Şimdi Ara

HAT DEVİR ÜCRETİ 10.75 TL OLDU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
62
Favori
185.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün gidip önce telekom'a sordum ve 85 tl dedi, sonra turkcell'e sordum 120 tl dedi, en son gidip vodafone'a sordum 18 tl dedi. Bende babamın üzerine olan hattı turkcell'den vodafone'a taşıttırdım daha sonra ondan devir alırım diye ama vodafone'daki elemanlar babama numara taşıma yapıldıktan sonra başkasına devir etmek için 3 ay beklemek zorundasınız gibi bir şeyler söylemiş. Doğruluk payı nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 4 Mart 2019; 23:6:19 >
  • çıkan hat devir ücreti devletin aldığı para değilmi devlet kendi vergisini belirtmiş geri kalan ücret ile ilgili bir kısıtlama koymamışkı burası türkiye siz devletten vatandaşı koruyacak bir kanun çıkacağını düşündünüz heralde.
  • İstanbul Beyefendisi kullanıcısına yanıt
    güncelleme: mevzuat değişmiş deniliyor, aşağıdan güncel yorumlara bakabilirsiniz.

değişmedi ise hat devirlerini sadece alan kodunun ait olduğu operatörde yapabiliyordunuz. Yani
    53X li numaraları Turkcell de,
    54X li numaraları Vodafon da...
    50X ve 55X li numaralar Turk Telekomda gibi...

Bir yakınımın kardesi Samsun da geçtiğimiz hafta Vodafonda 56 TL ye devir almıs faturasız hattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 5 Mart 2019; 18:5:13 >
  • aniceman kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler ancak verdiğiniz yanıtın benim sorduğum soruyla bağlantısını yapamadım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Numara taşıdıktan sonra devir için kısıtlama yok başkasına istediğiniz zaman devir edebilirsiniz. Yalnız devir alan müsteri yeni hat almış gibi yeni müşteri statusune geçtiği için 3 ay boyunca numara taşıyamıyor başka bir operatöre, genelde operatörler bunu söylüyor. Fakat ben arastırdığımda btk'nın bu şartı da ortadan kaldırdığına dair yazılar okudum. Yani operatörler bunu müşteri kaçırmamak için kasıtlı olarakta söylüyor olabilir. Hattı devir aldıktan sonra başka operatöre numara taşıma işlemi başlatıp denenebilir en fazla numara taşıma işleminiz gerçekleşmemiştir diye bildirim alırsınız denemekte fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Beyefendisi

Bugün gidip önce telekom'a sordum ve 85 tl dedi, sonra turkcell'e sordum 120 tl dedi, en son gidip vodafone'a sordum 18 tl dedi. Bende babamın üzerine olan hattı turkcell'den vodafone'a taşıttırdım daha sonra ondan devir alırım diye ama vodafone'daki elemanlar babama numara taşıma yapıldıktan sonra başkasına devir etmek için 3 ay beklemek zorundasınız gibi bir şeyler söylemiş. Doğruluk payı nedir acaba?
    hocam, numarayı sadece orjinal operatörü taşıyabilir.

edit = değişmiş bu kural

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 5 Mart 2019; 12:8:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Hocam insanları yanıltma o eskidendi. Öyle birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeLee

Hocam insanları yanıltma o eskidendi. Öyle birşey yok.
    emin misiniz hocam ? ben de geçen bu konunun ilk sayfalarında bir yerde okumuştum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Eminim hocam aklınızda öyle kalmıştır. Eskiden öyleydi 5-6 sene önce değistirdiler.

Isteyen istediği operatördeki numarasını istediği operatöre taşıyabilir. Operatör ön eklerinin de bir önemi yok. 542'li numaralı hat turkcell'deyse tüm işlemlerinizi turkcell'de yapabilirsiniz. Devir, Taşıma vs. için tekrar eski operatöre dönme diye bir şey yok.

• DeeLee kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, aradığım yanıt buydu. Demek ki bayideki eleman babama yanlış bir bilgi vermiş. Yani hattı başka operatöre taşıdıktan sonra devir işlemi için 3 ay beklemeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 5 Mart 2019; 12:27:46 >
  • Hat devir aldıktan sonra 3 ay başka operatore taşıyamama durumu ise yeni hat alanlarla ilgili bir durumdu. Yani ilk defa bir operatorden hat satın alanların o operatorde en az 3 ay geçirmeleri gerekiyordu. Devir yoluyla hat alanları da bu statüde değerlendiriyordu Operatörler Fakat;

2015 Yılında Yapılan Değişiklikle;

"Mobil abonelerde numaranın taşınabilmesi için numaranın tahsisli olduğu işletmeciyle ilk abonelik sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren geçmesi gereken 3 aylık bekleme zorunluluğunun devir yoluyla yapılan aboneliklerde kaldırıldığı"

www.btk.gov.tr
    Numara Taşımada Yeni Dönem - Haberler - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
    https://www.btk.gov.tr/haberler/numara-tasimada-yeni-donem

Teknoloji ve Mobil Yaşam Rehberi
    BTK Tarafından Numara Taşıma Sistemine Düzenleme - Teknoloji ve Mobil Yaşam Rehberi
    https://www.cepseyir.com/numara-tasima-sisteminde-duzenlemeler-yapildi-18022.html

Yani burada operatörler Devir alınan hattın taşınmasıyla ilgili 3 ay şartını ya bilgisizliklerinden söylüyorlar ya da müsteriyi ellerinde tutabilmek için yalan söylüyorlar.

En güzeli bu durumda olan ve 3 ay beklemek istemeyen kişilerin deneme yanılma yontemiyle numara taşıma işletmelerini başlatmaları.

Evet kesinlikle yok. Yakın bir zamanda kendi yaptığım bir işlem olduğu için kesin bilgi sahibiyim bu konuda sadece dediğim gibi devir alındıktan sonra 3 ay başka operatore tasıyamazsın deniyor o da muamma aslında araştırılmalı, denenmeli, tecrube edilmeli.

• Tekrar selamlar, türk telekome yazdım ve bu yanıt geldi. Faturalı hatta ilk hat bedeli öiv alınıyor dediler. Bu da 80 tl civarı bir tutar galiba. Yani her türlü ödenecek gibi.

Faturasız da sıkıntı yok.
    HAT DEVİR ÜCRETİ 10.75 TL OLDU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim28 -- 5 Mart 2019; 14:17:22 >
  • Daha önceden kontör yüklememe sebebi ile kapanan numarayı geri almak için yeniden sözleşme yapmakve yeni hat alma ücreti istiyorlardı, şimdi eski hattı daha ucuza geri alma imkanı var mıdır acaba ?
  • Bu konu hakkındaki tecrübelerimi yazayım:
    2019 yılının Ocak ayında devir üzerine araştırmalara başladım çeşitli operatörlerin 10-15 bayisine sordum İzmit'te. Turkcell'de en ucuz 86 TL fiyat aldım.Türk Telekom'da 55 TL, Vodafone'da 30 TL aldım. Belki başka bayilerde daha ucuza yapan da vardır bilemiyorum. Ama genel kanım Vodafone bayilerinden daha ucuz olabileceği yönünde. Tabi faturasız hat devrinde. Faturalı hatlarda firmalar 80 TL ile 120 TL arasında bir fiyat aralığında faturaya 12 taksit şeklinde yansıtıyorlar. Ben 13 senedir Turkcelldeydim. Hattım faturasızdı.Vodafone 30 TL makul olduğu için hattımı Vodafone'a taşıdım.31 Ocak gibi taşınma işlemi tamamlandı. Aynı gün 30 TL ücret veren bayiye gittim ve hattı anında devir aldım. 1 ay Vodafone'un bir tarifesini kullandım fakat cezbetmedi Vodafone beni.1 ayın sonunda Turk Telekom'a geçiş başvurusu yaptım ve 3 günde tamamlandı. Şu an TTdeyim. Yani demem o ki hat devrinde şu an için herhangi bir sınır yok. Numaranız ne olursa olsun istediğiniz operatörden devir olur. Devirden sonra numara taşıma için bekleme falan da yok. İsterseniz 1 gün sonra taşıyın. Yapmanız gereken tek şey en ucuz fiyat veren bayiyi bulup devri ordan yapmak. Tabi ucuz devir ücreti faturasızlar için geçerli çoğunlukla.Faturalı devirler çok makul değil.

• Recece kullanıcısına yanıt
    çok açıklayıcı oldu, teşekkürler
    Hocam bilgilendirme için teşekkürler yukarı da yazdığım gibi işlemleriniz hallolmuş ben deneme yapmadığım için edindigim bilgiler havada kalıyordu çünkü bayiler devir alınan numaranın taşınması için 3 ay geçmesi gerektiğini söylüyorlar zannediyorum müsteriyi ellerinde tutmaya çalışıyorlar. Bende numaramı telekoma taşımayı düşünüyorum 22.02.2019'da devir aldım hattı. En azından 1 ayımı doldurayım diyorum vodafonda. Yalnız turktelekomun numara taşıma sayfasında numara taşımaya engel durumlarda şöyle bir bilgi var;

"İlk abonelik sözleşmesi üzerinden minimum 90 gün geçmemiş olması: Taşıma talebi bulunan numaraya ait ilk abonelik sözleşmesi üzerinden minimum 90 gün geçmesi gerekmektedir. Müşterilere talebin ret edildiğine dair SMS ile bilgilendirme yapılır, talebini yeniden iletmek isteyen müşteriler, 90. günün sonunda yeniden taşıma işlemleri için başvurabilirler."

Burada bahsedilen İlk Abonelik sözleşmesi hattın sahibine bakılmaksızın Numara'nın ilk abonelik sözleşmesi sanıyorum. Kafa karıştıran noktada bu sanırsam. Aksi durumda sizinde numara taşıma işleminizin onaylanmaması gerekirdi çünkü.

Hocam burada bahsedilen dediğiniz gibi yeni hat alımlarında yani ilk abonelikte bahsedilen durum. Turkcellde de bu durum standart aktivasyon olarak nitelendiriliyor. Hat devri sonrası numara yeni tesis gibi göründüğünden eskiden 3 ay boyunca taşınamiyormus. 2015 yılında yapılan düzenlemeyle hat devri bu kapsamdan çıkarıldı. Şu an numara taşıma için beklemesi gereken tek grup yeni sıfır hat alanlar. Yani siz de istediğiniz zaman Vodafonedan Türk Telekom a geçebilirsiniz.

Teşekkürler Hocam Çok Aydınlatıcı Bilgiler Verdiniz.
    Diğer bir durum ise yeni hat tahsis ve öiv ücretleri. Ben hattımı vodafona taşıdığımda benden bu ücretler tahsil edilmedi önceki operatörde tahsil edildiği için. Fakat devir aldıktan sonra yeni faturam çıkmadığı için vodafone'da alınacak mı bilgi sahibi değilim sorun şu aslında ben faturalıyım ve turktelekoma faturasız olarak taşımak istiyorum yani bu vergiyi hem vodafone da hem de turk telekomda ayrı ayrı mi ödeyecegim? Ya da vodafone da faturasıza geçip öyle mi taşıma yapsam daha az masraflı olur yoksa değişen bir şey olmaz mı bu konularda bilginiz varsa ya da bilgisi oan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bence en mantiklisi Vodafone faturalıdan TT faturasıza direk gecmek eğer faturasıza geçmek istiyorsanız. Çünkü operatörler kendi içinde faturalıdan faturasıza geçişte son faturaya ücret yansitabiliyor. TT faturasıza direk geçerseniz iki operatörde de herhangi bir ücret yansımaz.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.