Şuraya göz at istersen belki faydası olur. https://forum.donanimhaber.com/ttnet-td-w9970-wifi-sorunu-ve-cozumu--112022104-2 |
Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU] (278. sayfa)
-
-
Yan bina var orda 53 görünüyor. Aradık 30kusur kaldiriyor dediler ama sistemsel geçiş izin vermedi diyorlar. Okul hattı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sistem nasıl işliyor ; onu bilemeyeceğim.
-
Hocam iyi pazarlar. Saha dolabınızın chipsetini biliyor musunuz? Bu modemi ben de araştırıyorum bir süredir. Bu mesajınızı görünce saha dolabı ile uyumundan dolayı merak ettim.
-
İyi pazarlar hocam .Benim saha dolabım Infineon (lantiq) en iyi sonucu P2812 modemde aldım.Ama çok eski bir modem temizini bulmak mesele.Birde 5 ghz wifi yok.Bu modem chipsetinde 5 ghz li fritzbox gibi kaliteli modem arıyorum.Yurtiçi uygun fiyata satan bulamadım. Yanında router kullanmak gerekiyor.100 mbps ye kadar işinizi görür. Onun için modemi sattım.İç tesisat bağlantılarını elden geçirdikten sonra farklı modemleri alıp test yaptım sorun yaşamadım. Şu an broadcom işlemcili zyxel dx3200 modem kullanıyorum. Memnunum.
-
Benim bağlı olduğum saha dolabı da Infineon (lantiq). Ben fazla modem denemedim ama en iyi sonucu Huawei HG658 V2 ve ZTE ZXHN H168A ile almıştım. Fritzbox modem var Lantiq chipset fakat ulaşılabilir hız huaweiden daha düşük çıkıyor. Şuan Huawei+Fritzbox şeklinde kullanıyorum.
-
Ben gh658 v2 de kullandım ondada sonuçlar iyiydi.Giga router ile bir süre kullandım.Fritzbox hangi modeli kullanıyorsunuz?Tek başına 5 ghz li fritzbox modem deneme imkanınız oldumu? Benim saha dolabına uzaklığım 319 mt ve hat zayıflamam fazla.En büyük sorunu keenetic extra dsl modemde yaşadım Benim hatla uyumsuzmuş sattım.Dx3200 ü uzun süredir kullanıyorum.Kopma yavaşlama yaşamadım.Daha iyisini bulana kafar bunu kullanacağım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yıllarca TP LİNK TD-W9970 modem kullandım daha sonra AirTies Air 5650, Huawei HG658 V2, ZTE ZXHN H168A vs. modemler denedim. En iyi sonucu Huawei verdi. Bir süre sonra saha dolabı ile aynı chipset ve kaliteli diye FRITZ!Box 7490 modem aldım ama hat değerleri Huawei modemden yüksek çıkmadı. Aşağıda 3 modem ile aldığım hat değerlerinin ekran görüntülerini de paylaşayım.
TP LİNK TD-W9970:
FRITZ!Box 7490:
Huawei HG658 V2:
-
Arıza kaydı falan açtım düzelttiler, Türk Telekom'dan gelen ekip düzeltti desem daha doğru olur. alta eskisini de koyacağım ondan bakarsınız.
bu yeni hali alttaki ise eski
Düzeltmeleri gerçekten biraz zama aldı 30 dk falan ama ücret de almadılar sağolsunlar TT ekibindeki adam bilgiliydi.
-
Hat değerleri iyileşmiş; snr ve hız artmış, hat zayıflaması düşmüş. 65-70 e kadar gideri var. 50 çok rahat.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hat zayıflaması 10 altı; hata 0. 50 yi tam alıyorsun.
-
aylarca süren kopma, hız düşüklüğü sorunu sonunda çözüldü. vdsl hattında kablo değişimi yapıldı sokakta şimdi kopma falan olmuyor hat değerleri de iyi ama;
şimdi de CRC hatası çok yükseliyor ve internete girmek mümkün olmuyor. modemi açıp kapamak gerekiyor.
ekran görüntüsü koyuyorum, bu sorun neden olabilir arkadaşlar ?
-
Hat zayıflaman yükseliyor gibi. Hızı biraz düşürüp deneyin hat kaldırmıyor olabilir; değişmiyorsa jakları yenileyin ve kabloları kontrol edin. Yine değişmiyorsa belki geçici birşeydir, kablo değişti dediniz. Bekleyin bir süre; devam ederse firmanıza kayıt açın.
-
Merhaba, hizmeti bizden alıyorsanız eğer pm üzerinden müşteri numaranızı iletebilir misiniz? Ekiplerimize durumu iletelim. -
-
https://forum.donanimhaber.com/superonline-faceit-twitch-yuksek-ping-sorunu--158285970-2
Sahiili ve Kerros arkadaşlara danışın isterseniz.
-
-
Merhaba, normal değerlerim ilk ss'teki gibi fakat son 2 aydır arada sırada 2-3 günlüğüne değerler alttaki ss'teki gibi oluyor mevcut ve max upload 10 mbit sabit, download ise mevcut ve max veri oranları 10-12 arasında değişiyor. Turknet önce iç tesisat sonra bölgenizdeki genel arızadan dolayı dedi ama tam bir çözüm bulamadık. Neden olabileceği hakkında bir fikriniz var mı?
-
2. resimde hat zayıflaması artmış. Snr yazan kısmı atmamışsınız; snr de düşme oluyor mu?
Farklı modemle denediniz mi? Farklı adaptörle deneyin, kablo ucu jakları yenileyin, ek varsa onları kontrol edin. Bina içi ankastrenize bakın; kablo ucu pas-korozyon veya yerinden oynama,temassızlık gibi. Bina da herhangibiri için kutuda işlem yapıldı mı? Bölgenizde planlı çalışma var mı bakın.
Sorun gözükmüyorsa; sizlik bir durum yoktur. İss veya altyapı kaynaklı olabilir. Onu anlamanın yoluda farklı firmaya geçip bakmak. Değiştirince sorun devam ediyorsa altyapı; etmiyorsa iss bazlıdır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X