Şimdi Ara

Hayalim olan Arkeolojiyi mi seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,sınavlar bitti herkese geçmiş olsun,sınav benim beklediğim gibi orta geçti iyi veya kötü denemez.Yaklaşık okul puanım dahil tm-3 puanı 330-340 civarı gelecek.Birçok arkeoloji tutmakta.Bununla beraber hala meslek seçiminde karara varabilmiş değilim,artık bazıları hemen hemen garanti olduğundan ailem iktisat,işletmeye gitmemi öneriyor,ben ise arkeolojiyi eğlenceli bulduğum bir meslek bulduğumdan ve şu zamana kadar hayallerimi süsleyen meslek olduğundan seçmek istiyorum.
    Realist düşünmek gerekirse,siz hangisini seçerdiniz?Neden?Teşekkür ederim.

• Realist olmak gerekirse iktisat vs. gibi bölümleri oku en azından bankacı olursun.
  • hayallerinin peşinden git tabiki cebinde paran varsa.
  • Hocam sakın Fen Edebiyat fakültelerine gitme. Ev arkadaşlarımdan 2 si Arkeoloji okuyorlardı. Oradan biliyorum aman diyim. Başka bölüme git
  • quote:

Orijinalden alıntı: veteransoldier

Hocam sakın Fen Edebiyat fakültelerine gitme. Ev arkadaşlarımdan 2 si Arkeoloji okuyorlardı. Oradan biliyorum aman diyim. Başka bölüme git

Peki neden hocam ?
  • bencede işletme iktisat gibi bölümlere gitmelisin çünkü işletmenin veya iktisatn türkiyedeki iş olanakları arkeolojiye göre çok çok fazla
  • İşletme ve iktisata girme imkanın varken arkeoloji seçmek saçma olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hititliler ve mısırlılar tekrar devlet kurup yıkılırsa belki o meslek iş yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

Hititliler ve mısırlılar tekrar devlet kurup yıkılırsa belki o meslek iş yapabilir.

Öldüm gülmekten arkadaş ya .

• Türkiye'de fen-edebiyat fakültesi okumak riskli bir iş. İİBF'ye yönelmeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat20

quote:

Orijinalden alıntı: veteransoldier

Hocam sakın Fen Edebiyat fakültelerine gitme. Ev arkadaşlarımdan 2 si Arkeoloji okuyorlardı. Oradan biliyorum aman diyim. Başka bölüme git

Peki neden hocam ?

Sektör zaten yabancıların elinde Türkiye'de. Bütün kazı çalışmalarını kendi ekipleri ile yapıyorlar. Ahi evran da isim yapmış hocalardan Prof. Neşe hoca var İstanbul Üniversitesinden (ya da istanbuldaki en iyi üniversitelerden birindendi) bölüm başkanı olamadığı, hakkı yendiği için ayrılıp gelmiş. Aynı zamanda Kırşehirde yer altı şehri kazılarını yürüten japon ekipten Kimiyoşi Matsumura diye bir hoca var. Söylediklerine göre Türkiye de Türk olarak iş bulamazsın. Sana müzelerde iş bulursun falan diyen olacak. İnanma. Sağlam torpil+yüksek puan gerekli onun için. Arkadaşın biri bıraktı. Biri de yüksek lisans yaparım belki umudu ile devam ediyor. Kadro olmadığını bildiği halde. Bide daha çok genellikle doğudan gelenler tarafından " hazine buluruz" mantığı ile tercih ediliyor. İstediğin, hayal ettiğin bilimsel ve araştırmacı ortamı bulamazsın. En iyi üniversitede bile

Ben de fen edebiyatçıyım hocam. Türkiyede FE de okumak işsizliği baştan kabul etmektir. Temel bilimler okuyarak hiç bir alanda yeterlilik kazanamazsın. Sektöre uzak müfredat(bilim adamı yetiştirecekler ya),yetersiz laboratuarlar (Ki arkeolojide bu önemlidir, seramik laboratuarı, çizim laboratuarı falan), bilimsellikten uzak düşük kaliteli hocalar, hayattan soğursun benim gibi.

Bölüm birincisi iken Kimya son sınıfta hoca(Yar doç) ile ciddi bir kavkamız oldu ilk dönem dersten de geçirmedi. Apar topar sınava girdim şimdi ikinci üniversitemi okuyacağım.

O yüzden bölümünüzü iyi seçin. İnşallah kafanızın rahat olacağı bir yere gidersiniz

Edit: harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veteransoldier -- 27 Haziran 2011; 15:45:23 >

• Ben bu konuyu detaylı araştırmıştım. Arkeolojiye bende ilgi duyuyordum.

Bir kaç arkeolojide yüksek lisans yapan insanla konuştum. Şöyle dediler; Türk arkeoloji sektöründe fena rekabet varmış ve kazılarda genellikle adamlar kayırılıyormuş. Ücreti vs. düşükmüş. Bunun yanı sıra yabancı arkeologların türk arkeologların ekmeğini çaldığını da söylediler.

Arkeoloji konusunda herkes para kazanmak için almanca'yı şart görüyor. Almanca arkeolojinin dünyada temel dili olmuş. Yani en az iki dil şart para kazanmak için. Bunun yanı sıra müzelerde vs. iş bulmak da var ama zor.

Sen yine de internetten bulmaya çalış insanları, konuş.
  • Bu arada hayalim demişsin. Hayalinse ve azimli olacağına inanıyorsan başarılı olabilirsin tabi ki. İnsan sevdiği işte başarılı olabilir bence.
  • o puanla girebileceğin her yer kötü. Bir sene daha hazırlan.
  • Arkeyoloji okuyacağına AÖF işletme oku daha iyi
  • Herkese yorumları için teşekkür ederim.Benim hayalim bu olmasa emin olun ki çok çok fazla çalışırdım,ama burayı yeterli gördüm kendime,hatta bu bölüm için şartlandırdım kendimi.Ortaya farklı puan ve biraz yüksek puanlar çıkınca değişik bölümler de önüme serildi.
    Şunu söyleyeyim,okul bittikten sonra yüksek lisans için yurtdışına misal Amerika veya Almanya'ya gidebilirim,hatta ileride oralarda iş bulursam orada bile yaşayabilirim.
  • Bu soruyu sorman bile saçma. Hayat senin para içinmi yaşıyacaksın yoksa hayallerin için mi ?
  • Şunu da ekleyeyim:Eğer bölüm beklediğim gibi çıkmaz ise beğenmez isem,2. yılda tekrar sınav kasabilirim.
  • birçok arkadaş iktisat daha iyi demiş evet iyi bir üni gidersen iyi ama öylesine bir üniye gidersen iş imkanı ondada yok maaşına gelirsek düşük bir iktisat-işletme mezun olursan onunda maaşı çok iç açıcı değil ama tabikide arkeolojiden bir nebze fazla iş imkanı var yurtdışı işin kesin gibiyse hayaline takıl arkeolojiye git derim ama hayat senin hayatın kendi kafanda canlandır bazı şeyleri
  • Hocam madem imkanın varsa yüksek lisansı bekleme şimdiden git yurt dışına
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.