kıvır kıvır! biraz önce antibiyotik yazdırdım diye böbürlen "aile hekimlerine kota geldiğini öğrenince" gel, antibiyotiğe gerek yok de! ha birde; daha tr deki sistemi bilmiyor, gelmiş eu dan örnek veriyor! başkan, sen takıl ;) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hastane randevusu ve rapor almak ücretli olacak (4. sayfa)
-
-
Anlamadığını anlamıştım. Yine de dünyanın en iyi sistemini yazdım ama nafile. Kotaya takılmışsın.
Leblebi gibi ilaç yazılırdı...
Bak ambulans parası bile alırlar eu da...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kıvırmak?
O da ne? Somut verileri ben yazıyorum sen kıvırıyorsun gibime geliyor.
Bak eu da cepten sağlık sigortası parası verirsin.
Muauene sonucunda dr ilaç yazmaz mı?
Hasta olunca dr tedaviyi verdi, ne böbürlenmesi?
Soru: Hangi hekim gereksiz yere antibiyotik yazar?
Böbürlenme değil zorunluluk zorunluluk.
Bilirsin antibiyotik hafif doz kemoterapi gibidir. Yan etkileri malum.
Buradan çıkan sonuç hastalanınca dr gerekli tedaviyi verir.
Kotaya takılmaz.
sen şöyle yap,
sana antibiyotik yazan aile hekimine git
bu yazdıklarını onada anlat
neden iş bırakıyorsunuz diye konuş.
bana yazma ;)
Dünyanın en iyi sağlık sistemini kurabilmiş devletimi (son 20 seneye dikkat) vesile ile tekrar kutluyorum.
Ben bana antibiyotik yazıldığını yazmadım ama sen hırsından yanlış anlamışsın gibime geliyor.
Aile hekimine git demişsin ya evet aile hekimliği müessesini kuranlara (son 20 sene önce kadar) tekrar teşekkür edeyim.
- Basamak hekimlere gidiliyor gerekirse uzmana yönlendiriyor zaten. Bu çok güzel.
İş bırakma derken? Sadece diğer çalışanlar mı iş bırakacak? Bu insanlarda iş bırakabilir, sendikaları çok güçlü kanuni hakları olabilir (son 20 sene önceye kadar hekimin iş bırakabileceği hayal bile edilemezdi sanki)
Beğenilmeyen ne var bir tane mevzu yazamadın ama ülkemizin sağlığa erişimi hususunda.
Mutlaka 85 milyonun beğenmediği, aksayan, tökezleyen kısımlar kesinlikle olacaktır. Tavsiyem EU ya da ABD sağlık sistemlerine başvurmalarıdır.
Selametle.
Not: Hekimlerimizin birçoğu sanırım ilgili meslek sendikalarına da üyeler. Sendikaya üyeliklerinden dolayı da maaşlarına sendika aidatı bedeli yatırılıyor. Sendika üyeliğinden dolayı maaşlarından kesinti değil, üzerine alıyorlar. Sendika üyesi olmayanlar o imkandan yararlanamıyorlar. ( Son 20 yıl geirisi)
-
Bu saçmalığı destekleyenler var, şaka gibi.
-
avrupa bu uygulama ile yine kısganççççlığından tırnaklarını yiyecek
nasıl bu kadar enayi bir milletiz ki bu iktidarı hala tepemizde tutuyoruz diye çıldıracak dünya
-
Elin oğlu olsa böyle iyi batıramazdı bende tebrik ediyorum.
Battı demenle batmış mı oluyor?
En iyiye bravo demeli.
Son 20 yıl muhteşem ötesiyiz.
Güvencesiz insanımız bile kalmadı.
Bizim sağlık sistemimiz dünya da konu oluyor, nasıl başardılar üzerine.
Durmak var mı?
-
Başın sıkıştığında ola ki hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvur.
İmkanın yoksa ambulans gelir alır 3-5 dakika)
Kimlik numaranı vermen yeterli.
-
İşsiz gencinin cebinde bile olmayan parasına göz dikmek batmışlıktır. Batmışa batmış denir.
haydi alkışa tebrikler bu kadar iyi batırmak ayrı bir meziyettir.
kaynağın İmam Khristos olması haberin gerçekliğinimi bozuyor?
-
Parodi hesap olması siz de güven problemi oluşturmuyor mu?
İşsiz gencin cebinde ki paraya göz dikmek tam iftira olmalı.
Sağlığın işsizliği mi varmış? Savaş yok diye ordu mu beslemeyeceğiz? Askerlik mi yapmayacak vatandaşımız? Derler adama. Herkes sorumluluk sahibi olacak. Yoksa senden benden çıkar tedavi ücreti.
Param yok beyanında bulunursun devlet gereğini yapar, yapıyorda. Bu memlekette kim hastane kapısında mağdur olmuş?
Akıl 20-25 sene önce de hastanelerden cenazelerin alınamadığı pozisyonda kalmış olabilir.
Dünya konuşuyor Türkiye'nin bu sistemi nasıl kurup nasıl yürütebildiğini.
Keşke bizim beğenmeyenler de dünyalı olabilse. Yoksa onlar başka gezegendenlermi?
Beğenmeyenler en iyisine layık olsunlar inşallah. Avrupalara-Amerikalara gitsinler başları sıkıştığında.
-
İşsiz gencin cebinde ki paraya göz dikmek tam iftira olmalı.
Sağlığın işsizliği mi varmış? Savaş yok diye ordu mu beslemeyeceğiz? Askerlik mi yapmayacak vatandaşımız? Derler adama. Herkes sorumluluk sahibi olacak. Yoksa senden benden çıkar tedavi ücreti.
Param yok beyanında bulunursun devlet gereğini yapar, yapıyorda. Bu memlekette kim hastane kapısında mağdur olmuş?
Akıl 20-25 sene önce de hastanelerden cenazelerin alınamadığı pozisyonda kalmış olabilir.
Dünya konuşuyor Türkiye'nin bu sistemi nasıl kurup nasıl yürütebildiğini.
Keşke bizim beğenmeyenler de dünyalı olabilse. Yoksa onlar başka gezegendenler mi?
Beğenmeyenler en iyisine layık olsunlar inşallah. Avrupalara-Amerikalara gitsinler:)
Yahu müdire hanım veya bey senin kamu kurumlarıyla bir derdin mi var ki? Hep beğenmemezlik, hep bir yüzdelik orandan bahsetme görüyoruz.
Düşük orana sahip olanlar da sanırım halk tarafından güven sorunu yaşıyorlar da oranlarını bir türlü düzeltemiyorlar. Yok hayır desen de bilindiği kadarıyla 80-100 yıldır cılız birkaç hareket dışında bir varlıklarının da olmadığını anlayabiliyoruz.
Ben burdan şu neticeyi çıkartabilirim: Son 20 sene de halkımızın okullaşma oranı çok arttırıldı. Dileyen insanımız yüksek öğrenimini oluşturulan imkanlar dahilinde çok rahat yapabiliyor. Buna rağmen 48'in oranları az demlenmiş olacaklar ki nedense bir türlü 48'i geçemedi diye söyleyebilirim.
Soru: 48'in beceremediği ne?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silistreli -- 2 Aralık 2024; 16:33:25 >
-
Bozuyor tabi Söz konusu olayda Hastane randevusu ücretli olacak diye bir şey yok.
Rapor almanın ücretli olması tartışılıyor sadece
Bu konu daha meclis gündemine bile gelmemiş daha komisyonlarda.
Randevunun ücretli flan olacağı yok sadece hastane muayene katkı payının 2 TL den 20 TL ye çıkarılması gündemdeymiş. Bunu YALAN-DOLAN -ALGI ile koşunnn öldük bittik battık hastaneler paralı olacakmış randevu alamıyacaz ölecez kalacaz yaygarası koparmaya çalışanlar var.
Düzgüncene bir muhalifte olsa haber sitesinden atmak yerine PARODİ HESABI kaynak diye atmak komedi ayrıca.
-
Hastane muayenelerinde, acil dahil, sembolik bir ücret alınmalı diye düşünüyorum. Başı ağrıyan acile koşuyor. Sonra sıra geç geldi diye doktora saldırıyor.
Bizim ülkede bir ürün ya da hizmet bedava sunulduğunda ihtiyacı olmayan dahi bundan faydalanmak ister. Bir defasında bedava çam ağacı fidesi dağıtılıyordu, vatandaş birbirini ezdi. Sanırsın ki toplum ağaç ve yeşillik düşkünü.
tweet linki video kaynağı. konuya videoyuda ekledim, anlama özürlü veya sağırsan diye buradan yazayım tekrar açıklama yapan kadının sözlerini.
"sevk almadan 2. veya 3. basamak sağlık hizmetlerine başvuran vatandaşlarımızdan bir katkı payı alınması, aile hekimi sevk etmişsede yarısına kadar katkı payı alınması planlanıyor"
yani diyorki;
HASTANE RANDEVUSU ÜCRETLİ OLACAK.
belki anlamamışsındır diye tekrar yazayım kalın şekilde.
HASTANE RANDEVUSU ÜCRETLİ OLACAK.
Türkçe anlama problemin varsa bu yazıyı kopyala google çeviriden arapçaya çevir o zaman anlarsın. anca o dilden anlıyorsunuz artık demekki
-
hastanelerden göçmenleri çıkarsak tüm gün boş kalır zaten
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X