Şimdi Ara

Hattım kaç mbps hız destekliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hafta önce sebebini bilmediğim bir şekilde internetimin hızı düştü. bu da şu an ki hızım:
    daha önceden aldığım hız da bu:

internette, forumlarda vs. araştırdım modem arayüzünden bi kaç bilgiye bakarak hattımızın ne kadar hız desteklediğine ulaşabiliyormuşuz heralde ama ben pek anlamadım. o yüzden o bilgileri de buraya ekliyorum:

Benim anlamadığım şey internet hızı 7-8 mbps de iken birden bire nasıl 1.5-2 mbps e düşebiliyor ve müşteri hizmetleri de bana şu anda evinize gelen en yüksek hızı alabilmektesiniz tarzı cevaplar veriyor. ya da alabileceğiniz een yüksek hız 2 mbps dir diyor. peki benim daha önceden aldığım bu hızlar neydi. hızımı geri nasıl yükselttirebilirim. düşüncelerinizi bekliyorum.
    Son olarak turk telekom online işlemlerden olusturduğum 3 şikayete rağmen sürekli en fazla alabileceğiniz şudur cinsinden cevaplar aldım. ben de artık hattımın gerçekten ne kadar hız aldığını öğrenmek istediğim için buraya başvurdum. çünkü rahat rahat internette gezerken bi sabah uyandım google a giremez hale geldim. Yardımlarınızı bekliyorum. Yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkaplan55 -- 5 Şubat 2017; 13:39:18 >

• Problem kablolarda olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evine telekom ekipleri gelip incelemesi lazım,yani sen derdini düzgünce anlat 444 0 375'e,gelip hiç yoktan bina girişindeki kronelerden baksınlar senin hızına,benım başımada geldi buna benzer olay,bide suçu gelip bana atmış telekomda çalışan adam altyapı eski saha dolabında başkasına hat çakarken benımkisi çıktı mı yoksa kapağa kablosu felan sıkıştı koptumu bilmiyorum ama gelip düzelttiler sonrada suçu bana atıp gittiler
    bina girişinden kontrol eder adamlar ,sorun yok derlerse senin bina girişinden dairene kadar gelen kablonda sıkıntı vardır ek felan varsa kopmuş olabilir,onu değiştirmen gerekir o zaman
  • köyde olduğum için hatta bazen sıkıntılar çıkabiliyordu ama hızı bu denli düşünce insan düşünmeden geçemiyor. peki yazdığım modemdeki değerlere göre hattım kaç mbps ye kadar hız destekliyor. önceki haftalarda aradım müşteri hizmetlerini hattınız en fazla 2 mbps destekliyor falan dediler. e o zaman nasıl oluyor da 8 mbps den bi anda 2 mbps ye düşebiliyor hattın desteklediği hız. elimde bir kanıt olması maksadı ile attım bu yüzden modem değerlerini.
  • hkaplan55 kullanıcısına yanıt
    hattın en fazla 2mbit destekliyor zaten,kablosal bi sıkıntın var
  • Port değiştirmiş olabilirler santralden.

Port değişimi talep edin hocam iç tesisatı da kontrol edin ek vs varmı diye.

Hatta komple cat 5 ile yenileyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi köyde aldığım için hizmeti zaten ayda yılda bir geliyor tt çalışanları. onda da rutin bakımları yapıp gidiyorlar. evdeki kabloları da zaten kötü bi şekilde bantlayıp gitmişlerdi aylar önce. kendim tekrar bantladım kabloları düzenledim. internet kesintileri baya bir azalmıştı ondan sonra.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SNR Margin: 23.2 dB 13.3 dB
    değerlerde sürekli değişiyor şu anda daha iyi gibi ama internet hızında hiç bir fark olmuyor. sanki sabitlemişler o hıza.
  • az önce müşteri hizmetlerini aradım ve biraz kalayladım. port değişikliği de talep ettim. bakalım neler olacak. bir de yüzsüz yüzsüz gerçekten hız değerleriniz kötüymüş demez mi.
  • Arkadaşlar önceden 16 mb kadar hız destekliyordu galiba saha dolabı değişmiş şuan altyapı sorgulattım 32 mb hız destekler çıktı hattımız fibermi oluyor şimdi. 3 gün net yoktu zorla araya araya arıza kaydı oluştura oluştura İnterneti bugün yaptılar gelip sonra altyapı sorgulattım 32 mb hız gösteriyor şimdi ben adsl den vdls 2 mi geçtim fiber mi geçtim anlamadım hat değerlerim aşağıda ilgilenirseniz sevinirim? Ben şuan 16 mb kadar paketi 60 tl ye kullanıyordum kalmalı mıyım paket değiştirmeli miyim şuan da 12 mb civarı hız veriyor türk telekom?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oktay1910 kullanıcısına yanıt
    vdsl gelmiştir büyük ihtimalle. ben de şu an bulunduğum evde ilk bağlattığımda bu hızı almıştım. daha doğrusu vdsl de port olmadığı için ilk bağlantımı adsl yapıp sonraki ay vdsl e geçmiştim. yaklaşık 1 yıl 30-35 arası hız aldım ama ucu ucuna. bi tane vdsl dolap vardı o da yetersizdi. mahallede de benden başka kimseye vermiyordu telekom turknet sayesinden aldım. 2019 eylül ekim gibi saha dolapları yenilendi kapasiteleri falan arttırıldı. 100 mbps e kadar çıkabiliyorum şu an. 10 tl farkla bi üst pakete geçtim. ortalama 75 mbps alıyorum. vdsl şart gibi bu devirde bence deneyin baktınız olmuyor adsl e geri dönersiniz. altyapıda ve mesafede sıkıntı yoksa bi sıkıntı çıkmaması lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.