Şimdi Ara

Hayallerimi gerçekleştiriyorum-Part 1:Karavan Yapıyorum Bol SS'li (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
95
Favori
26.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesajım bulunsun
    2. bölüm gelince lütfen etiketle
    Bunca tepki almanın nedeni üniversiteyi bırakman inşallah seneye tekrar kazanırsın
  • dostum fikirlerini beğendim çok güzel bişey ama karavanın çok sakat.çorluda soğuklar biraz serttir bununla çok soğuya dayanabileceğini sanmıyorum.ayrıca bu soba olayı bana çok tehlikeli göründü.en ufak bi hatada yangın çıkabilir.soba devrilse filan çok sıkıntılı.en ufak yangında yanmadan kolayca kaçabilecek misin?diyelim fırtına çıktı ,yaptığın karavan yelken görevi görebilir, çok hasar verir ve yıkılabilir.öyle 1 saat boyunca sıcak kalıp sonrasını uyuyarak geçiremezsin.çok hasta olursun söyleyeyim.

ya bak belki bu kadar şeyde yanılıyor olabilirim ama burada kesinlikle bişeyler yanlış. kışın bi sorun çıkar,küfür edip nerden girdim bu işe diye pişman olmaman için diyorum.kendini iyice kötü hissedersin kendine güvenin kalmaz.
    bana sorarsan kendini en kötü duruma göre ayarla.kalacağın yerin daha güvenli olabilmesi için para vermekten kaçınmamalısın bence.
    ve en kötü senaryo dedim bi terslik oldu ve o karavanda kalamıyorsun artık.kendine kalacak yedek bi yer bulman gerekir.sokakta kalmak hiç hoş olmaz çünkü. bunu da araştır.iyi bir işe girişmişsin biraz da üzerinde çalış umarım mutlu olursun.

bi bişey sorcam çamaşırlarını ne yapıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intenseLight -- 3 Kasım 2013; 21:05:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: modifci

Merhaba arkadaşlar

Sabah kalktım saat 12 de kahvaltımı yaptım, biraz bilgisayarda takıldım.Saat 3 gibi girdim, sıcak bir duş aldım. Kıyafetlerimi giydim.4 gibi ise kalktım ilim irfan yuvam olan Namık Kemal Üniversitesi,Bilgisayar Mühendisliğine doğru yol almaya başladım.Saat 5 gibi derse girdim arada boş olan zamanımı masa tenisi oynayarak,arkadaşlarla makara yaparak,kız keserek geçirdim.Saat 11 gibi dersim bitti,eve geldim.Üstümü çıkardım xbox-pc-makara-dizi dörtlüsünden sonra yatttım uyudum.

Sabah kalktım saat 12 de kahvaltımı yaptım, biraz bilgisayarda takıldım.Saat 3 gibi girdim, sıcak bir duş aldım. Kıyafetlerimi giydim.4 gibi ise kalktım ilim irfan yuvam olan Namık Kemal Üniversitesi,Bilgisayar Mühendisliğine doğru yol almaya başladım.Saat 5 gibi derse girdim arada boş olan zamanımı masa tenisi oynayarak,arkadaşlarla makara yaparak,kız keserek geçirdim.Saat 11 gibi dersim bitti,eve geldim.Üstümü çıkardım xbox-pc-makara-dizi dörtlüsünden sonra yatttım uyudum.

.
    .
    .
    .

Dur dedim...

Bir şeyler eksikti sanki dışarıdan mutlu gözüküyordum hatta belki 'geleceği olan',kıskanılacak bir hayatım vardı.

Ama dediğim gibi bir şeyler eksikti...

Yine bu monoton geçen bir günün ardından yatağıma uzandığımda genelde her gece yapıp,karşısında hiçbir şey yapmadığım(belki de üşendiğim) şeyi yaptım...Yaşadığım hayatı sorguladım...

Neden mutsuz olduğumu,gün içerisinde gülüp eğlenip, gece yatağıma girdiğimde somurttuğumu sordum kendime...

Ve anladım...

Benim istediğim hayat bu değildi,bu hayatı istemem sağlanmıştı.

Sabah uyandığımda farklı birisiydim.Artık başkalarının bana gümüş tepsiyle sunduğu hayatı yaşamayacak,belki de hiçbir zaman bir tepsiyle karşılaşmayacağım bir hayatı seçecektim.

Ve 20 yıldır hiçbir sabah yapmadığım şeyi yaptım...

Gülümsedim.

Yaz tatili bittiği zaman şöyle böyle kafamın içinde planı kurmuştum.Bu plan içerisinde malesef aileme söylemek zorunda kalacağım birçok yalan vardı.Çünkü onların beni anlamalarını beklemiyordum.

Plan şuydu:

Bu sene okulu bırak tekrar sınava hazırlan (sana cidden bir şeyler öğretebilecek bir bölüm için) ve bir yerde çalışarak şu an kağıt üstünde prototipi çizili duran binlerce projenden birkaç tanesini gerçekleştir.

Çorlu'ya geldiğim zaman yepyeni bir hayata başladığımın farkındaydım ama eski şüpheciliğim ve bir şeyleri garanti altına isteyişim yüzümden şimdilerde çok pişman olduğum şeyi yaptım;gittim harcı yatırdım.Neredeyse 800 tl benim düşünceme göre çöpe gitti.

Neyse dedim sağlık olsun.Çorlu'ya geldiğimin ilk günü iş buldum ikinci günü çalışmaya başladım.

Ve gördüm.

Eğer bilgisayar mühendisi olup,ünlü bir firmada çalışıp,bazı insanların sadece rüyalarında görebileceği maaşlar alsam bile mutsuz olacaktım.

Çünkü ha burada çalıştığım yerde patron bana 'yerlere paspas yap' demiş ha Microsoftun üst düzey elemanı gelip bana 'bu raporlar bugün bitecek' demiş...İkisi de benim için aynı mok.

O an kendi işimi kurmaya karar verdim ama ondan önce insanın en temel ihtiyaçlarından biri olan 'barınma' meselesini hallettim.

Arkadaşlarımda kalabilir miydim,Pekala kalabilirdim ama böylesi daha güzel

Evet arkadaşlar içimi siz değerli Dhli lere döktüm biraz rahatladım şu an bahsettiğim gibi karavanda kalıyorum ve hayallerimden ilkini gerçekleştirmiş durumdayım

Şimdi gelelim SS lere

Birçok kişi 'bu ne lan' falan diyebilir.Hatta arkadaşlarımın deyimiyle 'Poşet' bile diyenler olabilir ama unutmayın ben bunu asgari ücretle yapıyorum yapabileceğimin en iyisi bu şu an bana göre %70 i tamamlandı daha dış kısmını boyayacağım bir de tuvalet yapacağım ama şu an için askıya aldım.

Dışını branda ile kaplattım 'poşet' deyimi buradan geliyor

Hayallerimi gerçekleştiriyorum-Part 1:Karavan Yapıyorum Bol SS'li

Tekerlekler dolma lastik daha dayanıklı olması için bunlardan koydum.

Bu soğukta nasıl ısınıyorsun diyenlere

Duvarlar strafor

Bu da kapı

Bu da kilidi

Durumu olmayanlar için özet

Bilgisayar mühendisliğini bıraktım, hayallerimin peşinden koşuyorum,karavan yaptım

Gördüğünüz gibi şimdilik Karavandan çok bir barınağa benziyor ama bekleyin daha bir şeyler ekleyeceğim

Yapım aşamaları

1.Gittim sanayiye 60*60*2 mm profil aldım 7 boy onlarla dikdörtgenler prizması şeklinde bir iskelet yaptım tabanda 3 destek olacak şekilde

2.Profilleri antipas astar ile boyadım

3.Hurdalıktan gittim zemini aldım

4.Yine hurdalıktan dingil aldım onu uzattırdım bir kaynakçıya

5.İskeleti mdf panellerle kaplattırdım

6.Üstüne brabdayı geçirdim

7.Çatıyı polikarbon malzemeyle kapattım

8.Kapıyı yaptım patronun bana verdiği kompozit panellerle

9.Yalıtım için cam yünü ve strafor aldım cam yününü mdfye silikonla yapıştırdım üstüne straforu yerleştirdim

10.Sobayı kurdum yatağımı,dolabımı kurdum

11.Keyfime baktım

Maliyet Tablosu

Profiller:360 tl

Dingil:110 tl

Zemin : 120 tl

Mdf:130 tl

Polikarbon çatı: 190 tl

Branda : 140 tl

Yalıtım : 160 tl

Halıflex : 50

Profil+dingil+mdf+ zemin işçiliği : 300+100+150=550 tl

Profil+iki kere sanayi+zemin+dingil taşıması : 40+50+50+15+20=175 tl

Diğerleri(silikon, bant vs.):50

Toplam : 2035 tl

Biraz fazla tutmuş şimdi komple hesaplayınca

Hepsini birden niye taşımadın diye soracaklar için : ben haftalık maaş alıyorum her hafta üstüne yeni bir şeyler ekledim o yüzden parça parça taşımak zorunda kaldım.

Sık sorulan sorular

1.Nereye mıçıyorsun

Karavanı hemen iş yerinin yanına kurdum orada bütün ihtiyaçlarımı karşılıyorum şu anlık

2.Elektronik aletlerini nerede şarj ediyorsun

Aynı şekilde işyerine getiriyorum notebooku telefonu vs takıyorum prize

3.Okumayacak mısın?

Okuyacağım hatta mühendis olmayı çok istiyorum ama bana okulda gösterilen şey mühendislik değil.Ayrıca bir ürünün piyasada tutunması için mühendisliğinden çok nasıl ****ığının önemli olduğunu acı tecrübelerimle yaşadım o yüzden tekrardan sınava hazırlanıp benim işime yarayacak bilgiler öğreneceğim 'uluslararası ticaret' bölümünde okumayı düşünüyorum.

Evet şimdi gelelim mentionlara

Öncelikle bana her konuda yardımcı olan üç kekelere selam olsun @frt-_-ctn , @must00 , @Okisht

Beyler bahsettiğim büyük proje buydu işte @battle35 , @ekmek arası sakız , @OnrbK

Siz de hayallerinizin gerçek olması için yeterli derecede cesur olabilirsiniz inşallah

Part 2 de görüşmek üzere

Oha bildiğin emlaklara kurmuş adam hocam tam olarak nerde gelelim görelim bi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yani Tekirdağ'dasınız hocam bende Tekirdağ'dayım @modifci
  • Steve Jobs yeni bir hayat için karavanını satmıştı sen ise yeni bir hayat için karavan yapmışsın
    Var bu işte bi terslik ?
  • iyi veya kötü böyle bişey yapmak yürek ister helal olsun
  • Ufak bir jeneratör eklersen evden farksız olur birde seyyar mıçma yeri yaptınmı tamam

• Senin gibi olabilmek için sahip olduğum çoğu şeyden fedakarlık edebilirim....hayran kaldım dostum

• İlla bunları yapman gerekmiyoduki boş olduğun zamanlarda büssürü spor var ? Eee paranda var.Hobi olarak çok spor var.Bunları yapabilirdin be kardeşim :)
  • Hocam benimde hayalimde bilgisayar mühendisliği okumak var fakat siz mühendisliği yanlış anlamışsınızBilgisayar mühendisi olunca illa birilerinin altında çalışacaksınız diye birşey yok.Kendi projenizi üretip mühendisler,yazılıcımlar çalıştırabilirdiniz.Bende kısmen sizin gibi düşünüyorum.Başarılı bir yazılımcı,bilgisayarcı olduğumda fikirlerim,projelerim için para biriktirmek amacıyla bir süre freelance olarak veya bir şirket adı altında çalışıp sonrasında kendi fikrimi üretip işi çözmeyi istiyorum.

Bu arada karavan fikrini çok beğendim hocam ama çok şeyi atlamışsın.Şuan için farkettiğim eksiklikler;

-Karavanını o tekerlekler üzerinde hareket ettirmen oldukça zor.Ayrıca bir motorlu araç temin etmen gerekiyor sürekli olarak hareket ettirebilmen için.
    -Arkadaşlarında dediği gibi branda işi sakat olur.
    -Soba ile ısınmak oldukça tehlikeli.
    -Karavanın önüne ek yap motor,koltuk,direksiyon,vites vb. şeyler ekle.2 adet motor al tak.(Biri karavanı hareket ettirmek için yeterli güçte bir motor olsun diğeri de geceleri ısınmak için az yakan,sessiz çalışan ama çok ısınan bir motor olsun.O ısınan motora gerekli modifikasyonları yap ve o motorun sıcaklığını güzel bir şekilde içeri vermeyi sağla)

Aklıma gelenler bunlar ama cesaretiniz muhteşem.Bende bütçe olsa bende bir go kart arabası yapmayı düşünüyorum

• Öncellikle gerçekten güzel iş çıkarmışsınız bir çok kişinin hayalidir bu..Yalnız sorularım var..

1-Geceleyin serseri için ne yapacaksın gerçekten merak ediyorum?
    2-Karavan ağır mı sert rüzgar yıkılır veya dağılır mı?
    3-Elektrik için rüzgar paneli tarzı bir şey yapılabilir mi?
    4-Çatı eğimli mi yoksa su çatıda kalıp çatı hasar alabilir..
  • Tebrikler,
    önümüz kış her zaman için B planın olmalı
    Azmin ve hayallerinin peşinden koşan bir kişinin Ufak bir seminerine katıldım gerçekten çok etkiledi beni
    Feyz alınacak birisidir tavsiye ederim
    http://www.izlesene.com/savoydukununizinde5turk/4811099
    http://www.geziyorum.net/
  • 3 idiots filmi geldi .aklıma keşke bendede bu cesaret olsa.

• benimde bu tarz bir hayalim var ama keşke okuyup en azından şimdikinden daha fazla para kazanacağın bir iş sahibi olsaydın.

ben hayalim için ortalama 100 bin tl ayırmayı düşünüyorum. tasarım okuyorum 3 boyut animasyon vs. hayalim konteynerın içine bir workstation kurup içinde çalışırken dışarıya baktığımda insan ve herhangi bir yapı görmemek

bu konteynerı alıp

bu römorkun üstüne koyup

römorku da bu canavarın arkasında takıp gezmeyi düşünüyorum

• takiippppp hocam tam benım kafadansın he
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

benimde bu tarz bir hayalim var ama keşke okuyup en azından şimdikinden daha fazla para kazanacağın bir iş sahibi olsaydın.

ben hayalim için ortalama 100 bin tl ayırmayı düşünüyorum. tasarım okuyorum 3 boyut animasyon vs. hayalim konteynerın içine bir workstation kurup içinde çalışırken dışarıya baktığımda insan ve herhangi bir yapı görmemek

bu konteynerı alıp

bu römorkun üstüne koyup

römorku da bu canavarın arkasında takıp gezmeyi düşünüyorum

Oha süper.

• quote:

Orijinalden alıntı: beycemm

Steve Jobs yeni bir hayat için karavanını satmıştı sen ise yeni bir hayat için karavan yapmışsın
    Var bu işte bi terslik ?

Bu karavanı yapmamın bir amacı da kira vermemek aslında 5 aylık ayda 300 den 1500 kira vereceğime 2k bu tuttu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalıya patlayacak gibi
  • hocam karavan alsan daha iyi olmaz mıydı okuluna devam edip aynı zamanda çalışabilirdin karavan fiyatları hakkında hiçbir fikrim yok ama üni diploma alana kadar alırdın diye düşünüyorum sonra istediğin şehre karavanınla gidip diplomanla işe girip biraz para biriktirdikten sonra istediğin hayatı yaşayabilirdin sanki biraz acale etmişsiniz gibi çünkü arkanızda güvence bırakmamışsınız fakat istediğini yapmak her zaman iyidir umarım hayallerinize kavuşursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0BlueWave0 -- 3 Kasım 2013; 23:03:20 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.