Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mod 125 te Dürbün kullanacak arkadaşlar,tek parça ayak kullanmanız şiddetle tavsiye edilir :)

Hatsan Mod 125 Sniper aldım
  •  Hatsan Mod 125 Sniper aldım
  • Herkeze iyi forumlar , Arkadaşlar bu havalı tüfek olayından anlayan arkadaşların değerli tavsiyelerini bekliyorum...

Havalı tüfek , 5,5 mm düşünüyorum ve 300m/s üstü istiyorum...

Hatsan da 2 adet model buldum biri konuda sürekli adı geçen mod 125 sniper , diğeri ise Gene Hatsan markalı Torpedo 155,

Üretici sayfaları ise :
    Mod 125 sniper
    http://www.hatsan.com.tr/tr/havali_mod_125_sniper.asp

Torpedo 155 :
    http://www.hatsan.com.tr/tr/havali_torpedo_155.asp

İlk izlenimlerim olarak aynı gözüktüler , Ama sabit namlulu torpedo 155 hemen gözüme çarptı eğer performansları aynı ise torpedo alıcam , ama eğerki mod 125'in performansı daha iyi ise mod 125...(isabet , hız )

Sizin değerli fikirleri nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekirtanis

Herkeze iyi forumlar , Arkadaşlar bu havalı tüfek olayından anlayan arkadaşların değerli tavsiyelerini bekliyorum...

Hatsan da 2 adet model buldum biri konuda sürekli adı geçen mod 125 sniper , diğeri ise Gene Hatsan markalı Torpedo 155,

Üretici sayfaları ise :
    Mod 125 sniper

Torpedo 155 :

İlk izlenimlerim olarak aynı gözüktüler , Ama sabit namlulu torpedo 155 hemen gözüme çarptı eğer performansları aynı ise torpedo alıcam , ama eğerki mod 125'in performansı daha iyi ise mod 125...(isabet , hız )

torpedo önermiyorum. konuyu açan kişi olarak mod125 sniper'ı adım gibi bilirim. torpedoyu elime almışlığım var. alttan kurmalı tüfek ben olsam tercih etmem. çünkü kurma aksamları çok çabuk bozulur.üzerinde daha çok işçilik vardır. daha pahalı olması lazım 2 ay önce bir arkadaş daha bu soruyu bana sormuştu. o zaman bakmıştım. tetik kısmı lüks sınıf. tamamen gereksiz. alttan kurma olayı zaten silahtan 2 günde soğutur sizi.
    mod 125 sniper'ın özelliklerinden bahsetmeyeceğim her türlü torpedoyu yer:)
    seçim sizin. bu arada mod125 sniper alırsanız 5.5 mm almayın. 6.35 mm alın. attığınız merminin verdiği hasardan memnun kalırsınız.
    iyi alışverişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraktoprak87

quote:

Herkeze iyi forumlar , Arkadaşlar bu havalı tüfek olayından anlayan arkadaşların değerli tavsiyelerini bekliyorum...

Üretici sayfaları ise :
    Mod 125 sniper

Torpedo 155 :

torpedo önermiyorum. konuyu açan kişi olarak mod125 sniper'ı adım gibi bilirim. torpedoyu elime almışlığım var. alttan kurmalı tüfek ben olsam tercih etmem. çünkü kurma aksamları çok çabuk bozulur.üzerinde daha çok işçilik vardır. daha pahalı olması lazım 2 ay önce bir arkadaş daha bu soruyu bana sormuştu. o zaman bakmıştım. tetik kısmı lüks sınıf. tamamen gereksiz. alttan kurma olayı zaten silahtan 2 günde soğutur sizi.
    seçim sizin. bu arada mod125 sniper alırsanız 5.5 mm almayın. 6.35 mm alın. attığınız merminin verdiği hasardan memnun kalırsınız.
    iyi alışverişler.

Hocam haklısınız...

İnternette de biraz araştırma yaptım kimse hatsanı fazla önermiyor ve alacaksanda mod 99 al diyor...

mod125 vb gibi güçlü tüfekler de çok sarsılma oluyormuş ve dolayısı ile bütün aksamda gevşeme vb gibi sorunlar oluyor + İsabet çok düşük olunca gücü işe yaramaz deniyor...

Kimse önermiyor yani , Senin fikrini merak ettim doğrusu?
  • quote:

quote:

quote:

Üretici sayfaları ise :
    Mod 125 sniper

Torpedo 155 :

iyi alışverişler.

Hocam haklısınız...

İnternette de biraz araştırma yaptım kimse hatsanı fazla önermiyor ve alacaksanda mod 99 al diyor...

mod125 vb gibi güçlü tüfekler de çok sarsılma oluyormuş ve dolayısı ile bütün aksamda gevşeme vb gibi sorunlar oluyor + İsabet çok düşük olunca gücü işe yaramaz deniyor...

Kimse önermiyor yani , Senin fikrini merak ettim doğrusu?

ben hatsan önermiyorum demedim. hatsanın torpedo modelini önermiyorum. kurmalı tüfek derken üstüne bir daha basıcam. alttan kurmalı tüfeklerden bahsediyorum. kurma kısmı alttan olunca dez avantaj. hatsan mod 125 sniper namludan kuruluyor. dolayısıyla avantajlı. namlu sertleştirilmiş çelikten. bükmek ayarını bozmak vs mümkün değil.çok güçlü evet. fakat kimse karşıma geçip orası burası gevşiyor demesin artık silahı daha eline almadan.onlar halt yemiş! baya bir süre oldu artık 3800-4000 inci atışlardayım. yay 1500 atış sonrası gevşer diyorlar. oda yalan. hiç bir yerinde vidasında vs gevşeme olmadı. halen taş gibi. tornavida sürmedim tüfeğe. her atış sonrası bakım yaparsanız hiç sorun çıkarmıyorlar. sadece dürbün tutturmak için ayak almak gerekiyor. yoksa dediğin gibi titreşimden dürbünü dağıtıyor. ben dağıttım. şimdi ayak aldım sorunsuz gidiyor.
    atıcılık da deneyim ve beceri işidir.ayar tutturamayıp silaha fok atanlar çok görüyorum bende. ilk başladığım zamanlar şişe kapağı vuramazken şimdi vurabiliyorum. tüfek eskimesine rağmen! isabet sıkıntısıda yok çünki bu tüfeklerde hassas yiv var namluda. gün sonunda namlu temizliğini yapıp yağlayıp kenara koyunca hiç sıkıntın olmaz.mod 99'unda kullanıcısı çoktur. mod 125 gibi bir fırtına estirdi zamanında. çünkü diğer silahlardan öndeydi. ama oda eskidi artık. mod 125 sniper daha gelişmiş ve yenilenmiş bir model. mod 125 sniper üzerine hiç bir kurmalı tüfeği önermiyorum. sadece bu modelin üstünde görebileceğim olanlar tüplü modellerdir. onun avantajıda kullanım kolaylığı/titreşimi az/seri atış yapabiliyor ama pahalı ve tüp dolumu maliyetli. bana göre değil. yani silahlar arasında küçük görünen farklar vardır genel olarak bakarsak ama kullandıkça insan daha iyi anlıyor.

en son söyleyeceğim şey bir av bayine gitmen ve eline alıp silahları denemen. hemen fark ediceksin mod 125in farkını. diğerleri yay takılmış boru gibi gelicek sana.
    umarım yardım edebilmişimdir.
    her ne alırsan al silahını aldığında buraya da bekleriz:)
    kolaygelsin.
  • Selam Herkese ,

Dün mod 125 aldım . Sniper ile arasındaki 150 tl lik farkı hissetdirecek kadar bir durum olduğunu düşünmedim yorumlarınızı bekliyorum bu söylemime .

İlk izlenimi cok yansıtamıyorum gece körü sadece 4-5 atıs yaptım. Buragın dediği gibi gercekten kırma kol çok agır saglam kuvvetli biriyimdir zorlandım acıkcası. Benim canımı sıkan olay tamemen dürbün olayıdır.

Birazcık gec bir zamanda almamın olumlu yanları olmus 2-3 aydır kullanan deneyim sahibi arkadaşlar mevcut. Tüfeği bilincsizce kulllanmamak için gerekli önlemleri alacağım yorumlar baz alınarak. Fakat takıldığım bir nokta var dürbün konusu ile alakalı yardımcı olursanız sevinirim.

Dürbün square marka içinde kırmızı bir ısıgı olan 3-9*40 IR yazan bir dürbün dürbün ile normalde evdeki floresan ısıkla küçük bir hedef kagıdı aldım ayar yapmak için yaklasık olarak aramda 5-6 metre fark var hedef kagıdı ile zoomlama yapınca bulanıklasma + çizgilerde silikleşme olmaktadır. Tahminimce bu dediğime yorum olarak yakınlastıkca netlik ayarı olan butonu döndür diyeceksin siyahlık yada kırmızılık ısık acarsam ki + işareti hem daha belirgin hem de bulanıklasma gidecektir diyeceksiniz ama herseyi yapıyorum değişmiyor.

Acaba ortam hafif karanlık yada gün ısıgı değil diyemidir gözlerimde sorun yok çok şükür sizce nedendir. Dürbünün merceğimi sorunludur ? Firmaya dürbünü seve seve :) değiştirtirim önerilen bir dürbün varsa orta-iyi seviye cok lükse gerek yok sniper kullanmıyoruz mantıgındayım. 150-200 arası max yeterlidir önerileriniz önemli verim alamıyorum 150 mt yukarısı ates etmek istiyorum dürbünlü alış amacım budur . DÜRBÜNÜMÜ AYARLAYAMADIM :(
  • bende bir tek saçma alcağım ama kardeşim bana bi yardım et bende bir weıhrouch hw35 var bir gir bak internette özelliklere ama ben şu kadarını söyleyeyim 800-1000 tl arasında değişiyo benimkinin fiyatı ama 500 küsür Fps Düşün yani senin aldiğın bu tüfek hakkında ne iyi ne kötü bide kabze malzemesi nasıl bir malzeme Sana zahmet bi yaz ya ellerine sağlık...
  • quote:

kırma yöntemiyle her silahı dolduruşunda otomatik devreye giren ayı kapanı kilit sistemi var. elin yanlışlıkla tetiğe değerse diye tasarlanmış buda piknik gibi etkinliklerde güvenliğinide sağlar
    Uzun zaman önce bu yazıyı yazmışsın. Bu özelliği hoşuma gitti. Çünkü 9-10 yaşlarındayken yengemin oğlunun havalı tüfeğini kurcalarken namluyu kırdıktan sonra tetiğe basmıştım ve olan oldu. baş parmağım ile işaret parmağım arasındaki kemiksiz et kısım iki parçanın arasında kalmış ve kopmuştu.

Herneyse konumuza dönelim. Öncelikle merhaba.
    Bende son zamanlar bi havalı tüfek sevdası oluştu. Askerde mermi attıkça büyük keyif alıyordum ki sık sık atışlarımızı oluyodu biksi lerle.
    Bahsettiğiniz hatsan mod 125 sniper hoşuma gitti. öncelikle görünüm olarak çok şık. 2.si ise etkili sağlam ve Türk malı.
    Merak ettiklerim şunlar;
    1. Tüfeği aldıktan sonra sıfırlama için çok uğraştırıyormu?
    2. Galiba yanında plastik bir çatal ayak ile geliyor. Plastik çatal ayağın kısa ömürlü olduğunu düşünüyorum. Hem metal hemde plastik kullanmış arkadaşlarımız varmı?
    3. Garantisi oluyormu bu tüfeklerin? Oluyorsa şartları nelerdir? Yani hangi durumlarda garantı kapsamında onarımı yapıır ve hangi durumlarda garanti kapsamının dışına çıkar? ÖRNekler le anlatırsanız sevinirim.
    4. İlk olarak dürbün düşünmüyorum. Askerliğimde açık nişangah olayına çok alışmıştım. Ayrıca kendi nişancılığımı test etmek amaçlı dürbün kullanmak istemiyorum ilk olarak.
    5. Hatsan üretim yeri izmir, Kemalpaşa daymış. Kemalpaşa da oturan arkadaşım var. Fabrikadan direk satışı oluyormu? Olmuyorsada Kemalpaşa civarında uygun fiyatlı bulabilirmiyiz bu tüfeği?
    6. Av marketlerindeki güncel fiyatları hakkında bilgisi olan varmı? Ayrıca Bursa da hatsan mod 125 sniper satan tavsiye ettiğiniz av marketler hakkında bilgisi olanlar varmı?

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Çok hevesliyim bu konuda. "yardımlarınızı esirgemeyin"
    Şimdiden Teşekkürler.
  • Tüfeği aldıktan sonra sıfırlama 1-2 saat uğraştırıyor sabredersen. Sebebi dürbün kalitesi dürbünün maximum uzaklıgı ne denli isabetli göstereceği vs.
    Ayarı 10 metreye hedef kagıdı asarak basla 30 tane sık gruplama olan yerlerin merkezini belirle ve dürbünün sag ve üst kısmındaki yuvarlak halkaları merkeze kaydır tekrar dene 10 atıs tetik cekimine dikkat et hassas ayar yaparken tetiği havasını güzel alman sanki elinden kayıyormuscasına yavas yavas basman lazım tetiğe sarsmayı en aza indirgemen için

Metal ayak kullandım plastiğe gerek yok sarsma yapıyor iyi bir bipod 80 lirada baslıyor.

Garantisi aldıgnı firmaya göre değişir eger türk malı alacaksan HATSAN,RETAY almalısın servis ve kalite olarak en iyi türk yapımı bunlar diye düşünüyorum. İthal alacaksan GAMO,DIANA, AIR ARMS , WEIHRAUCH başka markaları araştırıp kafanı karıştırma hiç ithal olsun birazcık fiyatı uygun performance istiyorsan tavsiyem Stoeger Beratta X50 Synthetic Combo = 550 TL civarındadır. Tüfek bozulduğu an zaten anlıyorsun menzil az gider yada cok sapar yada gevser cok fazla bozulma olasılıgı yok oldumuda cok farklı bir bozulma şekli yok gönderiyorsun en gec 1 haftaya yenisi gelir ama sürekli arayacaksın izmiri takip edeceksin :D

İstanbuldaysan bu işin yeri eminönü-sirkecidir. 320 tl den 450 tl ye kadar aldığın sete göre fiyatlar değişir. (BASLANGIC SEVİYE DÜRBÜN ile bu takibi.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdrenaLiNeee

Tüfeği aldıktan sonra sıfırlama 1-2 saat uğraştırıyor sabredersen. Sebebi dürbün kalitesi dürbünün maximum uzaklıgı ne denli isabetli göstereceği vs.
    Ayarı 10 metreye hedef kagıdı asarak basla 30 tane sık gruplama olan yerlerin merkezini belirle ve dürbünün sag ve üst kısmındaki yuvarlak halkaları merkeze kaydır tekrar dene 10 atıs tetik cekimine dikkat et hassas ayar yaparken tetiği havasını güzel alman sanki elinden kayıyormuscasına yavas yavas basman lazım tetiğe sarsmayı en aza indirgemen için

Metal ayak kullandım plastiğe gerek yok sarsma yapıyor iyi bir bipod 80 lirada baslıyor.

Garantisi aldıgnı firmaya göre değişir eger türk malı alacaksan HATSAN,RETAY almalısın servis ve kalite olarak en iyi türk yapımı bunlar diye düşünüyorum. İthal alacaksan GAMO,DIANA, AIR ARMS , WEIHRAUCH başka markaları araştırıp kafanı karıştırma hiç ithal olsun birazcık fiyatı uygun performance istiyorsan tavsiyem Stoeger Beratta X50 Synthetic Combo = 550 TL civarındadır. Tüfek bozulduğu an zaten anlıyorsun menzil az gider yada cok sapar yada gevser cok fazla bozulma olasılıgı yok oldumuda cok farklı bir bozulma şekli yok gönderiyorsun en gec 1 haftaya yenisi gelir ama sürekli arayacaksın izmiri takip edeceksin :D

İstanbuldaysan bu işin yeri eminönü-sirkecidir. 320 tl den 450 tl ye kadar aldığın sete göre fiyatlar değişir. (BASLANGIC SEVİYE DÜRBÜN ile bu takibi.)

Merhaba arkadaşım. Mesajımla ilgilendiğin için sağol.
    Kafamda belirlediğim model Hatsan mod 125. şu sitede 3-9x44 dürbün ile beraber 422 TL.http://www.bozkurtav.com/Urun/Hatsan-Mod-125-Sniper-Havali-Tufek-pmu553.html
    Aynı sitede stoeger x50 3 - 9 x 40 Dürbünlü olarak 563 TL.http://www.bozkurtav.com/Urun/Stoeger-X50-Plastik-Combo-Havali-Tufek-pmu649.html
    Öncelikle sana sorum, 3-9x44 dübün ile 3-9-40 dürbün arasındaki fark nedir? dürbün ölçümleri ve rakamları hakkında hiç bir bilgim yok.
    Mod 125 ile x50 arasındaki farklar nelerdir? (ileriye yönelik olarak soruyorum. Bozulma kırılma Performans düşüklüğü vs..)
    Ayrıca merak ettiğim diğer bir nokta ise;
    X50 namlu çıkış hızları şu şekilde değişkenlik göstermiş.
    Namlu çıkış hızı:
    4,5 mm : 460 m/s (Alaşımlı saçma)
    4,5 mm : 360 m/s (Normal saçma)
    5,5 mm : 240 m/s

Merak ettiğim ola şu. seçime göre farklı namlularımı var bunların? yoksa tek namluda 4,5 ve 5,5 mm pellet atılabiliyormu? Aynı şeyler mod 125 için de geçerli.
    gösterdiğim 2 modelden hangisine para vermeliyim? Peki neden?
    daha önce küçüklüğümde 15-20 atış yapmıştım ama çocuklu işte. Şimdi içimde bir heves var. Kafam karışık. hangisini seçmeliyim?
  • oh mmmmmis
  • Tüfeklerin calibre secenekleri vardır satın alırken bunu kendi istegine baglı belirleyeceksin . Tüfek sadece 1 tane calibre çeşitini atar .

4.5 mm alırsan namlu hızından max faydalanırsın en uzak noktaya kaliteli pelletler ile erişebilirsin 5.5mm ve 6.35 mm göre

Örnek :

Kaliteli bir pellet aldın (H&N, JSB, GAMO(daha ekonomik ve bulması kolaydır) )
    4.5 mm çapında yukardaki marka pelletlerden aldın dedik. Hatsan mod 125 ile atacaksın veya x50 ile farketmiyor burda hangi tüfek olduğu suan sadece calibre farkı ne ifade eder onu anlatıyorum kafan karısmasın. Attgında max hızla namludan cıkan pellet 1*2 metrelik yani 2 metrekarelik bir hedefi vurmak için yeterli olacaktır yaklasık mesafe 150 ile 180 metre arası olacaktır rüzgar ve senin namluyu hedef aldıgın objenin biraz üzerinde tutaraktan.

İşin teknik özeti söyleki : 130 metreden sonraki bir hedefi vurmak istiyorsan dürbün yada dürbünsüz olarak 4.5 mm pellet almanı tavsiye ederim ama mesafe uzun oldugu için tahribat veremezsin hedefi vurur değer sadece yakından ates ettiğinde mesala 50 ile 80 metre arası ates ettiğinde tahribat dogal olarak artacaktır.

5.5 mm alırsan mesafe 150 -180 metre değilde 120 - 150 metre olacaktır maximum tahribat biraz daha fazla olacaktır.
    6.35 mm alırsan tahribat maximum olacak ve buna karsın mesafe azalacaktır 90-120 metre arasında atarsın

Yukarda bahsetmiş oldugum degerler ve mesafelerin hepsi denenmiş olup sayılar sadece bahsettiğin 2 tüfek için gecerlidir. Yanlıs anlasılmasın 6.35 mm kullanırsın 200 metreye atan tüfeklerde var para varsa :D
    genelde o tarz bir durumda pcp alınıyor kurmakla ugrasmak istemeyenler için ideal çözüm . Ama masrafı cok bakımı fazla bir durum tüp olayları var dolum zorlugu aparatların pahalı olması hobi derken masraf cıkıyor insan :D

Dürbün olayı tamamen zamanla ögrenilecek bir durum cok detaya inmeyim ama özetlersek :

3-9*44 3-9*40 2 deger arasındaki teori farkı sudur :

cismi gözün gördüğünden 3 kat yakınlastırır 2 side , cismi gözün gördüğünden 9 kat büyütür 2 side , birisi 44 mm capında mercege sahip diğer 40 mm capında mercege sahip bu dürbün merceğinin ısıgı geçirgenliği görüntüyü ne kadar netleştirdiği bir durumdur. Burda su kafayı karıstırır genelde birisi 40 diğer 44 mm cap büyüdükce kalite artar bu kesin bir gercek fakat bushnell , zeiss vs gibi kalite mercek kullanıp 40 mm capındaki bir dürbün bunlardan 10 kat daha iyidir isterse 3-9*50 olsun optima bilmem ne olsun bunlar 40 mm capında olmasına ragmen cok daha kalitelidirler .

1.6 ford ile 1.6 mercedes gibi 2 side aynı motor olarak teoride fakat iç mekanizma kalitesi farklı dürbün alırken bu tarz tüfeklere en fazla 200-250 lira bütce ayırılmalıdır benim görüşüm çünkü tüfek zaten 300 400 lira ve 150 metre max vuruyorsun oda yani her bir etken düzgün ise pellet kaliteli, rüzgar yok , destek alıyorsun tüfekten sarsma yok , tetiğe cok ince ve düzgün zamanda basıyorsun vs bu etapta bu tarz tüfeklerin yanında gelen dürbünler yeterlidir oldukca. İllada alacam dersen 150 liradan fazla verme dürbüne ve mutlaka stopper , dampa ayak al bunlar nedir bunlar atıs yaptıgında dürbün ayarlaması oldukca uzun sürer cross senin belirlediğin hedefin üstünde olur ama ates ettiğinde hedefi vuramazsın dürbün ayarlanmamıştır. Dürbünü ayarladıktan sonra zamanla atıs yapınca yüksek basınctan dolayı vidalar gevser dürbünü tutan ve ayarın bozulur gene hedefin sasar bunu engellemk için aparatlardır bahsettiklerim ilerleyen zamanlarda değiniriz konuya.

GELELİM SON SORU :

HATSAN MOD 125 almalısın benim görüşüm . Servis olayı cok güzel teknik sorunda yollarsın yenisi gelir , bir seyin kırılır bozulur satın almak istersin her yerde var parcası ve cok ucuz türklerin yapmıs olduğu ve dünyaya tanıttığı ciddi kalitede ve reklamı olan bir üründür türk malı diye cekinmene gerek yok.

X50 ithal bir ürün ithal denince kalite anlamı var malzeme olarak cok dogru fakat pahalı parcasını nasıl bulacaksın türkiyede dist sayılıdır ancak aldıgın yere verecen onlarda kargo ile yurt dısına yollayacak ölme babam ölme durumu olmasın sonra hevesin baslamadan biter düşüncesindeyim :D bunlar acı ama gercekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdrenaLiNeee

Tüfeklerin calibre secenekleri vardır satın alırken bunu kendi istegine baglı belirleyeceksin . Tüfek sadece 1 tane calibre çeşitini atar .

4.5 mm alırsan namlu hızından max faydalanırsın en uzak noktaya kaliteli pelletler ile erişebilirsin 5.5mm ve 6.35 mm göre

Örnek :

Kaliteli bir pellet aldın (H&N, JSB, GAMO(daha ekonomik ve bulması kolaydır) )
    4.5 mm çapında yukardaki marka pelletlerden aldın dedik. Hatsan mod 125 ile atacaksın veya x50 ile farketmiyor burda hangi tüfek olduğu suan sadece calibre farkı ne ifade eder onu anlatıyorum kafan karısmasın. Attgında max hızla namludan cıkan pellet 1*2 metrelik yani 2 metrekarelik bir hedefi vurmak için yeterli olacaktır yaklasık mesafe 150 ile 180 metre arası olacaktır rüzgar ve senin namluyu hedef aldıgın objenin biraz üzerinde tutaraktan.

İşin teknik özeti söyleki : 130 metreden sonraki bir hedefi vurmak istiyorsan dürbün yada dürbünsüz olarak 4.5 mm pellet almanı tavsiye ederim ama mesafe uzun oldugu için tahribat veremezsin hedefi vurur değer sadece yakından ates ettiğinde mesala 50 ile 80 metre arası ates ettiğinde tahribat dogal olarak artacaktır.

5.5 mm alırsan mesafe 150 -180 metre değilde 120 - 150 metre olacaktır maximum tahribat biraz daha fazla olacaktır.
    6.35 mm alırsan tahribat maximum olacak ve buna karsın mesafe azalacaktır 90-120 metre arasında atarsın

Yukarda bahsetmiş oldugum degerler ve mesafelerin hepsi denenmiş olup sayılar sadece bahsettiğin 2 tüfek için gecerlidir. Yanlıs anlasılmasın 6.35 mm kullanırsın 200 metreye atan tüfeklerde var para varsa :D
    genelde o tarz bir durumda pcp alınıyor kurmakla ugrasmak istemeyenler için ideal çözüm . Ama masrafı cok bakımı fazla bir durum tüp olayları var dolum zorlugu aparatların pahalı olması hobi derken masraf cıkıyor insan :D

Dürbün olayı tamamen zamanla ögrenilecek bir durum cok detaya inmeyim ama özetlersek :

3-9*44 3-9*40 2 deger arasındaki teori farkı sudur :

cismi gözün gördüğünden 3 kat yakınlastırır 2 side , cismi gözün gördüğünden 9 kat büyütür 2 side , birisi 44 mm capında mercege sahip diğer 40 mm capında mercege sahip bu dürbün merceğinin ısıgı geçirgenliği görüntüyü ne kadar netleştirdiği bir durumdur. Burda su kafayı karıstırır genelde birisi 40 diğer 44 mm cap büyüdükce kalite artar bu kesin bir gercek fakat bushnell , zeiss vs gibi kalite mercek kullanıp 40 mm capındaki bir dürbün bunlardan 10 kat daha iyidir isterse 3-9*50 olsun optima bilmem ne olsun bunlar 40 mm capında olmasına ragmen cok daha kalitelidirler .

1.6 ford ile 1.6 mercedes gibi 2 side aynı motor olarak teoride fakat iç mekanizma kalitesi farklı dürbün alırken bu tarz tüfeklere en fazla 200-250 lira bütce ayırılmalıdır benim görüşüm çünkü tüfek zaten 300 400 lira ve 150 metre max vuruyorsun oda yani her bir etken düzgün ise pellet kaliteli, rüzgar yok , destek alıyorsun tüfekten sarsma yok , tetiğe cok ince ve düzgün zamanda basıyorsun vs bu etapta bu tarz tüfeklerin yanında gelen dürbünler yeterlidir oldukca. İllada alacam dersen 150 liradan fazla verme dürbüne ve mutlaka stopper , dampa ayak al bunlar nedir bunlar atıs yaptıgında dürbün ayarlaması oldukca uzun sürer cross senin belirlediğin hedefin üstünde olur ama ates ettiğinde hedefi vuramazsın dürbün ayarlanmamıştır. Dürbünü ayarladıktan sonra zamanla atıs yapınca yüksek basınctan dolayı vidalar gevser dürbünü tutan ve ayarın bozulur gene hedefin sasar bunu engellemk için aparatlardır bahsettiklerim ilerleyen zamanlarda değiniriz konuya.

GELELİM SON SORU :

HATSAN MOD 125 almalısın benim görüşüm . Servis olayı cok güzel teknik sorunda yollarsın yenisi gelir , bir seyin kırılır bozulur satın almak istersin her yerde var parcası ve cok ucuz türklerin yapmıs olduğu ve dünyaya tanıttığı ciddi kalitede ve reklamı olan bir üründür türk malı diye cekinmene gerek yok.

X50 ithal bir ürün ithal denince kalite anlamı var malzeme olarak cok dogru fakat pahalı parcasını nasıl bulacaksın türkiyede dist sayılıdır ancak aldıgın yere verecen onlarda kargo ile yurt dısına yollayacak ölme babam ölme durumu olmasın sonra hevesin baslamadan biter düşüncesindeyim :D bunlar acı ama gercekler.

Cevapların için çok teşekkürler. Bugun gitmeye kalktım bahsettiğim sitenin mağazasına, işten 6da çıktım. 7de müsait olabildim ancak. Dükan sahibi de iftara gidiyomuş. Yarına kaldı. Umarım yetişirim yarın.
    Zaten Kafamdaki ilk model hatsan 125 sniper dı. 5,5 mm almayı düşünüyorum. sana gösterdiğim gibi üzerinde 3-9x44 dürbünü var. Bakarım uygun fiyatlı zeiss bulursam optima yı çıkarttırıp onuda alabilirim.
    Yani niyetine girdim iyice. Hayırlısı olur inşallah. Yardımların için tekrardan çok teşekkür ederim.
  • Bana sorarsan bu işe baslarken mod 125 iyi bir secim sniper modelini alma bosuna cok para vermene gerek yok şimdi bu dediklerime karsı gelecek arkadaslar olacaktır. Benim görüşüm neden bu yönde olduğunu söyleyim .

1 - Mod 125 SAS TH modeli yani düz modeli ile Sniper modeli aynı aslında herseyi birebir namlusuda aynı yeni bir namlı teknolojisi yok agırlık malzeme kalitesi AT 44 PCP tüfeklerin tipinde daha coool gibi duruyor olması insana daha iyi bir izlenim verdiği yönünde olsada performans olarak 2 siylede attım . Aynı mesafede aynı etkili ile vuruyor. 400-430 lira full set sniper modeli benim dediğim modeli 300 tl ye bulursun rahat

2 - 500mm namlı kullanıyor 2 side ve MOD 125 sniper daha agır gerek yok zaten yayı cok agır birde o agırlık 4 kiloyu geçtimi ayakta destek olmadan düzgün atman kuvvet cok gerektiriyor bunu sadece 90 metre ve yukarısı atıslarda isabet almak istediğin durumlar için söylüyorum.

3- Parçası daha kolay değişiyor ve ucuz
  • Arkadaşlar öncelikle iyi geceler Hatsan mod125 sniper modelini bu sene köyde 2-3 ay kullandım. Av için düşünüyorsanız kesinlikle almayın. Dağda taşıması veya desteksiz atması zor. Ama bi süre sonra alışıyosun Her neyse 9-10 kutu mermi attım. Hedeflere etkisi gerçekten şaşırttı beni Normal otomatik tüfeğin saçmasından daha etkili atış yapıyor. Bakır tabakları delip geçiyor vb.

Size tavsiyem gamonun hafif modellerini alın ben aldığıma pişman oldum. Stoeger x20 compressor alın .. (eğer sadece hedeflere atacaksanız hatsanı alabalirsiniz tabi)
  • Merhaba ,

Tüfekler zaten av için üretilmiş bir tüfek değil bilindiği gibi 6.35 lik pcp tüfekler bir nebze o tadı veriyor ama tek pellet atan güçlü bir tüfekten bu beklentiyi sahsi düşüncem cok dogru bulmuıyorum. Av tüfekleri en hafifleri kaç kilo bakılınca zaten anlasılır tepme gücleri calısma mekanizmaları farklıdır bildiğiniz seyler belki ama yorum konuya uygun olmadığı için acıklama gereği duydum. X50 ile kıyaslanacak tüfeği x20 alın demek hiç mantıklı değil :)
  • Ben ağırlıklarını göz önünde bulundurarak tavsiye etmiştim. Benim gibi av meraklısı birine önerdim Eğer sadece atış içinse tabiki hatsanı öneriyorum.
  • mod 125 ucundaki moderatör bir işe yarıyormu. sesi ne nebze azaltmakta?
  • sesi fazla yok ama kapalı ortamda atarsanız çok ses yapıyor. Dışarda ise gayet başarılı. Eğer vücut yapmak istiyosanda önerebilirim hatsanı Sürekli atarsan namluyu kıra,kıra kolların gelişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esettt -- 17 Ağustos 2012; 17:42:38 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.