Şimdi Ara

Hasarsız kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu akşam arkadaşım araçtan inerken arkadan gelen aracın aynası benim aracın kapısına çarptı ve aynanın dış kabında kırılma oldu. Bir parçası yere düştü. Benim araçta bişey yok Allahtan. Karşı taraf tutanak tutmak istedi. Tuttuk. Şimdi sorum şu;

Adam aynasını benim sigortadan yatıracak, benim tramerimde bu kaza gözükür mü?

Seneye sigorta yaptırırken fiyat kazaya bağlı yükselir mi?

Tuyanağın resmini çektim, ikimizde imza atmayı unutmuşuz. Bu sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin tramerinde gözükmez. Kusurlu çıkarsan sigortanı yükseltir ancak hasar gören araçta çok masraf olsa bile (10-20bintl) tavan fiyatı geçmez. İmzasız tutanaklar geçersizdir. O tutanakla sigortandan ödeme alamaz. Yakında seni arar tutanak için...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tramerde gözükmüyor sadece şase ile sorgulandığında o tarihte kaza yaşadığın gözükecek başka da bir şey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit bir kapak için hasarsız lık varsa bozduracaksın. Keşke 100-200 cepten verseydin

• Geçmiş olsun. İmza atılmadıysa, tutulan tutamağın bir bağlayıcılığı yoktur. Karşı tarafın bedeli sizin trafik sigortanızdan karşılanacağı için indirim alamayacaksanız. Trafik sigortasında basamak sistemi vardır.

Trafik sigortası hasarsızlık indirimi uygulamasında 7 basamak bulunmaktadır. İlk defa trafiğe çıkacak olan sürücü için 4. basamak tarifesi uygulanmaktadır. Poliçenin ilk yılında hasarsızlık olması halinde prim ücreti 5. basamakla değerlendirilerek %15, ikinci yılında hasarsızlık olması halinde 6. basamakla %30, üçüncü yılında da hasarsızlık olması halinde ise 7.basamakla %45 oranında indirim uygulanır. Trafik sigortası basamak uygulamasında poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması halinde 3. basamakla %50, ikinci yılının hasarla kapatılması halinde 2. basamakla %100, üçüncü yılının da hasarlı kapatılması halinde ise 1. basamakla %150 oranında poliçe priminde artış uygulanmaktadır.

Siz yine de trafik sigortasını kafanıza takmayın. En azından aracınızda bir problem yok. Daha büyük bir kazada olabilirdi.Eğer karşı taraf size ulaşır ise ( imza atmamışsınız çünkü ) , aynada bir sorun yok , sadece kapakta sorun varsa cebinizden karşılayın, olsun bitsin. Fazla bir şey çıkmaz muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 5 Kasım 2019; 21:51:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç kazası
    geçen yıl açıldı
    pert araç
    5 yıl önce açıldı
    KASKO PERT ARAÇ ÖDEMESİ
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.