merhabalar birkaç gündür internet hızım çok dalgalanıyor ve online oyun oynamak imkansız hale geldi pingden dolayı. tarifem 35mpbs download. Ankastreden daireye kablo yenileneli 2 yıl oluyor bir sıkıntı olmuyordu o zamandan beri. Burada sorun nedir, superonline'ı aradık arıza kaydı oluşturuldu diyor bekliyoruz öyle ... Hızım böyle ve çok değişkenlik gösteriyor. pingim uçuyor resmen. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meXel_ -- 12 Nisan 2024; 15:41:49 > |
Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU] (276. sayfa)
-
-
Oksitlenme olmuş olabilir. Kullandığınız kablo türü nedir? Download latency fazla gözüküyor. Kabloyu cat6a ile yenilemek gerekebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sol kaynaklı gibi. Değerler normal gözüküyor.
-
cat6 olması lazım.
-
sol dediginiz superonline mı hocam?
-
Evet; linkte Superonline konuları var. Orada ki arkadaşlara sorsanız; benzer durum yaşayan varsa daha yardımcı olur.
-
Türk.net kullanıyorum paketim 35mbite kadar. Altyapı sorguladığımda "Adresinizde TurkNet internet hizmetleri için gerekli altyapı bulunmamaktadır. Bu sebeple adresinizde internet hizmeti veremiyor ve başvurunuzu alamıyoruz." Diyor. modem değerlerim aşağıda ne kadar hız alabilirim ?
-
65-70 civarı. 50 garanti.
-
Benim bu sorunu çözdürdüm telekom ile hallettik güncelleme yaptılar alt yapı sorgu sitelerinde veriler güncellendi biraz zor yaptırdım uğraştım ama çözdük sağolsunlar artık aldığım hız ile sorgu sitelerindeki hız uyuşuyor şükür düzeldi 😁🙈
Altyapı sorgulamada 65 mbps hız gösteriyor bina için ama değerler yukarıdakiler anlayanlar bakabilir mi ?
Bu da hız testi sonucum... ayalardan vs en yüksek olması için gerekli şeyleri seçtim, kablo ile de değişmiyor. En fazla 14.5 falan.
---‐---------------------------------‐---------------------------------‐--------------
Güncelleme
--‐---------------------------------‐---------------------------------‐----------------
En alta bir görsel daha atıyorum bu görsel de türk telekom kullanan 1. Katta oturan kişiye ait kendisi kablo ile 65 mbps hız alabiliyor, modem ayarlarından bir ayarı yapmadığı için wifi hızı 35 civarı gözüküyor eğer modemden ayar yaparsa 65 alabilir. Yani ben aynı binada oturduğum halde bu adamdan 3 kat yavaş hız alıyorum neden bilmiyorum. Üstelik daha bugün eve kablo vs çektiler kurulum yaptılar 20 metre kablo için 700 TL para ödedim. Aldığım hız 14 mbps...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuruyenMntk -- 17 Nisan 2024; 16:23:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Modeme gelen hız 16 civarı olduğu için aldığınız hız normal. Snr niz düşük; hat zayıflamızda yüksek. Tarifeniz kaçtı? Komşunuzda ki snr ve hat zayıflamasıda sizde ki gibi mi?
-
Tarifem 35 mbps , komşu değerlerini göremedim şifresini vs bilmiyorum bulursam mutlaka yazarım ama düzgün olduğundan eminim ethernet kablosu ile 68 civarını görebiliyor. Altyapı sorgusunda ise 65 gösteriyordu mesela.
Sizin upload da düşük; hattı resetleyip yeniden hız profili tanımlamalarını talep edin. Yeni kablo çektiler demişsiniz. Direkt modeme mi geliyor? Ekli ise ek yerini kontrol edin. Belki kabloyu ankastreye hatalı çakmış olabilirler ya da modeme takılan uçta ki jakta sorun olabilir. Modemi farklı adaptörle deneyin; imkanınız varsa farklı modemle de deneyin.
-
Gürültü marjı 8 bunu düşürünce hız artmıyorsa sabitlenmiştir. Tesisatta sorun olup olmadığını da yenileyerek anlayabilirsiniz. Upload da anormallik var, min 12 ve üstü olması lazım.
-
hocam cevabınız için teşekkür ederim. dediğiniz gibi snr'yi 5'e çekince hız 55mb'a çıktı ancak yükleme hızı aynı kaldı.
-
Destek kaydı açın uploadın güncellenmesi için. Sizin ki eski 75-8 upload tanımlamasında kalmış gibi. 75-15 olması lazım. 12-15 arası alırsınız.
-
teşekkür ederim hocam dediğiniz gibi yaptım. snr'yi de 6'da bir süre test edip crc değerini takip edeceğim. upload çok önemli görüntülü görüşme yapmak eziyet oluyor.
-
Türk Telekomdan arkadaş sabah geldi ve sağ olsun ilgilendi. Binaya 17mb upload geldiğini sıkıntı yaşanmasın diye 8’e kitlendiğini söyledi. Şuan 15’e çektik ve problem olmaz inşallah. Hocam sana da çok teşekkür ederim , bilgim yoktu bu konularda yardımcı oldun.
snr değeri 7 iken gelen hız
Geçmiş olsun; iyi kullanımlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X