Şimdi Ara

Hat degerlerine bakarmısınız normalmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski modem 5650 hiçbir kesilme yaşanmıyor 10 yıllık modem.yeni satın aldıgım asus ac51 ve Airties 5760 Modemleri takınca günde 3.4 kez internet ve dsl ışıgı birlikte kesiliyor.eve giren kablosu da cat6 ile degiştirdim.dolap 50mt binaya yakın.gecen ay 3.4 defa ttnet servisinden incelendi sorun yok dendi ama hala sorunum aynı.HAt degelerine bakarmısınız normalmi????

Şuanda denemedigim tek şey binadan eve giren cat 6 kablonun yerini degiştirmek.sonuçta kablonun içinden 7.8 kablo var.ne tavsiye edersiniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarukBey -- 19 Aralık 2020; 22:53:57 >

• down zayıflaması 23 ama up zayıflaması 0. bu modem bozuk

• telnet bağlanıp şu komutu yazıp ekran remi atarmısınız lütfen xdslctl info --show
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

down zayıflaması 23 ama up zayıflaması 0. bu modem bozuk

10 yıllık dedigim eski modemi taktım.ordada durum böyle bu eski modemde hiç sorun yok ac750 yada 5760 ta taktıgımda ara sıra kesiliyor.2 modemde yeni sayılır ne yapmalıyım sizce tşk.

• Djdy D kullanıcısına yanıt

Malesef baglanmıyor daha öncede hiç baglanmadım

• FarukBey kullanıcısına yanıt
    Selam 5650 ve 5760
    5650 vdsl2 de hat zayıflama ölçmüyor modem arızası değil bu.. ikiside efsane modem 5760 hat zayıflama ölçer.. değerlerin normal.. ama Zyxel modem var bende turknetin verdiği son modem ama crc şişiyor ara ara. Airtieslerde sorunsuz dvm ediyor.. bilgin olsun.. analartın kullandığı çipset dsl kutularda ki yazolım veya donanım ile iyi anlaşıyor..
  • Cat6 içindeki kablo sorunu olacağı bilinmez ama hat zayıflama değerini takip et 5760 ile.. birde crc değerlerine bak arada snr kaça kadar düşüyor vs..
  • Sanırım taktığın modem 5650 varsa 5760 ile hat zayıflamayı takip et.. eğer yükseliyordu kablo bağlantı noktalarını sağlamlaştır. Başıma geldiği için paylaşmak istedim
  • Ama gönderdiğin görselleri 5760 ile analiz et.. zayıflama var gibi görsellerde 5650 göstermemiş.. 5760da snr iyimiş.. sonuç tek modemle analiz et 5760 ile. Hat zayıflamayı gör
    modemin arayüzüne giriş yap yönetim bölümüne gir uzaktan yönetime tıkla uzaktan yönetim etkin e tik koy ping telnet ve webe de tik koy herhangi bir ip yede tik koy kaydet de sonra erişebilirsin telnetden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 21 Aralık 2020; 21:44:39 >

Malesef denemedidgim kalmadı cmd ekranındad password yazılmıyor.normalded defult ta duruyor modemi bile resetledim girmiyor

password yazılmıyo gibi görünür linux sistemlerde sen passwordunu yaz enterla
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.akdora

Ama gönderdiğin görselleri 5760 ile analiz et.. zayıflama var gibi görsellerde 5650 göstermemiş.. 5760da snr iyimiş.. sonuç tek modemle analiz et 5760 ile. Hat zayıflamayı gör

ilginize çok teşekkür ediyorum deneyecegim.saygılar

kusura bakma söylemeyi unuttum kullanıcı adı root şifre arayüz şifrenle aynı olucak şekilde gir belki bu yüzden giriş sağlayamadın şifre yazarken yazdığın görünmez dediğim gibi linux sistemlerde güvenlik önlemidir bu

tşk sonunda son yazdıgınızla girebildim.Yalnız Bu yeni aldıgım modem 5760 olan arada kesiliyor dedigim.yarın ac51 denerim hatta eski dedigim 5650 tekrar yollaya bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarukBey -- 23 Aralık 2020; 5:57:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarukBey

tşk sonunda son yazdıgınızla girebildim.Yalnız Bu yeni aldıgım modem 5760 olan arada kesiliyor dedigim.yarın ac51 denerim hatta eski dedigim 5650 tekrar yollaya bilirim.

ses hatası alıyosunuz kopmaya sebebiyet veren budur ya modemde sıkıntı var yada yada size gelen türktelekom kablolarında istiyosanız hızınızı şu komutla sınırlayıp kullanmaya çalışın xdslctl configure --maxDataRate 32768 5120 100000 ayrıca cat 6 kablo çiftini değiştirmeyi düşünürseniz benim önerim mavi ve mavi beyaz dır ama etki ediceğini pek düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 23 Aralık 2020; 13:13:51 >

Tşk ilginize kablo degişikligi yaptıracam denemekte fayda var gerci 6 ay oldu takılalı ama olsun.ücretli servis talebinde bulundum.1 hafta kaldı taahhüt bitmesine ttnet dışında bi alternatif"im yok.yeni kontrat sonrası sorun istemiyorum.siz ses sorunu deyince aklıma geldi. Modem"mim bunu bilmeme rahmen 2 adet dev hoparlorun üstünde ama fişleri vs takılı degil.muhtemelen sizin dediginiz o türlü ses degildir umarım :) 15-20 yıldır hoparlör üstünde duruyor son 1 aydır bu tür sıkıntılar çekiyorum.onlarada çagre bulucam bakalım :) tekrar teşekkür ederim...

• quote:

Tşk ilginize kablo degişikligi yaptıracam denemekte fayda var gerci 6 ay oldu takılalı ama olsun.ücretli servis talebinde bulundum.1 hafta kaldı taahhüt bitmesine ttnet dışında bi alternatif"im yok.yeni kontrat sonrası sorun istemiyorum.siz ses sorunu deyince aklıma geldi. Modem"mim bunu bilmeme rahmen 2 adet dev hoparlorun üstünde ama fişleri vs takılı degil.muhtemelen sizin dediginiz o türlü ses degildir umarım :) 15-20 yıldır hoparlör üstünde duruyor son 1 aydır bu tür sıkıntılar çekiyorum.onlarada çagre bulucam bakalım :) tekrar teşekkür ederim...

es normal oluşan hatadır her hatda oluşabilir ses ise kritik hatadır kötü altyapı ve parazit den kaynaklı olabilir hoporlor parazit yapabilir ama fişi çekik diyorsunuz yani imkanı yok parazit yapmasının hat değerleri hep böylemiydi yoksa son 3 aydamı düştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 24 Aralık 2020; 0:52:25 >

Son bir ayda düştü ama 5650 eski modemim de sorun yok hat zayıflamasınıda 0.0 gösteriyor 5650 sorunum yoktu zaten.torrent özelligi kapalı diye gittim ac51 aldım.ne olduysa ondan sonra başladı sorunlar yaklasık 1 ay önce sırf torrent istedigimden sonra ondada kopukluk vs basladı. Zor bulsamda 5760 sıfır aldım. müşteri hizmetleri onada arızalı diyor ya daha 2 haftalık.resimde gördünüz gibi 500kb az düşük gösteriyor hattım 35mb yalın kullanıyorum.ulaşılabilir hızı 40-50 bazen 70 lerde gösteriyor diger yeni aldıgım modemlerde.Şuanki aşagıdaki resim 5650 nin.Arada kesilsede 5760 çok sevdim torrent ozelligini.şuan ona döndüm.servis 1 ayda 5 belki 6 defada geldiler. sorun bizde degil sizde modemi hedef aldılar o yuzden 2 tane modem almış bulundum.Son durum ücretli servis istedim bakalım ne diyecekler.son olarak az önce kesildi 5760 mh aradım arıza kaydı aldılar.Modem ip almıyor söyledi.fişi çıkarıp takın dediler bende dedim çekip takarsam internetin gelecegini bende biliyorum hergün bunun fişinimi çekecem dedim.şifre yolladılar baglanamayınca arıza kaydı aldılar.uzun oldu k.bakmayın

• quote:

Son bir ayda düştü ama 5650 eski modemim de sorun yok hat zayıflamasınıda 0.0 gösteriyor 5650 sorunum yoktu zaten.torrent özelligi kapalı diye gittim ac51 aldım.ne olduysa ondan sonra başladı sorunlar yaklasık 1 ay önce sırf torrent istedigimden sonra ondada kopukluk vs basladı. Zor bulsamda 5760 sıfır aldım. müşteri hizmetleri onada arızalı diyor ya daha 2 haftalık.resimde gördünüz gibi 500kb az düşük gösteriyor hattım 35mb yalın kullanıyorum.ulaşılabilir hızı 40-50 bazen 70 lerde gösteriyor diger yeni aldıgım modemlerde.Şuanki aşagıdaki resim 5650 nin.Arada kesilsede 5760 çok sevdim torrent ozelligini.şuan ona döndüm.servis 1 ayda 5 belki 6 defada geldiler. sorun bizde degil sizde modemi hedef aldılar o yuzden 2 tane modem almış bulundum.Son durum ücretli servis istedim bakalım ne diyecekler.son olarak az önce kesildi 5760 mh aradım arıza kaydı aldılar.Modem ip almıyor söyledi.fişi çıkarıp takın dediler bende dedim çekip takarsam internetin gelecegini bende biliyorum hergün bunun fişinimi çekecem dedim.şifre yolladılar baglanamayınca arıza kaydı aldılar.uzun oldu k.bakmayın

Not:Bu ip almaması ilk kez oldu.Dsl ışıgı yanıyordu internet ışıgı yanmıyordu.Son 1 ayda yaşadıklarım ise dsl ışıgı birlikte sönüyordu ışıklar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.