Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Askerliğin bitmesine bir ay kala el tarak kemiğimi kırdım.Uzun uğraşlar sonucu(yaz dönemi olduğu için bakacak doktor bulamadım) 15 günlük hava değişimi aldım.Memleketime gelir gelmez askeri hastanede tekrar muayene oldum.Doktorum(komutanım mı diyeyim bilemedim) ,yanlış tedavi sonucu parmağımı kırarak alçıladı ve 30 gün daha hava değişimi verdi.Kısa dönem olduğum için 15 günü askerlikten sayılıyor.Bu durum hava değişimi ücretinde de kesintiye uğruyor mu?15 günlük hava değişimi ücreti mi alacağım?
Araştırdığım da 15x12.37(iaşe bedeli) : 185 lira oluyor. 30 günü de ilave edersen 556 lira yapıyor.Öyle ise şubedeki kişi neden bana 212 lira alacaksın dedi.Aylık er maaşımı alabiliyor muyum?Bir de yol parası 1 gün için 10 tl veriliyormuş sanırım?Aslı var mıdır ve gidiş geliş midir?
Küçük bir meblağ da buna ihtiyacım var.Halen askerliğimi bitiremedim.Kolum dirseğime kadar alçıda ve şuan için herhangi bir gelirim yok.Askerlik bittikten sonra işsizlik maaşına güveniyordum o da gerçekleşmedi.Onu da sorayım kusur görmez iseniz.İşsizlik maaşını toplu olarak alabiliyor muyum?
Az da olsa nefes alabileceğim bu sorunlarıma cevap verebilecek arkadaşlar arıyorum.Biraz komplike bir soru oldu.İdare edin :)