Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hatsanın internet sitesine english olarak girerseniz orade mod 85 sniper var.fakat turkçe olarak girerseniz sadece 125 sniper var.ben harsanı aradım bunu soylediğim zaman bana 85 sniper sadece yutrdışına satıldığı 125 sniperın ise yurtiçine satıldığı için oyle olduğunu soylediler.aralaraındaki farkları biraz araştırdığım zaman aralarında çok ta fark olmadığını yanlız 125 snıperın 4.5 liğnin 380 hız 85 snioerın 4.5 liğinin 300 hız oldığını gördüm.125 snıperin 5.5 liğinin de 300 hızında olduğunu gördüm.ayrıca fiyat olarak 125 sniper ortalama olara 400 tl 85 sniper ortlama 250 tl.ayrıca 85 sniper 125 snipera göre neredeyse 1000 gram hafif.yani 85 sniper daha cazip gibi geldi bana.sizin de bu kaonudaki görüşlerinizi alabilirmiyim.
  • Herkese selamlar..bir süredir mod 125 sniper hakkında araştırma yapıyorum,en detaylı bilgileri ve birinci elden deneyimleri buradan sayenizde öğrenme fırsatım oldu..kararımı çoktan verdim mod 125 sniper'dan şaşmayacam..hatta iki tane alıyoruz kuzenimle beraber,o da görünce dayanamadı..şipariş verildi perşembeye geleceğini söylediler..bekliyoruz şimdilik hem de tüfek hakkında daha da araştırma yapıyoruz..sayenizde rodaj olsun bakım olsun kullanım olsun birçok bilgiyi aldım..ancak kafamı karıştıran bir mevzu dürbün konusunda..üzerinde 32'lik vardı ben 44'lük istedim adam da kırmadı..aradaki farkı da almadı..şimdi merak ettiğim,bu dürbünlerin orjinal ayakları, belli atıştan sonra gevşeme sorunu ve de dürbünün nişan kabiliyetini düşürüyormuş gibi şeyler okudum..yani bizim bunun için farklı bir aparat mı almamız lazım,dürbünde sıkıntı yaşamamız için.? her gevşeyişinde yeniden sabitleme mi yapmamız lazım.? makine de hiçbir soru işaretim yok..o kadar para veriyoruz ama kesinlikle içime siniyor,sadece bu dürbün mevzusunda biraz tereddütlüyüm..Bu konuda bana yardımcı olur musunuz.? şimdiden teşekkürler..
  • arkadaşlar merhaba.. ben abime dogumgunu hediyesi olarak hatsan havali tufek almak
    istiyorum.. once mod 135i cok begendim ama
    sonra forumlardan ogrendigim artik mod 135in uretilmedigi ve cok guclu oldugu icin isabet oraninin dusuk oldugu. simdi mod 125 sniper almaya karar verdim ama bu sefer de forumlarda sakın almayin cok agir diyor bircok kisi.. aklim cok karisti. biz adada yasiyoruz ormanda zevk amacli atis yapmak icin kullanacagiz. gercekten bahsedildigi kadar agirmi?? mod 125 sniper kullanan varsa acil yardimci olsun lutfen??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar bir sorum daha olacak.. mod 125 sniper icin ne onerirsiniz sizce 4.5 mm iyimi yoksa 5.5mm mi olmali? foruma yeni katildigim icin nekadar surede cevaplaniyor bilmiyorum ama umarim cevap verecek bir arkadas olur kisa surede

• mod 125 sniper güçlü bir tüfek oldugundan 5.5 almalısın ama benim tavsiyem mod 125 snip. yerine stoeger x20 lere bakmandır. niye dersen mod 125 agırtdır ayakta veya desteksiz atış yapamazsın, kurması zordur, dürbün tutmaz kırar... Stoeger X20 hafif ve güzel bi silahtır. Kurması kolaydır.Supressor modelini alırsanız gürültüyü minimuma inirmiş olursunuz.Combo modelleri kendinden dürbünü ile gelir ve dürbün tüfek uyumu cok iyidir. Silaha alıştıgınızda 50 metreden kesme şekeri vurursunuz(abartmıyorum) saygılar.
  • dostum cevap icin cok tesekkurler ama sanirim kalitesi ve servis imkanlari yuzunden mod 125 sniper'dan vazgecmeyecegim :) biraz agir oldugu konusunda herkes sikayetci ama olsun bizde yere yatip atis yapariz naapalim.. almisken omurluk olsun :) cok tesekkur ederim fikir verdigin icin :)

• hatsanın servis imkanları inkar edilemez derecede iyidir orası öyle. Ayrıca tüfeği aladan öncehttp://www.airgunturk.com adresinide ziyaret et illaki.Bu site sadece havalı silahlar üzerinedir ve içerde bir sürü yardımcı olacak arkadar vardır
  • erdemix beni tribe soktun dostum :) ayakta atis yapmak onemli benim icin.. mod 125 sniper ile ayakta atis yapamazsin dedin.. ben illaki hatsan olsun istiyorum mod 99 ile ayakta atis yapabilirmiyim sence? cunku her atis icin yere yatmak istemem acikcasi.. 4.5 mm si 305m hizla atiyor ama 5.5mm'nin hizi dusuk.. senin fikrin nedir dostum??

• Kusura bakma kafanı karıştırdım ama sonradan pişman olacağın bir tüfek alıpta bu hobiden soğumanda kötü olurdu doğrusu. Ayakta atışa gelince tüfeğin ağırlıgı 4100 gr ama dürbün ile birlikte 5 kiloya yaklaşacak. Bu tüfeklerde ağırlık merkezi biraz öndedir ondan dolayı ayakta veya çömerek yaptığın desteksiz atışlarda hedefi vurman zorlaşır. benim gücüm kuvvetim yerinde ben zamanla alışırım diyebilirsin ama o alışma sürecinde soğursun tüfekten. Mod 99 300 gr daha hafif ağırlık olarak daha ideal ama ondada mod 125 sniperin karizması yok :(.Bide hızdan bahsetmişsin.Normalde 4.5 lik tüfekler için 310m/s ve fazlası, 5.5 lik tüfekler için 250 m/s ve fazlası gayet yeterlidir.Bence sen bi av mağazasına gidip (istanbuldaysan mercan yokuşu civarı veya armer mağazalarına) tüfekleri eline alıp görmen iyi olur.Yoksa forumda herkes bişiler söyler ama kimse tatmin olmaz bu konuda :( gidip elle alıp bakmak lazım.
  • dostum cok tesekkur ederim vakit ayirip ilgilendigin icin.. dedigin gibi forumlardaki farkli farkli yorumlar aklimi cok karistirdi.. bugun av magazalarina gidip bakicam tufeklere.. sanirim bi mod 99 limited edition 5.5mm işimi gorecektir. aldigimda yine yazacagim buraya :)

• Git, gör, al bizede yorumlarını bildir bekliyoruz.nerde bakmayı düşünüyorsun ?
  • arkadaslar ben forumlarda haftalarca bütün yorumları okuduktan sonra hatsan mod 125 sniper almak için eminönü
    mercan yokuşuna gittim.. ama orada tüfekleri inceledikten sonra gördüm ki mod 125 sniper tam bir eziyet.. tüfeği kurarken göbeğim çatlıyordu az kalsın :) 1.81 boy ve 81 kilodayım ama kuramadım tüfeği.. bir kere çok ağır. av dükkanında airguns forumdan hgfdsa isimli forum üyesiyle
    karşılaştım onun ve satıcı arkadaşın tavsiyesinden sonra crosman benjamin titan np nitro 5.5 mm aldım.. sıfır
    tepme, hedefi paramparça etme özellikleri beni benden aldı.. atış yaparken çok keyif aldım kesinlikle tavsiye ederim...
    hatsan mod 125 sniperdan eğer bu işe yeni başlıyorsanız kesinlikle uzak durun.. gücü sizi yanıltmasın çünkü ayakta
    arka arkaya 20 atış yapamazsınız inanılmaz ağır ve kurulması zor bir tüfek benim fikrim budur...

• Mercanda hangi dukkandan aldiniz tufegi dukkandan dukkana fiyat farki oluyomu

• dostum ben önce karaköydeki meydan av'a baktım.. sonra mercan yokuşundaki meydan av'a gittim.. zaten mercan yokuşunda ençok çeşit meydan av'da var.. iki dükkanında ki fiyatlar aynıydı.

• Herkeze selamlar. Havalı tüfekte yeni değilim bayağı bi aşinalığım var 10 yaşlarından beri kullanırım. 3. tüfeğim hatsan 105x torpedo 5.5mm olucak inşlh,sipariş verdim. (E****.com'dan) ama 1 hafta oldu hala gelmedi :D. neyse gelince umarım memnun kalırım üründen. mod125 kafama takılmıştı ama biraz araştırma yaptım pek o kadar iyi olmadığını anladım. gurupman yapmak imkansıza yakınmış. tüfek fazlasıyla güçlü fps sine bakınca nokta atışı yapmak için insan çekinir bnce. 105x topedo elime geçince hemen incelicem ve buraya dökücem bilgilerimi. kullanan ya birseyler önerebilicek arkadaş varsa paylasmasını isterim
  • Arkadaşlar merhabalar. Sitedeki yorumlardan sonra uzun bir sipariş dönemi ardından Mod 125 Th modelini aldım. (5,5m) İlk olarak 20 mt'den gez ayarlaması yaptım. 30 mt. atışlarımda içi dolu boya tenekelerini delip, geçti. tenekeleri tahribatı etkileyici. Atış yapmak için bir yerden destek alınırsa isabet oranı artar. Tüfek kurulurken diipçiği yere sabitleyip, kurup yapılırsa daha az güç harcanabilir. Yarın dürbünü takıp mesafeyi 70mt. yapıp, sonuçları aktarırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumin81

Arkadaşlar merhabalar. Sitedeki yorumlardan sonra uzun bir sipariş dönemi ardından Mod 125 Th modelini aldım. (5,5m) İlk olarak 20 mt'den gez ayarlaması yaptım. 30 mt. atışlarımda içi dolu boya tenekelerini delip, geçti. tenekeleri tahribatı etkileyici. Atış yapmak için bir yerden destek alınırsa isabet oranı artar. Tüfek kurulurken diipçiği yere sabitleyip, kurup yapılırsa daha az güç harcanabilir. Yarın dürbünü takıp mesafeyi 70mt. yapıp, sonuçları aktarırım.

1 yıldır kullanıyorum,dürbün ayarını çok az sabit tutabildim..o kadar güç varki,her atıştan sonra dürbün oynuyor
  • Arkadaşlar bugün dürbünü takıp, 20 metreden ayar yaptım. 30 atış civarı dürbün ayarını %90 oranında yaptım. Dürbünü tüfeğin iki vidalı olan bölümüne kadar dayayıp, tırnakları alyanla iyice sıktım. Stoperi dürbünün vidaya dayadığım kısmın diğer tarafına takıp, dürbün ayağını iyice sabitledim. 70 civarı atış yaptım. Dürbünde kayma ayar bozulması olmadı. 50 mt. atışlarımda boya tenekesini deldi, fakat diğer taraftan çıkmadı saçma. 25 metre atışlarımda boya tenekesinin bir tarafından girip, diğer tarafından saçma çıktı. Sonuç olarak 25-30 metre tahrip oranını maksimum olarak ölçtüm. 50 metre civarı tahrip oranı % 30-40 arası düşüyor, fakat sonuç yine de tatmin edici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dimox

quote:

Orijinalden alıntı: mr.zabaLa

quote:

Orijinalden alıntı: Dimox

quote:

Orijinalden alıntı: mr.zabaLa

tüfekler konusunda çok bilgim yoktur.Sadece merak ettim konu başındaki tüfek ne için kullanılıyor av mı yoksa sabit hedeflere atış mı?

Bu tür tüfeklerin avda kullanılması yasak, genellikle atış talimi için kullanılıyor.

peki her isteyen gidip böyle bir tüfek alıp atış talimi yapabiliyor mu yoksa belli prosüdürleri var mı?
    belge,ruhsat gibi şeyler gerekiyor mu?
    bi de tahribat gücü nedir normal av tüfeklerine göre?

Almak için en az 18 yaşında olmak gerekiyor. Tüfeği alınca yanında verdikleri fatura ruhsat yerine geçiyor diye hatırlıyorum. Tahribat güçleri modelden modele değişiyor bazı modellerle yaban domuzu bile avlayabilirsin.

merhaba dostum

yaban domuzu avlaya bileçeğim tahribat gücü yüksek olan model markası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: askineren

arkadaslar ben forumlarda haftalarca bütün yorumları okuduktan sonra hatsan mod 125 sniper almak için eminönü
    mercan yokuşuna gittim.. ama orada tüfekleri inceledikten sonra gördüm ki mod 125 sniper tam bir eziyet.. tüfeği kurarken göbeğim çatlıyordu az kalsın :) 1.81 boy ve 81 kilodayım ama kuramadım tüfeği.. bir kere çok ağır. av dükkanında airguns forumdan hgfdsa isimli forum üyesiyle
    karşılaştım onun ve satıcı arkadaşın tavsiyesinden sonra crosman benjamin titan np nitro 5.5 mm aldım.. sıfır
    tepme, hedefi paramparça etme özellikleri beni benden aldı.. atış yaparken çok keyif aldım kesinlikle tavsiye ederim...
    hatsan mod 125 sniperdan eğer bu işe yeni başlıyorsanız kesinlikle uzak durun.. gücü sizi yanıltmasın çünkü ayakta
    arka arkaya 20 atış yapamazsınız inanılmaz ağır ve kurulması zor bir tüfek benim fikrim budur...

hayırlı olsun dostum

memnun musun? kaç mt mesafeden atış yaptın? hedefi vurma ve parçalama özelliği nasıl?

dürbün aldın mı? komple set ne kadara mal oldu?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.