Çok doğru karar. |
Hastane randevusu ve rapor almak ücretli olacak (3. sayfa)
-
-
Konu açarken daha düzgün güzel ve ayrıntılı kaynaklar mı kullansanız ?
İmam Khristos nedir ( Parodi hesap birde :) )
Not: Bu arada Aile hekimlerinin belli raporlar için ücret almalarını desteklerim ek gelir maksadında. Çünkü askere giderken olsun veya ehliyet alırken olsun rapor istiyorlar gidiyorsun aile hekimine veriyorlar. Oraya 200-250 TL ücret konabilir çalışanlara gidecekse sıkıntı yok.
Muayne katkı payı ücretide woow bir şey sandım bende teklim 2 TL olan katılım payının 20 TL yapılmasıymış. Aile hekimine gidip oradan hastaneye giderse 10 TL ye düşecekmiş. Cumhurbaşkanı bu ücreti 10 kata kadarda arttırabiliyormuş.
Açıkçası bunun miktari sırf canı sıkılıyor diye hastaneye gidenler için arttırılsa yeridir. 100 TL 200 TL vermemek için yarı yarıya yoğunluık azalabilir. İnsanların başı ağrısa beyin cenrahına boğazı ağrısa kulak burun boğaza beli tutulsa genel cerraha randevu alıyorlar Çok gereksiz bir yıhılma oluyor hastanelerde gerçek ihtiyaç sahibi sıra bulamıyor.
Bu tarz ara hastaneler olmalı bencede Üst düzey bölümlere oradan sevk edilmeli hastalar. Direkt hastaneye gidememeli...
-
Mantık olarak doğru.
Ne kadar eskort varsa, içiyor içiyor her gün gidip serum bağlatıyor, bu bir külfet.
Ne kadar yaşlı mahalle kadını varsa, altın günü yapar gibi hastanelere gidip örgü falan örüyorlar, misafirlere ikram edeceğim diye ilaç yazdırıyorlar.
Bunların önüne geçmek adına doğru ama yetmez.
Sağlık sistemini sık kullanan, orta kullanan ve hiç kullanmayan olarak 3'e ayırıp, sık kullanandan çok para, hiç kullanmayandan para alınmaması lazım.
-
Ah Gılışdar ah! Batırdı sesegayı...
-
Klasik zaten hastane yolunu yapmak için koşacaklarına ayak diremeleri. Dünya da eşi benzeri varmıdır? Bilmiyorum.
Aramızda kalmasın başka illerde de bunlar yaşandı.
Yazsam anlatsam uzun sürer.
Ah be vatandaşım ne çektin şimdiden bunlardan.
Yarının nasıl olacağını şimdiden anla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bak sende aynı şeyi söyledin:)
yolu yapmayan akapeli
daha sonra da ilgilenmeyen chp li
ama ihale chp lide kalıyor :)
akp nin görevden aldığı adam hakkında da kimse konuşmuyor :)
bizim vatandaş çekmeye alışkın, %100 enflasyonda
bile gıkı çıkmıyor...
Tv de görmüştüm en son yolu bana niye yaptırmak istiyorlar diye kendini paralıyordu.
Yapsa elinde kalabilirdi Allah muhafaza.
Adamlar şahane sağlık kampüsü kurmuşlar.
Adam yolunu yapmamanın derdini günlerce tv de kafa ütüledi.
Geçen aldığımız maaşları 5 yıllık ve aylık bazda küçük bir incelemeye tabi tuttum.
Enflasyonun üzerinde zam almışız
Çok hoşuma gitti.
Maaşları Euro ile kıyasladım.
Euro bazında maaşlar iyi yükselmiş.
özetle;
tüm dünyanın vazgeçtiği
Merkez hastane/şehir hastanesi/tek hastane
konseptini devrim diye millete kakaladılar.
şimdi de ceremesini yine vatandaş çekiyor...
müstehak ;)
sistemin içinde değilseniz, uzaktan bakıp
böyle değişik mesajlar yazmaya devam edersiniz ;)
alkışlamaya devam edin :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 1 Aralık 2024; 20:45:37 >
Daha yeni aile hekimliğinden muyene sonucu antibiyotik aldık.
Uzmana-Hastanelere gidilmeden aile hekimliği neden ihmal edilir anlamak zor.
Uzmana ulaşmanın en kolay olduğu ülkelerden biriyiz diye söyleyebilirim
Güzel sistem kurmuşuz. Helal olsun.
Avrupa'da ya da Amerika'da uzman hekime ihtiyaç halinde ulaşmaya uğraşanları bildiğinden emin olabilirim.
Büyük sistem kurdu sağlıktaTürkiyemiz.
Kutluyorum.
Sistem kurulumu ülkemizin ekonomik büyüklüğünün çok üzerinde.
Dünya'nın ekonomik olarak en güçlü ülkelerinden herhangi birinde oluşabilecek sağlık probleminde sağlığa ulaşmayı bence hiç denemeyin.
Atla uçağa Türkiye'ye git diyeceklerdir, eminim.
Bu sistemi kurabilen ve sağlık güvencesiz hiçbir vatandaşını bırakmayan devletimi kutluyorum.
Arkadaşım Rusya'da yaşıyor. Savaştan önce ki bir zaman da bir sağlık problemi yaşıyor. Rusya'nın 112'sini arıyor.
Netice; Azarı yiyiyor, kalp rahatsızlığın yoksa gelmeyiz demişler.
Soru: Hasta o acil durum da ne yaşadığını nasıl bilebilir?
Türkiye'de 112 arandığığında görevi alan ambulans hastaya ulaşmak için kendine tanınmış süre içinde ışınlanırcasına hemen geliyor.
Bunu bildiğinden emin gibiyim.
aile hekiminden antibiyotik alabilen şanslı azınlıktasın
çünkü birkaç ay sonra artık o ihtimalin kalmayacak...
"Değişen yönetmeliğe göre akılcı ilaç kullanımı projesi kapsamında, il ortalamasının altında ilaç yazan aile hekimleri teşvik ödemesinden yararlanabilecek. Ortalamanın üzerindeki hekimler ise teşvik ödemesi alamayacak."
önce bu bir öğren.
sistemim dışındakilere, sistemin eksikliklerini, yanlışlarını
anlatacak kadar boş vaktim yok.
içindekiler zaten ne b.k olduğunu biliyor...
sen alkışlamaya devam et.
Kaçak elektrik, çözüm kayıp kaçak bedeli
Vergisini ödemez yada kaçırır, çözüm ek vergiler.
Hiç şirketi olmayan adamın arabasına çip takılsın derler.
Şimdi de bu çıktı.
Bakın bir çok hasta raporlu ilaç kullanmaya mecbur.
Atıyorum dr 6 aylık ilaç raporu yazıyor.
Her ay gidip sağlık ocağındaki dr ye raporlu ilacını yazdırmak zorunda kalıyorsun. Neden
Sisteme işlenmiş bu hasta bu ilacı kullanmak zorunda ilaç bitiş tarihi, e nabızdan yeni onay kodu ver hasta doktora gitmesin.
Bittimi bitmedi.
R. Hasta çoğu zaman r lu ilacını bulsmıyor hiç bir eczanede.
1 sağlık ocağına dr ye gidiyor, dr muadil yazıyor, eczane yazan hekim bu ilacı yazmaya yetkin değil diyor.
2. Kişi tekrar hastaneye gidiyor, dr ye ilacın piyasada hatta depolarda olmadığını söylüyor.
Dr muadilini kullanabilirsin deyip yazıyor.
En başta dr rapor yazarken, ilacın piyasada bulunamaması ihtimaline göre muadil ilaç eklemeli, aynı etken madde sadece üretici firma farklı.
Ve raporlu hasta ilacı her bittiğinde yeniden yazdırmak için dr dr gezmemeli. Sistem kod göndermeli.
Yazan hekim uzman değilse, eczacı ona bile itiraz ediyor, hasta sağlık ocağında uzman olan dr aramaya başlıyor.
Bulamazsa tekrar hastaneye gidiyor ve muaneye gerek yok ilacımı yazarmısınız diyor, her ay her ay….
Amaç bulunamayan randevu ve hastahanelerdeki kalabalığı azaltmaksa, buyrun çözümü
Hastaneye gitmek istemeyen insanlar bu sistemde mecburen gidiyorlar.. adeta sistem zorluyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 1 Aralık 2024; 22:21:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zaman zaman antibiyotiğin muadilini yazarlardı.
Şimdi orjinalini yazdılar.
Dünya'nın en iyilerinden biri olabilmiş böyle bir sistemi nasıl alkışlamayayım?
Bak olaki bir Avrupa seyahatinde hastalanırsan çağırabileceğin ambulansın ücretini de sor.
Sonra bırakılacağın acil serviste kaç saat kıvrana kıvrana sana bakılmasını beklerken geçilen süreyi not et.Değişik bir anı olabilir.
Ha ben yukarı da yazarken uydurmuyorum. Somut gerçekleri yazmaya çalışıyorum.
Hayret ettiğim şey de bunları benden iyi bilmene rağmen öyle değilmiş gibi davranman.
Dünya'nın en iyisine iyi demek günah değil ki.
Leblebi gibi antibiyotik kullanılıyordu yıllar önce ülkemizde. İlaç işi daha iyi disipline edilecek. Şimdiden belli. Süreci iyi biliyorsun.
Avrupa'da boğaz ağrısı için bulursan gidebileceğin hekimden hayat tarzını değiştir birde şu eczaneden papatya çayı alıver yazılmış reçeteyi alacağından emin olabilirsin.
İlaç da yazılmışsa kaç euroya temin edersin bilemem.
Aylık maaşından sağlığa katılım payıni vermeyi de unutma.(Avrupa)
Bizde reçeteyi sms kodu ile hallediyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X