Şimdi Ara

Hava Üflemeli Havya Yerine Sıcak Hava Tabancası Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi hava üflemeli havyalar yerine aşağıda linki verdiğim sıcak hava tabancası da kullanılabilir mi? fiyat olarak çok uygun ve sıcaklık değerleri hava üflemeli havya ile neredeyse aynı gözüküyor. Tabi ayarlı hava ve sıcaklık ayarı yok.
    Bu konuda deneyimli elektronikçi arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

Bavaria Bha 2000/1
    www.hepsiburada.com
    Bavaria Bha 2000/1 Sıcak Hava Tabancası Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/bavaria-bha-2000-1-sicak-hava-tabancasi-p-HREIN4520130?magaza=Badem10

veya
    Black &Decker KX1650

ikinci linkteki daha fazla ısı veriyor.

• Merhaba,

Dikkatli olmak şartı ile tabi ki kullanabilirsin. Bazen bga rework istasyonu ile uğraşmaya üşenip qfn tarzı komponentleri bununla lehimliyoruz, söküyoruz.
    Tek önerim bütçeni artırabilirsen ısı ayarlısını alman.
  • bgkn kullanıcısına yanıt
    Isi ayarlilardan öneriniz var mi? Bana da lazim da.

Bir de maksimum kaç dereceye kadar olanlar lazim olur elektronik devrelerde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Hepsi birarada

Tercih sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 2 Aralık 2018; 14:0:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Bizim kullandığımız ısı tabancası şu :
    www.hepsiburada.com
    Bosch GHG 660 LCD Sicak Hava Tabancası Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/bosch-ghg-660-lcd-sicak-hava-tabancasi-p-HRBOSCHGHG660LCD

Memnunuz, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık. 660 dereceye kadar ayarlanabiliyor, kullanmak isterseniz.

Üstte ki arkadaşın attığı tarz bir üründe alabilirsiniz. Tercih tamamen kullanım durumunuza göre size kalmış.

Genel olarak qfn, bga için lehimler kart ısındıktan sonra 220- 240 derece civarlarında eriyor. Kurşunlu- kurşunsuz lehim ısısı aynı mıydı onu hatırlamıyorum. Yani ortalama 300 derece olan bir cihaz işinizi görebilir. Sürekli aynı tip malzeme ile uğraşacaksanız datasheet inden ısı profiline bakarak da ürün belirleyebilirsiniz.

• bgkn kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam. Bir bakayim teşekkürler
  • Ben anakart üzerinden usb veya ethernet soket sökmek, belki bga söküm için amatör, yarı profesyonel olarak almak istiyorum. İlk gönderdiğim linkte 1.kademe 350 derece diyor. Biraz uzakta tutup diğer malzemeleri koruma altına alırsam iş görür gibi o zaman. Eğer işi biraz büyütürsem ayarlı göstergeli alırım diye düşünüyorum. Bavaria markalı ürünü kullanan var mı acaba. Yorumlar fena gözükmüyor. F/P olarak. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Hepsi birarada

Tercih sizin...

Alıntıları Göster
    En alttaki ürünü aliexpressten getirirken Türkiye girişi gümrükte bir sorun olur mu? Cihaz büyük çünkü. Bu şekilde getiren varsa yorumlarını alabilir miyim.

• Satıcıya sorun. Ayrıca 14$ a yakın gönderim ücreti var.

Piyasamız da satılan modellere de bakın. Fiyat karşılaştırması yapın.

Bütçenize uygun seçimi yapabilirsiniz.
  • Teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.