Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler hocam. Mod 125 sniper'a dürbünü tek parça ayakla mı monte ettiniz yoksa dampa ayak mı kullandınız_? Dürbün ayarında bozulma var mı_? Montaj sırasında ekstra birşey kullandınız mı_?
  • Selam arkadaslar. 2 gün önce hatsan mod 125 sniper aldım. Ertesi günde dağa çıktım. Yere bitane hasır serdim yaklaşık 20 metre mesafeden atışlar yapmaya başladıM. Dürbünden baktığımız zaman namlunun ucu görünüyor ve namlunun ucu artı noktasının biraz solunda aşağısında (Bu arada dürbünün markası optima 3-9x44e). Tüfekle hiç isabetli atış yapamıyorum üzerindeki ve yanındaki ayar düğmelerini bi sağa bi sola çeviriyorum bir türlü ayara sokamıyorum sizce bunu nasıl yapabilirm??? bana yardımcı olun ne olur ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: anıl154

Selam arkadaslar. 2 gün önce hatsan mod 125 sniper aldım. Ertesi günde dağa çıktım. Yere bitane hasır serdim yaklaşık 20 metre mesafeden atışlar yapmaya başladıM. Dürbünden baktığımız zaman namlunun ucu görünüyor ve namlunun ucu artı noktasının biraz solunda aşağısında (Bu arada dürbünün markası optima 3-9x44e). Tüfekle hiç isabetli atış yapamıyorum üzerindeki ve yanındaki ayar düğmelerini bi sağa bi sola çeviriyorum bir türlü ayara sokamıyorum sizce bunu nasıl yapabilirm??? bana yardımcı olun ne olur ????

http://www.airgunturk.com/75-d%C3%BCrb%C3%BCn-montaj-ayar-ve-at%C4%B1%C5%9F-ile-ilgili-flash-demolar%C4%B1.html

durbunun yeriyle ayak ayarlariyla biraz oyna namlu ortada gozukmeli. Sonrasinda bir hedefe nisan al ve en az on atis yap, nisan aldigin yeri vurman onemli degil ilk etapta yaptigin o atislarin hepsi 2-3 cm capli bir daire icine toplaniyorsa o zaman durbunun yan ve ust ayarlarindan her seferinde 2-3 tik olmak kaidesiyle yavas yavas oyna. Her oynama yaptiginda da 3-5 atis yapip vurus noktanin nereye kaydigina bakarak ona gore yine ayar yapip nisan noktanla vurus noktani ayni yap...karisik gibi gelebilir ama basittir. Ustte verdigim linklerdende yararlan bu surecte kolay gelsin.
  • sağolasın kardeş Bu akşam deneyeceğim tekrar inşallah başarırım
  • İyi akşamlar hatsan mod 125 sniper almış bulunmaktayım. Silah+Optima 3-9x44e dürbün + 1 kutu saçma ile 425 tl ye aldım. Dağa çıkıp gez ile atışları yaptım. Önce yayı yumuşatıp sonra dürbünü takmayı düşünüyorum. Dampa olarak crosman 25h dampa almayı düşünüyorum. fiyatı 50 tl sizce yeterli olur mu? benim için ayarın bozulmaması gerekir 500 atış bozulmassa yeter ama nasıl takılacağını bilmiyorum. Dampa ayak takmayı bilen varsa nasıl takılacağı hakkında bilgi verirse memnun kalırım. Ayrıca soda şişelerinden kayıyor bazen mermi yani kurşun değiyor kayarak sıyırıp geçiyo sabitlemessem hedefi tabi. tahtaya ateş ettim tahtayı deldi ve arkasındaki çam ağacına dahi girdi gerçekten çok güçlü bir tüfek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esettt -- 8 Mayıs 2012; 21:16:07 >
  • hocam silahin sertligi nasil ileri cok fazla atiyor mu kendini
  • quote:

Orijinalden alıntı: esettt

İyi akşamlar hatsan mod 125 sniper almış bulunmaktayım. Silah+Optima 3-9x44e dürbün + 1 kutu saçma ile 425 tl ye aldım. Dağa çıkıp gez ile atışları yaptım. Önce yayı yumuşatıp sonra dürbünü takmayı düşünüyorum. Dampa olarak crosman 25h dampa almayı düşünüyorum. fiyatı 50 tl sizce yeterli olur mu? benim için ayarın bozulmaması gerekir 500 atış bozulmassa yeter ama nasıl takılacağını bilmiyorum. Dampa ayak takmayı bilen varsa nasıl takılacağı hakkında bilgi verirse memnun kalırım. Ayrıca soda şişelerinden kayıyor bazen mermi yani kurşun değiyor kayarak sıyırıp geçiyo sabitlemessem hedefi tabi. tahtaya ateş ettim tahtayı deldi ve arkasındaki çam ağacına dahi girdi gerçekten çok güçlü bir tüfek

crosman 25h dampa ayağın modeline bende baktım. Sanki bu dampa ayak değil gibi .Tek parça dürbün ayağına benziyor. aynı çünkü dampa ayak iki bölümden oluşuyor arala esnemeyi sağlayan lastikler var. bahsettiğin üründe bunu göremedim. iyice bir kontrol edin bir bilene sorun derim.
  • arkadaşlar bişey soracam bende de mod 125 sniper var tüfeği nasıl taşıyabilirim özel arabam yok iett otobüsününde mesela deniz otobüsünde taşımada problem oluyormu tüfek çantası içinde taşımayı düşünüyorum ?
  • :) Kesinlikle sorun olur hele istanbul gibi bir yerde. sonra seni içeri almasınlar. Ben aldığımda satıcı bana kılıfının içerisinde taşıdığın zaman sorun olmaz demişti. Ama ben kendi aracımta taşıyorum. Yani otobüste taşımak baya bir ilginç olur zaten çok büyük tüfek birde dürbünü takınca millet seni tetikçi falan zanneder Allah korusun :)
  • arkadaşlar bu silah nasıldır eğer bu olmazsa Torun'un kanas'a benzer bir modeli var onu alacağım.....http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=3985
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

arkadaşlar bu silah nasıldır eğer bu olmazsa Torun'un kanas'a benzer bir modeli var onu alacağım.....http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=3985

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=184
    biraz daha bütçen varsa bunu al derim. mod 125 sniper in bir eski modeli ama çok fark yok aralarında. Ama yok daha fazla çıkamam dersen beğendiğin tüfek hatsan iyidir sağlamdır. tavsiye ederim.

yada başka bir seçenek mod 99 http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2608 çok tutulan ve tavsiye edilen bir tüfek. Ben kullanmadım. Ama bir video izledim 200 mt de şişeyi vurmuştu ve birini kırdı. Yani hatsan iyidir bende mod 125 sniper var.
  • merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ben ahmet.. bu arada bende hatsan mod 125 arıyorum elinde olup satmayı düşünen arkadaş varsa mail atsın ari_ahmet86@hotmail.com
  • arkadaşlar mod 125 sniper'imda problem var tetik düşürmüyor, ilginç tarafı emniyeti peşpeşe aç kapa yapınca tetik düşürmeden saçmayı atıyor bilgisi olan varmı yoksa hafta içi hatsana gönderecem :(
  • tetiğin altında küçük küçük alyan vidalar var hafiften bir kurcala istersen
    bazen bende de yapıyor bu güne kadar 2 defa o şekilde hata yaptı. ama çok tehlikeli emniyeti açarken tetik düştü ve mermiyi fırlattı. Allah Korusun Karşıda birisi olsa vay haline ve bizim halimize
  • aynen çok tehlikeli bi durum o vidalarla oynadım ama bi fark olmadı yarın hatsana gönderiyorum telefonla görüştüm göndermemi istediler. kronik bi sorun heralde anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: byWhirlpool

arkadaşlar mod 125 sniper'imda problem var tetik düşürmüyor, ilginç tarafı emniyeti peşpeşe aç kapa yapınca tetik düşürmeden saçmayı atıyor bilgisi olan varmı yoksa hafta içi hatsana gönderecem :(

4000inci atışımı dün yaptım. henüz öyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. umarımda karşılaşmam. bunca atışa rağmen ne yayda nede tetikte hiç sorun yaşamadım. yalnız kullandıktan sonra yağlama yapmak şart. şayet benimkine yapmayı unutmuşum yorgunluktan. 2 gün öyle çantasında kaldı. çıkarıp yag ve pamuk ile sildiğimde kahverengi paslanma belirtisi gördüm pamukta. namluya dikkat edelim. bebek gibi bakım istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraktoprak87

quote:

Orijinalden alıntı: byWhirlpool

arkadaşlar mod 125 sniper'imda problem var tetik düşürmüyor, ilginç tarafı emniyeti peşpeşe aç kapa yapınca tetik düşürmeden saçmayı atıyor bilgisi olan varmı yoksa hafta içi hatsana gönderecem :(

4000inci atışımı dün yaptım. henüz öyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. umarımda karşılaşmam. bunca atışa rağmen ne yayda nede tetikte hiç sorun yaşamadım. yalnız kullandıktan sonra yağlama yapmak şart. şayet benimkine yapmayı unutmuşum yorgunluktan. 2 gün öyle çantasında kaldı. çıkarıp yag ve pamuk ile sildiğimde kahverengi paslanma belirtisi gördüm pamukta. namluya dikkat edelim. bebek gibi bakım istiyor.

Ya bende tam onu soracaktım. Namluun içerisine bakınca ilk girişta 1 cm içerisindeki yivlerde sanki böyle pütür pütür ne bileyim yivlerinde hafif bozulma var gibi gözüküyor. acaba görünüşte mi öyle. Birde namlunun içerisi nasıl temizlenecek ben hiç temizlemedim. daha doğrusu nasıl temizlendiğini bilmiyorum. onun için özel bir fırça varmı ne tavsiye edersin.
  • Merhabalar efendim, ben Hatsan 125 Sniper aldım ve kundak açma konusunda bilginize başvurmak istedim. Internetten edindiğim bilgiye göre tetik kısmında ve kemer bağlantı yeriyle aynı yere (her nedense) monte edilmiş yerde bulunan vidaları açtığım zaman, metal kısım ile kundağı ayırabilirim gibi göründü. Fakat emin olamadım tamamıyle aynı modele ait bu konuda yazılmış bir konu bulamadığım için.

Sorun şu ki, bu kemer bağlantı yerindeki vida kolay kolay açılacak gibi durmuyor, eh takdir edersiniz ki ben de kırmaya korkuyorum. Ben spring'i (yayı) değştirmek istiyorum. Fakat henüz kundağı bile açamadım. Bu konuya vakıf arkadaşların yardımına başvurmak istedim. İlginize ve ayırdığınız zamana şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garipkatip

Ya bende tam onu soracaktım. Namluun içerisine bakınca ilk girişta 1 cm içerisindeki yivlerde sanki böyle pütür pütür ne bileyim yivlerinde hafif bozulma var gibi gözüküyor. acaba görünüşte mi öyle. Birde namlunun içerisi nasıl temizlenecek ben hiç temizlemedim. daha doğrusu nasıl temizlendiğini bilmiyorum. onun için özel bir fırça varmı ne tavsiye edersin.

orayı temizlemen için harbi denen bir çubuğa ihtiyacın var. ucuna pamuk veya bez bağlayıp yağ sürüp arada bir temizlemen lazım. o delikten baktığında gördüklerin kursun alaşımlı attığın pelletlerin yivlerde dönerken bıraktığı parçalar. onları temizlemez isen atışların isabet kaybedebilir.yivleri aşındırmak hiçte kolay değil. düşün namlun sertleştirilmiş çelik alaşımı ve attığın pellet kurşun alaşımlı yumuşacık bir metal:) bu demiri tahta çubukla kesmeye benzer biraz. zor yani. yivden yana için rahat olsun. ondan önce sorun çıkarabilecek yerler mevcut silahta.her silahta olduğu gibi hareketli parçalar daha çok bakım istiyor. bunlara dikkat etsen uzun süreli kullanırsın. yine bir sorunla karşılaşırsan/ız alıntı yapın bana bilgim dahilinde cevaplamaktan çekinmem. iyi atışlar:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: domestic

Merhabalar efendim, ben Hatsan 125 Sniper aldım ve kundak açma konusunda bilginize başvurmak istedim. Internetten edindiğim bilgiye göre tetik kısmında ve kemer bağlantı yeriyle aynı yere (her nedense) monte edilmiş yerde bulunan vidaları açtığım zaman, metal kısım ile kundağı ayırabilirim gibi göründü. Fakat emin olamadım tamamıyle aynı modele ait bu konuda yazılmış bir konu bulamadığım için.

Sorun şu ki, bu kemer bağlantı yerindeki vida kolay kolay açılacak gibi durmuyor, eh takdir edersiniz ki ben de kırmaya korkuyorum. Ben spring'i (yayı) değştirmek istiyorum. Fakat henüz kundağı bile açamadım. Bu konuya vakıf arkadaşların yardımına başvurmak istedim. İlginize ve ayırdığınız zamana şimdiden çok teşekkür ederim.

sayın domestic. aramıza hoş geliniz. bizim hatsanı tavsiye etmemiz mükemmel servis olanaklarından kaynaklı birazda. en ufak sorunda fabrikayı aradığınızda silahı göndermenizi istiyorlar ve hızlıca sorunu çözüp parçaları değiştirip geri yolluyorlar. yay ile yaşadığınız sıkıntıyı fabrika servisine anlatın. onlar sizi yönlendiricek.silahı kargolayın ve keyfinize bakın. yepyeni bir halde geridönecektir silahınız. kendiniz açarak uyumsuz bir yay ve masrafa girerek silaha zarar vermeyin derim. bu modeli bayadır kullanıyorum ve bir vidasına dahi el atmadım. böyle bir imkan varken kendim ellemem.bırakırım yepyeni parçalarla değiştirip bakım yapıp temizleyip yollasınlar hemde bedava:)iyi atışlar dierim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.