Uygulamanın adı wellbeing hocam onu yükle < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hava temizleme cihazları (72. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tesekkurler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam çok tesekkurler. Sorunsuz yüklendi.
Benim hava kalitesi iyi diyor ama çocuğun alerjisi icin almıştım, umarım ise yarar.
quote:
Orijinalden alıntı: hoijdaaaHocam çok tesekkurler. Sorunsuz yüklendi.
Benim hava kalitesi iyi diyor ama çocuğun alerjisi icin almıştım, umarım ise yarar.
Anlık o.mesela dışardan kömür kokusu gelir anında kötü koku algılayıo hızlı çalışıyor.renk kırmızıya dönüyor
Zamanlayıcı var ordan geceleri otomatik yapıyorum ben.sabaha kadar çalıştırıyorum.sbah kendi duruyıor ayarladığım saatte
Bu üründe bazı yerlerde HEPA bazı yerlerde EPA yazıyor. Anladığım kadarıyla HEPA, EPA'dan daha iyi. Bilgisi olan var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: scorpion3560Uygulamanın adı wellbeing hocam onu yükle
Alıntıları GösterHocam filtresi EPA mı HEPA mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: üç fHocam filtresi EPA mı HEPA mı?
Alıntıları GösterHocam resmi sitesinde epa 12 yazıyor ama tam bilmiyorum
5 katmanlı fitresi var.baya kaliteli duruyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion3560 -- 27 Kasım 2020; 13:0:6 >
2650'ye Watsons'dan aldım Pure A9'u filtresinden emin olamadım ama aldım işte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üç f -- 1 Aralık 2020; 19:36:1 > -
kendi sitesinde epa yazıyor yani demekki epadır
-
aslında hepa 12 denilen filtre adlandırmada epa diye geçiyor sanırım
https://atri-tech.com/epa-hepa-and-ulpa-filters-technology//
-
Xiaomi Air Purifier 3H aldım kullanıyorum fakat sanırım içerisinde gelen filtre içerideki yemek kokusu vs temizlemiyor. Bunun için farklı bir filtre mi almam gerekiyor ? Evet ise orijinalini nereden temin edebilirim acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 9 Aralık 2020; 2:7:59 >
bu tarz bir cihaz alınacaksa bence en önemli konu filtreleri, hepa filtre olmazsa olmazı, karbon filtre de aynı şekilde, ben ekstradan UV lambası olmasını da istedim, Fakir Vigor aldım. Sürekli Auto modda çalışıyor, mutfak ile yatak odası arasında mesafe uzun, biri evin bi ucu, diğeri diğer ucu, mutfakta birşey piştiğinde koku olursa (aspiratöre rağmen) diğer ucundan cihaz algılayıp devreye giriyor, banyoda parfüm sıksam algılayıp devreye giriyor, robot süpürgenin hepa filtresini alıp biraz toz kaldırdım yanında dust ikazı verip devreye girdi, malum kış aylarındayız ama mecburen evi havalandırıyoruz bir miktar, malum hava kirli dışarıdan is kokusu geliyor, cihaz algılayıp devrini yükseltiyor. Negatif tarafı ise İonizer ile UV modunun birlikte açılıp kapanması, ben ionizeri devre dışı bırakıp UV lambasının devrede olmasını isterim, ama yapamıyorum. Bundan dolayı gece UV kapalı, gündüz oda boşken bikaç saat açık kalıyor UV.
ilk kullanımdan 3 hafta sonra filtrelerini kontrol ettiğimde ön filtrenin ince bir toz tabakası ile örtülü olduğunu gördüm, yıkadım temizledim, plazma filtresi ise temiz gibiydi, parmağımla bi dokundum parmağım simsiyah is oldu. Kulak çöpü ile ince tellerini, diğer kısımlarını sildim, havadaki isi tutmuş anlaşılan. Şimdilik memnunum ilerleyen zamanlarda ne olur bilinmez tabi. Ama benim araştırma/alım sırasındaki kriterim cihazın işini yapıyor olması gerekliliği ve filtre maliyetinin çok olmaması, otomatik modunun olması idi..
-
Güle güle kullanın bende almak istiyorum nerden ve kaça aldığınızı sorabilirmiyim.
-
Fiyat /performans olarak en iyisi fakir vigor gibi görünüyor benim araştırmalarıma göre. gerçi fiyatı çokta uygun sayılmaz ama benim için olmazsa olmazlar hepa filter,aktif karbon,iyonizer ve UV lamp, bunlara ek olarak tabiki ön kaba toz ve pislikleri tutan bayağı bir filitre ve telefon ile eşleşmesi vs olsa çok ii olur.
-
Merhaba ben de bunu almayi dusunuyorum ama hic bir yerde bulamadim ufledigi hava ortamin havasindan daha soguk mu ya da dyson gibi serinletme ozelligi var mi? Acil cevaplarsaniz cok sevinirim, kizimin geniz akintisindan dolayi bir an once almak istiyorum. Acaba dyson mi alsam diyorum bir yandan da ama heralde onun filtreleri cok daha pahalidir..
11.11 indiriminden n 11 den almıştım. Daha doğrusu bu Kasım indirimleri zamanını kollayarak almıştım :)
Bana piyasaya göre uyguna geldi. Şimdi yine yükselmiş biraz. -
Telefon eşleşmesi yok evet, ama asıl işlevini yapacak donanımlarına önem verdim bende bunu tercih ettim. Ardunio nodemcu ile bir akıllı kumanda yaparak telefondan kontrol etmeyi planlıyorum -
Dyson bende araştırdım. Temel ihtiyaca cevap veriyor. Karbon filtre hepa filtre. App ile telefon bağlantısı. Ama filtrelerinin maliyeti yüksek. İşletme maliyeti fazla yani. Vigor ürünü havayı önden çekiyor yukarıdan odaya geri bırakıyor. Benim için esas olan ortamda bir esinti olmaması idi, malum uyurken de çalışacak. Bundan dolayı soğutma veya vantilatör etkisi olmayan birşey tercih ettim. Vigor da böyle bir etki yok. -
HEpa 10-11-12-13-14 olmak üzere seluloz bazlı bir filtredir. En iyisi 14 olandır.
HEPA filtrelerinin popülerliği gün geçtikçe artmaktadır çünkü iç mekânlardaki kirlenmiş hava için en iyi çözümü sunar. Evlerimizdeki kirlerin büyük bir kısmı gözle görülemeyen kirden oluşur. Ağır olan kirler yerçekimi sayesinde eşyaların ve yerlerin üzerine düşerler ve biz bunları görebiliriz. Fakat daha hafif olan partiküller ve gazlar havada asılı kalırlar ve bunlar bizim gözle göremediğimiz kadar küçüktürler.
HEPA filtreleri havada asılı kalan ve gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu partikülleri, polenleri, sigara dumanını ve virüsleri temizleyebilmenin tek yoludur. HEPA filtresine sahip bir elektrik süpürgesi alırken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;
-HEPA filtresi süpürgenin kalbi olan motorun hava çıkışında bulunmalıdır. Bu sayede evinize geri verilen havanın temizliği garanti altına alınır.
-HEPA filtresi, tamamen hava sızdırmaz bir tasarımla yerleştirilmiş olmalıdır ki süpürgenizin içine giren her partikül başka bir sızıntı olmadan filtre tarafından tutulabilsin ve eviniz bu partiküllerden tamamen arındırılsın. Nilfisk’in "HEPA Tight Construction” tasarımı sayesinde hiçbir partikül HEPA filtresinden kaçamaz!
HEPA FİLTRELER
SınıfVerimlilikToz Taneciği
Hepa 14 99,995%Max. 5 Toz Taneciği
Hepa 13 99,95%Max. 50 Toz Taneciği
Hepa 12 99,5%Max. 500 Toz Taneciği
Hepa 11 95% Max. 5000 Toz Taneciği
Hepa 10 85%Max. 15000 Toz Taneciği
Astım ve alerji dünyada büyüyen bir problemdir. Evinizde alerji riskini en aza düşürmek için temiz bir çevre sağlar.
-
Dyson pure humidify+ cool kullanan var mı arkadaşlar?
Bende cihaz var 10 günlük cihazla ilgili bir soru soracağım kullanan arkadaşlara alıntı yaparlarsa mesajımı çok sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X