Şimdi Ara

Hava kapalı olduğunda bazı kanalların gitmesi (NTV GRUBU GELMİYOR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hava kapalı olduğunda kanalların gitmesi normal/olağan bir durum mudur? Yoksa çanakla veya LNB ile ilgili bir sorun mudur? Hava kapalı olduğunda , yağmur yağdığında veya yağmak üzere iken bazı kanallar gidiyor.

Hepsi gitse diyeceğim ki sinyal hiç gelmiyor ama sadece belli kanallar gidiyor. Mesela Doğan TV'ye ait kanallar.

Çanak yetmiyor veya yön ayarı iyi yapılmamış olabilir mi?

KONUYA EKLEME:

Arkadaşlar bugün de büyük bir yağmur oldu Bursa'da ve bütün kanallar gitti. 30 dakika sonra kanallar gelmeye başladı fakat NTV grubu gelmiyor bir türlü, daha önce de böyle yapıyordu NTV grubu bir türlü gelmiyor. Sorun nedir? Diğer kanallar mis gibi geldi ama NTV grubu bir türlü gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 8 Eylül 2009; 20:46:52 >

• Bugünkü doğan medya kanallarının kesintisinden bahsediyorsan senle ilgili bir durum değil.
  • konu güncellendi..
  • Fırtına,şiddetli yağmur yağması gibi durumlarda gitmesi normal birşey...Onun dışındaki durumlarda ya senin ekipmanında yada kanal yayınında bir sorun vardır...
  • bu NTV'nin sinyal durumu şu an.

Diğer kanalların ise şöyle...

Çanakla biraz oynayınca yayın geliyor bırakınca tekrar gidiyor. Acaba Çanak ayarı tam yapılmadı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

Çanakla biraz oynayınca yayın geliyor bırakınca tekrar gidiyor. Acaba Çanak ayarı tam yapılmadı mı?

Sence çanak ayarı tam olsa oynayınca daha da bozulması gerekmez mi?

Sorun çanakla ilgili ve lnb ile. Güçlü bir lnb ve büyük bir çanak daha az etkilenebilir ancak yine de yağmurun şiddetine bağlı olarak 2 metre de çanak taktırsan etkilenir.

Kanal A, Skyturk ve Kanal A ve NTV grubu çıkıyorsa çanağın ayarı tamdır sen de de ntv grubu sorunlu. Acaba neden ?

Bu arada d-smarttan screen shot nasıl alıyorsun, pcye bağlanıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 8 Eylül 2009; 21:51:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Sence çanak ayarı tam olsa oynayınca daha da bozulması gerekmez mi?

Sorun çanakla ilgili ve lnb ile. Güçlü bir lnb ve büyük bir çanak daha az etkilenebilir ancak yine de yağmurun şiddetine bağlı olarak 2 metre de çanak taktırsan etkilenir.

Kanal A, Skyturk ve Kanal A ve NTV grubu çıkıyorsa çanağın ayarı tamdır sen de de ntv grubu sorunlu. Acaba neden ?

Bu arada d-smarttan screen shot nasıl alıyorsun, pcye bağlanıyor mu ?

tahminimce ntb grubu kanallarının sinyali çok zayıf geliyordu normalde (bakmamıştım daha önce ama öyle tahmin ediyorum) hava kapanınca temelli gidiyor. Mesela Olay TV de sorunlu, bazen kesik kesik oluyor Olay TV yayını. NTV grubunda şimdiye kadar kesilme olmadı. Şu an havadaki bulutlar dağıldı, çanağın yönüne bakıyorum. Bütün kanallar geldi NTV grubu ve Olay tv yok.

Bölümde bir konuda NTV grubu yayınlarıyla ilgili bir sorunda bahsedilmiş. Anlaşılan bende de aynı sorun var.
    http://resim.donanimhaber.com/m_27438401/tm.htm

uyducu çağırmak lazım oldu herhalde, ayar için , baya da para alırlar şimdi

ss almak için d-smart kutusu arkasındaki kırmızı-sarı ve beyaz çıkışı kulanıyorum ve bilgisayarıma aktarıyorum tv kartı aracılığı ile..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evet şimdi kontrol ettim KanalA , Skyturk kanallarında da sinyal çok düşük. Yayın kesik kesik ve görüntüde bozulmalar oluyor.

Ayrıca hatırladığım kadarıyla SkyTürk'te de zaman zaman, hava açık olsa bile, sorunlar oluyordu bende, tıpkı Olay TV gibi.
  • Yağmurda bende de birçok kanal gitti.
  • quote:

quote:

evet şimdi kontrol ettim KanalA , Skyturk kanallarında da sinyal çok düşük. Yayın kesik kesik ve görüntüde bozulmalar oluyor.

Ayrıca hatırladığım kadarıyla SkyTürk'te de zaman zaman, hava açık olsa bile, sorunlar oluyordu bende, tıpkı Olay TV gibi.

LNB'nin ince ayarı bozuk. Skyturkte sorunlu ise geriye doğru kastır çanağını, ntv grubu için lnbyi sağa sola çevirip oyna gelir.

Benim bir çanaktta vardı aynı sorun
    en üstteki vidayı sıkıştırıp geriye doğru kastırınca yani 1-2 milim daha çanağın yukarı bakmasını sağlayınca düzeldi. Önce lnb ile oyna olmazsa çanağını dediğim gibi kastır. Gelmezse o zaman uyducu çağırırsın. Çatıya çıkıcaksan cep telefonu ile haberleş evle. fazla da gevşetme kastırmak için sonra ayarı temelli bozup uyducu gelene kadar beklemen gerekmesin. NTV grubunu lnb ile oynayarak (dokunur gibi kendi etrafında usulca çevirerek) halledemezsen çanağı sağa sola çok hafif oynatarak sinyali yakalamaya çalış. NTV ve skyturk için çanağın tvye yakınsa özellikle uyducu çağırmana hiç gerek yok.

Havada yağış yokken veya normal yağarken söz konusu kanallarını izleyebiliyorsan bence hiç kurcalama. Aşırı yağmuru böyle sorunlu kabullen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 9 Eylül 2009; 2:10:01 >

• quote:

quote:

quote:

LNB'nin ince ayarı bozuk. Skyturkte sorunlu ise geriye doğru kastır çanağını, ntv grubu için lnbyi sağa sola çevirip oyna gelir.

Benim bir çanaktta vardı aynı sorun
    en üstteki vidayı sıkıştırıp geriye doğru kastırınca yani 1-2 milim daha çanağın yukarı bakmasını sağlayınca düzeldi. Önce lnb ile oyna olmazsa çanağını dediğim gibi kastır. Gelmezse o zaman uyducu çağırırsın. Çatıya çıkıcaksan cep telefonu ile haberleş evle. fazla da gevşetme kastırmak için sonra ayarı temelli bozup uyducu gelene kadar beklemen gerekmesin. NTV grubunu lnb ile oynayarak (dokunur gibi kendi etrafında usulca çevirerek) halledemezsen çanağı sağa sola çok hafif oynatarak sinyali yakalamaya çalış. NTV ve skyturk için çanağın tvye yakınsa özellikle uyducu çağırmana hiç gerek yok.

Havada yağış yokken veya normal yağarken söz konusu kanallarını izleyebiliyorsan bence hiç kurcalama. Aşırı yağmuru böyle sorunlu kabullen.

teşekkür ederim. Ben yapmaya korktum daha çok bozarım diye.

smartshopları aradım 35 lira para istiyorlar el insaf

5 dak. yol mesafesi var ve çanak çatıda falan değil balkonda. 35 tl neye alıyor bunlar.

• BEnimde nvt ntvspor gitti ya
    sadece lnb yi hafif cevirsem gelirmi acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.