Şimdi Ara

Hat Devir Ücreti 10.75 tl oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu – BTK tarafından gelen müşteri şikâyetleri ve alınan mahkeme kararı ile Cep Telefonu Görüşme Ücretleri, Açma Kapama Ücretleri, SMS Ücretleri, Devir Ücretleri, Sim Kart Değişim Ücretleri gibi birçok ücrette Operatörlerin indirime gitmesine karar verdi.

https://www.btk.gov.tr/uploads/undefined/279-06-mobil-elektronik-haberlesme-hizmetleri-azami-ucret-tarifesi-20-09-2018-web.pdf?
    utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    BTK tarafından duyurulan bu yeni ücret tarifesi GSM Operatörleri tarafından zorunlu olarak uygulanmak durumunda.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu – BTK tarafından alınan bu kararın bazıları 1 Ekim 2018 tarihi itibari ile uygulanmaya başlanacak olup bazıları ise 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacaktır.

• Çok iyi olmuş
    Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapan varmı bu fiyattan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu 1 ocak'tan sonra öğreniriz sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli bit konuydu bu. Operatörler fahiş fiyatlar istiyorlardı hat devri için.

Konuyu takip etmek faydalı olur. Yılbaşından sonra hat devrini bu fiyatlardan yapanlar paylaşım yaparlarsa iyi olur.

• Bugün aradım 75 TL dediler hiç uğraşmadan BTKya şikayet ettim bakalım.

• devir için ücret alınmıyordu ki zaten; Devir ücreti = yeni hat vergisi. şimdi bir de üzerine ek ücret mi alınacak 10.75 anlamadım orasını.

şu an ha yeni hat almışsın ha devir. hat sahibi değişince devlete vergi gidiyor. sim kartı değiştirince ücret istiyorlar galiba. hazır kartta peşin alınıyor, faturalıda yeni hat vergisi gibi 12'ye bölünüyordu devirden sonra.

Şimdi devirede yeni tesis vergisini mi almayacaklar bu durumda?

4-5 yıl önce ücretsiz devir açılmıştı, süreli devir deniyordu, açık hatlar vs. için açılmıştı. o dönemde bu vergiler alınmamıştı. Hatta kullanıcılar hat sahibi olmadan hatlarını kendilerine devralmıştı bedavaya, keşke yeniden o çalışma olsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5aht3

devir için ücret alınmıyordu ki zaten; Devir ücreti = yeni hat vergisi. şimdi bir de üzerine ek ücret mi alınacak 10.75 anlamadım orasını.

şu an ha yeni hat almışsın ha devir. hat sahibi değişince devlete vergi gidiyor. sim kartı değiştirince ücret istiyorlar galiba. hazır kartta peşin alınıyor, faturalıda yeni hat vergisi gibi 12'ye bölünüyordu devirden sonra.

Şimdi devirede yeni tesis vergisini mi almayacaklar bu durumda?

4-5 yıl önce ücretsiz devir açılmıştı, süreli devir deniyordu, açık hatlar vs. için açılmıştı. o dönemde bu vergiler alınmamıştı. Hatta kullanıcılar hat sahibi olmadan hatlarını kendilerine devralmıştı bedavaya, keşke yeniden o çalışma olsa.
    BTK ya şikayette senin dediğin sonuç çıktı. Paramıza göz koyan devletmiş Turkcell değil.

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt
    Peki sonuç olarak 10.75 tl mi yoksa 75 tl mi ödeyeceğiz hat devri için ??
  • Bugün bir bayiye sordum

Devrederken alınan,senelik 75-80 tl vergi yerine sadece 10.75 tl alınacak dedi,

ama daha yazı gelmedi diyor, şaka gibi

• 10.75 tlye hat devri yapabilen var mı birde numara 0542 ile başlıyor turkcell'de devir yapabilirmiyiz yoksa ilk açıldığı operatör vodafona mı geçmeliyiz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.