Şimdi Ara

Hava kaçıran lastik.Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
37.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Benim aracın sol arka lastiğinin basıncı sürekli düşüyor.Hatta ben lastik basıncını 32 ps ayarlıyorum 3-4 gün sürmüyor 14 hatta 12 ps ye düşmüş oluyor. Benzinlikte mecburen 3 4 günde bir hava basıyorum. Sorun ne olabilir? Patlak olsa havası hemen iner ama bu öyle değil. Böyle devam etsem yolda giderken başıma iş açabilirmi? Ne dersiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lastik Hava Kaçırıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Lastikleriniz sürekli hava kaybediyor mu? Bu durum, sürüş güvenliğini tehlikeye atabileceği için dikkate alınması gereken bir sorundur. Lastik hava kaçırmasının birkaç nedeni olabilir ve bunları belirlemek, uygun çözümü bulmak için çok önemlidir.

Lastik Hava Kaçırır: Nedenleri

• Siboptan Hava Kaçağı: Lastik sibopları zamanla hasar görebilir veya gevşeyebilir ve bu da hava kaçmasına neden olabilir.
    • Lastik Janttan Hava Kaçağı: Lastik ile jant arasındaki conta zamanla aşınabilir veya hasar görebilir, bu da hava kaçmasına neden olur.
    • Lastikte Delik veya Yarık: Lastiklerdeki delikler veya yarıklar havanın dışarı çıkmasına izin vererek hava kaçırmaya neden olabilir.
    • Lastik Yanak Duvarı Hasarı: Lastik yanak duvarında hasar, havanın dışarı sızmasına neden olabilir.

Lastik Basıncı Sürekli Düşüyor: Çözümler

• Sibopu Kontrol Edin ve Gerekirse Değiştirin: Sibop hasarlı veya gevşekse, yeni bir sibopla değiştirin.
    • Lastik Jant Contasını Kontrol Edin: Lastik ile jant arasındaki contayı hasar veya aşınma açısından inceleyin. Gerekirse yeni bir conta kullanın.
    • Lastiği Delik veya Yarık Açısından İnceleyin: Lastikte delik veya yarık olup olmadığını kontrol etmek için bir su kabına batırın ve kabarcık olup olmadığına bakın. Delik veya yarık varsa, bir tamirci tarafından onarılmalıdır.
    • Lastik Yanak Duvarını Kontrol Edin: Lastik yanak duvarında hasar olup olmadığını kontrol edin. Hasar varsa, lastiği değiştirin.
    • Lastik Basıncını Düzenli Olarak Kontrol Edin: Lastik basıncını önerilen seviyede tutmak, hava kaçaklarını tespit etmenize ve önlemenize yardımcı olur.

"Lastik hava kaçırıyor" sorunu, sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. Lastik hava kaçırmasının nedenini belirlemek ve uygun çözümü bulmak çok önemlidir. Yukarıdaki adımları takip ederek, hava kaçaklarını hızlı ve verimli bir şekilde giderebilir ve güvenli sürüşün keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eğer çivi felan batmamışsa jant ile lastiğin birleşme noktasından kaçırıyordur.
    ben çok uğraşmıştım lastiği söküp jantı temizleyip yeniden takınca düzeldi
  • Sağlam dediğin lastik vida yemiş olabilir..üzerinde vida , ince çivi varsa hemen değil 3-4 günde iniyor..Çevrendeki bir.lastikçiye git derdini anlat..Söküp bakacak...Lastikte yabancı madde yoksa jantın üzerine basan omuzdan yada siboptan kaçırıyor..Omuza bir yağ gibi sıvı sürüyor...Sibobu söküp değişiyor işlem tamam oluyor...Jant ezik, çatlak, eğikse jantı değişeceksin.Yada düzelteceksin...Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Aralık 2010; 20:20:57 >
  • Arkadaşlar peki böyle devam etsem yolda hızlı giderken birden patlama olasılığı varmı lastiğin allah korusun.
  • Taş çatlasın 7 lira Lastik tamiri
  • Bugün sabah iyice inmiş yavaş yavaş geldim işe. Öğleden sonra yaptırmayı düşünüyorum vakit bulursam. Vaktim pek yok o yüzden.
  • Yaptırdım arkadaşlar. Lastiğin yanağına çivi girmiş. Çivi üzerindeyken gidiyormuşum.Büyük yama yaptı lastikçi. 10 tl.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanak tamir edilmez yenile lastiği
  • Çivi girerse anında iner diye bişey yok.Bir haftada da inebilir.Benim en son çivi girdiğinde 3güne bir iniyordu.Bir şişirdim ikinciye gittim lastikçiye inşaat çivisi çıktı.Normal fitil yerine mantar tıpa yaptırın
  • Lastikçi söktü lastiği yama yaptı ama mantar tıpa nasıl oluyor bilmiyorum.Daha sağlammı oluyor.yada 1 tane yeni lastik alıp taktırsaydım diğer 3ü farklı olacaktı.60 70 ytl le yeni lastik var. 175/13 ebatında. Bana bu yama sorun yaratırmı?
  • lastik yanağı tamir edilmez, tamirde olmaz

en akıllıca olanı bir çift lastik almaktır veya hiç değilse aynı marka model bir tane al en azından yanağı tamirli lastikten iyidir.
  • bence hemen lastiğini değiştir 3 kuruştan kaçayım derken allah korusun büyük bir kaza yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 24 Aralık 2010; 13:30:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasseven

Merhaba. Benim aracın sol arka lastiğinin basıncı sürekli düşüyor.Hatta ben lastik basıncını 32 ps ayarlıyorum 3-4 gün sürmüyor 14 hatta 12 ps ye düşmüş oluyor. Benzinlikte mecburen 3 4 günde bir hava basıyorum. Sorun ne olabilir? Patlak olsa havası hemen iner ama bu öyle değil. Böyle devam etsem yolda giderken başıma iş açabilirmi? Ne dersiniz?

lastiği söktürerek kontrol ettirmeniz gerekmekte
    lastige çivi batmış olabilir.
    sibop ignesinden kaçırabilir

cihan lastik 0312 3843165
  • quote:

Lastikçi söktü lastiği yama yaptı ama mantar tıpa nasıl oluyor bilmiyorum.Daha sağlammı oluyor.yada 1 tane yeni lastik alıp taktırsaydım diğer 3ü farklı olacaktı.60 70 ytl le yeni lastik var. 175/13 ebatında. Bana bu yama sorun yaratırmı?

Mantar yama aynen isminde olduğu gibi mantar şeklinde lastiğin iç kısmından takılan ve deliği tam kapatan daha güvenli bir yama.Diğer yama çeşidi fitil ve lastikçilerin en çok kullandığı çünkü uygulaması daha kolay 5 dk iş.Fitilde aynı şekilde lastikteki deliği kapatır ama fitil sıcak soğuk gördükçe üstüpüne benzer birşeydir çürür yerinden oynar patlağı büyütür vs lastiğin yarılmasına yol açabilir.Ancak bunlar tabiki lastiğin dişlilerinin olduğu yüzeyde kullanılır.

Şayet lastik yanaktan yarılmışsa ona fitil yama falan olmaz.O lastikçi para kazanayımda gerisinden banane demiş.O yapılan yama ansızın çat diye lastiğin yeniden yarılmasına yol açar o zamanda hızlı olursun ıslak zemin olur vs allah göstermisin yolda tutamazsın arabayı.O lastik ayar tutmaz.Şayet lastik yanaktan yarılmış ise stepne niyetine bile koyma arabana onu at aynı lasikten bir çift al tak yada o kadar paran yoksa tek bir tane al patlayan lastiğe tak sadece

• sizin hızlı iniyormuş..
    bizim aracın hep sağ arka lastiğine vida kaçıyordu. Hep de sağ arka lastik..
    son patladığında saydım 6. yama oldu... bi daha patladı fitil sokturdum artık ne bu ya.
    Yaza değiştirteceğim zaten lastikleri
  • Lastiğe büyük bir ihtimalle çivi girmiştir bu nedenle zamanla hava kaçırıyordur. Eğer lastiğe tamir yapılacaksa, çok güvenilir bir yerde yapılmalı yoksa yolda giderken sorun yaşatabilir. Mantar yama yapılmasında fayda var.

Eğer lastik yanaktan hasar görmüşse kesinlikle tamir yapılmamalı, lastik değiştirilmeli.
  • Lastikte şu ana kadar bir inme yok kullanıyorum ama aracın lastikleride eskidi değiştireceğim yakında. 2006 üretimiymiş. Yazın uzun yol yapıyorum tatilde o zamana kadar idare etsin değiştiririm . Zaten lastikçi şöyle bir baktı ve "yaza değiştir hocam lastikleri" dedi.
  • arkadaşlar bende yeni konu açmadan fikirlerinizi almak istiyorum bi konuda.aracım R19 europa.lastikler lassa atracta 175/70R13. trabzondan tekirdağa geliyoken (araba da yük fazlaydı biraz) yolda viraj dönerken sol arka lastik kenardan bir parmak kadar yarıldı.savruldum yol boş olmasa kaza olabilirdi Allah korusun.çıkma lastik taktırıp yolu tamamladık.şimdi arka lastikleri değişmem gerekiyor.ön lastikler aynı marka model ama onlar daha yeni.önleri arkaya aldırıp önlere yeni bi çift lastik alcam.yine aynı marka model mi almalıyım?burda bridgestone un kampanyası varmış bayiinin birinde 55tl+kdv diyor.modelini tam hatırlayamadım.nasıl yapsam bilemiyorum.tecrübeli arkadaşlar varsa fikir verebilirlerse sevinirim.teşekkürler
  • Lastiğe yama yaptıralı 1 yıl oldu kullanıyorum sorun yok merak edenler için. ama lastik dişleri kalmadı değiştirmem gerek yazın değiştirecektim sözde fırsat olmadı ama bayağı kaliteli lastiklermiş Lassa grand slam.Şimdi yağmurlu havada ani frende kayabiliyor.Şehiriçi 40-60 km arası yavaş kullanıyorum.55 +kdv ye bridgestone nerede satılıyor? Acil lazım banada... İzmirde oturuyorum.
  • quote:

Lastiğe yama yaptıralı 1 yıl oldu kullanıyorum sorun yok merak edenler için. ama lastik dişleri kalmadı değiştirmem gerek yazın değiştirecektim sözde fırsat olmadı ama bayağı kaliteli lastiklermiş Lassa grand slam.Şimdi yağmurlu havada ani frende kayabiliyor.Şehiriçi 40-60 km arası yavaş kullanıyorum.55 +kdv ye bridgestone nerede satılıyor? Acil lazım banada... İzmirde oturuyorum.

tekirdağ merkezde satılıyor bu lastikler.bi ara gidip ziyaret edicem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.