< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bilkent hukuk’a ücretli girmenin mantığı?
-
-
Bilkent diğer vakıflara göre ücret olarak çok uygun. 1300lük adam bursluya geçecek şekilde ortalama kasmaya da çalışır.
Ailesinin durumu iyiyse bilkent hem fen edebiyatta hem mühendislik fakültelerinde deli iyi bi okul. Hemen her bölümü değer okumaya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Giren kişilerin ceplerine bakıyor bu durum. Malı mülkü satıp Bilkent yazmak pek mantıklı değil kanımca. Eğer 55k ev ekonomisini zorlamayacaksa yazılır bence, 30k'lık hukuklarla Bilkent-Koç-GSÜ arasında baya fark var sonuçta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parabellum551 -- 3 Ağustos 2021; 20:48:10 > -
Hocam o iş için ilk 3’te olmak gerekiyor diye biliyorum. 123 kişi arasında ilk 3 içinde olmak garanti bir şey değil sonuçta. Kötü okullardan insanlarda yok hem
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Orası öyle hocam az para değil sonuçta ama hem sıralaması artıyor hem de kitle kötü değil.
quote:
Orijinalden alıntı: -Shepard-
Hocam o iş için ilk 3’te olmak gerekiyor diye biliyorum. 123 kişi arasında ilk 3 içinde olmak garanti bir şey değil sonuçta. Kötü okullardan insanlarda yok hemailenin durumu da iyiyse çok bi para değil, ilk 3’te olmasa da olur. Yukarıda arkadaşın da dediği gibi dünyanın binbir türlü hali var. Mal mülk satılarak girilmez ama parasına değeceğini düşünüyorum bilkent’in.
Ülkede hukuk mezunlarının geleceği için torpilden öte şeyler gerekirken demekki benim bilmediğim bir durum var hocam bu ilk 3 okul özelinde. Durum mevzusunda haklısınız. Liseye senelik 100 bin civarı para bayılanlar varken Bilkent çokta absürt değil bunların yanında
quote:
Orijinalden alıntı: -Shepard-
Ülkede hukuk mezunlarının geleceği için torpilden öte şeyler gerekirken demekki benim bilmediğim bir durum var hocam bu ilk 3 okul özelinde. Durum mevzusunda haklısınız. Liseye senelik 100 bin civarı para bayılanlar varken Bilkent çokta absürt değil bunların yanındaBilkent Hukuk mezunu ite kaka geçmediyse, gerçekten emek verdiyse hocaları olsun, üniversitenin kendisi olsun onun yolunu açar fazla fazla. O dediğiniz Bilkent için çok zor ihtimal. bence.
Öyle olması lazım bencede ama ülkede o kadar komik şeyler oluyor ki insan acaba demeden edemiyor
Gördüğüm kadarıyla bu üç okulun öğrencilerinin çok büyük kısmı avukatlık düşünüyor, büyük büroların işe alımlarda Koç-GSÜ-Bilkent üçlüsü başta olmak üzere daha kaliteli gördükleri okulları tercih ettiğini düşündüğümüzde bu üç okuldaki ısrar anlaşılıyor gibi. Tabii bu büroların çoğunda iş koşullarının kötü olduğuna değinmekte fayda var, maaşları dolgun olsa da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parabellum551 -- 3 Ağustos 2021; 21:0:27 > -
Ben de ücretli ee ve ücretli makine yazacağım hayırlısı olsun bakalım
Büyük bürolardaki talep olayını duymuştum hocam bende. Hukukun kaymak tabakası olduğundan daha farklı yollarda ilerliyorlardır diye düşünüyorum ama olaya pek vakıf olmadığımdan genelde ne yaparlar bilemiyorum. Açıkta kalmayacakları kesin zaten absürt örnekler dışında
Hukuk mezunları için şu anki asıl sıkıntı işsizlikten ziyade çalışma koşulları ve maaşlar aslında. Bu durumda Bilkent mezunu aç kalmaz istisnai örnekler dışında, tıpkı sizin de dediğiniz gibi. En kötü üniversite adıyla ve İngilizcesiyle bir yere gelir. Avukatlık dışında hukukçuların yapabileceği bir çok meslek var, fakat bu mesleklerin bir çoğunda mesleki faktörler dışındaki şeyler de etkin oluyor. Bunlara rağmen hukukun iibf kadar çökmediğini düşünüyorum ben, sırf istihdam alanının görece genişliğinden dolayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parabellum551 -- 3 Ağustos 2021; 21:12:25 > -
Ankarada olan biri icin buyuk para degil kanka bilkent hukuk mezunu 8.5kyla ise baslayan tanidigim var
Başlıca çökmeme sebebi bana göre bölümün ünvan ve saygınlık olayı. TOBB’dan bir hoca istatistik paylaşmıştı hukukla ilgili. Baya bi doygunluk vardı. Hem dava sayısı azalıyor (pandemi sebebiyledir büyük ihtimal) hem de mezun sayısı aşırı artıyor. Düzgün bir yerden bile mezun olunsa mulakat vs geçilmiyor. Gördüğüm üzere olay torpilden öte olarak farklı bir biçim almış durumda. Sadece torpilde kurtarmıyor. Çok saçma bir kontenjan politikası var. Gereksiz okulların kapatılması gerekiyor acilen ama bazı kişilerin işine gelmez maalesef
Çok daha pahalı okullar var sonuçta hem lise hem üniversite olarak fakat malum ülkedeki durumlar kesimler arası farkı iyice açıyor. Koyuyor bu durum baya. 5.5-6k euro aslında ama bizim için daha fazla. Kazanırken zor harcarken kolay maalesef
123 kişi değil. Tüm bölüm sıralanıyor sınıfından bağımsız. Yani yaklaşık 500 kişi. Ve ilk 5 ücretli için. 1 seneliğine 5. %20, 4. %40… şeklinde burs kazanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wubba Lubba Dub Dub -- 3 Ağustos 2021; 21:54:19 >
Bence TR'nin en iyi hukuk fakültesi. Param olsa yazardım.
-
İktisatta ilk 3’tü hocam. Aklım oraya gitmiş. Yanlış bilgi için kusura bakmayın
corporate çalışıyorlar daha çok. Dava avukatı olmuyor genelde özel ünililer.
Benzer içerikler
- pdf arkalı önlü yazdırma
- ayt fizik formülleri
- 30 yaşında tıp okumak
- 345 geometri 2.kitap
- bilkent çap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X