Şimdi Ara

HAT DEVİR ÜCRETİ 10.75 TL OLDU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
62
Favori
185.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeeLee

Öncelikle hangi operatörde kullanmak istiyorsanız oraya taşıdıktan sonra devir alın. Devir alıp taşıma yapmaya çalıştığınızda 90 günlük aktivasyon bekleme süresi devreye giriyor ve numara taşımaya izin vermiyor.

ikincisi hattın kullanımı faturalımı, faturasız mı? Faturalıdan faturasıza, faturasızdan faturalıya gibi taşıma işlemlerinde de aktivasyon bekleme süreleri var.

Faturalı da ki yıllık vergilerin peşin tahsilinin önüne geçmek için de faturasız şekilde taşıma işlemlerini yapmanız daha az maliyetli olacaktır.

Kısaca en az maliyet ve en kısa sürede işlem yapmak için; faturasız hattınızı faturasız olarak taşıyın daha sonra devir işlemini yapın. bu şekilde 1 ay operatörde kaldıktan sonra faturalıya geçme, numara taşıma vs. işlemlerinizi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Ayrıca hattın önceden hangi operatörde olduğunun, hangi operatörde açılışının yapıldığının, operatör kodunun hiç bir önemi yok.
    Hattin ilk acilisi hangi hatsa o hatta tasimadan devir yapmiyorlar. Bana o sekilde bilgi verdiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _EngiN_ kullanıcısına yanıt
    Siz hat devir aldığınız zaman yeni müşteri statüsüne geçiyorsunuz yani sıfır yeni hat almış gibi oluyorsunuz. Size avantaj gibi sunulan geçiş tarifeleri yerine kampanyalı paketlere sms atarak kendinizde geçebilirsiniz.

Örnek Verecek Olursam;
    Yeni Gelenlere diyelim ki 2gb 500dk. 1000sms 21tl diyorlar.

Fakat kampanlarada 3gb 1000dk. 1000sms 23tl paketler var.

Zaten faturasız hat kullanıyorsanız avantajlar için katılımlarınızı bayilerden değil kendiniz sms ile yapın. Mesela yeni gelenlere 30tl yükle 1gb hediye diyorlarsa bayi bunu yapmak istemiyorsa siz sms veya uygulama üzerinden bu kampanyaya katılım sağlamak istediğinizde sistem zaten sizi yeni müsteri olarak algılayıp kampanyaya katılımınızı gerçeklestiriyor.

• ali222 A kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi vermişler size öyle bir durum yok önceki mesajlarda defalarca anlatıldı 4 sene felan önce kaldırıldı. Bizzat numara taşıyan hat devir alan insanlar yazıyor buraya dikkat ederseniz. 2 ay önce TT hattımı vodafone taşıdım 2 hafta sonra da üzerime devir aldım. Bahsettiğiniz gibi bir kısıtlama kesinlikle yok. Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Şu foruma bu konu kaç defa yazıldı tarihi geçmiş bilgileri yazıyorlar insanların kafası karışıyor.

• quote:

Yanlış bilgi vermişler size öyle bir durum yok önceki mesajlarda defalarca anlatıldı 4 sene felan önce kaldırıldı. Bizzat numara taşıyan hat devir alan insanlar yazıyor buraya dikkat ederseniz. 2 ay önce TT hattımı vodafone taşıdım 2 hafta sonra da üzerime devir aldım. Bahsettiğiniz gibi bir kısıtlama kesinlikle yok. Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Şu foruma bu konu kaç defa yazıldı tarihi geçmiş bilgileri yazıyorlar insanların kafası karışıyor.
    Bana 10 lira devir ücreti 85 lira vergi ile 95 lira Total denildi.
    Vergi ödemeden geçmem mümkün mü?
    Şu an Turkcell faturaliyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Hocam aldıkları vergiler yıllık peşin vergiler bu vergileri ödemek istemiyorsanız numara taşıma ve devir işlemlerinizi yıl sonuna denk getirin. 12.ayın ortalarında yapın.

Faturasızda 27-30 lira civarı faturalı da 85 lira civarı vergiler var. operatörler 10.75 devir ücretini almıyor bile.

Şöyle düşünün 3.aydayız. mevcut operatörünüzden ayrılmak istediğinizde sizden kalan 9 aylık vergiyi peşin tahsil edip faturaya yansıtırlar. Fakat yıllık vergiyi peşin ödediğiniz için geçtiğiniz operatörde yıl sonuna kadar bu vergiler tekrar alınmaz. Yani bu parayı yıl içinde sizden zaten alıyorlar. Operatörde kalırsanız taksit taksit, ayrılırsanız peşin. Değişen çok bir şey yok yüzden. Devir işlemine özel bir vergi değil bu insanlar bunu anlamıyor sadece devir işleminde ya da numara taşıma da abonelik sonlandığı için bu ücret peşin tahsil edildiği için insanlar bunu devir ücreti zannediyor. Aslında bu para zaten herkesten zaten alınıyor her ay taksitler halinde paket ücretlerinin içinde vergi dahil olarak.

• 19 liraya bugün Vodafone bayiisinden babamın üzerine olan hattı devir aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Beyefendisi

19 liraya bugün Vodafone bayiisinden babamın üzerine olan hattı devir aldım.
    Hattan çekim oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Hattan çekim oldu mu?

Alıntıları Göster
    Faturalı veya faturasız hangisiydi acaba

• quote:

Hocam aldıkları vergiler yıllık peşin vergiler bu vergileri ödemek istemiyorsanız numara taşıma ve devir işlemlerinizi yıl sonuna denk getirin. 12.ayın ortalarında yapın.

Faturasızda 27-30 lira civarı faturalı da 85 lira civarı vergiler var. operatörler 10.75 devir ücretini almıyor bile.

Şöyle düşünün 3.aydayız. mevcut operatörünüzden ayrılmak istediğinizde sizden kalan 9 aylık vergiyi peşin tahsil edip faturaya yansıtırlar. Fakat yıllık vergiyi peşin ödediğiniz için geçtiğiniz operatörde yıl sonuna kadar bu vergiler tekrar alınmaz. Yani bu parayı yıl içinde sizden zaten alıyorlar. Operatörde kalırsanız taksit taksit, ayrılırsanız peşin. Değişen çok bir şey yok yüzden. Devir işlemine özel bir vergi değil bu insanlar bunu anlamıyor sadece devir işleminde ya da numara taşıma da abonelik sonlandığı için bu ücret peşin tahsil edildiği için insanlar bunu devir ücreti zannediyor. Aslında bu para zaten herkesten zaten alınıyor her ay taksitler halinde paket ücretlerinin içinde vergi dahil olarak.
    Önce faturasız a geçip öyle geçirelim olmadı daha uygundur geliyor sonuçta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hatta tl yoktu ki çeksin.20 TL peşin verdik. Faturasız hat.

• İstanbul Beyefendisi kullanıcısına yanıt
    Bu ücreti hangi isim altında talep ettiler?
    Anladığım kadarıyla yılın kalan 9 ayı için vergiler toplu alınmış faturasız hat olduğu için.

• DeeLee kullanıcısına yanıt
    Valla ne için istediler sormadım. Aynı devir işlemi için Turkcell 120 TL, türk Telekom 85 tl isteyince sorma gereği görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AMOR55

Faturalı veya faturasız hangisiydi acaba

Alıntıları Göster
    Faturasız mış.
    Yarın benimde Vodafone a geçiyor
    Bende bayileri dolaşacam en uygunu yapacam şuan 30 tl lik buldum hepsi 30 derse birinde yapacam artık.

30 tl bence gayet iyi turkcell de 85 duyduktan sonra

• quote:

Hatta tl yoktu ki çeksin.20 TL peşin verdik. Faturasız hat.
    Bayi hattan çekilecek dedi mi?
    Yada siz tl yüklediğiniz de çekti mi?

• quote:

Hocam. Bence aldıkları ücret telsiz kullanım ücreti değil.
    Çünkü sabit bir fiyat söylüyorlar.

VE aşağıda arkadaş bu tarihte 20 vermiş.
    Bende bu tarihte 30 istiyorlar.

Bence yıl sonunda da aynı ücreti isterler.
    Hatta belki turkcell gibi yapar ücretini

• quote:

19 liraya bugün Vodafone bayiisinden babamın üzerine olan hattı devir aldım.
    Devir işleminde hattı devredecek kişi de gerekiyor mu. İmza alıyorlar mı. Hocam. Yoksa sadece devir alacak kişi yeterlimi. Teşekkürler.

• Arkadaşlar bayii 19 tl dışında başka bir ücret ödemeyeceksiniz dedi, devir işlemi esnasında devir alacak kişi ve devir eden kişinin aynı anda olması gerekiyor (imza vb. prosedürler için).
  • quote:

Arkadaşlar bayii 19 tl dışında başka bir ücret ödemeyeceksiniz dedi, devir işlemi esnasında devir alacak kişi ve devir eden kişinin aynı anda olması gerekiyor (imza vb. prosedürler için).
    Anladım teşekkür ederim

• Bana da bi vodafone bayi faturasız hattım için 50 dedi her bayi kafaya göre sallıyor

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.