkında bilgim var. Harvard 5 üzerinden 4.7'yi şart koşuyor bu da 100 üzerinden 94-96 gibi bir şey yapıyor sanırsam. Onun haricinde SAT sınavları hakkında bilgim var ve yaklaşık olarak 2300 almam yeterli. Bölüme göre de değişebilir şu an karar vermedim Hukuk da olabilir. Bu yüzden LSAT'ye de girme şansım var. Her neyse. Bu tür prestijli okulların spor faaliyetlerine çok önem verdiğini de biliyorum ve yaklaşık 1.5 senedir tenis oynuyorum. İnşallah seneye turnuvalarına katılıcam. Ardından MUN kulübü haricinde daha çok sosyal aktivitemin olması gerekiyor ve bunun farkındayım. Bu yüzden yurtdışında yaz mevsimlerinde gönüllü çalışabileceğim kamplar buldum. Genel olarak Afrika'da. Ondan sonra Rotary'nin Interact kulübüne üyeyim. Ayrıca ingilizcemin iyi olduğunu varsayıyorum çünkü 3 senedir her yazın Amerika ve İngiltere'de dil okullarına gittim ve İngilizce kursunu bitirdim. Yani İngilizcem baya iyi seviyesini sorarsanız Upper Intermedıate-Advanced yani geçen yaz böyleydi. Ki önümde 4 sene var ve daha çok gelişeceğini umuyorum. Bir de aklımda bir fikir var ve hayata geçirmek için çabalıyorum. Lise 3 ve Lise 4'ü United World College adlı , Amerika New Mexico'da bulunan bir Lise de tamamlamak istiyorum. Ama programın ücreti 130.000 türk lirası. Yani zaten Harvard'ı kazanırsam yıllık sadece okula $70.000 verecek olan ailemi bu kadar sıkmak istemiyorum. Şu an burs olanaklarını araştırıyorum seneye başvurucam. Veya sadece Lise sonu High School Exchange Porgramme ile Amerika'da uluslararası bir okul da bitirebilirim. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yurtdışında liseye yani. Negatif yorumlarınızı kendinize saklayın. Arkadaşlar ben size girebilir miyim diye sormuyorum. Çünkü girebileceğimi biliyorum. Kendisi girememiş veya o kapasiteyi bulunduramamış insanların gelip de benim canımı sıkmasını istemem. Harvard'a 10 aylıkları almıyorlar. Sadece özenle öğrenci seçiyorlar. Bende özenli çalışırım? Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederiyorum zaten danışmanlık hizmeti alıcam ama ön bilgi olsun diye sizden yardım istedim... Bu arada belirtmedim sanırsam 2 seçeneğim var ya dediğim gibi Politika okucam ya da Hukuk.

Birde sosyal aktivite vs sportif olaylarda gerek diye biliyorum
    düzeştme : zağten bahsetmişsin sanıırm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çöpçü_reis -- 1 Eylül 2013; 17:05:34 >

• Hedeflerinden ve azminden etkilendiğimi söylemeliyim kardeşim umarım iyi yerlere gelirsin ancak sorularının cevabını alabileceğin forum burası değil eskiden belki burasıydı... saçma sapan insanların gelip moralini bozmasına izin verme.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.