Şimdi Ara

HAT DEVİR ÜCRETİ 10.75 TL OLDU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
62
Favori
185.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeeLee

Evet kesinlikle yok. Yakın bir zamanda kendi yaptığım bir işlem olduğu için kesin bilgi sahibiyim bu konuda sadece dediğim gibi devir alındıktan sonra 3 ay başka operatore tasıyamazsın deniyor o da muamma aslında araştırılmalı, denenmeli, tecrube edilmeli.
    Bende size bizzat şahit olduğum olayı aktarabilirim bu taşıma konusunda; ocağın son haftası çok yakın arkadaşım Turkcell den TT ye geçti. Malum başka operatörden geri gelirse indirimli ve kampanyalı tarifeleri alabiliyor. TT de açıldığı gün geri Turkcell e geçmek için başvuru yaptı. Sonuç olarak ; ayın 20 sinde Turkcell den TT ye 24 veya 25 inde de TT den Turkcell e geçiş yaptı. Ve Turkcell in başka operatörden gelen faydalarından yararlandı. Tüm bu işlemler 10 veya 12 gün civarı oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün vodafone faturalıdan turktelekom faturasıza numara taşıma yapmak istedim fakat bu 90gün şartı nedeniyle telekom işlemimi yapmadı.

Gerekçe olarak şunu söylüyorlar; faturasız hattınızı faturalı olarak vodafone geçirdiğiniz için bize taşıyabilmeniz için 90gün geçmesi gerekiyor.

Eğer faturalıdan vodafone faturalıya geçmiş olsaydınız devir işlemine bakılmaksızın numara taşıma işleminize başlayabilirdik dedi.

Yani anlayacağınız bir de faturalı, faturasız ayrımı çıktı başımıza.

• quote:

Bugün vodafone faturalıdan turktelekom faturasıza numara taşıma yapmak istedim fakat bu 90gün şartı nedeniyle telekom işlemimi yapmadı.

Gerekçe olarak şunu söylüyorlar; faturasız hattınızı faturalı olarak vodafone geçirdiğiniz için bize taşıyabilmeniz için 90gün geçmesi gerekiyor.

Eğer faturalıdan vodafone faturalıya geçmiş olsaydınız devir işlemine bakılmaksızın numara taşıma işleminize başlayabilirdik dedi.

Yani anlayacağınız bir de faturalı, faturasız ayrımı çıktı başımıza.
    Hocam hatti devir ettiğinizi söylediniz mi? Söylemeden direk taşımayı deneyin. Hat devri ila alakalı bir durum mu yoksa faturalı faturasız ile mi alakali anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuZ-MaViSi -- 8 Mart 2019; 19:40:21 >
  • BuZ-MaViSi kullanıcısına yanıt
    Devir yaptığımı söyledim hocam hatta devir işleminde 90 gün süre aranmadığına dair btk kararı olduğunuda söyledim. Buna karşılık faturasızdan faturalıya geçtiğiniz için aktivasyon süresini tamamlamam gerektiği söylendi. Eğer faturasızdan faturasıza ya da faturalıdan faturalıya geçseymişim devire bakılmaksızın işlem yapabilecekmişim.. eaki operatörümde faturasız yebi operatörümde faturalı olduğum içinmiş. Bir de taşıma işlemini başlatalım ne kaybederiz ki dedim en fazla işlem onaylanmaz deneyelim dedim ona da eğer taşıma şartalrını taşımıyorsanız 35TL hatalı taşıma ücreti ödersiniz dedi.

• Hâlâ yokmu 10.75 e yapan

• konu takip
    operatörler ban

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sonuç nedir? Türkcell hattımın devir işlemi için kaç lira ödeyeceğim?
  • Daha önce turkcell e sormuştum 85 lira demişti bugün
    Vodafone sordum 30 dedi bende hemen numaramı Vodafone taşıdım orada sordum numaram 538 sorun olur mu dedim hayır dedi.

Burada yazılanlara göre sanrım Türk Telekom da turkcell gibi en uygun Vodafone
    Varmı 30 tl. Nin altında ücret alan?

• quote:

Orijinalden alıntı: Recece

Bu konu hakkındaki tecrübelerimi yazayım:
    2019 yılının Ocak ayında devir üzerine araştırmalara başladım çeşitli operatörlerin 10-15 bayisine sordum İzmit'te. Turkcell'de en ucuz 86 TL fiyat aldım.Türk Telekom'da 55 TL, Vodafone'da 30 TL aldım. Belki başka bayilerde daha ucuza yapan da vardır bilemiyorum. Ama genel kanım Vodafone bayilerinden daha ucuz olabileceği yönünde. Tabi faturasız hat devrinde. Faturalı hatlarda firmalar 80 TL ile 120 TL arasında bir fiyat aralığında faturaya 12 taksit şeklinde yansıtıyorlar. Ben 13 senedir Turkcelldeydim. Hattım faturasızdı.Vodafone 30 TL makul olduğu için hattımı Vodafone'a taşıdım.31 Ocak gibi taşınma işlemi tamamlandı. Aynı gün 30 TL ücret veren bayiye gittim ve hattı anında devir aldım. 1 ay Vodafone'un bir tarifesini kullandım fakat cezbetmedi Vodafone beni.1 ayın sonunda Turk Telekom'a geçiş başvurusu yaptım ve 3 günde tamamlandı. Şu an TTdeyim. Yani demem o ki hat devrinde şu an için herhangi bir sınır yok. Numaranız ne olursa olsun istediğiniz operatörden devir olur. Devirden sonra numara taşıma için bekleme falan da yok. İsterseniz 1 gün sonra taşıyın. Yapmanız gereken tek şey en ucuz fiyat veren bayiyi bulup devri ordan yapmak. Tabi ucuz devir ücreti faturasızlar için geçerli çoğunlukla.Faturalı devirler çok makul değil.
    Bende çoğu bayiye sordum
    Vodafone 30 tl dedi.
    Ben sormayı unuttum acaba hattan da para çekti mi. Sizden?

• Benim hattan para çekmedi. Bayi çekecek dedi ama.
  • Merhaba arkadaşlar şuan kullanılan hat Vodafone üzerinde ama turktelekom a taşımak istiyoruz. Ama devir de almak istiyoruz. Hat ilk açıldığında türkcell Di. Nasıl bi yol izleyelim

• _EngiN_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hangi operatörde kullanmak istiyorsanız oraya taşıdıktan sonra devir alın. Devir alıp taşıma yapmaya çalıştığınızda 90 günlük aktivasyon bekleme süresi devreye giriyor ve numara taşımaya izin vermiyor.

ikincisi hattın kullanımı faturalımı, faturasız mı? Faturalıdan faturasıza, faturasızdan faturalıya gibi taşıma işlemlerinde de aktivasyon bekleme süreleri var.

Faturalı da ki yıllık vergilerin peşin tahsilinin önüne geçmek için de faturasız şekilde taşıma işlemlerini yapmanız daha az maliyetli olacaktır.

Kısaca en az maliyet ve en kısa sürede işlem yapmak için; faturasız hattınızı faturasız olarak taşıyın daha sonra devir işlemini yapın. bu şekilde 1 ay operatörde kaldıktan sonra faturalıya geçme, numara taşıma vs. işlemlerinizi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Ayrıca hattın önceden hangi operatörde olduğunun, hangi operatörde açılışının yapıldığının, operatör kodunun hiç bir önemi yok.

• quote:

Benim hattan para çekmedi. Bayi çekecek dedi ama.
    Anladım çok teşekkür ederim.
    Eger çekecek dediyse batı neden 30 tl. İstiyor ki.
    Sitesinde 22.52 yazıyor.

Gerçi 30 dese hattan çekse de yine en mantıklısı Vodafone.

Siz e devlet ten sorguladıniz mi?
    Borc çıktımı?

• Btk 10.75 der bizimkiler vergi cart curt der 60 lira ister. Arkadaşlar bu tür şeylere kafanızı yormayın. Gidin sıfır hat alın. Ya da kendi adınıza olan numaranızı değişin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öncelikle hangi operatörde kullanmak istiyorsanız oraya taşıdıktan sonra devir alın. Devir alıp taşıma yapmaya çalıştığınızda 90 günlük aktivasyon bekleme süresi devreye giriyor ve numara taşımaya izin vermiyor.

ikincisi hattın kullanımı faturalımı, faturasız mı? Faturalıdan faturasıza, faturasızdan faturalıya gibi taşıma işlemlerinde de aktivasyon bekleme süreleri var.

Faturalı da ki yıllık vergilerin peşin tahsilinin önüne geçmek için de faturasız şekilde taşıma işlemlerini yapmanız daha az maliyetli olacaktır.

Kısaca en az maliyet ve en kısa sürede işlem yapmak için; faturasız hattınızı faturasız olarak taşıyın daha sonra devir işlemini yapın. bu şekilde 1 ay operatörde kaldıktan sonra faturalıya geçme, numara taşıma vs. işlemlerinizi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Ayrıca hattın önceden hangi operatörde olduğunun, hangi operatörde açılışının yapıldığının, operatör kodunun hiç bir önemi yok.
    Teşekkür hocam yazmayı unutmuşum da. Faturasızdan faturasıza geçiş yapmak istiyoruz. Vodafone dan turktelekom a.
    O zaman öncelikle geçiş yapalım arkasından devir işlemi yapalım. Peki bu işlemleri geçiş yapıldıktan hemen sonra yapabiliyor muyuz? Numara geçiş işlemleri tamamlandı hemen devir yapabiliyor muyuz? Hattı taşıdığım yerden yapacağım yine sanırım?

• Yani burası Türkiye. İsteyen istediği fiyatı çekiyor. Şikayet edecek yer olmayınca biz de en ucuz imkanı bulmaya calisiyoruz. Bence bulduğunuz yer gayet makul 120 TL isteyen yerler varken. E devlette herhangi bir borç gözükmüyor. Zaten sonra TTye geçtim isteseler de alamazlar artık.

• _EngiN_ kullanıcısına yanıt
    Evet yapabilirsiniz herhangi bir kısıtlama yok o yüzden taşıma yaptıktan sonra devir yapmanızı önerdim. Deviri önce yaparsanız taşımak için beklersiniz.

• quote:

Yani burası Türkiye. İsteyen istediği fiyatı çekiyor. Şikayet edecek yer olmayınca biz de en ucuz imkanı bulmaya calisiyoruz. Bence bulduğunuz yer gayet makul 120 TL isteyen yerler varken. E devlette herhangi bir borç gözükmüyor. Zaten sonra TTye geçtim isteseler de alamazlar artık.
    Anladım hocam teşekkür ederim bende numara taşıdım bir geçsin devir yapacam bakalım ne olacak

• DeeLee kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan bayiden yazıyorum. Tt geçiş yaptıktan sonra devir yapıldığı zaman hattın geçiş avantajlarından yararlanamıyorsunuz diyorlar. Ne diyorsunuz bu işe?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.