Hatsan mod 70 tüfeği alalı yaklaşık bir ay oldu. 3 arkadaş haftada 1 gün 2-3 saat atış yapıyoruz yani elden ele geziyor tüfek. hedef olarak cam şişe, teneke kutu mesafe ise 20 25 metre. ilk aldığımda sıfırlama hedef kağıtları kullanarak sıfırlamayı yaptık. atışlardan sonra kuru ve yağlı sonra tekrar kuru harbi çekiyorum. Fakat bügun ilk 5-10 atıştan sonra yukarı vurmaya başladı. gezi en altta indirmeme rağmen hep üstten vuruyor. 10 metreden hedefin rahat 30 40 cm altına nişan alınca vuruyor. 3 kişi denedik üçümüzde de aynı şekilde atıyor bence nişan alma hatası yok. sizce gez mi bozuldu, namlu mu eğildi? tüfeği ben düşürmedim eminim. evde, kılıf içinde dipcik üstünde duvara dayalı duruyor düşse bile zarar göreceğini sanmıyorum. bugün arkadaşım dik tutup namlu ucundan kırmak yerine yere paralel tutup vücut ağırlığını kullanarak kırdı bir kaç kez namluyu bu eğmiş olabilir mi? namlunun eğildini nasıl anlarım? bakınca düzgün görünüyor.
_________________ Hatsan Mod 70; 5.5 mm
tam yatmak üzereydim ki bakayım dedim foruma. uykulu gözlerle aklıma gelenleri yazayım. lazerle yamukluğa bakabilirsin (bu alet sadece fabrikada fln büyük yerlerde var diye biliyorum) fakat namlu eğilmesi sık rastlanan bişiy diil. genelde eğilmez kırılır çünkü. onuda becermek büyük maharet ister:) şimdi tüfeği elimize alıp bakmadan burdan ahkam kesersek yanlış bişiy söylememiz muhtemel. ama tahminim şu yönde. tüfek sıfırlamasını yağtığın ayar bölümü ayar kaçırmış olabilir. mermilerinden biri hatalı üretim olup hassas yiv setini bozmuş olabilir. delikten iyi bir kontrol yapmak gerek. eğer ayarlarla hiç sonuç alamıyorsan hatsan'ın fabrikasına bir gönder. şikayetinden bahset. kargo masrafını öde. bakım yapsınlar. bakım parası alıyolarmı hatırlamıyorum ama yardımcı olacaklarına eminim.
HATSAN SİLAH SANAYİ
İzmir - Ankara Karayolu 26. km. No. 289 OSB Kemalpaşa, 35170 İzmir
yorum için teşekkür ederim. gezi söktüm inceledim sağ sol ayarını yapan vida eğilmiş. Benden habersiz düştü sanırım yeni gez siparişi verdlm. Bakalım, gelince deniycem
geçmiş olsun kardeşim. arkadaşların yada evde temizlik yapan hanım yere düşürmüş olabilir. kutusunda veya yatırarak saklamanda fayda var. ben yağlayıp çantama atıyorum ve dik konumda sağa sola düşmeyecek bir yer buldum oraya koyuyorum ewde. imkanların dahilinde bir çözüm bulabilirsin. çocuğumuza iyi bakalım:) yeniden geçmiş olsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme