Şimdi Ara

Havya Önerisi (YARDIM!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
38.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhan6894

quote:

Orijinalden alıntı: Chex

@SounD_ ;

Xytronic, çin malının önde gidenidir..

@ayks ;

eğer 100 tl ayırabilirsen BEST 898D almanı tavsiye ederim. yukarıdaki sarı mavi ürün..
    illaki 40 tl lik bir ürün arıyorsan 936 tipi bir ürün alabilirsin. tahtakale piyasası bunların envayi çeşidiyle dolu..

http://detail.en.china.cn/provide/detail,1088639343.html

sitedeki fiyatı 17.7 usd. piyasadan bunun çok altında bir fiyata bulabilirsin.. renk ve kalite farkı olabilir..

Bana da bu tipte analog bir havya lazım. Weller almıştım ucu düz tornavida gibiydi devre de lehimleme yaparken hiç ısıtmıyordu(15w) ve ucu da kalın olduğu için kaliteli lehimler yapamıyordum onu sattım. Şimdi sıfır veya ikinci el hiç farketmez bir havya arıyorum. Asıl istediğim bu tipte el ile sıcaklığı ayarlanabilen bir havya ancak düz kalem havya da olabilir. Eğer ki böyle analog bir havya alacak olursam bütçem 45-55 tl olur. Ancak kalem havyanın bu kadar parayı haketttiğini düşünmüyorum(kaliteli markalar ve uçlar hariç.)
    Endüstri meslek lisesinde elektrik-elektronik okuyan 3. sınıf öğrencisiyim ne çok amatör ne de çok profesyonel bir elektronikçiyim bu yüzden orta seviye bir havya alacağım. Sizlerinde yardımınıza ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirm.
    Konu biraz gerilerde kalmış ancak yeni konu açmak yerine buraya sormayı mantıklı buldum.
    Teşekkürler.

arkadaşın dediği BEST 898D modelini bende almayı düşünüyorum.o kadar bütçen yoksa.boru tipi kaliteli havya olarak geçen 8-10 liralık havyadan al.solomon şeklinde(yani ucu vidayla sabitlenenler ısındıkça gevşiyor)

ben meslek lisesi okumadım ama evde bayağı bi elektronikle uğraşıyorum.3-4 yıldır kullandım 8liralık havyayı tek sorunu; elin kaymasını engelleyen lastiğin zamanla bollaşıp çıkması

• quote:

quote:

Havya Önerisi (YARDIM!)

al bi tane ömür boyu kullan. fiyatı mı,

100 tl

tahtakale tomruk sokak baran elektronik..

geçen gün aynısından bi tane daha aldım..

Hocam yapmayın bunu gördükçe hevesleniyorum yapmayın

•  Havya Önerisi (YARDIM!)

bu da benim havya goot cxr-30
  • şu best 898d'de gözüm kaldı.ufak güçte sıcak hava tabancası almak istiyodum.güzel bi seçim gibi duruyo.
    biraz daha ucuz modeli var mıdır acaba?
  • daha ucuz modeller de var ancak geniş kasa. şu an için en mantıklı seçim 898d havyası da dijital üflemesi de. elimde iki tane var ama kalbimdeki ürün şu;

Havya Önerisi (YARDIM!)

elbet bir gün kavuşacağız
  • @celalb;

hiç dikkat ettiniz mi sizin havyanın üzerinde 100v yazıyor. resim kendi çekiminiz mi internetten mi buldunuz acaba?
  • büyük olasılık kendi istasyonu vardır..
    quote:

@celalb;

hiç dikkat ettiniz mi sizin havyanın üzerinde 100v yazıyor. resim kendi çekiminiz mi internetten mi buldunuz acaba?
  • @Chex
    sağ tarafta amerikan tipi düz uçlu fiş var.internetten bulmuş heralde arkadaş
  • monitör milattan kalma olunca 1024x768 kullanmak zorunda kalıyoruz işte sondaki amerikan fişi görmemişim. az önce ebay de jbc lere baktım 147 dolara analog bi tane var

Havya Önerisi (YARDIM!)
  • http://www.dealextreme.com/p/electronics-diy-gas-soldering-iron-32622

birde şöyle birşey var bilmem işe yarar mı ama videoda pek kolay eritmiyor gibi
  • quote:

@celalb;

şu anda kendi havyamın resmini çekemediğim için internetten buldum
  • Bende üç gün önce Tahta saplı havya aldım ama elimde patladı. şanterleri attırdı . şuan iş yerimdeki kalem havyayı kullanmaktayım . Würth marka alman malı sağlam ama fiyatları pahalı iş yapıcaksınız kalite de lazım yinede Amatör iş yapıcaksanız 15 TL seramik uçlu 40 w yeterlidir. Aman siz olun tahta saplı havya almayın 5 para etmez ama dikkat
  • Yapmayın etmeyin arkadaş hobi amaçlı demiş siz İstasyonlu havya önermişsiniz
    kardesim sen 15 tlye kadar 40-60 lık al işini görür ama fişi kalın olsun kablosuda
  • hobi anlayışınız birkaç ay yapıp , sonra sıkılıp bırakmaksa doğrudur.
    ayrıca istasyonlu havya kalem havyalardan çok daha ucuza geliyo uzun vadede
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

hobi anlayışınız birkaç ay yapıp , sonra sıkılıp bırakmaksa doğrudur.
    ayrıca istasyonlu havya kalem havyalardan çok daha ucuza geliyo uzun vadede

bence hobi için yapıcaksa 40w luk yeter uzun vade bile olsa :)
  • Bu yollardan birkaç ay önce geçtim. Gerek işin profesyonellerinden, gerek hobicilerinden görüş aldım. Yaklaşık 3 ay boyunca okudum, işten arta kalan zamanlarda koşturdum, sordum, soruşturdum. Amacım basitti: Hobi amaçlı fakat uzun vadede kullanabileceğim, ısı ayarlı, uçları basit ve ucuz, kaliteli bir kalem havya istasyonu edinmek. Anahtar kelimeleri biraz açayım:

Hobi amaçlı: Günde 10 saat SMD lehim ve söküm işlemi yapılan endistriyel kullanıma maruz kalan havyalarla haftada en fazla 7-8 saat çalışan bir hobicinin kullanacağı havyanın gereksinimleri elbet farklı olacaktır. Onun için "almışken en profesyonelini, en büyüğünü al, kafan ağrımasın" yaklaşımı çok yanlıştır. Hobi amaçlı bir havya istasyonunun yeterinden güçlü olması size hiçbir şey kazandırmaz. Aksine gereksiz yer kaybına yol açarak çalışma alanınızı daraltır. Çalışma alanı her şeyden önemlidir.

Uzun vadede kullanılabilir: Havya satın almanızın üzerinden zaman geçse de yedek parça, aksesuar ve uçlarını piyasada bulabileceğiniz, ayrıca (yoğun kullanıma değil) düşük yoğunluklu uzun soluklu kullanıma uygun bir MARKA olmalıdır.

Isı ayarlı: Havyayı birden çok amaçla kullanacağım için farklı kullanım koşullarında çalışmaya uyum sağlamak adına ısı ayarlaması mümkün ve HASSAS olmasını istedim.

Uçları basit ve ucuz: Çokça ucu ekonomik olarak satın alabileceğiniz, depolayabileceğiniz (küçük, hafif), gerektiğinde başka uçları uydurabileceğiniz, hatta bulamadığınızda bakırdan kendiniz yapabileceğiniz/yaptırabileceğiniz derecede modüler bir uç sistemi olmasını istedim. Bunun için rezistansı ucun içinde olan (uçları pahalı), vidalı, ya da özel mekanik arayüze sahip (sadece markaya özel ucu bulunan) markaları direk eledim. Ayrıca Türkiye'de distribütörlüğü olmayan markaları da uçlar konusunda tedarik sıkıntısı çekmemek adına geride bıraktım.

Kaliteli: Isı ayarı hassas, doğru, içinde zararlı maddeler içermeyen, ses çıkarmayan (vızıldamayan) sağlam, iş ortasında bozulmayacak bir havya.

Kalem havya: Güç kaynağının havyanın elinizde tuttuğunuz kısmında olmaması hafif, ince, rahat bir şekilde çalışmanızı sağlıyor.

Elimde zaten Steinel'in üst model bir sıcak hava tabancası bulunduğundan, ayrıca çok büyük, sesli ve kalitesiz (bkz. yukarıdaki tanım) olduklarından dolayı sıcak hava üflemeli istasyonları da ilk aşamada eledim.

Geriye kalanlar ERSA ve WELLER'in bazı modelleri oldu. Netice itibariyle fiyat ve uçlarının basitliği, ucuzluğu ve bulunurluğu (biraz da kırmızı olması açısından ) açısından WELLER WHS-40D aldım. WHS-40 ile WHS-40D'nin tek farkı (ısınma ve soğuma esansında) güncel sıcaklığı LED ekranında göstermesi ve ayarladığınız sıcaklığa geldiğinizi, doğru sıcaklıkta lehim yaptığınızı şansa bırakmadan eş zamanlı olarak görebilmekti, ben de 40 yerine 40D aldım.

Weller WHS-40:http://www.e-hirdavat.com/Weller-Termostatli-Lehim-Istasyonu-WHS-40,PR-17355.html (10 TAKSİT)
    Weller WHS-40D:http://www.e-hirdavat.com/Weller-Dijital-Lehim-Istasyonu-WHS-40-D,PR-17356.html (10 TAKSİT)

Birkaç aydır kullandığım havya istasyonumdan fazlasıyla memnunum. Hiçbir şeye zarar vermeden pek çok elektronik modifikasyonunu gerçekleştirdim (ör:http://forum.donanimhaber.com/m_45525452/tm.htm ) daha fazlasına ihtiyacım olacağını da zannetmiyorum. Weller WHS-40 için konuşursak 100$+KDV gibi bir fiyat bu kriterlerde bir havya istasyonu için oldukça ucuzdur.

Şunu da unutmayın, kullandığınız altelere ödediğiniz bedel aslında emeğinize biçtiğiniz değerdir. Emeğiniz, işçiliğiniz, zamanınız sizin için ne kadar kıymetliyse kullandığınız aletlere de o kadarını ödersiniz. Zira kullandığınız aletler zamanınızın ve emeğinizin ne kadarının kaliteye dönüştüğünü belirler.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, vaktiniz boş kalmasın dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 4 Şubat 2011; 10:50:06 >

• amatör bile değilim yani senede bir lehimleme durumu ya olur ya olmaz. ama uzunca seneler malzeme çantamda bulunsun istiyorum.
    daha önce şu tahta saplı dandik aletlerden almıştım. pek güven vermediği için attım. yine de çok pahalı bir şey istemiyorum, 20-30 tl'lik bir şey işimi görür diye düşünüyorum.

şu model nasıldır sizce?

http://www.hepsiburada.com/liste/40-w-havya-solomon/productDetails.aspx?productId=hrapra40whvyc&categoryId=13003177#Gorseller

bir de şu var, solomonlardan daha ucuz:
    http://www.hepsiburada.com/liste/40-w-havya-class/productDetails.aspx?productId=hrapra40whvy&categoryId=13003177#Gorseller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 5 Kasım 2012; 23:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

amatör bile değilim yani senede bir lehimleme durumu ya olur ya olmaz. ama uzunca seneler malzeme çantamda bulunsun istiyorum.
    daha önce şu tahta saplı dandik aletlerden almıştım. pek güven vermediği için attım. yine de çok pahalı bir şey istemiyorum, 20-30 tl'lik bir şey işimi görür diye düşünüyorum.

şu model nasıldır sizce?

http://www.hepsiburada.com/liste/40-w-havya-solomon/productDetails.aspx?productId=hrapra40whvyc&categoryId=13003177#Gorseller

Başka konuda da bir arkadaş bu tip havya önermiş, bunlarla elektronik işi yapılmaz, malzemeleri yakarsınız. Elektronikçilerde 7-8 liraya çin malı plastik 30-40 W'lık kalem havyalar var, bunlardan alın, iki tane de yedek uç alın işinizi fazlasıyla görecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Başka konuda da bir arkadaş bu tip havya önermiş, bunlarla elektronik işi yapılmaz, malzemeleri yakarsınız. Elektronikçilerde 7-8 liraya çin malı plastik 30-40 W'lık kalem havyalar var, bunlardan alın, iki tane de yedek uç alın işinizi fazlasıyla görecektir.

mesajı editlemiştim, galiba ilk bahsettiğim tabanca tipi modellerden bahsediyorsunuz. yani şöyle bir şey de işi görür:
    http://www.hepsiburada.com/liste/30-w-havya/productDetails.aspx?productId=hrapra30whvy&categoryId=13003177#Gorseller

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

mesajı editlemiştim, galiba ilk bahsettiğim tabanca tipi modellerden bahsediyorsunuz. yani şöyle bir şey de işi görür:
    http://www.hepsiburada.com/liste/30-w-havya/productDetails.aspx?productId=hrapra30whvy&categoryId=13003177#Gorseller

Evet tam da bunlardan bahsediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.