Şimdi Ara

Hasar Kaydı Bulunan Araç Alınır Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
5.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Neresinden darbeyi yediği önemlidir. Fotoğrafı falan var mı mesela? Sahibi düzgün biri mi? Dediğinin dışında da hasar veya boya var mı? Bir sürü soru... Hepsi olumluysa al gitsin. Kaç yaşına gelmiş araba. Olacak o kadar.

Şuan görüşmeye gidiyoruz bakalım ne çıkacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım 12.000 liralık hasar kayıtlı araç aldı 5 bin civarı ucuza aldı piyasaya göre

geçende altını vurdu yağ boşaldı gitti

Aracın karter korumasını geri takmamışlar.

Diyeceğim şudur böyle hödük bir ustanın elinden geçtiyse başınıza iş açabilir
  • Midesizz kullanıcısına yanıt
    Hocam size şöyle anlatayim. Araba hasar kaydi 4 bin çok degil cunku gunumuz arabalarinda en ufak bir surtunme ciziklerde bile 2-3 bin lira hasar kaydi geciyolar. Amcamin connectine arkadan jip dokundurdu bagaj kapagi ve tampon degisti avuç kadar göçmeden dolayi 5 bin lira hasar kaydi gorunuyo fakat arabanin şasesinde motorunda yürüyeninde sorun yoksa kaportada adam akilli toplandiysa bence dediginiz miktar hicbisey degil araba temizse uygun yollu oldugu için alinabilir ama kesinlikle deneyin araci ani fren yapin dur kalk yapin duz giderken direksiyon dumduz yolda sapma yapiyormu bakin. Ben 2 araç aldm şimdiye kadar ikiside hasar kayitliydi. Palio 1.4 sag on camurluk ve kapi degismisti carpisma olmus benden once ama hicbi skntisi yoktu 11 yil kullandim 300 bin km devirdi hala taş gibi. suan 2012 symbol aldm 4 bin hasar kaydi var 3 kez hasar gormus sol on camurluk degismis ve sol iki kapi boyali cikti ekspertizde fakat yuruyeninde şasesinde motorunda sknti yok kullaniyorum aylardirda maşallah tik demedi. Zaten kaportaya çok takilmayin onemli olan kaportanin altindaki bilesenlerdir. Ben bu aracin piyasasi 30 bin civariyken 26.500e aldim ztn bu devirde kusursuz araba istiyorsan 0 alacaksin. Ama şunu bil ki sahibinden aliyosan ve adam durustce soyluyosa genelde dogru cikiyor ben 2 aracimida galeriden deilde sahibinden aldm ikiside soyledi yani arabalarimin gecmisini biliyordum ve ekspertizdede soylendigi gbi cikti gonul rahatligiyla bindim hemde maddi durumumdan dolayi uyguna almis oldum. Satarkende yine dusukten satiyorsun. Ben palioyu 11 yil once aldigmda yaklasik o donemin parasina gore 1.000 lira ucuza almistm. 1 sene once sattgimdada emsalleri 14-15 arasndayken ben 13.500 sattm 10 gunde. Yani kisacasi aracta sadece kaporta hasar gorduyse ve de teknik servisinde islem gorduyse sorun degil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6047038AC -- 14 Nisan 2016; 11:17:27 >

• Amma hasar kaydı takıntısı var milletimizde. 19.001 TL hasar kayıtlı Mondeo mu expere götürdük. Km si de 270.000. Sonuç:motor %92 boya 3 parça değişen yok. Önemli olan temiz bakmak ve kullanmak. Benim geçen ekim ayında sattığım mondeo da hasar kaydı 0 dı. Araba komple boyalı kaput değişmiş. Motor %75 çıktı ki araba daha 170 bin km deydi. Arabayı temiz almak önemli, zaten hasar kaydı nedeniyle piyasasından 7-9 bin ucuza alıyorsun ama temizini bulacaksın. Satarken de ya aynı fiyata gelir ya da benim gibi 2-3 bin zarar edersin onu da bindiğine sayacaksın

• Sonuçta aldatma ve aldanma olmadıktan sonra emsallerinden ucuz alıp ucuz satıyorsun...Satarken kimseyi aldatmadan şurada şu , burada bu var fiyatım şu kadar indirimli dedinmi çok rahat satılır...HARAM kazanç yapmamış olursun..Dürüst satıcı her yerde tercih edilir....Kolay gelsin..
  • aracın yaşından dolayı bir miktar hasar kaydı olması kabul edilebilir. önemli olan motor, alt takım ki onlardan hasar alan araç sahibini uğraştırır.
  • Yetkili Servis tarafından işlem gördükten sonra hiçbir sıkıntı olmaz.

Geçen sene kendi kuzenim, 2011 model S60 aldı, arabanın kaputu değişmiş ve hava yastıkları patlamış. Yetkili Servis tarafından işlem gördüğü için sorun etmedi ve satın aldı, zaten aracın değeri de piyasa şartlarının altına gittiği için fırsat ürünü gibi oldu. Sıfır kilometre B sınıfı dizel otomobil parasına D sınıfı, donanımlı ve 2000 motor bir otomobil sahibi oldu.

Tüketim toplumu olduğumuz için böyle şeyler bize tuhaf gelmeye başladı. 6 ay öncesinde sıfır iPhone 6 alan adamın telefonun ekranı kırıldı diye cihazı dolaba kaldırıp, 6S'ini alanlar var. Oysa onarım maliyeti ile kullanılacak bir telefon, insanlar böyle şeyleri arka bahçeye itelemiş vaziyette.
  • araba ucuzsa gercekten ve ıscılık duzgun onemlı bır sorun yoksa alırdım
  • Arkadaşlar bu konuyu niye upladınız o araç gitti çoktan biz başka araba aldık

• ben almam valla
  • sen yinede bi expertize göster aracı belkı hasar kaydında görülmeyen kazalarıda olabilir 4 bin lira 2 parca bana da biraz tuaf geldi aracın podyalarına ve şaselerine iyice baktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: followmezero

sen yinede bi expertize göster aracı belkı hasar kaydında görülmeyen kazalarıda olabilir 4 bin lira 2 parca bana da biraz tuaf geldi aracın podyalarına ve şaselerine iyice baktır.

Hocam ne expertizi araba yok gitti satıldı

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katiliyorum hocam birazda sürü piskolojisi, herkes hasar kayitli araclari artik yurumez iş gormez iyi gözle bakilmaz diye dusunuyor. İşten anlayan insanlar zaten orjinal peşinde koşmuyor maliyeti düşürmek için. Şahsen benimde exper yakınım var ondan ve tecrübelerinden faydalanıyorum 2 oldu sagolsun beni yanıltmadi, 3,5-4 bin liramda cebimde kaldi. Ama arabadan anlamayan ya da baskasina guwenemeyenler sokulmuyor boyle arabalara. Yoksa pert araçlarin bile satisini yapan insanlarla dolu araba piyasasi gayette guzel 0 ayarinda toplayanlarda var bunlarin icinde

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef herkes böyle dusunemiyor olaylara çok dar baktiklari için ama olsun bari bütcesi kisitli olupta faydalanmak isteyen insanlarinda böylesine uçuk ve abartili piyasalarda daha ucuza işinin olmasi guzel

• Bizde 10.000 hasar kayıtlı dacia duster aldık.

Hasar kayıtlarını inceledik, 2 kaza çıktı, birinde sadece önden çarpma sonucu kaput, tampon, sol far, sis farı değişmiş, diğer kazada yine ön ve yandan çarpma olarak görünüyor ondada yine kaput, tampon, sağ far, dikiz aynası, turbo soğutucu, turbo hortumu ve klima hortumu değişmiş. Araç kaza olduğu dönemde kaskoluymuş tüm işlemler yetkili serviste orjinal parçalar ile yapılmış. Yetkili servis ekspertizi ve 2 özel ekspertiz sonucu iyi çıktı, motor dyno testtende geçti, aracın 2 sahibi aracı 7 ay kadar kullanan bir servis ustasıydı, 2 çocuğunu birden evlendiriyordu, piyasadan 5 bin tl alt fiyat verdi, eski aracımızıda takasa aldı haliyle kaçırmadık.

Piyasada hasar kaydı olmayan 3-5 yıllık araçların gerçektende hepsinin hasarsız olduğunu zanneden var mı acaba?

Araç şasesine zeval gelmediği veya motorda çok büyük bir sıkıntı olmadığı sürece, geri kalan hasarlarda yetkili serviste tamamiyle orjinal parçalarla kayıtlı şekilde yapılmışsa, fiyatta bu duruma göre uygunsa sıkıntı yoktur.

Hasarsız araç diye 5 takla atmış perte çıkıp geri toparlanmış araç satın alanların durumu düşünüldüğünde, kabul edilebilir seviyede hasarlı, servis kayıtlı ve orjinal parçalarla hasarı düzeltilmiş araçlar gayet tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Mayıs 2016; 3:36:47 >

• Merhaba

5300 tl hasar kaydı bulunana fiat bravo aldım. araç ilk sahibinden ve kaskolu kullanılmış. HAsar kaskodan onarılmış. servis kagıtları mevcut. 5300 tnin 3300 tlsi hasar geri kalanı ise işçilik olarak yazılmış. fotograflarıda var. YEtkili servis çok rahat boya ile kurtarılacak kapıyı değiştirmiş. Ben hiç tereddütsüz aldım.
  • Ağır Hasarlı araç alıp kendim yaptırdım. Piyasadan 5 lira daha uyguna geldi maaliyet dahil.

Ön tampon-arka tampon- kaput değişti

Stop ve farların tırnaklar kırık olduğu için keyfi değiştirdim.

Bu değişimlerde aracın bütün her şeyini kontrol ettirdim. Tüm sıvılar, hortumlarıda ayriyetten yeniledim.

Şimdi hurdamı bu araç

İki üç kere 4.5 lira karına teklif geldi fakat kıyıp satamadım.

Her hasarlı aracı bir tutmayın arkadaşlar... bende bu kafadaydım fakat yaşayınca biliyormuş insan.

• 2009 model 1.9 tdi jettayi 28.500e verdik. 180 bin km, 15.000 tl hasar kaydi vardi komple boyali. 24e almistik

• artık hasar olayına eskisi gibi bakmıyorum
    eskiden 1000 lira hasar bile gözüme çok gelirdi
    yazın ufak bi kaza yaptım. sol arka kapının ordan arkaya doğru çizildi aracım
    derin değil ama boyası çıktı biraz
    kaskodan yaptırdım yetkiliserviste hesap 1000 lira çıktı
    950 lirası işçilik
    fotoğraflarını saklıyorum satarken göstermek için
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.