Şimdi Ara

Hayalhanem sözler köşkü çay house YouTube kanalları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
3
Favori
3.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TYLER*

Boş insanlar çok ciddiyim bulandırmayın beyninizi bunlarla.

Sen de burda yer kaplama delikanli. Mide bulandirma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exmaster41 E kullanıcısına yanıt
    çayhouseun bir videosunu adı ateist adam Allah'ı ispatladı bunun içinde bir mantık varsa tamam sen haklısın
  • Atılgan oo kullanıcısına yanıt
    Trollsen hic komik degil troll degilsen ya liselisin ya cok komiksin, bi tane yabanci bi video vardi einstein cocukken yasamis bu diyalagu. hoca diyor kotuler vardir allah bu kotuleri yarattiysa oda kotudur bizi dusunseydi yaratmazdi filan diyor einstein aydinlik olgusunun olmasi icin karanligin olmasinin gerekli oldugunu ayni sekilde iyiligin olmasi icinde kotulugun varolmasi gerektigini soyluyor. Duzensizlik olmazsa duzenin bir anlami olmazdi. Dunya cok secenekli bir ortam iyiler kotuler ve daha bircogu var. Bu ortamda 2 insani ayiracak olanda yaptigi tercihler olacak haliyle. Bizim bildigimiz tek kusursuz ozelligine sahip birisi vardir oda allahtir. 6 yasinda olen bir cocuk ve gozluklu kisiler onun kusuru oldugu anlamina gelmez oyle yarattigi ve oyle olmasini istedigi icin oyle olmuştur. Iyi aksamlar...

Edit: video linkihttps://youtu.be/3vvbLMpmTjY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbimSal -- 25 Haziran 2016; 22:53:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AbimSal

Trollsen hic komik degil troll degilsen ya liselisin ya cok komiksin, bi tane yabanci bi video vardi einstein cocukken yasamis bu diyalagu. hoca diyor kotuler vardir allah bu kotuleri yarattiysa oda kotudur bizi dusunseydi yaratmazdi filan diyor einstein aydinlik olgusunun olmasi icin karanligin olmasinin gerekli oldugunu ayni sekilde iyiligin olmasi icinde kotulugun varolmasi gerektigini soyluyor. Duzensizlik olmazsa duzenin bir anlami olmazdi. Dunya cok secenekli bir ortam iyiler kotuler ve daha bircogu var. Bu ortamda 2 insani ayiracak olanda yaptigi tercihler olacak haliyle. Bizim bildigimiz tek kusursuz ozelligine sahip birisi vardir oda allahtir. 6 yasinda olen bir cocuk ve gozluklu kisiler onun kusuru oldugu anlamina gelmez oyle yarattigi ve oyle olmasini istedigi icin oyle olmuştur. Iyi aksamlar...

he yani 6 yasinda ki cocugun acilar icinde kivrana kivrana ölmesini allah istedi oyle mi.

yav havi gec bunlari gec. arrik bu safsatalara kimse inanmaz.

ha bu arada trol degilim. universite mezunu belcikada yasayan halivakti yerinde bir kisiyim. dedigim gibi bu safsatalara kimse inanmaz artık kendinize yeni gelir kaynagi bulun

• Ateistler bilime, Müslümanlar Allah'a mı inanıyor ? Yok öyle bir şey. Gerçek müslüman araştırır, okur, öğrenir. Fark şurada, ateist her şeyin başlangıcının tesadüf, gelişiminin genetikle vb. ilgili olduğunu söyler, Müslüman her şeyin başlangıcının Allah olduğunu söyler. Biz bilime karşı falan değiliz, "yerin çektiğini kim görmüş belki gök itiyor" muhabbeti sadece bir örnek. O adamlar da biliyor yer çekimini.

Sanırım bu konuda biri yazmıştı ben de tekrar pekiştireyim; Bilimle ilgili onca şey yazan, barışı öğütleyen, insan sağlığı, biyoloji, coğrafi şeyleri de konu alan bir kitaba rahatça "yalan" diyebiliyor musunuz ? Kur'an da madde ve antimadde'ye bile değinilmiştir. Şöyle bir şey var ki Allah "bir madde bir anti madde var" diye anlatmaz. Senin anlamanı bekler.

Lütfen Enbiya 30 suresini okuyun. Her şeyin temelinin su olduğunu biz ne zaman öğrendik ? Sanırım antimaddeden de burada bahsediyor ama tam emin değilim ondan.

Allah Zariyat 47 suresinde de evrenin genişlediğini söyler. Bunu ne zaman öğrendik ?

Hala yalan derken içiniz rahat ediyor mu ? Sadece bu iki sure bile kanıt bence.

Referans aldığım videolardan biri:https://www.youtube.com/watch?v=cQ-JYIRP1io Bu videoda çok daha fazla kanıt bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atılgan oo

quote:

he yani 6 yasinda ki cocugun acilar icinde kivrana kivrana ölmesini allah istedi oyle mi.

ha bu arada trol degilim. universite mezunu belcikada yasayan halivakti yerinde bir kisiyim. dedigim gibi bu safsatalara kimse inanmaz artık kendinize yeni gelir kaynagi bulun

Bende universite okuyan bir birey olarak sizden dini , onu yanlis yasayan cikarcilar ustunden degerlendirmek yerine onun asil kaynagina inip oyle degerlendirmenizi rica edecegim. Su anki on yargili durumunuz ile bunu yapabileceginizden emin degilim ancak bence denemeniz bile cogu fikrinizi degistirecektir. Bu aliskanlik ne zaman basladi pek bi fikrim yok ama ne zaman konu dine gelse karsit goruslu insanlar ayni cumleleri kuruyor, para icin yok efendim cikar icin vs. Siz birakin bence bu safsatalari ve on yargili tavirlari

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hayalhanemde bana nasıl kız tavlanir diye sordu diye bir sohbet var Allahı kanıtlıyor olasılıkla 6 7 dk bos muhabbet sonra örneklerle imkânsız olduğunu kanitliyo

Kardeşim o meteorlar carpisiyo hic biri dünyaya koskocaman olarak gelmiyor ufalanarak geliyor. Hemde kardeşim o lösemiden olen çocuk zaten cennetlik akli bali ergin değil daha büyük olsa dahi boyle olaylarin aslında Allahın bir lütfu olduğunu biliyormuydun o lösemili olan o hastalığı sebebiyle bir çok gunahina kefaret olduğunu biliyormuydun, Allah bela veriyor ne için veriyor zannediyorsun kulum bana yakinlassin diye mesela hastalık veriyo kulum olumun olacağını hatirlasin diye Hemde günaha kefaret olarak bunun neresi zulüm bi nevi şefkat tokati

Kardeşim inatın lüzumu yok bu senin de imtihanın, Allahın izniyle İslamiyeti kabul ediceksin. Kardeşim aklına bir ton soru takılacak bu vesvese bunlar için dönme cevabını bulmaya çalış bulursun zaten selametle kardeşim

• Ya burada bilimsel kanıtlar, ispatlar falan demiyor musunuz, çok gülünç.

Yahu bu adamlar bildiğin Said Nursinin dünyanın hurafe ve rezilliği ilr dolu Nur Külliyatını Kur'andan çok daha fazla okurlar.

Ama hiç bilimsel açıdan rezillik içeren şeylere ucundan köşesinden bile girmez hep işlerine gelenleri işlerine geldiği gibi alırlar.

Yok Haram Sevdalar, yok bu videodan sonra namaz kılmadan yatamayacaksın, yok bilmem ne sığlık ötesi, din kavramını sadece terliksi hayvandan hallice sığ bir alana hapsetmiş, koca bir boş varil bu işler.

Allah'ın İbrahim As'ın dini üzerindesiniz dediği kişilik İbrahim, içinde bulunduğu toplumu sorgulayan, önce insanlık temelleri, sonra sünnetullah, sonra din kavramını anlamaya çalışmış, aklederek iman etmeyi öğrenmiştir.

Bu adamlarınsa 7/24 işi Allah adına uydurulmuş lafonten masallarını nasıl psikolojik varyasyonlar kullanıp, içine biraz hümanizm, biraz polyannacılık serperek anlatmaktır.

Softa Mollalığın laf yapan Youtuber halleri işte, pislik aynı pislik değişen bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 26 Haziran 2016; 5:17:38 >

• KarmaLia kullanıcısına yanıt
    quote:

İnsanlar istemez miydi sizce cennetin var olmasını? Kötülerin cezasız kalmamasını?
    Siz olacağını düşünüyorsunuz ama biz olmayacağını bildiğimiz için yaşamak daha zor geliyor ve kabullenmek gerekiyoruz kabullenemeyenler ise intihar ediyor. Dinsizliğin yaygın olduğu ülkelerde intiharın olmasının sebebi bu işte.

Bu konuda Müslüman olup inanan birinden daha bilgili değilsiniz. İki tarafta sadece inanıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Bende universite okuyan bir birey olarak sizden dini , onu yanlis yasayan cikarcilar ustunden degerlendirmek yerine onun asil kaynagina inip oyle degerlendirmenizi rica edecegim. Su anki on yargili durumunuz ile bunu yapabileceginizden emin degilim ancak bence denemeniz bile cogu fikrinizi degistirecektir. Bu aliskanlik ne zaman basladi pek bi fikrim yok ama ne zaman konu dine gelse karsit goruslu insanlar ayni cumleleri kuruyor, para icin yok efendim cikar icin vs. Siz birakin bence bu safsatalari ve on yargili tavirlari

kurani arapcaaindan ve turkcesinden bir cok kez hatim ettim. arapca hatimler tecvidlidir. siyer nebi yi ezbere bilirim. kuranda da bir cok cuzu ezberledim. yani her seyi arastirdim merak etme. ben zamaninda 2 gune bi teeccut namazina kalkan biriydim.

• Sözler Köşkü'nde Kuran okuyan bir kardeş var o iyi. Osman Bostancı.
  • Gereksiz insanlar, boş muhabbetler.

• Bize Kuran-i Kerim ve Peygamber efendimiz yeter.Pirimcilere gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saat Mahkumu

Yerin çektiğini Nereden biliyorsun? Belki gök itiyor diyen adamlardan hiçbirşey dinlenilmez. Bir de kanıtlı demişsin. Yerim kanıtlarını. Hepsi çürütülebilir ucuz laf oyunları

Bu söz kaç gün konuşuldu anladım ki bilim bilim diye diye ortada dolanan ateistlerin hiçbir şey bildiği yok. Şimdi gelirler biz aslında biliyoduk onu canım ama o öyle mi anlatılır diyecekler onlara yav he he diyorum önce. Orda genel görelilik ve kütle çekim dalgalarından hareketle öyle bir ifade kullanıyor. Kanıta gelirsek daha yeni bu sene kütle çekim dalgaları görüntülendi ortalık yıkıldı. Bunlar hala aa yer çekmiyomuş .s .s diye dalga geçmeye çalışıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kurani arapcaaindan ve turkcesinden bir cok kez hatim ettim. arapca hatimler tecvidlidir. siyer nebi yi ezbere bilirim. kuranda da bir cok cuzu ezberledim. yani her seyi arastirdim merak etme. ben zamaninda 2 gune bi teeccut namazina kalkan biriydim.

E gardaş sormazlarmı bune perhiz bune lahana turşusu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

quote:

Orijinalden alıntı: exmaster41

Kardeşim zaten kimse kusursuz olamaz o hakka ait bir şey ancak imani hakikatleri baya iyi anlatıyorlar bunu göz önüne alarak izle

Sanat varsa sanatkar vardır ı tekrarlayıp duruyolar hocam

Kelam konusunda çok hakim olmayanın söz söylemesi veya durduk yere topluluğa bahsedilmesi çok doğru bulunmaz. O yüzden o konuda kafasında şüphe olanlarla birebir konuşmak isteniyor. Onun dışında dinin emirlerinin istediği yaşantının doğruluk ve güzelliğini ortaya koyarak islamı anlatmak daha doğru. Zaten kelam ile ben müslüman olan pek görmedim genelde müslümanların yaşam felsefesinden kuranın içeriğinden kuran sesinden camilerden veya ibadetlerden etkilenerek müslüman oluyorlar.

• İzliyordum ama artık izlemiyorum benimde gözüm görüyor kulağım duyuyor aklım var fikrim var açarım kitapları okurum onların söylediği her bilgi ne kadar doğru ?
    Kur'an ı kerim dururken niye başka kitaplar okuyayım bide ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.