Şimdi Ara

Havya Önerisi (YARDIM!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
38.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Evet tam da bunlardan bahsediyorum.

tamamdır, teşekkürler.
  • arkadaşlar çin mallarını resmen yerden yere vurmuşsunuz da delta elektronik markasının yaptığı br havya var 936 model bunu çeşitli şirketler kendi markalarını basıp vermiş piyasaya ve her yerrde yedek parası var. ha kalitelisini arayan konya sokakta ümit elektronik var oraya baksın. ben 3 tane aldım o kadar hor kullandım gene de yakamadım:)
    ustama da bir tane uç verdm o da kullanıyor.
    havya alırken mutlaka ısı ayarlı alın. bir de çok yüksek wattlarda almayın çünkü parçaları geçtim yolları da yakıyorsunuz ben 25 wattlık ile teypdeki yolları kaldırdım. 50 lik napar kim bilir:)
    c
  • Şu ürünede bakmaya değer.
    SI-130B-25 Ceramic Soldering Iron (AC 220~240V 14W, Orange Handle)

Özellikleri:
    ------------
    Daha hızlı ısıtma sağlamak için verimli seramik ısıtma elemanından imal edilmiştir.
    Kompakt , hafif tasarımıyla komforlu yumuşak tutamaçlarıyla kullanan kişinin yorgunluğunu azaltır.
    Daha fazla verim ve uzun hizmet ömrü için uzun ömürlü lehim ucuyla donatılmıştır.
    Daha iyi pas önleme kapasitesi için paslanmaz çelik namlu.
    Kullanıcı güvenliği ve kolaylığı için silikon koruma kapağı ve demir destek standı ile takviye edilmiştir.

http://www.prokits.com.tw/en/product/product_detail.asp?catid=9&itemid=SI-130B-25
    http://www.direnc.net/SI-130B-25-SERAMIK-KALEM-HAVYA,PR-16676.html
    http://www.kartalotomasyon.com.tr/Proskit-havya,TA-161.html

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

Şu ürünede bakmaya değer.
    SI-130B-25 Ceramic Soldering Iron (AC 220~240V 14W, Orange Handle)

Özellikleri:
    ------------
    Daha hızlı ısıtma sağlamak için verimli seramik ısıtma elemanından imal edilmiştir.
    Kompakt , hafif tasarımıyla komforlu yumuşak tutamaçlarıyla kullanan kişinin yorgunluğunu azaltır.
    Daha fazla verim ve uzun hizmet ömrü için uzun ömürlü lehim ucuyla donatılmıştır.
    Daha iyi pas önleme kapasitesi için paslanmaz çelik namlu.
    Kullanıcı güvenliği ve kolaylığı için silikon koruma kapağı ve demir destek standı ile takviye edilmiştir.

http://www.prokits.com.tw/en/product/product_detail.asp?catid=9&itemid=SI-130B-25
    http://www.direnc.net/SI-130B-25-SERAMIK-KALEM-HAVYA,PR-16676.html
    http://www.kartalotomasyon.com.tr/Proskit-havya,TA-161.html

benin kullandığım makinenin aynısı. sadece rengi değişik bir de benimki analog ayarlı
    yalnız havyalarda önemli olan makine değil ucudur zaten. güç kaynağı çok önemli değil. yeterli ısıtma kntrolü olsun kafi.
    seramik havyanın güzelliği, he tarafı eşit ısınıyor. yalnız bu tip havyaların ucu çok incedir. çok çabuk kırılıyor. benim gibi incelik isteyen şeyleri-telefon gibi- rahatça lehimleyebilrsiniz. yalnız aynı zamanda tv falan lehimliyorsanız bir tane daha alıp onda kırılmış uç kullanmak daha mantıklı ya da her seferinde uç değiştirirsiniz:)

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Bence güç önemli çünkü 100watt'a kadar havyalar mevcut ve uzun kullanımda ciddi elektrik sarfiyatı olabilir bu sebeple aynı işi 15 watt ile halletmek çevrecilik ve elektrik faturalarını düşürerek cebim için önemlidir.

Uçlar konusunda dediklerinize katılıyorum zaten yedek uç almayı düşünüyorum.Genelde havyaların uçları problem oluyor gerçi oda acemilikle öyle oluyor uzmanlaştıkça uçları daha uzun vadede tüketiyorsunuz.

Alternatif renk olarak turkuaz renkli olanını gördüm başka var mı bilmiyorum.Watt olarakta 12 ve 14 watt var sanırım.

Birde birşey sorayım bu cımbızlarda ESD yazısı anti statik olduğu anlamınamı geliyor yoksa ekstra anti-statik ürünlerden mi aramak lazım.???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 9 Kasım 2014; 23:29:35 >

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    bende normal havye almistim.. kullanamadim,, yatagin altina attim. sonra yeni havye aldim.
    arastirma sonucunda dimmer devresi yaptim.
    Bu yazdigima dikkat edin >>> basit dimmer devresi ile yatagin altina attigim havye,,, yeni aldigimdan daha iyi is yapiyor simdi. tecrubeye sagbittir isi ayarli havya (termostatlilar haric) zaten dimmerli havyedir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Bence güç önemli çünkü 100watt'a kadar havyalar mevcut ve uzun kullanımda ciddi elektrik sarfiyatı olabilir bu sebeple aynı işi 15 watt ile halletmek çevrecilik ve elektrik faturalarını düşürerek cebim için önemlidir.

Uçlar konusunda dediklerinize katılıyorum zaten yedek uç almayı düşünüyorum.Genelde havyaların uçları problem oluyor gerçi oda acemilikle öyle oluyor uzmanlaştıkça uçları daha uzun vadede tüketiyorsunuz.

Alternatif renk olarak turkuaz renkli olanını gördüm başka var mı bilmiyorum.Watt olarakta 12 ve 14 watt var sanırım.

Birde birşey sorayım bu cımbızlarda ESD yazısı anti statik olduğu anlamınamı geliyor yoksa ekstra anti-statik ürünlerden mi aramak lazım.???

kardeşim, anti esd olması lazım:)
    çünkü esd bir anda boşalan elektrostatik yük demek sanırm.
    ben başka renk falan bilmiyorum havyam 35 wattlık 936 lık ayarlı havya.
    şöyle diyeyim.
    havyanın kalemi ve ucu önemlidir. ben 45 liraya havyayı aldım. 30 lirası kalemi 5 lirası ucu. yani makine 10 tl ki potansiyometresi bile hala taş gibi.
    bunun haricinde önemli olan dediğim gibi havyanın seramik ısıtıcılı olması çok iyi. eskiden havyanın bir kısmı ısınırdı öbür kısmı sonra yetişirdi. o da kötü.
    kullanımda uzun süre dersek, valla o sana ve kulandığın alana bağlı. ben mesele ses sistemlerinden otomobillere, pclerden telefonlara kadar herşeyi lehimliyorum. otomobillerde işte 150 watt olsa çok iyi olurdu ama bu da yetiyor.
    ses sistemlerinde kolay kolay çabuk yıpranmaz uç. ama pc ve özellikle telefonlar için ucun sivri olması şart. ki bu makinelerin uçları ne yazık ki çok sağlam olamıyor. benim gibi telefonla uğraşıyorsan ayda bir uç değiştirirsin. ses sistemi ile uğraşırsan benim bir ucum 1 seneye yakın gidiyor. ki ayrı uç kullanıyorum anlayacağın. sana tavsiyem hep kapatma. hani yarım saat sonra açacaksan en düşüğe al. soğuyup ısınmasın ki uç zedelenmesin. çok sıcakta da bırakma. faturadan da kaybedersin uç da gene zedelenir. kombi gibi tut. az olsun öz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi7406 -- 10 Kasım 2014; 14:50:52 >

• arkadaşlar Weller'in sp25neu modelini aldım 25Watt fakat aldıgımda ucu ince estetik iken bir süre sonra düz biçime girdi.Devrelerde kolay lehim yapamıyorum.Ayrıca ucunu da değiştiremiyorum.Yardımcı olurmusunuz ?
  • bir elektronikçi için havya vazgeçilmezden de öte özelliği va çalışma şekli önemli
    çeşit çeşit kullanılabilir havyalar var tabiki.
    ben yıllarca tabanca havya kullandım,
    sıcak hava havyaları sonraları çıktı yada biz ler yeni duyduk
    bu sıcak hava üfyelen havyaların uclarındaki resiztans kaç vattlık acaba bilen varmı,
    yada tel uzunluğunu kendimizmi kesip ayarlıyor,
    bir dostumun sıcak hava havyası var
    ancak ucundaki resiztans kopmuş, kopan yeri eklemiş
    ama tekrar tekrar kopunca eklenecek durumuda kalmamış
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Başka konuda da bir arkadaş bu tip havya önermiş, bunlarla elektronik işi yapılmaz, malzemeleri yakarsınız. Elektronikçilerde 7-8 liraya çin malı plastik 30-40 W'lık kalem havyalar var, bunlardan alın, iki tane de yedek uç alın işinizi fazlasıyla görecektir.

mesajı editlemiştim, galiba ilk bahsettiğim tabanca tipi modellerden bahsediyorsunuz. yani şöyle bir şey de işi görür:
    http://www.hepsiburada.com/liste/30-w-havya/productDetails.aspx?productId=hrapra30whvy&categoryId=13003177#Gorseller

Evet tam da bunlardan bahsediyorum.

ben havya ne demek bilmiyom ggerçek

• Nadiren kullanacağım bir havya almak istiyorum bana da yardımcı olur musunuz? Set hakkında sorularım var:
    - Maksimum 10-15 tl'lik (40w-60w) bir kalem havya alacağım. kırk yılda bir kullanılacağı için. vidalı ayarlı uçlar var sanırım. bu şekilde almak değişimi ve uzunluk ayarı için daha iyi olmaz mı?
    - Lehim pastası: Gerekli midir? kullanmasak ne zararı olur?
    - Havya temizleme: bulaşık teli kullanılabilir diyor. öyle yapacağım farkeder mi?
    - Lehim temizleme teli: sanırım bundan almak gerek. lehimlenecek yüzeyi bu tel temizliyor.
    - Tel: pastalı teller var sanıyorum. pasta kullanmaya gerek kalmıyor mu?

Cevaplar ve fikirler önemli. şimdiden teşekkürler.
  • Makel al iyidir 30-40 tl civari oluyor kalem havya seklince. tabanca i
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu

Nadiren kullanacağım bir havya almak istiyorum bana da yardımcı olur musunuz? Set hakkında sorularım var:
    - Maksimum 10-15 tl'lik (40w-60w) bir kalem havya alacağım. kırk yılda bir kullanılacağı için. vidalı ayarlı uçlar var sanırım. bu şekilde almak değişimi ve uzunluk ayarı için daha iyi olmaz mı?
    - Lehim pastası: Gerekli midir? kullanmasak ne zararı olur?
    - Havya temizleme: bulaşık teli kullanılabilir diyor. öyle yapacağım farkeder mi?
    - Lehim temizleme teli: sanırım bundan almak gerek. lehimlenecek yüzeyi bu tel temizliyor.
    - Tel: pastalı teller var sanıyorum. pasta kullanmaya gerek kalmıyor mu?

Cevaplar ve fikirler önemli. şimdiden teşekkürler.

Sorularım güncel..
  • Solomon yada antex tavsiye ederim.ben is yerinde antex 25w kullaniyorum.sorunsuz.ingiliz mali ;)

• Selamlar Arkadaşlar,

GOOT marka Made in JAPAN bir havya var. PX-201 model. Ankara'da Avrasya Elektronik te satılmaktadır.

Ürün harika, mutlaka tavsiye ederim.
  • Konuyu kim hortlattı ben geçen sne bi elektronikçiden 15 tlye 40w havya aldım fakat biraz geç ısınıyor yada ucu körerdi diyemi öyle yapıyor bilmiyorum ama almışken kaliteli bişey alınız
  • Evet, ucu kararıyor ve sadece ucunda tek bir temiz nokta ile lehim yaptırıyor, ucunu temizleyince, lehim tutuyor, sonra hemen geri kararıyor...
    Bende 15 tl yerine , 30tl lik havyeden aldım, araya dimmer devresi bağladım, ısı düşük olduğu için lehim işim biraz rahatladı, sonra onunda ucu kararmaya başladı,

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Çözüm varmı dostum bu konu için? Benimkinin ucu vidalı değiştirilebilie sanırım

• Çözümü ben daha denemedim,, bence lehim haricinde hiç birşeye uç deymemeli,,,
    Heralde ısı ayarlı 930 diye bir havya var, onu alıp deneyecegim, diğer eski havyeyide ufak tefek plastik silikon eritme işlerinde kullanacağım

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Anladım bazıları plastik filan eritiyor ondan bagsettn sanırım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.