Arkadaşlar power supply yetersiz kaldığı için kasayı değiştirdim. Sistemi kurup tekrar çalıştırdığımda olmayan hayali bir cd-rom sürücüsü vardı. Birinci ide soketinden sabitdiski, İkinci ide soketindende iki tane cd-rom bağladım. Bilgisayarımdaki sürücü sıralaması ise şöyle;
C: => Sabitdisk D: => Varolan Cd-rom Sürücüsü E: => Varolmayan Cd-rom Sürücü (Bilgisayarı ilk açtığımda cd-rom görüyordu. Sonradan Generic Dvd-rom olarak karşıma çıktı.) F: => Varolan İkinci Cd-rom Sürücüsü
Bios'a baktığımda normal bağladığım şekilde gösteriyor. Jumperlarıda her türlü denedim ama düzelen birşey olmadı. Sorun windowsdan mı yoksa donanımsal mıdır? Ya da şöyle sorayım; format atmadan çözebilir miyim?
donanım yonetıcısınden o cıhazı kaldırmayı dene
quote:
Orjinalden alıntı: BY_ZEGEX
donanım yonetıcısınden o cıhazı kaldırmayı dene
Denedim işe yaramadı malesef
virtual cd falan gibi bir program kullanıyor musun kullanıyorsan o programı kaldır
quote:
Orjinalden alıntı: ae_
virtual cd falan gibi bir program kullanıyor musun kullanıyorsan o programı kaldır
evet olabilir. virtual, daemon tools ,alcholl gibi programlar varsa bu normal.ama yoksa anormal.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme