Şimdi Ara

Hatsan mod 125 th hakkında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben ilk havalı tüfeğimi alacağım.4.5 ve 5.5 mm'lik iki çap arasında kaldım.Çıkış hızı 4.5 için 380 m/sn, 5.5 için çıkış hızı 310 m/sn.Çıkış hızı hasarı ve isabeti etkileyen bir unsur...Ancak ben şişe ve tahtaya ateş etmeyeceğim bu nedenle kuş türleri için öldürücü olsun isterim.5.5 ağırlığı nedeniyle rüzgara daha fazla direnç sağlar.Ancak hızı kanaatimce az.

Kuş vurmak için hatsan mod 125 th 4.5 mi, yoksa 5.5 mi almalıyım?Seçimde hata istemiyorum.Vurduğunuz hayvanın yaralı olarak kaçması kadar kötü bir duygu yok!Bunu avlanan herkes bilir.

Son olarak isabet açısından hangisi daha iyi atışlar yapar?

Gıcık olduğum birde tilki var, öldürmekte yeterli olur mu?

• Havalı silahlarla avlanmak, kanunen yasaktır. Sadece yivli veya yivsiz ateşli av tüfeğiyle(her ikisinin de ruhsatlandırılması farklıdır), hayvanların üreme dönemi bittiğinde, izinli avlaklarda, avlanması yasak olmayan hayvanlar avlanabilir. Ayrıca bahsettiğiniz havalı tüfek yerine göre bir insan için dahi öldürücü olabilir. Hızı ve kuvveti de gayet yeterlidir. 300 m/s nin üzerinde güce sahip havalı silahlar, genelde magnum sınıfı silahlardır ve mod 125 bir tahribat tüfeğidir, uzun mesafe isabet tüfeği değildir. Size tavsiyem; 5.5 mm tercih edip tahribat ve 30-40 mt atıcılık amaçlı kullanmanızdır.
  • +1903 Çok doğru yazmışsın glock kardeş.
  • hatsan mod 125 kullanıcısıyım dürbün ayarı yapmaktan silah sıfırlamaktan şaftım kaydı artık
    bence daha hafif bişey al
  • Silah 4,5kg civarında. İlk aldığımda banada ağır geliyordu ama artık gelmiyor. En azından arazide yormuyor. Sıfırlama konusuna gelirsek ya siz taktiği bilmiyorsunuz yada bu hobiden anlamıyorsunuz. Ben 6 aydır Hatsan mod 125 sniper 5,5 kullanıyorum 1kere bile dürbünle ilgili problem yaşamadım her haftasonu atış yaparım dürbün yerinden 1kere düştü sadece oda dürbünün vidasını sıkmadığım için. Bu arada dampa ayak kullanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizce mod 125 sniperin dürbün ihtiyaç duyulurmu yani dürbünsüz iş görürmü 25-30 metreden
  • quote:

Orijinalden alıntı: safrantiko

sizce mod 125 sniperin dürbün ihtiyaç duyulurmu yani dürbünsüz iş görürmü 25-30 metreden

Tabikide dürbün ihtiyaç duyulur. Dürbünsüzde iş görür ama kullananın işin eri olması gerekir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: safrantiko

sizce mod 125 sniperin dürbün ihtiyaç duyulurmu yani dürbünsüz iş görürmü 25-30 metreden

O mesafeden (20-30 mt) dürbüne pek ihtiyaç duymazsınız, ancak hedefiniz çok küçük ise veya daha uzak hedeflere atış yapılacaksa dürbün düşünebilirsiniz
  • Mod 125 üzerinde dürbün tutturabilen var mı? Var ise nasıl sabitlediniz?

Yukarıdaki soruları soruyorum çünkü bu tüfek üzerinde dürbün durmuyor. Dampa ayak kullanıyoruz, ancak kilit vidasını yamulttu. Arkasına stoper taktık onuda yamulttu. Üstüne üstlük tüfeğin üstünde bulunan dürbün kızağında bulunan ve ayakları veya stoperi sabitlemek için kullanılan deliklerde yamuldu. Bide stoperin kilit vidası öyle yamuldu ki geriye doğru, sökerken vidanın yarısı içerde kaldı....... Varmı bir çarebildiğiniz? En son sanayiye gidip dampa ayağı tüfeğe kaynak yaptıralım dedik ama henüz yaptırmadık.
  • Benim de merak ettiğim bir konu. Ben de en fazla 50 metre için kullanacağım patatese tahtası falan atacağım. 6.35 alsam dezavantaj olur mu? 5.5 mu almak lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: QuestionMark

Benim de merak ettiğim bir konu. Ben de en fazla 50 metre için kullanacağım patatese tahtası falan atacağım. 6.35 alsam dezavantaj olur mu? 5.5 mu almak lazım?

En uygunu yine 5.5tir. Hem 310 km/s hız hem orta boy saçma. Rahatça alabilirsin. Ben de kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: thecallofcepa

quote:

Benim de merak ettiğim bir konu. Ben de en fazla 50 metre için kullanacağım patatese tahtası falan atacağım. 6.35 alsam dezavantaj olur mu? 5.5 mu almak lazım?

En uygunu yine 5.5tir. Hem 310 km/s hız hem orta boy saçma. Rahatça alabilirsin. Ben de kullanıyorum

6.35 çok mu fazla olur dersiniz?

• quote:

quote:

quote:

Tavşan vs. vurmayacaksanız 50 m atış için 5.5 ideal olur 6.35 biraz daha iri ama daha yavaş gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: karacocuk

Mod 125 üzerinde dürbün tutturabilen var mı? Var ise nasıl sabitlediniz?

Yukarıdaki soruları soruyorum çünkü bu tüfek üzerinde dürbün durmuyor. Dampa ayak kullanıyoruz, ancak kilit vidasını yamulttu. Arkasına stoper taktık onuda yamulttu. Üstüne üstlük tüfeğin üstünde bulunan dürbün kızağında bulunan ve ayakları veya stoperi sabitlemek için kullanılan deliklerde yamuldu. Bide stoperin kilit vidası öyle yamuldu ki geriye doğru, sökerken vidanın yarısı içerde kaldı....... Varmı bir çarebildiğiniz? En son sanayiye gidip dampa ayağı tüfeğe kaynak yaptıralım dedik ama henüz yaptırmadık.

Ben de tutturamadım av bayisindeki tanıdığıma sordum dürbün attıkça kayar dedi en sağlam dampa ayakmış onlar da 150 200 tl

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tavşan vs. vurmayacaksanız 50 m atış için 5.5 ideal olur 6.35 biraz daha iri ama daha yavaş gider.

Yok hayvan vurmayacağım. Peki bu 6.35 saçmalar daha mı pahalı bir de daha az bulunuyor diyenler var

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hayvan vurmayacağım. Peki bu 6.35 saçmalar daha mı pahalı bir de daha az bulunuyor diyenler var

Her hangi bir av bayisinde bulunabilir fiyat farkı kaliteli saçmalarda düşük kalitede fiyat fark etmez mesela 200 lü paketi 6 tl orta kalite

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.