Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam merhaba ben kartal yolunda hız sınırının 80 oldugu yerde orta şeritten sinyal verip sollama yapmak için en sol şeride geçtim fakat aynada uzun mesafede olan arac artık ne kadar hızlıysa saniye icinde aracımın dibine kadar gelmişti ve şeride girdikten sonra hızla bana çarptı onun aracının sağ ön çamurluktan benim aracımın sol arka stoptan tam köşeden yani bana vurdu ben 2-3 takla atıp 50 metre ters sürüklendim aracım pert oldu vuran arkadaş tutanakta 110 ile gidiyordum arac onume geçince frene bassamda duramadım vurdum yazmış bende yazdıgım gibi savundum kendisi sol şeritte gittiğinide belirtmiş 110 la gittiğini belirtmiş sonuc ne olur bu durumda yardımcı olurmusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: canermeric

hocam merhaba ben kartal yolunda hız sınırının 80 oldugu yerde orta şeritten sinyal verip sollama yapmak için en sol şeride geçtim fakat aynada uzun mesafede olan arac artık ne kadar hızlıysa saniye icinde aracımın dibine kadar gelmişti ve şeride girdikten sonra hızla bana çarptı onun aracının sağ ön çamurluktan benim aracımın sol arka stoptan tam köşeden yani bana vurdu ben 2-3 takla atıp 50 metre ters sürüklendim aracım pert oldu vuran arkadaş tutanakta 110 ile gidiyordum arac onume geçince frene bassamda duramadım vurdum yazmış bende yazdıgım gibi savundum kendisi sol şeritte gittiğinide belirtmiş 110 la gittiğini belirtmiş sonuc ne olur bu durumda yardımcı olurmusunuz

Kamera kayıtlarından aniden şerit değiştirdiğiniz görülmediği sürece %100 karşı tarafa suç verilmesi gerekir.Aksi durum olursa itiraz etmenizi şiddetle öneririm.

• redwhiteca R kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

Çekme belgesi ile trafik sigortanızı iptal edebilirsiniz ancak kasko iptal edilemez sonuç açıklanmadan.

Rayiç bedel için acenteniz gereken pazarlığı yapabilir sizin adınıza , komisyona giderse en geç iki ay içerisinde dönüş alırsınız.Kaskonuza daha sonra da hasarsızlığı aktarabilirsiniz eğer %100 rücu işlemli ise kazanız.
  • orada kamera kaydı yok kamera yok bana vurdugu yer sol stop tam köşeden onun sağ çamurluk hızıda bana göre 170 falandı kesin takla attırdı bana daha ne olsun araba pert
  • canermeric C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun , bu durumda söylediğim gibi işlemde karşı tarafa verilecektir kusur hocam.
  • kesin mi dersiniz vurdugu yer falan bununu gosteriyor siz bu konuda yetkiliminiz kusura bakmayın cok soru sordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: canermeric

kesin mi dersiniz vurdugu yer falan bununu gosteriyor siz bu konuda yetkiliminiz kusura bakmayın cok soru sordum

Devletin ülke genelindeki on bir bilir kişisinden birisiyim.
  • abi çok teşekkür ederim yuregime su serptin inan cok mağdur oldum arabam gitti borcunu hala ödüyorum karşı tarafın kaskosu var bide şirket arabası filo öyle yani
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Size bir sorum daha olacak: Poliçemde aracın rayiç bedeliyle ilgili maddede; ''hiçbir şekilde TSB araç değer listesini aşmamak kaydıyla rayiç bedel ödenir'' diye ifade var. Ancak eksper bile daha fazlasını yazmış vaziyette.Araç değeriyle ilgili olarak: TSB 21.945, Eksper 23.500, sigorta 21.945 TL diyor. Bana göre ise referans kabul edilen sitelerde aracımın ortalama fiyatı 25.500 TL ancak ben daha kazadan 2 ay önce aracıma 5.350TL değerinde kavrama ve motor revizyonu yaptım ve faturaları elimde. En azından bunun 2000 TL'sinin araç fiyatına yansıyacağını ve fiyatın 27.500 TL olacağını düşünüyorum. Sonuç olarak:
    1. Sigorta bu poliçeye göre TSB değerini geçemem diyor, haklı mı?(Kanun ise rayiç bedel diyor)
    2. Tahkim komisyonuna başvurduğumda 25.500 mü, ya da yaptığım revizyonları da ekleyip 27.500 mü isteyeyim? Bilirkişi araca yaptığım masrafları dikkate alır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteca -- 9 Aralık 2016; 3:10:54 >

Öncelikle referans kabul edilen sitelerin hiç bir değeri yoktur desem yeridir.Bu sitelerde araç bedelleri ne yazık ki olan tutarın üzerinde yazılıyor.

Esas alınan eksperin belirlediği tutardır.Sizin revizyonlarınız kaskonuza eklendiyse ödeme yapılır.Eklenmediyse kesinlikle yapılmaz.

1) Haklı değil acenteniz pazarlık yapar yükseltir.Ben sürekli yükseltiyorum.
    2) Revizyonunuz kaskonuza eklenmediyse istediğiniz kadar belirtin kasko şirketi ödeme yapmaz.Üstelik haklıdır da ne yazık ki belirtmeniz ve eklenmesi gerekir.Bunu dikkate alarak bir tutar istemenizi öneririm.
    trafik sigortasında rayiç değer önemlidir ancak kaskoda sizin aracınıza biçilecek değer TSB'nin belirlediği rayiç değerden fazla olamaz, zaten poliçenizde de bu husus açıkça belirtilmiştir.
    kaskoda da öncelikle rayiç değere bakılır ancak rayiç değer TSB'nin belirlediği değerden fazla ise TSB'nin belirlediği değer esas alınır.
    dava açarsanız normal şartlar altında kaybedersiniz.
    ancak, sigortacı bilgilendirme formunu size imzalatmamış olabilir, bu hususta sizi bilgilendirmemiş olabilir vs. o halde tüketicinin korunması hakkında kanun ve ticaret kanununun ilgili maddelerine dayanabilirsiniz ama böyle bir davada ispat külfeti sizde olacağından davanın aleyhinize sonuçlanması kuvvetle muhtemeldir.
    ben sizin yerinizde olsam dava açmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durukafa -- 10 Aralık 2016; 0:54:24 >
  • durukafa D kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle bir bilgilendirme yapılmadı. Sigortacı birkaç senedir tanıdığım birisi. Sadece kredi kartı numaramı istedi telefonda. Poliçe falan hala verilmedi, bu olaya kadar mail vs. atılmadı. Bu şekilde mahkemede haklı çıkar mıyım? Bilgilendirildiğimi onların ispat etmesi gerekmez mi?
    Sigorta Sözleşmelerinde Bilgilendirmeye İlişkin Yönetmeliğin 7. maddesine göre zararınızı talep edebilirdiniz.
    Ancak yakın zamandaki kanun değişikliklerinden sonra bu yönetmeliğin de bir hükmü kalmadı. bu nedenle açacağınız davayı kaybetme ihtimaliniz çok yüksek.
    mahkemede haklı çıkar mıyım sorusuna kesin bir cevap veremem, davayı tüketici mahkemesinde açarsınız, ordaki hakim sigorta hukukuna vakıf değildir, sigorta şirketi kararın temyiz süresini kaçırır vs. bunlar uygulamada hep olan şeyler yani davayı kazanma ihtimaliniz tabi ki var ama sizin olayınızda kanunen sigorta şirketi haklı görünüyor.
    ticaret kanunu değişti, bilgilendirme yükümlülüğü yerine aydınlatma yükümlülüğü getirdiler 1423. maddede.
    buna göre, sigortacı poliçeyi düzenlerken sizi aydınlatmamışsa, siz poliçenin düzenlenmesinden itibaren 14 gün içinde itiraz edebilirsiniz, 14 gün içinde itiraz edilmemişse poliçeyi bu haliyle kabul etmiş olduğunuz varsayılır.

yönetmelik de kanuna aykırı olamayacağından, yukarıda bahsettiğim yönetmeliğin ilgili maddesinin uygulanma şansı artık yok malesef.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Rücu oranı %75 ama benim kaskom %60 indirimli idi. Poliçemde 1 hasarım olursa %50'ye düşeceği yazıyor. Bu durumda dava sonuçlanıp tazminatımı aldığımda %50'yi aktarabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba;

Sabah küçük bir trafik kazası geçirdik.En öndeki honda benim aracım önümdeki aracın 3 şeritli yolda 4 lü yakıp aniden durması üzerine aracı sol şeride çektim ver zincirleme trafik kazası gerçekleşti.tutanaklarda diğer iki araç sürücüsü aniden çıktığımı belirtti. Fotograflar ektedir.Düşünceni rica edeceğim.Çünkü dosya açtırmadan aracımdaki hafif hasarı yaptıracağım eğer arkamdaki aracın hatası var ise dosyayı açarak yaptıracagım. Diğer iki aracın sürücüsü benim sol şeride çıkış yaptıgım için kaza gerçeleştiğini yazdılar.

düşüncem :arkamdaki aracın ön tampunu hasarı benden yapılacak.
    arkamdaki aracın arka tarafını arkadan çarpan araç karşılayacak.
    en arkadaki aracın masrafın arkadan çarpması sebebi ile kendisi karşılayacak.

arkamdaki aracın hatalı olma olasılığı sizce nedir?Sigortasından ücret talep edebilmem için Dosya açılışı yapmama gerek var mıdır?[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa1925 -- 12 Aralık 2016; 15:19:44 >

Aktarabilirsiniz.Biraz uzun sürer ama aktaran şirketler olacaktır.
  • pasa1925 P kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.Aniden çıktığınız belgelenirse suç size verilir.Veya tutanağa öyle yazdıysanız suçu size verirler.

Ancak takip mesafesi önemli olduğu için ve kamera kayıtları yoksa bütün suç en arkadaki araca kalır.Sonuçta takip mesefaesini koruması gerekiyordu.Doğru tutanak tutulduysa en arkadaki araca suç verilir.Ancak kamera kayıtları varsa suçlu siz olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

Geçmiş olsun.Aniden çıktığınız belgelenirse suç size verilir.Veya tutanağa öyle yazdıysanız suçu size verirler.

Ancak takip mesafesi önemli olduğu için ve kamera kayıtları yoksa bütün suç en arkadaki araca kalır.Sonuçta takip mesefaesini koruması gerekiyordu.Doğru tutanak tutulduysa en arkadaki araca suç verilir.Ancak kamera kayıtları varsa suçlu siz olursunuz.

Merhaba;
    herhangi bir kamera takibi bulunmamakta.Olması durumunda 3. sıradaki aracında hasar miktarı banamı yazılır doğrumu anladım.
  • pasa1925 P kullanıcısına yanıt
    Evet size yazılır.

Kayıt olmaz ise üçüncü araca yazılır.
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.