Bildirim
havalı tüfekten anlayanlar..
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Her silahla avlanılır. Örneğin mızrakla, yeterki kullanmayı bilin. Ha derseniz ki "yasal mı?" hayır değil. Hava tüfekle avlanmak kanunen yasaktır. Vicdani yönü ise tartışılır.
Havalı tüfekler için henüz ruhsat gerekmiyor. Tüfeğinizin ruhsatı tüfeğinizi alırken kestireceğiniz faturadır. Bu sebepten fatura almayı ve o faturayı saklamayı unutmayın.
www.isgoren.com.tr ve yatagun.com oldukca güvenilir sitelerdir. En azından ben onlardan alışveriş yapıyorum.
Maksimum 400 tL bütceniz varsa eğer size tavsiyem ya 2. el ithal silahlara bakın, ki 2. elleri için bile 400 tL bütce düşük sayılır. Ya da genelde sizin bütcenize sahip arkadaşların aldığı Hatsan Mod 125 veya Mod 135 e bakın. Tabii "güçden feragat ederim, isabetli ve daha kaliteli olsun" derseniz Stoeger X20 gibi bir silahın sıfırınıda alabilirsiniz. Şahsen benim tercihim Stoeger dan yana olurdu.
Sorduğunuz bu soruların pekçoğunun cevabı forumda hali hazırda mevcut. Bence kafanızdakileri sormadan önce iyi bir araştırma yapın ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 3 Nisan 2013; 0:14:52 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ToTeM
Her silahla avlanılır. Örneğin mızrakla, yeterki kullanmayı bilin. Ha derseniz ki "yasal mı?" hayır değil. Hava tüfekle avlanmak kanunen yasaktır. Vicdani yönü ise tartışılır.
Havalı tüfekler için henüz ruhsat gerekmiyor. Tüfeğinizin ruhsatı tüfeğinizi alırken kestireceğiniz faturadır. Bu sebepten fatura almayı ve o faturayı saklamayı unutmayın.
www.isgoren.com.tr ve yatagun.com oldukca güvenilir sitelerdir. En azından ben onlardan alışveriş yapıyorum.
Maksimum 400 tL bütceniz varsa eğer size tavsiyem ya 2. el ithal silahlara bakın, ki 2. elleri için bile 400 tL bütce düşük sayılır. Ya da genelde sizin bütcenize sahip arkadaşların aldığı Hatsan Mod 125 veya Mod 135 e bakın. Tabii "güçden feragat ederim, isabetli ve daha kaliteli olsun" derseniz Stoeger X20 gibi bir silahın sıfırınıda alabilirsiniz. Şahsen benim tercihim Stoeger dan yana olurdu.
Sorduğunuz bu soruların pekçoğunun cevabı forumda hali hazırda mevcut. Bence kafanızdakileri önce iyi bir araştırma yapın ...
anladım hocam kusura bakmayın daha çok araştırmam gerekirdi konuyu açmadan önce.
cevabın için çok teşekkür ederim gerçekten açıklayıcı bir cevap oldu. havalı tüfekle avlanmanın neden yasak olduğunu anlamış değilim çok saçma değil mi ?
-
Havalı tüfekği ruhsat gerektirmediği için parası olan herkez alabiliyor.
Düşünsenize 10 yaşında bir zengin çocuğunun elinde FX Boss olduğunu? Fx Boss 9mm lik pellet atar ve attığı pellet bir insanın kafa tasını rahatlıkla delip geçebilir. Extrem bir örnek ama olsalık dahilinde. Bir örnek daha vermek gerekirse Hatsan Mod 125 çok güçlü bir yaylı ve o da bir insanın kafa tasına girebilecek ve hatta yakın mesafeden delip geçebilecek güçte. Peki bu silahlarla avlanmak serbest olsa, mahallemizdeki her çocuğun elinde böyle bir silah olsa, arada şakalaşmak adına birbirlerine sıksalar, mahalle köşelerinde saklanıp araçlara nişan alsalar ne olur?
Avlanmak yasak olduğu için bu silahlara rabet düşük ve çok az kişi avlanmak adına bu silahları alıyor. Bu silahla avlanmaya çıkan kişilerde genelde bu işi alenen yapamıyor çünkü yasak. Ama elimizdeki bu avantajı iyi kullanmak gerekir. Böylesi güçlü silahlar bence ruhsata tabii olmalı ama değil. Ruhsata tabii olsa avlanma ruhsatı ile satınalınacak ve havalı silah hobisini hakkını vererek yapan kişilerde keşmekeşe girecek.
Bence bırakın avlanmak KANUNEN yasak olsun, olsun ki RUHSAT almak zorunda kalmayalım : ) ...
-
quote:
Düşünsenize 10 yaşında bir zengin çocuğunun elinde FX Boss olduğunu? Fx Boss 9mm lik pellet atar ve attığı pellet bir insanın kafa tasını rahatlıkla delip geçebilir. Extrem bir örnek ama olsalık dahilinde. Bir örnek daha vermek gerekirse Hatsan Mod 125 çok güçlü bir yaylı ve o da bir insanın kafa tasına girebilecek ve hatta yakın mesafeden delip geçebilecek güçte. Peki bu silahlarla avlanmak serbest olsa, mahallemizdeki her çocuğun elinde böyle bir silah olsa, arada şakalaşmak adına birbirlerine sıksalar, mahalle köşelerinde saklanıp araçlara nişan alsalar ne olur?
Avlanmak yasak olduğu için bu silahlara rabet düşük ve çok az kişi avlanmak adına bu silahları alıyor. Bu silahla avlanmaya çıkan kişilerde genelde bu işi alenen yapamıyor çünkü yasak. Ama elimizdeki bu avantajı iyi kullanmak gerekir. Böylesi güçlü silahlar bence ruhsata tabii olmalı ama değil. Ruhsata tabii olsa avlanma ruhsatı ile satınalınacak ve havalı silah hobisini hakkını vererek yapan kişilerde keşmekeşe girecek.
Bence bırakın avlanmak KANUNEN yasak olsun, olsun ki RUHSAT almak zorunda kalmayalım : ) ...
anladım hocam gerçekten mantıklıymış :) ben bu silahların bu kadar güçlü olduğunu düşünmemiştim araştırırım araştırmayıda severim ancak bu kadar güçlü olduğunu hakikaten bilmiyordum. gerçekten hak veriyorum şu anda sana. bilgilendirme için teşekkürler. ancak bence şöyle birşey de yapılabilir. diyorsun ya hani yasaklansın diye 10 yaşındaki bir çocuğun elinde olduğunu var sayarsak bence yaş sınırı konulsa (havalı tüfekler için söylüyorum) ve bu havalıların da ayrı bir ruhsatı olsa.. sadece bilinçli kişiler kullanabilse daha mantıklı olur en azından silahla uğraşmayı sevenler için iyi birşey olur.. dediğiniz gibi bu işi hakkıyla yapanlarda yaptıkları işe devam ederler.. Allah izin verirde bir gün daha çok param olursa kendime ait bir silah dolabı yapacağım. ve o dolabın içine havalıları koyacağım.. ama benim amacım avlanmak değil daha çok hobi olacak ben sadece meraktan avlanabilirmiyiz diye sordum.. ama ağzımın payını aldım .. teşekkür ederim cevaplarınız için :) iyi forumlar..
-
herşeyden önce bir uzman havalı tüfek kullanıcısı olarak senin gibi bu işe gönül vermiş bir arkadaşımı bilgilendirmek isterim şimdi sorularını yanıtlayalım
1 : havalı tüfekler aslında hobi amaçlı kullanılır bu demek değildirki yapamazsın bununda belli kuralları var mesela mahalle arasında insanların dolaştığı yerlerde kullanamassın ama ormanlık gibi dığ bölgelerde atış yapabilirsin vurabilirsin en azından neyi vurabilirsin anladın sen onu ama ormancıya dikkat :) alinde ve üzerinde görürse tüfek elinden gidebilir yani avlanmak yasak
2 : havalı tüfekler için ruhsat gerekmez adece fatuırası gerekli bunlar yani faturası diğer değişle ruhsatı görevi görür
3: yaklaşık 10 aydır alışveriş yaptığımwww.gungorav.com.tr var Güngör av yani bu zamana kadar çok memnunum çok şükür hiç problem yaşamadım
4: ben bu konuda HATSAN 'ı öneririm diceksin neden hatsan bir çok firma sana en fazla 2 sene garanti veriyor bu 2 senenin sonunda bir arıza çıkarırsa kaderinle baş başa kalıuyorsun fakat hatsan sana satmış olduğu tüfeğe ömür boyu garanti veriyor birde parça sıkıntısı yaşamazsın nede olsa yerli ve köklü bir firma
5: 400 tl'ye alabileceğişn aslında çok model var hatan mod 99 yada mod 125 mod 85 sniper hatta zorlarsan bu paraya mod 125 sniper bile alabilirsin :)
http://www.gungorav.com.tr/urun/hatsan-mod-125-sniper-havali-tufek_133.aspx?CatId=134
-
quote:
18 yaş altına fatura kesilmiyor hocam :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: musa_emir_2008
quote:
Önemli olan fatura kestirip kestiremeyeceğin. Yani faturayı babasının adına kestirir ve yine kullanır. Satıcıda "babanın, dayının, arkadaşının adına fatura kesmem" demez zaten ...
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: musa_emir_2008
quote:
Önemli olan fatura kestirip kestiremeyeceğin. Yani faturayı babasının adına kestirir ve yine kullanır. Satıcıda "babanın, dayının, arkadaşının adına fatura kesmem" demez zaten ...
haklısınız hocam benimde hatsan mod 85 sniperım var.Yaşım 16 Ama allaha şükür bilinçli atıcıyız bir kere hayvana sıkmadım sıkmamda Sıkanda ya canidir ya faşist gözümde hayvanın canı yok mu eline bir iğne battığında dayanamassın ama bir kuşa sıkarsın.Bu vahşetten öte birşey değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musaemirsen -- 10 Haziran 2013; 0:35:05 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X