Şimdi Ara

Fren balata ve servis ücreti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2016 model i20 aracımı 2.bakıma (30.000) km götürdüm rutin bakım ayrıca komple check up yapılıyormuş.560 tl fiyat istediler. ayrıca tekrar arayıp fren balatalarınız bitmek üzere deyip 500 de onlara istediler. Aracı 2016 haziran da aldım belki dedikleri gibi balatalar gitmiş olabilir, ama istedikleri fiyat yüksek geldi, 4 tane balata 470 tl eder mi bilmiyorum? özel serviste yaptırsam yan sanayi takarlar dedi yetkili servis bu durumda bekleme kararı aldım yaptırmadım özel serviste yaptırsam sizce yan sanayi takıp sorun yaşatırlar mı ve daha uyguna halletme durumum var mı?garanti dışı kalır mıyım?

• Önleri değiştirin sadece arkalar gider çok frene abanmadıysan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımda sadece ön balatalara 300 küsür ödediğimi hatırlıyorum yetkili serviste. Fren gibi en önemli güvenlik tertibatlarından birinde yan sanayi kullanmayı asla düşünmediğim için sanayiden fiyat bile almadan yetkili serviste değiştirtmiştim. Size de aynısını öneririm. Ancak arkaların 30binde bitmesi bana biraz garip geldi.
  • Bosch, Valeo gibi kaliteli markaların balatalarını (ön için) 110-120 TL civarına rahatlıkla bulursunuz. Ben bu fiyata serviste yaptırmazdım. Çok pahalı.
  • parçanı netten kendin al özele git.50 lira felan işçilik tutar.

• Aracınızın balata tedarikçisinden alın. Boşa para vermeyin.

Misal aracınızın franlerini ate yapıyordur ama siz servisten alınca 500 tl verirsiniz dışardan 250 tl ye alırsınız. Ama orjinal sattığına güvendiğiniz yerden alın.

• 120 tl ye önleri değiştirtmiştim arkalarda en fazla 100 olsun eder sana 220 tl. 500 çok gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 Servis Bakım Maliyeti
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dışarıda özel serviste değiştirin. Servisler bu tür şeyler için pahalı.
  • Yan sanayi diye bir şey yok. Üzerine hyundai amblemi yapıştırılmış TRW üretimi balatayla, TRW amblemli balata aynıdır.(TRW temsili) Hyundai hangi markalardan parça tedarik ediyorsa öğrein ve o marka balata alıp taktırın. Fren gibi önemli parçaları yan sanayi taktırmayın diyen arkadaşı da anlamıyorum. İllaki insanlardan servis 100 liralık parçaya 200 lira mı alsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 24 Ekim 2017; 17:22:57 >
  • Hocam geçen ay sizinle aynı durumdaydım. Bnmkide kore li ceed kullanıyorum. 30 bn kmde yetkili servisler ön balatalar değişecek dedi 430 tl fiyat çekti. Rutin bakımı yaptırdım, balataları bıraktım. Gittim dışarda kore ürünü orjinal balataları 85 tl ye aldım 30 tl.de işçilikle 115 tl.ye değiştirdim. Bin kmyi geçti , ilk günden beri ne ses ne de başka bir sorun yaşamadım. Eskisinden hiç bir fark yok , başlangıç km.lerde koku bile yapmadı. Bu işlem garantiyide etkilemedi.

İ30 un orjinal balatası mando diye biliyorum. Kore ürünü görselini ekliyorum , sizinkide büyük olasılıkla aynı markadır. Mandonun balatasını bulup dışarda taktırın. 100-130tl arasında halledersiniz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 24 Ekim 2017; 18:15:44 >

• Bosch marka güvenerek alabilirsiniz zaten birçok firma bosch fren sistemi ve balatalar kullanıyor

• Bizde 65 binde elantra var. Sifir almistik. Otomatik benzinli arac. Gecen sene yillik bakimda ben soyledim balatalar degissin diye. Arayip balatalar iyi durumda gerek yok dediler. Ki otomatik aracta balata cabuk biter diye diliriz.

Nasil oluyor 30 binde balata bitiyor aklim almiyor.

• Ön ve arka balataların hepsini piyasada toplam 180 liraya bulabilirsin. HİQ , brembo veya trw marka balatalardan alırsın. 30-40 lira takma ücretini ustaya verirsin sanayide takarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 24 Ekim 2017; 18:25:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat çok yüksek ayrıca 30 binde balatayı bitirmek kolay bir iş değil.

• sürekli yoğun trafikte kullanırsanız 15 binde bile bitiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: trexin

Bizde 65 binde elantra var. Sifir almistik. Otomatik benzinli arac. Gecen sene yillik bakimda ben soyledim balatalar degissin diye. Arayip balatalar iyi durumda gerek yok dediler. Ki otomatik aracta balata cabuk biter diye diliriz.

Nasil oluyor 30 binde balata bitiyor aklim almiyor.

Kullanımla alakalı olabilir bana dabiraz erken eldi belki büyük şehirde veya yoğun trafikte aktif kullanıyo ya da frene asılıyodur sürekli sizin de iyi dayanmış maşallah

• Fren balatasının ömrü kullanıcıya göre değişir. Bittiyse değiştirin, fren önemli.
  • fren önemli dışarıda orjinal parça bulamayacaksanız eğer yetkili serviste değiştirin. Orjinal olmayan ile orjinal balatalar arasında performans ve ses ötme farkı oluyor. Ben sanayide değiştirdim 2 kez pişmanım bundan sonra hayatta gitmem disk balata değişimi için sanayiye. Aracın durması da sıkıntıya düşüyor çünkü. ötüyor ses yapıyor ıslık çalıyor. Parçacı usta derken muhattap bulamıyorsun.
  • Fiyat bana pahalı geldi.

• Peugeot'da kılı kırk yararak 200 liraya değiştirdim önleri.Araç 2008 dizel manuel.28 bin km dayandı ön balatalar, arkalar da bitmek üzere 200e de onları değiştireceğim.

Araç şirkete kayıtlı diye bakımların faturalı olması için serviste yaptırdım, yoksa sanayide 110-120 liraya halloluyor orjinal balatayla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.