Yorumlayalım arkadaşlar lütfen |
Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU] (277. sayfa)
-
-
Yeni modmimdeki hat değerlerim.Alt yapım 55 mbps ve 35 mbps vdsl paketi kullanıyordum.Test etmek için paketi 100 mbps ye çıkardım.
35 lik pakette iken 12.286 Mbps 35.212 Mbps iken şimdi 15547/55679 kbps gözüküyor ama ben 8192/45997 kbps alabiliyorum.
Desteğe yazdım.Aşağıdaki gibi cevap geldi.Bu normamidir?
Hat değerlerim nasıl?Hat zayıflamam fazla ama kopma vs yaşamıyorum.
-
Normal. İstenirse down 50-51 e de sabitlenebilir. Sıkıntı olmasın diye 46 ya sabitlemişlerdir. Up 15 rahat kaldırır. Upload için tekrar talep açın.
-
88 rahat alırsın.
-
Destekten talep açtım. ...Kaydınız konuyla ilgili birime aktarılmıştır, mümkün olan en kısa süre içerisinde dönüş yapılacaktır.
Altyapınız ve iç tesisatınız talep etmiş olduğunuz işlemi gerçekleştirmeye uygun değildir. Türk Telekom tarafından stabil hizmet alabileceğiniz değerlere tanımlama işlemi yapılmıştır.
Sistem tarafından güncelleme yapılmasına izin verilmemektedir, internetinizi stabil kullanabilmeniz için mevcut değerleriniz üzerinden hizmet almaya devam etmeniz gerekmektedir.
Altyapınız ve iç tesisatınızda iyileşme olması durumunda bizlere tekrar yazabilirsiniz.
diye cevap geldi.Ama daha önce sorunsuz 12 mbps uploadı kullandım.
Diğer zyxell dx3200 modemimde bu şekildeydi.
Zte zxhn h1601 premium wifi 6 destekli vdsl modemi takınca böyle oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Nisan 2024; 23:43:31 >
-
Modeme göre farklılık göstermesi normal. Zyxel 3301 de snr 8.5 civarı; Zte 168a da 9.5 civarı. Download hızın olması gerektiği gibi; ama upload yükselmesi lazım. Bende de 20 den 8 e düşmüştü; destek kaydı açtım, çok kısa sürede tekrar 20 oldu. Uğraşmak istemiyorlar galiba. Fazla da ısracı olmamak lazım; küt diye iptal etmesinler sonra.
-
en fazla hızı p2812 de almıştım.Bu modemi tekrar almak istiyorum.
-
Kasım 2017 den beri kullandığım süperonline İnternet’imin tahahütünü yeniledim 24 ay boyunca 630 TL ya 50 mbps download 15 mbps upload interneti yanında tablet kampanyası ile aldım bir önceki tahahütlü paketim 35 mbps ti Speedtest ile yaptığım ölçümlerde 37 mbps görüyordum şimdi 50 mbps geçtik henüz 50 mbps hızı göremedik hat değerlerini paylaşıyorum
Bu arada süperonline müşteri hizmetlerini arayıp bu durumu sorunca bana saçma sapan bahaneler uydurdular yok 50 mbps evet ama o maks verebileceğimiz hız diyor aynı kişiye benim maks internet hızım nedir diye sorduğumda bana altyapı 100 mbps vdsl hattı destekliyor diyor bu işten bişe anlamadım.
Bana ne tavsiye edersiniz acil yorumlarınızı beklemekteyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu hat 80-90 Mbit alır çok rahat, Süperonline seni kazıklıyor hayırlı olsun, başın dertte.
-
Bana da öyle geliyor yarın ilk iş arayıp hat değerlerine baktırmam lazım şimdi anlık Speedtest hızını paylaşıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Modeme gelen 51; down 40-46 arası çıkması normal. Sorun upload'da düşük. Onu güncellemeleri lazım.
Modem 2.4 mü? 2.4 ise 40 mhz, üst, kanal7 veya otomatik yapın. Hız testini Wifiman ve Openspeedtest'te yapın.
Hocam modeme gelen 51 de 40 46 arası Nası normal ? Bir önceki 35 mbps pakette bana her zaman 36.5 mbps 37 mbps geliyordu ama ?
upload için ne yaptırmam gerekiyor yani müşteri hizmetlerini arayıp ne diyeceğim. ?
50 lik tarifede upload 15 olması lazım. Yalnız Sp'de upload tanımlaması nasıl bilmiyorum. Upload hızımın yükseltilmesini talep ediyorum dersin; 50 tarife de 15 olması lazım diye.
-
-
Adsl gibi gözüküyor; 16 destekler.
Altyapı bilgisi için Güldürennet'ten sorgu yapabilirsiniz.
50 ye kadar, ttnet kullanıyorum
speedtest değerlerim download yaklaşık 30 civarı, upload 12-13 , ping 7-10 ms olarak çıkıyor
modem değerlerim bu şekilde
özellikle son dönemde, online oyun oynarken çok fazla ping ve loss yaşıyorum.
sizce bunun nedeni tt net midir?
-
Modem 2.4 ise hız düşük çıkar. 40mhz-üst-kanal7 veya otomatik. 5ghz destekli modemle daha yüksek olur. Hat değerleri normal. Ping sorunu varsa firma ile ilgilidir. Geçici bir sorundur belki;zamanla düzelir. Düzelmezse firmanıza yazın.
-
modemim baya eski muhtemelen ondan sıkıntı oluyor. teşekkürler.
-
Olabilir.
-
tp link Model No. TD-W9970
baya eski zaten zamanında ttnetin verdiği modem. rahat 10 senesi vardır belki daha fazla. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X