Şimdi Ara

havya tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
10.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba elktronikte basit lehim işlerinde kulanacağım(bakır plaket lehim vb.) bir havya arıyorum özellikleri
    1 30 tl altı
    2 ucu değiştirilebilir
    3 kaliteli
    ısı ayarına gerek yok teşekkürler

• SOLOMON MARKA KALEMhavya kullanıyorum memnunum gayet güzel...
  • standart kalem havya almayı düşünüyorum. daha amatör olduğumu düşünüyorum
  • bir havyayı uzun süre kullanabilmek için, kaliteli olmasına gerek yok. ıslak sünger(havyaya özel olması daha iyi olur.) veya nişadır ile havyayı temizleyerek, uzun süre kullanabilirsin. havya ucunu pastada temizlemek gibi hurafelerden de uzak dur.
  • Yeri geldiği için aktarayım . 1995 senesinde 3 senedir çalıştığım iş yerinde son Kullanıcısı olduğum ERSA multitip 25 watt havyayı hurdaya ayırıp , weller stand aldık .

Eski ERSA yı çok kulllandığım için vefa gösterip işyerinden rica ettim , çöpe atmayıp kendime aldım .

Bakım yapıp ucuz çin malı birkaç tane uç aldım .

İşte şimdi 23 yıldır O ERSA havyayı kullanıyorum .

Uçları çin malı olduğu için çabuk eskikiyor ama ucuz olduğu için değiştirmek sorun olmuyor .

Not ; alelade bir dimmer ile mükemmel sıcaklık ayarı oluyor .

İnş . Bozulmadan daha nice yıllar kullanmak nasib olur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Standart markasız olarak 5 seneden fazladır kullandığım 2 havya hala sorunsuz çalışıyor. Eğer profesyonel işlerde kullanmayacaksanız marka model pek önemli değil ve çok para vermenize gerek yok. Telefon ana kartı gibi işlerle uğraşacaksanız o işler için çok ince uçlu ve ısı kontrollü havya kullanmanız gerekiyor. Onlarda 100 lira civarından başlıyor.
  • teşekkürler tavsiyelerinize göre alacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matkap tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    Havya / İstasyon Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    SMD tamir için havya önerisi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Marxlow 30W Kalem Havya - ZD-30B canavar gibi havya.
  • Ben gibi ucuz kalem havyalara para verin durun. Mesele ucunun eskimesi değil. Porselen koruma ile elektriğin havya ucuna iletildiği kısımdaki arızalar sorun. Tam ısıtmama, çok ısıtma, hiç çalışmama. Isı ayarlı havya denilince ohoo benim ısı ayarıyla ne işim olur ya demek olmuyor. Cyber 936 aldım 3 sene önce ne ucunu değiştirdim ne başka bir şey. Maşallah canavar gibi çalışıyor. Çok araştırdım, yaşadığım yerdeki elektronik tamir yapan yapan esnaflara sordum adamların elindeki 936 lar en az 7-8 senelik ve sıkıntısı yok diyorlar. İnternetten 79 liraya almıştım.

Ondan önce 10 liraya 4 adet kalem havya, 20 liraya da tabanca havya aldım. Bu 5 adet havyanın toplam kullanım süreleri 2 yıl oldu. Ama bu Cyber 936 havyayı 3 senedir kullanıyorum ve kullanmaya da devam edeceğim. Bir kere al sonra arkana bakma. Kaliteli iş istiyorsan, heyecanlandığın bir projeyi yapmak için çabalıyorsan ucuz havyalar çok başını ağrıtır.

Kalem havyanında iyisini 3 sene önce weller 40w havya söylemişlerdi.

• Merhabalar. Bende 100 watt tabanca lehim makinesi var. Kalem havyam Solomon 40 watt idi ve 1 yıldan biraz fazla dayandı. Dün bozuldu. Wellerin 25 wattlik havyasını satıyor birisi şurada. Ne dersiniz arkadaşlar alınır mı? İnternetten bu model hakkinda pek bilgi bulamadım. Sahte olması ihtimalinden çekiniyorum.

• karadvt K kullanıcısına yanıt
    Urun orijinal fakat kaba işlerde iş görmez.Ince işlerde 60/40 - 63/37 lehim telinde kullanılabilir.

• Merhabalar ben Marxlow 40W Kalem Havya - ZD-30B ürünün kullanıyorum.Başarılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Urun orijinal fakat kaba işlerde iş görmez.Ince işlerde 60/40 - 63/37 lehim telinde kullanılabilir.

Kaba işlerde tabanca var 100 watt hocam. Linkteki Ürünün fiyatı uygun olunca işkillendim. Ondan sordum.

Ben hobi amaçlı uğraşıyorum ama dediğiniz de doğru. Linkteki Ürünün Üzerinde 400 derece yazıyor ama bilemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: justbeee

Merhabalar ben Marxlow 40W Kalem Havya - ZD-30B ürünün kullanıyorum.Başarılı.

Fiyati gayet iyi ama şu ucunu vidayla tutturmasalar tadindan yenmezmis hocam.

• karadvt K kullanıcısına yanıt
    400 dereceye bakma uzun süre 400 sabit veremez güç yok çünkü.Havya ucu malzemenin üstünde soğur uğraşır durursun.Fakat ince işlerde arkana bakmazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

400 dereceye bakma uzun süre 400 sabit veremez güç yok çünkü.Havya ucu malzemenin üstünde soğur uğraşır durursun.Fakat ince işlerde arkana bakmazsin

O zaman hocam 40-60 watt bir sey bakayim ben en iyisi. Haklısınız bu durumda bahsettiğim welleri eledik.

• Eğer kaliteli bir şey istiyorsan weller, antex, ersa modellerine bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

bir havyayı uzun süre kullanabilmek için, kaliteli olmasına gerek yok. ıslak sünger(havyaya özel olması daha iyi olur.) veya nişadır ile havyayı temizleyerek, uzun süre kullanabilirsin. havya ucunu pastada temizlemek gibi hurafelerden de uzak dur.

Ben havya mın ucunu hep orjinal alman malı lötfett lehim pastası ile temizliyorum kaç sene oldu halen çalışıyor havya hocam

• Ben sünger çok az kullandim ama nişadır hiç kullanmadım. Tele daldirarak temizledim hep. Doğru veya yanlış bilmiyorum ama lehimleme konusunda sorun yaşamadım. Ustalar da nişadır diyor genelde.

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Profesyonel işlerle uğraşsam dediğiniz gibi onlara bakarim ama evde kullanim icin hobi amacli bakıyorum.

Şimdilik Solomon, Proskit ve Class Zd - 99 a bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 27 Mart 2018; 22:21:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.