Şimdi Ara

Havya Önerisi (YARDIM!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
38.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merakliturk

quote:

Orijinalden alıntı: uzman_as
    üzgünüm ama sandığınız gibi kerametim tamamı uçta değil.. ki weller'in yukarıdaki çin malı istasyona göre ucu da var.. weller ST7.. aslında bunlardan önce size şunu sorayım; daha önce hiç jbc kullandınız mı?

jbc kullanmadım. wellerin benim önerdigim modelinde ısı ayarı ucun tipine göre havyanın içerisindeki rezistans tarafından otomatik yapılıyor. Havyanın rezistansı çok ufak bir ses çıkarıyor ısınmaya başladığında. Wellerin uçlarının başka havyalarda verimli çalışacağı pek makul bir fikir değil.

bence jbc kullanın ondan sorna bu yorumları yazın. weller, ersa, astron, çin malı vs bir çok havya kullandım.. jbc den sonra hepsi oyuncak gibi geliyor...

• peki Xytronic nasıl bi markadır ? mesela bu ürün http://www.sanayipazari.com/index.php?do=catalog/product&pid=230
  • Projelerde kullanılacak ortalama bir kullanım için 40 TL civarında bir havya önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayks -- 30 Kasım 2010; 20:01:12 >
  • @SounD_ ;

Xytronic, çin malının önde gidenidir..

@ayks ;

eğer 100 tl ayırabilirsen BEST 898D almanı tavsiye ederim. yukarıdaki sarı mavi ürün..
    illaki 40 tl lik bir ürün arıyorsan 936 tipi bir ürün alabilirsin. tahtakale piyasası bunların envayi çeşidiyle dolu..

http://detail.en.china.cn/provide/detail,1088639343.html

sitedeki fiyatı 17.7 usd. piyasadan bunun çok altında bir fiyata bulabilirsin.. renk ve kalite farkı olabilir..

Havya Önerisi (YARDIM!)

• @Chex
    benim için artık çin fln farketmiyo almam lazım en kısa zamanda bişey ve max 70TL verebilirim..şu en son gösterdiginiz BEST 936 ile benim vermiş oldugum XYTRONIC 369 arasındaki fark nedir ?
  • hepsi aynı çin malı.. çoğu aynı fabrikadan çıkma.. kaliteli birşeyler bakıyorsanız sırayla yazayım.

jbc ad9250 (havyaların kralı.. söyleyecek söz bulamıyorum. dedim ya bunu kullandıktan sonra diğerleri oyuncak...)
    weller vhs40 (küçük ucuz kullanışlı. bir süre kullandım. tavsiye edebilirim..
    ersa i-con ( küçük şık kullanışlı ama şirkete alındığı gün iade ettirdim. jbc varken ersa mı! )
    best 898d (çin malı. evimde kullanıyorum. sıcak hava üflemesi de var. tamamen dijital. 100 tl. orta seviye için tavsiye ederim..)
    best936 (sıradan çin malı stand havya. ucuz malzemesi bol..)
  • Tahta saplıya fazla vermişsiniz.onun fiyatı 1.5 Tl dir ve eşi benzeri yoktur
    bence elektronikçilerde 10 -15 tl ye satılan 40 W havyalar var.tahta saplıdan sonra
    mersedez otomobil gibi gelecektir.iyi bir pasta ve 1 mm lik lehim ile güzel lehimler yaparsınız.
    tarif ettiğiniz işe göre bence ısı ayarlı istasyon alırsanız gereksiz para verirsiniz.
    sonra üstüne biraz para güzel bir istasyon .sıcak hava üflemeli falan.değişik elemanlar ve uygulamalar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Tahta saplıya fazla vermişsiniz.onun fiyatı 1.5 Tl dir ve eşi benzeri yoktur
    bence elektronikçilerde 10 -15 tl ye satılan 40 W havyalar var.tahta saplıdan sonra
    mersedez otomobil gibi gelecektir.iyi bir pasta ve 1 mm lik lehim ile güzel lehimler yaparsınız.
    tarif ettiğiniz işe göre bence ısı ayarlı istasyon alırsanız gereksiz para verirsiniz.
    sonra üstüne biraz para güzel bir istasyon .sıcak hava üflemeli falan.değişik elemanlar ve uygulamalar için.

1.5 bile değil 1TL imiş
    dediğiniz gibi 15-20 liraya Solomon marka havyalar da var ama nebiliyim biraz daha kaliteli bişey olsun istedim..Goot marka var mesela CXR-40 http://www.protel-elektronik.com/asp/product/238/GOOT-CXR-40-Havya
    buda bana makul geldi..tek derdim 30W yeterli mi...

• Dostum seb SOLOMON 40W al kafanda rahat olsun lehim atmanda. Ben yaklaşık 10 yıl kullandım dediğim havyayı. Sadece ucunu değiştirdim iki kez.
  •  Havya Önerisi (YARDIM!)

Havya Önerisi (YARDIM!)

XY 369 Isı Ayarlı Havya İstasyonu

Ayarlanabilir analog sıcaklık kontrollü, isteğe bağlı olarak set edilebilen 250–450 ºC Sıcaklık aralığında çalışma özelliğinde, seramik ısıtıcının uygun koşullarda izole edilmesinden dolayı düşük sıcaklık kaçakları söz konusu değildir. Katı polykarbonat reçine kullanılarak dış yüzeyi darbelere dayanıklı duruma getirilmiştir

• quote:

Ayarlanabilir analog sıcaklık kontrollü, isteğe bağlı olarak set edilebilen 250–450 ºC Sıcaklık aralığında çalışma özelliğinde, seramik ısıtıcının uygun koşullarda izole edilmesinden dolayı düşük sıcaklık kaçakları söz konusu değildir. Katı polykarbonat reçine kullanılarak dış yüzeyi darbelere dayanıklı duruma getirilmiştir

bahsettiğiniz havyalar şu anda şirketin deposunda hurda da yatıyor...
  • aklıma takıldı şu anda.
    bu kalem havyaların içinde rezistansın bağlantı uçlarında yalıtım var.
    bu asbest olabilir mi acaba.işin bir de sağlık yönü var.
    ne diyorsunuz bu konuda.
  • ben 5liraya bimılyoncudan aldım canvar gıbı lehım yapıyor ama lehımden once ucunu zımparalaman lazım 60 watt fln
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chex

quote:

bahsettiğiniz havyalar şu anda şirketin deposunda hurda da yatıyor...

Aziz dostum sen almak istiyormusun istemiyormusun?
    hurdada murdada yatması neyi değiştirir?Sen dahi bu mesajlar yazılana kadarbilmiyordun....
    Çalıştığım yerde 2 adet var ve çok memnunuz.En az 5-8 yılllık vardır havya ucunu dahi değiştirmişeğiliz

Ama sen bilirsin sen 369aldığında bana firma komisyon vermeyecek

• Ben xytronic xy9-60A model havyayı kullanıyorum. Gayet memnunum. 5 senediir bu havya ile çalışıyorum hem iş yerinde hem evde hiç problem çıkarmadı. Fakat solomon marka istasyonsuz 40W bir havya ile de lehim yapılabilir ki çok yaptım. Arkadaş yaklaşık 2 haftadır havya önerisi istiyor. Git al kardeşim sen de bir havya millet kurtulsun nedir bu yaa?
  • başlangıç seviyesi için o kadar para vermeye gerek yok bence karaköyden 10 tl lik plastik saplılardan al bide 2.5tl ye havya altlığı al işini fazlasıyla görür ben ordan aldım 4 senedir kullanıyorum
  • çok pahalı olmayan profesyone havya istiyorsanız goot markasını önerebilirim. dünyada havya sektöründe en fazla patente sahip şirketmiş. ürünlerinin çoğunda made i japan yazıyor! ve kutularında inanılmaz bir origami sanatı kullanılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alirbsh

çok pahalı olmayan profesyone havya istiyorsanız goot markasını önerebilirim. dünyada havya sektöründe en fazla patente sahip şirketmiş. ürünlerinin çoğunda made i japan yazıyor! ve kutularında inanılmaz bir origami sanatı kullanılmış.

fiyatları ne seviyede?
  • quote:

@SounD_ ;

Xytronic, çin malının önde gidenidir..

@ayks ;

eğer 100 tl ayırabilirsen BEST 898D almanı tavsiye ederim. yukarıdaki sarı mavi ürün..
    illaki 40 tl lik bir ürün arıyorsan 936 tipi bir ürün alabilirsin. tahtakale piyasası bunların envayi çeşidiyle dolu..

http://detail.en.china.cn/provide/detail,1088639343.html

sitedeki fiyatı 17.7 usd. piyasadan bunun çok altında bir fiyata bulabilirsin.. renk ve kalite farkı olabilir..

Havya Önerisi (YARDIM!)

Bana da bu tipte analog bir havya lazım. Weller almıştım ucu düz tornavida gibiydi devre de lehimleme yaparken hiç ısıtmıyordu(15w) ve ucu da kalın olduğu için kaliteli lehimler yapamıyordum onu sattım. Şimdi sıfır veya ikinci el hiç farketmez bir havya arıyorum. Asıl istediğim bu tipte el ile sıcaklığı ayarlanabilen bir havya ancak düz kalem havya da olabilir. Eğer ki böyle analog bir havya alacak olursam bütçem 45-55 tl olur. Ancak kalem havyanın bu kadar parayı haketttiğini düşünmüyorum(kaliteli markalar ve uçlar hariç.)
    Endüstri meslek lisesinde elektrik-elektronik okuyan 3. sınıf öğrencisiyim ne çok amatör ne de çok profesyonel bir elektronikçiyim bu yüzden orta seviye bir havya alacağım. Sizlerinde yardımınıza ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirm.
    Konu biraz gerilerde kalmış ancak yeni konu açmak yerine buraya sormayı mantıklı buldum.
    Teşekkürler.

• quote:

Havya Önerisi (YARDIM!)

al bi tane ömür boyu kullan. fiyatı mı,

100 tl

tahtakale tomruk sokak baran elektronik..

geçen gün aynısından bi tane daha aldım..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.